HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2016 Pazartesi - 09:37

İzmir’in başkanlarına yurt dışı yasağı Meclis’e taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, Soyer ve Piriştina’ya İçişleri Bakanlığı tarafından yurt dışı seyahat vizesi verilmemesini TBMM gündemine taşıdı.

İzmir’in başkanlarına yurt dışı yasağı Meclis’e taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya-Döşemealtı, İzmir-Seferihisar ve Buca Belediye başkanlarının yurtdışı seyahatlerine İçişleri Bakanlığı’nca engel çıkartılmasına tepki göstererek, yasağı TBMM gündemine taşıdı.

Budak, “Belediye başkanlarının önceden programlanmış ve Türkiye ile ilgili algıları olumlu yönde etkileyecek nitelikteki seyahatlerine izin verilmiyor. Türkiye’yi dünyaya kapatıyorlar, ülkemizin zaten bozulan imajı dibe vuruyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, belediye başkanlarının yurtdışına çıkışının izine bağlanmasının ardından Antalya’dan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile İzmir’den Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yurtdışı seyahatlerine izin verilmediğine dikkat çekti.

Budak, “Belediye başkanlarının somut ve objektif hiç bir gerekçe gösterilmeden, yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, seçim bölgelerinin ekonomik ve kültürel kalkınması için yaptıkları çalışmaların engellenmesi anlamına gelecektir. Ayrıca, yasaklar ülkemizin dünya ile bağını zayıflatacak, Türkiye dünyaya kapatılacak, ülkemizin bozulan imajı dibe vuracaktır. İzin konusunda belediye başkanlarının seçildiği partilere göre ayırım yapılması da adaletsizliktir ” dedi.

Belediye başkanlarının yurtdışına çıkışlarının izne bağlanmasının gerekçesi konusunda bilgi isteyen Budak, “İzin süreci, FETÖ ile bağlantısı olma ihtimali bulunan belediye başkanlarının yurtdışına çıkışının engellenmesi için mi getirilmiştir? İzin düzenlemesinin ardından Bakanlığınıza, kaç belediyeden izin talebi başvurusu gelmiştir? Kaçına izin verilmiştir? İzin verilen ve verilmeyen talepler hangi belediyelere aittir? İzin verilmeme gerekçeleri nedir?” diye sordu.

Budak, şöyle devam etti:

TÜRKİYE’Yİ DÜNYAYA KAPATIYORLAR
“Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yurtdışı seyahatlerine hangi gerekçe ile izin verilmemiştir?

İzin verilmeyen belediye başkanlarının seçildikleri partilere göre dağılımı nasıldır? Belediye başkanlarına izin verilmezken, aynı etkinlikler için diğer kamu kuruluşu yöneticilerine, meclis üyelerine izin verilmesinin gerekçesi nedir

Turizm, sanayi ve tarım gibi ülkemizi yakından ilgilendiren konularda uluslararası fuarların başladığı dönemde bu tür yasaklar getirilmesi, daha ağır kayıplara yol açmayacak mıdır? Türkiye’nin dünya ile bağını zayıflatacak, Türkiye’yi dünyaya kapatacak karar gözden geçirilecek midir?”

HER İKİ BAŞKAN DA BAŞVURDU
Kanun Hükmünde Kararnamedeki (KHK) yeni düzenlemeyle bu tür yurt dışı gezileri için valiliğin izninin gerektiği yayınlandı. Ancak kararname kapsamında alınan kararla belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı’ndan onay alması gerekiyordu. İzmir'den her iki başkanın da İç İşlerine yurt dışında yapılan etkinlikler için başvurduğu ancak olumlu dönüşün olmadığı belirtildi.

 
İzmir’in gurur festivali ‘Altın Kedi’de ödüller sahiplerini buldu
 
İZELMAN'da istismara karşı oyunlu eğitim
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 7 Kasım 2016 Pazartesi 12:30

Böyle bir yasak aslında yok. Yasak belediye başkanlarına görevli olarak yurt dışına gidemezsiniz diyor. İlla başkanlar gideceğim derse yıllık izne çıkar yurt dışına istediği ülkeye gidebilir.Sanki görevli olarak yurt dışına gittikleri bütün geziler turistlik bir gezi olmuyor. Bakanlığın bu kararını alkışlıyorum. Kardeşim yurt dışına gidecekseniz çıkarsın yıllık izne kendi paranızla yurt dışına gidersiniz .yoksa size yurt dışı yasağı koyan filan yok.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya açıkladı: İnciraltı için ‘Yıldırım’ talimat!
AK Parti İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat ...
CHP'de 6.5 saatlik Parti Meclisi zirvesi!
CHP'li milletvekillerinin de katılımıyla, parti genel merkezinde yapılan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu densizlerin amacı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dokunulmazlıklar üzerinden Meclis'e ...
 
Başbakan Yıldırım'dan HDP'ye: Yol yakınken...
Yıldırım, HDP'nin Meclis faaliyetlerine katılmama kararının millete saygısızlık ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye yönetilmiyor, savruluyor!
Başbakan Binali Yıldırım’a yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AK Partili Sürekli’den Bergama’da kuzey yatırımları raporu
Sürekli, Çandarlı Limanı’nın konseptinin değişeceğini, İZBAN’nın Bergama’ya ...
 
Yıldırım'dan İzmir'deki çağrıya yanıt, Kılıçdaroğlu'ndan jet mesaj!
Başbakan Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu... Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ...
Flaş: HDP yasama faaliyetlerini durdurdu
HDP, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklanmasının ...
AB büyükelçilerine toplantı çağrısı
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, AB büyükelçilerini yarın toplantıya çağırdı.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva