HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2015 Çarşamba - 16:31

Yıldız’a veda: Bornova’da gözyaşları sel oldu

Tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşama veda eden Bornova Belediye Başkan Yardımcısı ve Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Muhammet Yıldız, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki törene Yıldız’ın ailesiyle birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, milletvekili adayları, mesai arkadaşları ve çok sayıda Bornovalı katıldı.

Yıldız’a veda: Bornova’da gözyaşları sel oldu

Tecrübesi ile herkese yol gösteren ve örnek olan Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Yıldız’ın kaybı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Geçirdiği kalp krizi sonrası Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan ve tedavisi sırasında beyin kanaması geçiren Bornovalıların “Muhammet Abisi”, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Muhammet yıldız için binlerce Bornovalının katıldığı tören düzenlendi.


 
Yıldız’ın cenazesi hastaneden sonra önce evine ardından da yıllarca hizmet verdiği Maden Mühendisleri Odası Bornova Şubesi’ne ve Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’na getirildi. Yıldız’ın cenazesi buradaki törenin ardından Gazionmanpaşa Debre Camisi’nde kılınan ikindi namazını müteakiben Kavaklıdere Mezarlığı’na defnedildi.


 
Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen törende Muhammet Yıldız’ın hayatından karelerin yer aldığı kısa film gösterisi eşi Hürriyet Yıldız ve oğulları başta olmak üzere tüm sevenlerine duygusal anlar yaşattı. Üç oğluyla birlikte kürsüye gelerek hayat arkadaşına son sözlerini söyleyen Muhammet Yıldız’ın eşi Hürriyet Yıldız, “Acımızı  paylaşan ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. O bizim için asla ölmeyecek. Dimdik, onurlu, gururlu ve mücadeleci ruhuyla her zaman için gönlümüzde yer edecek. Onu asla unutmayacağız. Hepimiz onu çok seviyoruz. Bizim için asla ölmeyecek” dedi.
 
BAŞKAN OLGUN ATİLA’DAN DUYGUSAL VEDA
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran Muhammet Yıldız’ın sevenlerine güçlükle seslenebildi.



Başkan Atila, konuşmasının sonunda gözyaşlarına hakim olamadı. Atila, “Hepimizin çok sevdiği, bizim için çok değerli ağabeyimizi ebediyete uğurluyoruz. Çok zor,  gerçekten çok zor konuşmak. Bizim için çok değerli bir ağabey, baba, arkadaş. Herşeyimizi paylaştığımız bir insan. İnatçı kararlı, dürüst, vatansever, gençlere her zaman önem veren ve yardımsever, herkesin iyiliğine koşan bir ağabeyimizdi. Hepimiz için çok erken bir ayrılık oldu” dedi.
 


MESLEKİ ÖRGÜTLENMEYE BÜYÜK KATKILARI OLDU
Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, “Muhammet Yıldız maden mühendisleri için hem bir önder hem de bir yoldaştı. İzmir’den Uşak’a kadar olan geniş bir bölgede odamızın örgütlenmesi ve mesleki birlikteliğin sağlanması için çok önemli çalışmaları oldu. Mütevaziliği, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile herkesin sevgisini kazandı” dedi. Yüksel konuşmasını “Yıldızlar yoldaşın olsun, ışıklar içinde uyu. Anıların ve adın hepimizin içinde yaşayacak” sözleriyle tamamladı.
 
Yakın dostu ve meslektaşı Orhan Boran da, üniversiteyi birlikte okuduklarını ve o günden bu yana dostluklarını sürdürdüklerini belirterek, “Dostumuzu, kardeşimizi, önderimizi kaybettik. Acımız çok büyük. Eskişehir’de açılan maden mühendisliği bölümünün ilk öğrencilerindendi. Yiğitliği, fedakarlığı ile arkadaşlarına her zaman güven veriyordu. İnsan sevgisi, çalışkanlığı hiçbir zaman değişmedi. Onu hep örnek alacağız. Bugüne kadar taşıdığı meşale hiçbir zaman sönmeyecek” diye konuştu.
 
MUHAMMET YILDIZ’IN ÖZGEÇMİŞİ
01.07.1957 tarihinde Makedonya’da doğan Muhammet Yıldız, Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, Maden Mühendisliği Bölümünden 03.04.1980 yılında mezun olmuştur.
 
26.06.1980 tarihinde MTA Genel Müdürlüğü Sondaj Dairesi Başkanlığında mühendis olarak göreve başlayan Muhammet Yıldız, 21.08.1984 yılında DSİ Ege Bölge Müdürlüğünde Mühendis kadrosuna atanmış ve  01.05.1986 tarihinde ise DSİ 2. Bölge Müdürlüğüne nakil olmuştur. 16.09.2005 yılında emekliye ayrılan Yıldız, 2005-2014 yılları arasında serbest olarak Maden Mühendisliği yapmıştır. Ayrıca, 2009-2014 yıllarında Bornova Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulunan Muhammet Yıldız, 15.04.2014 tarihinde de Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başlamış ve ölümüne kadar bu görevi başarı ile yürütmüştür.

 
Denizli Belediye Meclisi'nde 'saygı duruşu' krizi!
 
Fanatik taraftar apartmanını sarı laciverte boyattı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MELTEM 15 Ekim 2015 Perşembe 11:09

Yıldızlar yoldaşın olsun, ışıklar içinde uyu. Anıların ve adın hepimizin içinde yaşayacak.

Yorumu oyla      14      5  
15 Ekim 2015 Perşembe 00:36

Allah mekanını cennet eylesin çok çok farklı birisiydi.Herkes için çok ani oldu.Çok üzgünüz...

Yorumu oyla      16      6  
Mak-Göç Bornova 14 Ekim 2015 Çarşamba 23:48

Seni özleyeceğiz.Mekanın cennet olsun.

Yorumu oyla      16      6  
14 Ekim 2015 Çarşamba 22:57

Allah mekanını cennet eylesin çok çok farklı birisiydi.Herkes için çok ani oldu.Çok üzgünüz...

Yorumu oyla      16      6  
alper 14 Ekim 2015 Çarşamba 22:20

tarifi olmayan asla yeri dolmayacak adam gibi adamdı...

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa'ya 5 milyon liralık altyapı yatırımı
Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş, Aliağa genelinde yaptığı altyapı yatırımları ...
Bergama'da eğitim devrimi
Dershanelerin 1 Eylül 2015’te kapatılması kararı sonrası üniversite sınavlarına ...
Başkan Piriştina ‘Daha çok yardım’ dedi, tarife değiştirdi!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ilçede bulunan dar gelirli ve muhtaç ...
 
Karabağ’dan sendikaya müdahale: Korumasını temsilci yaptı
Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işçilerin ...
Buca’da engelsiz rota dönemi!
Buca’da engelsiz rota dönemi başlıyor. Buca Belediyesi’nin İzmir Kalkınma ...
Konak’tan 81 ile barış güvercini
İzmir Ankara katliamında yaşamını yitiren 97 canı anmaya devam ediyor. ...
 
Gaziemir’de bayram tadında kongre
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Olağanüstü Kongresi’nde ...
İzmir’in tramvayına Başkan Kocaoğlu imzası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda yeni bir dönem başlatacak ...
Karşıyaka’da ‘akıllı gevrek’ dönemi!
Halk sağlığını korumak, gıdaların hijyenik koşullarda üretim ve satışını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva