HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2016 Pazartesi - 09:10

AK Partili Kaya açıkladı: İnciraltı için ‘Yıldırım’ talimat!

AK Parti İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat doğrultusunda, İnciraltı imar sorununa ilişkin çalışmalara start verildiğini duyurdu.

AK Partili Kaya açıkladı: İnciraltı için ‘Yıldırım’ talimat!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat doğrultusunda, İzmir'in yıllardır çözülemeyen, kronik problemi olan İnciraltı imar sorununa ilişkin çalışmalara start verildiğini duyurdu.

Bilindiği gibi EXPO sürecinde yapılan İnciraltı imar planı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava ile iptal edilmişti. 1973 yılından beri çözülemeyen planlama sürecine ilişkin olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü çalışmaları başlattı. Yıllardır planları çeşitli sebeplerle iptal olan İnciraltı bölgesinde, imar planlarının yaptırılması ve tamamlanması için Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine harekete geçen AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Kemaletin Cengiz Tekinsoy ile konunun çözümü için bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Bilindiği gibi hem turizm merkezi hem de doğal sit alanı olan İnciraltı bölgesinde planlama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uhdesinde bulunuyor. Kaya'nın, Genel Müdür Tekinsoy ile yaptığı toplantıdan, turizm ve doğal sit alanı olan bölgede koruma kullanma dengesi gözetilerek bir plan çalışması yapılması, sürecin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülmesi ve toprak sahiplerinin mağdur edilmemesi kararı çıktı.

Başbakan Yıldırım'dan 'sorunu çözün' talimatı
Buna göre, İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı Turizm Merkezi İzmir-Çeşme Otoyolu ile İzmir Körfezi arasında kalan 690 ha'lik alanda planlama çalışması yürütülecek. 690 ha'lik İnciraltı bölgesi, şehirleşme baskısı altında, hak sahiplerinin yıllardır beklediği büyük bir sorun olarak İzmir'in önünde büyümenin engeli olarak duruyordu. Bölgedeki imar probleminin ortadan kalkmasıyla birlikte, kentin önemli bir sorunu çözüme kavuşmuş olacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı üzerine harekete geçtiklerini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İzmir Milletvekili olan, kenti ve kentin sorunlarını iyi bilen Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasıyla birlikte büyük bir şans yakaladığımızı her fırsatta dile getirmiştik. Sayın Başbakanımızın özel ilgisiyle İzmir’e olan yatırımların, projelerin, icraatların yıldırım hızına kavuşmasını tüm İzmirliler görüyor ve takdir ediyor. İnciraltı imar sorunu da yine şehrimizin sorunlu gündemlerinden biriydi. Sorunu iyice teşhis edip, kimseyi mağdur etmeden, Başbakanımızın talimatları ve İzmirlilerin talepleri noktasında Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde gerekli çalışmaları başlattık" dedi.

İnciraltı kentin yeni cazibe merkezi, sağlık ve termal turizm alanı olacak
İki ay önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelen ve konuyla ilgili bir çalışma toplantısı gerçekleştiren Kaya, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de bir araya geldik ve beraber bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Kendilerinin hazırladığı bir plan teklifi var. Geçmişte de bakanlık tarafından yapılmış bir plan çalışması var. Doğal sit alanının korunması ve gelecek kuşaklara taşınması önceliğimiz. Bu alanın planlarının yapılarak şehrimize kazandırılması da İzmir'in gelişimi açısından önemli bir mecburiyet. Sağlık ve termal turizm alanı olarak bölgeyi planlamayı düşünüyoruz. Planı yapma yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda. Ancak sürece ilişkin her aşamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmeye devam edeceğiz. Yine süreç içerisinde arsa sahipleriyle bir araya gelerek onların da fikir ve düşüncelerini alacağız. Ayrıca İzmir'e kazandırılacak büyük bir eser olan İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin bir ayağı da bu bölgemizde olacak. İzmir Körfez Geçiş Projesi ile birlikte, İzmir'imiz bir gerdanlık kazanacak. Kentin iki yakası birbirine bağlanacak. İnciraltı imar sorununu da çözüme kavuşturarak söz konusu bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

 
İzmir’de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 ölü
 
İzmir Ata'sı için yürüyecek!
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorum 9 Kasım 2016 Çarşamba 11:12

böyle çözümsüz işlerin ele alınıp çözümlenmeye çalışılması tabiki çok sevindirici işallah aynı kategoride bulunan balçova arsa mağdurları içinde bir çözüm düşünülür bir mimar ve şehir plancısı olarak bunun çok zor olmayacağını biliyorum

Yorumu oyla      11      5  
Haktan ûssûzer 9 Kasım 2016 Çarşamba 10:30

Sayın başbakan ve diğer yetkililer önce Balçova arsa mağdurlarının sorununu çôzsûnlerde ondan sonra yapacakları işin hayırlı olmasını dileyelim

Yorumu oyla      11      5  
uğur 8 Kasım 2016 Salı 13:59

Emeği geçen herkese teşekkürler. Bu bölgenin planlanması ile İzmirli gerçekten bu bölgeden fayadalanır hale gelecek.

Yorumu oyla      11      5  
Balçova 8 Kasım 2016 Salı 12:13

Elbette imar planı uygulaması tüm arsa sahiplerinin beklediği bir durumdur.Fakat Balçova ılıcalar bölgesine uygulanan 0.6 emsal planı inciraltına da uygulanırsa imar planına itirazlar söz konusu olacağı kanısındayım.

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 8 Kasım 2016 Salı 09:36

İnşallah tez zamanda planların ortaya çıkmasını bekliyoruz artık, umuyorumki istemezük denmeden İzmir'in çıkarına doğaya da dost güzel bir plan biran evvel tamamlanır. Emeği geçen herkese çok teşekkürler, şimdi daha çok çalışmanın zamanıdır...

Yorumu oyla      11      5  
8 Kasım 2016 Salı 09:35

İnşallah ki ; Bu İmar Planlamasıyla beraber Herkesin Derdi Çözülmüş Olucaktır.Senelerdir ; En kötü Zamandan Bile çocuklarına Birşeyler Bırakma,değerini bulsun Ümidiyle Buradaki Halk Yerlerini Tutmuştur.GÜzel İzmirimizin Zaman içinde ki Çehresi Sürekli Değişirken Maalesef ki Burada Faaliyet olmamıştır.Kent Orman Bölgesinin Burası ile Zaten Bir ilişkisi Yoktur,Takdir Edinizki 30-40 sene Önceki Yaşam ,Yeşillikde Burada kalmamıştır.Modern Çağa Ayak Uydurucaksak, İzmir ve Balçova kalkınıcak ise ,İş Sahaları oluşucak İse Şimdi Tam Zamanı Destek Veren Ve Konuya Vakıf Olup Çözüm İçin Gayret Gösteren Siyasi Ve Halkın İçinden Olan Bireylere Çok Teşekkürler...İnanın ki ; Bir Nesilin Haklı Hayelleri Size Bağlı ,Saygılarımla...

Yorumu oyla      11      5  
Olgun 7 Kasım 2016 Pazartesi 22:23

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya, ve bu konuda fikri, emeği, gayreti ile katkı sağlayan herkes; Allah sizlerden razı olsun. Bu bölgenin, ki dolayısıyla İzmir'in, konu ile ilgili çözümsüzlüğü, mağduriyeti, sıkıntıları, yaşadığı haksızlıklar ve kamuoyunda bölge ile ilgili yaratılan kasıtlı yanlış bilgilendirmeler, ya da eksik veya yanlış bilgiye dayalı peşin hükümlü yorum ve değerlendirmeler ve işlemlerin yerini adilane, hakka hukuka, akla ve bilgiye dayalı, çağdaş, doğru düzgün plan ve uygulamalar alır inşallah artık tez vakitte. Allah gayretinizi bölge halkının da tüm İzmir'in de uğradığı haksızlıkları son erdirecek hayırlarla tamam eylesin inşallah.

Yorumu oyla      11      5  
Selda 7 Kasım 2016 Pazartesi 22:07

Hayırlısı olsun herkes için izmirime yakışmayan bölgeydi kuru ve verimini yitirmiş toprak yeşil bile kalmadı yıllardır naylon seralardan başka hiçbirşey yok aralarda kaçak yapılaşmalar düzenli izmir halkına düzenli bir bölge yakışacak emeği geçen herkese teşekkürler

Yorumu oyla      11      5  
Ali tunç 7 Kasım 2016 Pazartesi 21:20

İnciraltı toprak sahiplerini kutluyorum..İzmirin faydasına olacak her projeye destek olcaklarını söylemeleri önemli..hayırlısı olsun izmirimize..

Yorumu oyla      11      5  
7 Kasım 2016 Pazartesi 20:33

Kesin AVM yapmaya çalışacaklar, sonra yine planlar mahkemelik olacak, mahkemeye verenler istemezükçü olacak. Ayrıca bölgeyi belediye değilde bakanlık niye planlıyor?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 6.5 saatlik Parti Meclisi zirvesi!
CHP'li milletvekillerinin de katılımıyla, parti genel merkezinde yapılan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu densizlerin amacı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dokunulmazlıklar üzerinden Meclis'e ...
Başbakan Yıldırım'dan HDP'ye: Yol yakınken...
Yıldırım, HDP'nin Meclis faaliyetlerine katılmama kararının millete saygısızlık ...
 
Kılıçdaroğlu: Türkiye yönetilmiyor, savruluyor!
Başbakan Binali Yıldırım’a yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
AK Partili Sürekli’den Bergama’da kuzey yatırımları raporu
Sürekli, Çandarlı Limanı’nın konseptinin değişeceğini, İZBAN’nın Bergama’ya ...
Yıldırım'dan İzmir'deki çağrıya yanıt, Kılıçdaroğlu'ndan jet mesaj!
Başbakan Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu... Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ...
 
Flaş: HDP yasama faaliyetlerini durdurdu
HDP, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklanmasının ...
AB büyükelçilerine toplantı çağrısı
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, AB büyükelçilerini yarın toplantıya çağırdı.
CHP'li Bakan sivil memurları dinledi
Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN)’in organize ettiği toplantıda, 100’ün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva