HABERLER>İŞ DÜNYASI
23 Kasım 2021 Salı - 16:31

İzmir eşitlik yıldızlarını arıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir Kadın Girişimciler Kurulunun (KGK) toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında "İzmir Eşitlik Yıldızlarını Arıyor" adıyla proje başlatıldı.

İzmir eşitlik yıldızlarını arıyor

Çalışmanın koordinatörlüğünü üstlenen İzmir Ticaret Borsasından yapılan açıklamaya göre, proje ile firmaların ve yöneticilerin görünür kılınması, firmalar arasında iş birliği ağı oluşturulması, rol modeller ve deneyim paylaşımları aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yeni farkındalıklar yaratılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu faaliyetlerine özel bir önem verdiklerini kaydetti.

Türkiye'deki kadınların halen ayrımcılığa maruz kaldığına işaret eden Kestelli, "Çalışma hayatında hak ettikleri yerlerde değiller. Eşit işe düşük ücret alıyorlar ve son 20 yılda devlet, özel sektörün ve sivil toplum örgütlerinin emekleriyle elde edilen kazanımların büyük bölümü de pandemiyle birlikte erozyona uğradı. Ne yazık ki salgın nedeniyle işlerini kaybedenler arasında kadınların oranı bir hayli yüksek. Bu da bizlere dünden daha fazla çalışma sorumluluğunu getiriyor." ifadelerini kullandı.

Kestelli, İzmir Eşitlik Yıldızlarını Arıyor adlı projeyle kadın emeğinin değerini yücelten, kadınlara eşit şartlarda iş hayatında yer alma imkanı sağlayan şirketlerin yıldızını el birliğiyle parlatacaklarının vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Onlar parladıkça diğer şirketlerin de bu alanda daha iyisini yapma motivasyonları artacak. Borsa olarak 2017 yılında dahil olduğumuz İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi (BADV) ve toplumsal cinsiyet eşitliği hedefini temel alan faaliyetlerimiz ile iş dünyasında kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak ve kadınların çalışma ortamlarını iyileştirerek iş yaşamında daha etkin rol alabilmelerini sağlamak amacıyla çalışıyorduk. İzmir Eşitlik Yıldızlarını Arıyor projesinin bu anlamda da pekiştirici bir rol oynayacağını düşünüyorum. Yeni projeyle benzer çalışmalar yürüten şirketleri görünür kılarak onları destekleyeceğiz. Yaratılan iyilik çemberini daha da büyüteceğiz."

İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel de TOBB İzmir KGK olarak kadınların birey olarak güçlendirilmesi, gelişmesi ve iş gücüne katılımlarını desteklemek, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletmek ve farkındalığı artırmak amacıyla bugüne kadar eğitimler, seminerler, kermesler düzenleyerek birçok çalışma yaptıklarını aktardı.

Tüm firmaları projeye katkı vermeye davet eden Öztezel, "Hep birlikte kadınların ekonomik yaşamın her alanında ve her seviyesinde var olmaları yönünde gayret gösteren kişi ve kurumlarla el birliği yaparak İzmir'de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda gelişme sağlanmasına, kadınların girişimcilik güçlerinin artırılması ve iş dünyasındaki statülerini güçlendirilmesine katkı sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de kaybolmuştu... 'Paramı almak için huzurevine attılar'
 
UEFA Avrupa Ligi'nde 5. hafta başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EİB 2021 ihracat hedefine, yıl bitmeden ulaştı
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, birliğin ...
Çulhaoğlu, Pınarbaşı Esnaf Odası’na aday
Pınarbaşı esnafının oy birliğiyle başkanlık için işaret ettiği Cezmi Çulhaoğlu, ...
O firmada işçiler sendikadan istifa ettirildi iddiası!
Türkiye Liman, Deniz, Tersane ve Depo İşçileri Sendikası (Liman-İş), TCE ...
 
Ankara’da ekonomi zirvesi... Gündem Lojistik Köy
Hükümetin İzmir’e yönelik açıkladığı 35 proje arasında yer alan Kemalpaşa ...
TTO’da uluslararası sempozyum
Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde AR-GE Proje Pazarı ve Yenilikçi Ürünler yarışması ...
Akgermanlar küçülüp borçları ödeyecekler
Akgerman Ailesi konkordato talebinden vazgeçince mahkeme de 4 şirket ve ...
 
Getir Şok Marketler'e ortak oluyor
Kısa bir süre önce araç paylaşım şirketi Moov'u Anadolu Holding'den satın ...
EBSO'dan 10 Kasım mesajı
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Ulu Önder Mustafa Kemal ...
Hep bir ağızdan 'Yeşil Bir Gelecek İçin Şimdi' dediler
"Yeşil bir gelecek için şimdi" Ege Ekonomik Forumu'nda konuşan İzmir'in ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva