HABERLER>POLİTİKA
6 Kasım 2016 Pazar - 12:28

AK Partili Sürekli’den Bergama’da kuzey yatırımları raporu

Sürekli, Çandarlı Limanı’nın konseptinin değişeceğini, İZBAN’nın Bergama’ya gelmesi için de çalışmaların devam ettiğini, Bergama’ya doğalgaz gelmesi konusunda da çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.

AK Partili Sürekli’den Bergama’da kuzey yatırımları raporu

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bergama’ya çıkarama yaptı. Sürekli, Bergama’da AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti ve Bergamalı Muhtarla toplantı yaptı. Vatandaşların ve muhtarların sorunlarını dinleyen Sürekli, Çandarlı Limanı’nın konseptinin değişeceğini, İZBAN’nın Bergama’ya gelmesi için de çalışmaların devam ettiğini, Bergama’ya doğalgaz gelmesi konusunda da çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.



Çandarlı Limanı ile çeşitli spekülasyonlar yapıldığına işaret eden Sürekli, şöyle konuştu: “Ulaştırma Bakanımız İzmir ziyaretinde de söyledi. Konteynır yüklemeciliğinde ve konteynır limancılığında dünyada bir daralma var. Ulaştırma Bakanlığımız Çandarlı Limanı’nın konseptini değiştirmek için bir çalışma yapıyor. Bu yüzden biraz gecikme var. Ama Çandarlı Limanı mutlaka yapılacak bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Çandarlı Limanı Bergama’da büyük bir ivme kazandıracak. Ayrıca İZBAN’nın Bergama’ya kadar uzanması konusunda çalışmalar devam ediyor. Yakın bir zamanda Bergama’dan Selçuk’a kadar İZBAN hattı uzanacak. Ayrıca Bergama’ya doğalgaz gelmesi için de çalışmalarımız sürüyor”

Sürekli, söz verdikleri gibi Bergama Devlet Hastanesi’nin genişletilme çalışmalarının sürdüğünü ve gerekli adımlar atıldığını, yer teslimi yapıldığını kaydederek, “Bergama Hastanesi’nin yatak sayısı kısa sürede 210 a çıkacak” dedi.

Muhtarlara hitap eden Sürekli, Bergamalı muhtarların en büyük sorunun Büyükşehir yasası olduğuna dikkat çeken Sürekli, 6360 sayılı Büyükşehir yasasını  revize etme çalışmalarının meclis gündeminde olduğunu, bakanlığın çalışma yaptığını ve aksaklıkların giderileceğini  açıkladı. Sürekli Büyükşehir yasasında yapılacak revize ile özellikle köy muhtarlarının şikayetlerinin azalacağını ifade etti.

 
Yıldırım'dan İzmir'deki çağrıya yanıt, Kılıçdaroğlu'ndan jet mesaj!
 
Anne terliği silah sayıldı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Kasım 2016 Pazar 14:26

Çandarlı Limanı 2011' den beri hep yapılıyor, aynı izban gibi. 12 milyon kapasiteli limana ilgi olmayınca kapasite 4 milyona düşürüldü ama yine ortada liman yok. Bu saatten sonra olacağını da düşünmüyorum. Aliağa'ya yeni liman yapıldı, Alsancak büyüyecek. Ayrıca izban daha şehir içinde doğru düzgün çalışmazken uzasa ne olur uzamasa! Yıllardır izban 5 dakika olacak deniyor. Kardeşim olmayacaksa olmayacak deyin bu konuda kapansın, alternatif sistemler yapılsın. Zaten şehir içinde böyle bir sistem de olmaz. Banliyö sisteminden metro gibi olmasını bekliyoruz , daha doğrusu yapanlar bekliyor. İZBAN'da şu an saatte tek yöne taşıma kapasitesi çok düşük. Bir set ortalama 2250 kişi alıyor. 10 dakika sefer aralığına göre saatte 2250x6= 13500 kişi yapar. Saatte tek yöne yaklaşık 14 bin yolcu tramvay kapasitesinde taşıma kapasitesidir. Metro sistemleri saatte tek yöne 60-70 bin hatta daha da üst sayıda yolcu taşır. İzban 5 dakika olursa 2250x12= 27000 yolcuyu saatte tek yöne taşır. Metro sistemlerine göre düşük bir rakam , ileride yetmesi mümkün değil ama yine de şimdikine göre rahatlama sağlar. Bergama uzatması 500-600 milyonluk bir uzatma denmişti. Bu parayı buraya gömeceğinize önce İZBAN'da iyileştirme yapın. Sinyalizasyon , Alsancak sorunu ortada. Tramvay bittikten sonra Kemer, Alsancak , Halkapınar arası düzeltilmesi gerekiyor. Sistemi bozan bölge burası. Gerekirse trenler hiç Alsancak' a gitmez, Hilal' de yeni bir düzenleme olur.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım'dan İzmir'deki çağrıya yanıt, Kılıçdaroğlu'ndan jet mesaj!
Başbakan Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu... Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ...
Flaş: HDP yasama faaliyetlerini durdurdu
HDP, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklanmasının ...
AB büyükelçilerine toplantı çağrısı
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, AB büyükelçilerini yarın toplantıya çağırdı.
 
CHP'li Bakan sivil memurları dinledi
Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN)’in organize ettiği toplantıda, 100’ün ...
Erdoğan, Akıncı ile müzakere sürecini görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ...
CHP'de olağanüstü MYK: Neler konuşuldu?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşen olağanüstü ...
 
MHP Lideri Bahçeli'den 'HDP' açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli HDP'ye yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı. ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de tutuklamalara tepki, Başbakan'a çağrı!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir programı bitiminde Başbakan Yıldırım’a ...
HDP'den Diyarbakır saldırısı için DAEŞ iddiası
HDP Diyarbakır'da 10 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı DAEŞ'in ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva