HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ekim 2015 Perşembe - 10:23

Karabağlar’da engelleri kaldıran meclis!

Karabağlar Kent Konseyi, yeni başkanı Seniye Nazik Işık döneminde ilk engelli meclisini gerçekleştirerek yedi kişiden oluşan yürütme kurulu üyelerini belirledi. Toplantıda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'da Türkiye ortalamasının üzerinde engelli vatandaş sayısının bulunduğunu ve engellilerin ilçedeki yaşam standartlarını yükseltmek için engelli meclisinin çalışmalarının önemli olduğuna değindi.

Karabağlar’da engelleri kaldıran meclis!

Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi 4. Olağan Genel Kurulu'na Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve STK'lar da katıldı.

Toplantı öncesi,  geçtiğimiz hafta Ankara’daki patlamada hayatını yitirenler anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantı açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık gerçekleştirdi. Karabağlar'da çeşitli engellilik hallerinin yeterince tanınmadığını belirten Işık, yeni dönemde Karabağlar'da çalışmaları üç başlık altında toplayacaklarını söyledi.


KENT KONSEYİ HERKESE AÇIK
Engellilik hallerinin tanıtımı, karşılıklı diyalog ve belediye hizmetlerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yapacaklarını ifade eden Işık, "Ne kadar kaynaşmış bir toplum halinde yaşamaya gayret göstererek birbirimiz anlarsak o kadar olumlu sonuçlar elde ederiz. Bu dönem projelerle çalışmayı, projesi ve fikri olan herkesin kent konseyi ve meclislerinde herkese açık olmayı hedefliyoruz. Umuyorum ki bu kapılardan Karabağlar'ın çok büyük bir bölümü geçer ve kent konseyi gerçek demokratik tabanına oturur. Nereden gelmiş olursa olsun, Karabağlar, Karabağlar'da yaşayan insanlarındır" dedi.



ENGELLİLERİN YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTECEĞİZ
Olağan Genel Kurul'da daha sonra konuşma yapan Başkan Muhittin Selvitopu, Kent konseylerinin halkla ve STK’larla buluşmanın odak noktası olması gerektiğini söyledi. Toplumla iletişim kurularak, toplumdaki görüş ve önerilerin kent konseyleri aracılığıyla idareye yansıtılması ve bunların yaşama geçirilmesini sağlayan bir yapı olduğunu belirtti. Kent konseyi bünyesinde olan engelli meclisinin önemine dikkati çeken Selvitopu, Karabağlar'da Türkiye ortalamasının üzerinde engelli vatandaş sayısının bulunduğunu ve engellilerin ilçedeki yaşam standartlarını yükseltmek için engelli meclisinin çalışmalarının önemli olduğuna değindi.

ENGELLİLER İÇİN YENİ DÜZENLEMELER YAPIYORUZ
Günlük yaşamın her alanında engelli insanların da diğer insanlar gibi normal yaşamlarını sürdürmesi gerektiğini belirten Selvitopu, " Bu konuda eksiğimiz çok, bunu biliyoruz. Parkından yoluna kadar her türlü hizmetin engellilerimize yansıması gerekiyor. Zaman içerisinde bunu tamamlamaya çalışacağız. Öncelikle ana hizmet binamızdaki eksiklerimizi gideriyoruz, yeni yaptığımız parklarda dikkate alıyoruz. Oyun alanlarında ve belediyenin yaptığı birçok fonksiyonda bunları dikkate alıyoruz. Bütün bunları yaparken bizlere doğru yolu gösterecek kurumsal yapılardan bir tanesi de Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi'dir. Ben bir arada güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum. Bu konuda kuşkumuz yok. Yeter ki bu konuda kararlı ve irade sahibi olalım. Bu irade bizlerde ve sizlerde var, buna inanıyorum" dedi.

Geçmiş dönemde engelli meclisinin yaptığı bütün çalışmaları salonda bulunanlarla paylaşan Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi Eski Başkanı Abdulsamet Başkak da, yeni seçilecek olan yürütme kurulu üyelerinin başarılı olacağına inancının tam olduğunu belirtti.



YÖNETİM BELİRLENDİ
Konuşmaların ardından Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu seçimleri sonucunda asil üyeliğe, eski başkan Abdül Samet Başkak, Çiğdem Özkap, Erman Adsız, Tülay Yenice, Sadet Kaya, Tayyibe Çakar ve Mehmet Durmaz seçildi. Seçilen asil üyeler kendi aralarında yapacakları ilk toplantıyla Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı’nı seçecekler.

 
CHP adayı Sertel'den Bornova Kültür Merkezi çıkışı!
 
Karşıyakalı çocuklar bu kursları çok sevdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’ya 60 kilometrelik atık hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Buca Kaynaklar ile 29 ...
Buca’da yeşil atak: 15 yeni park geliyor
Buca’da yeşil atağı 2016 yılında yeni mekanlarla devam edecek. Mahalle ...
Bornova’da mahalle ziyaretleri yatırıma dönüşüyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın gelenek haline getirdiği mahalle ...
 
AK Partili Üye’den Gündoğdu çıkışı: Güvenlik zafiyeti var
Büyükşehir Belediyesi meclis oturumunda AK Partili Meclis Üyesi Çağlar ...
Yıldız’a veda: Bornova’da gözyaşları sel oldu
Tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşama veda ...
Aliağa'ya 5 milyon liralık altyapı yatırımı
Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş, Aliağa genelinde yaptığı altyapı yatırımları ...
 
Bergama'da eğitim devrimi
Dershanelerin 1 Eylül 2015’te kapatılması kararı sonrası üniversite sınavlarına ...
Başkan Piriştina ‘Daha çok yardım’ dedi, tarife değiştirdi!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ilçede bulunan dar gelirli ve muhtaç ...
Karabağ’dan sendikaya müdahale: Korumasını temsilci yaptı
Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işçilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva