HABERLER>SAĞLIK
2 Kasım 2021 Salı - 09:34

İzmir eğitiminde korona raporu: 45 sınıf karantina altında!

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, 46 öğrenci ile 18 öğretmenin koronaya yakalandığını belirtirken, karantinadaki sınıf sayısının 45 olduğunu açıkladı. Vardal, aslında bu rakamların yüksek olduğunu tahmin ettiklerini, PCR testi yaptırmayanların fazlalığı nedeniyle oranın düşük kaldığını öne sürdü

İzmir eğitiminde korona raporu: 45 sınıf karantina altında!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de geçtiğimiz haftanın okullara ait korona tablosu, henüz tamamlanmamış verilerle açıklandı. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, sendikanın beş şubesinden üçünden gelen bilgilere göre, bugün itibariyle 45 sınıfın karantina altında olduğunu, 46 öğrenciyle 18 öğretmenin PCR sonuçlarının pozitif çıktığını bildirdi.

İKİ AYDA TOPLAM 1046 ÖĞRENCİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI
Okulların açıldığı 6 Eylül’den bu yana 568 sınıfın karantinaya alındığını, 1046 öğrencinin koronaya yakalandığını ve 268 öğretmenin PCR testinin pozitif çıktığını belirten Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, biri Bayındır’da, diğeri Karabağlar’da iki öğretmenin koronadan yaşamlarını yitirdiğini açıkladı. Vefat eden iki öğretmenin de aşısız olduğuna vurgu yapan Başkan Vardal, şu değerlendirmelerde bulundu:

PEK ÇOK VELİ, EKONOMİK KAYGILARLA PCR TESTİ YAPTIRMIYOR
“Karşıyaka, Bayraklı, Bergama, Kınık, Çiğli, Aliağa, Dikili, Foça, Kemalpaşa, Bornova, Konak, Karabağlar, Torbalı, Selçuk, Beydağ, Bayındır, Kiraz, Tire ve Ödemiş’ten, yani beş şubemizden sadece üçüne bağlı ilçelerden gelen bilgilere göre 45 sınıfımız karantinada, 46 öğrenci ve 18 öğretmen arkadaşımız korona tedavisi görüyor. Okulların büyük bölümünde, dezavantajlı okulların olduğu yerlerde öğrencilerin velileri, ekonomik kaygıları, işsiz kalma korkuları nedeniyle PCR testi yaptırmıyorlar. Rakamların düşük olmasının en önemli sebebi budur. Öğretmenler arasında aşı oranı yükselmesine rağmen iki arkadaşımızın aşı olmamaları yüzünden hayatlarını kaybetmiş olmalarından üzüntü duyuyoruz. Okullardaki vakalar, ülkenin vaka sayılarıyla paralellik gösteriyor.”

OKULLARDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, okulların açıldığı günden bu yana alınması gereken önlemler konusunda uyarıda bulunduklarını ancak hiçbir konuda yeni bir önlem alınmadığını söyledi. Vardal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dün beş okulumuzu ziyaret ettik. Gördük ki, temizlik sorunu her yerde devam ediyor. Ders saatlerinin süreleri aynen duruyor. Okullardaki öğrenci yükünün azaltılması için ikili eğitim önerdik, kulak veren yok. Kış geliyor, pencereler, kapılar kapanacak. Sınıflar nasıl havalandırılacak, bir bilen yok. Şartlar iyileştirilmediği sürece, bizim daha çok sınıfımız karantinaya alınır, daha çok çocuğumuz öğretmenimiz koronaya yakalanır. Söylediklerimize kulak verilmesini, gereken önlemlerin bir an önce alınmasını istiyoruz.”

 
Egeli akademisyenlerden gururlandıran başarı
 
Eternals, Marvel'ın en az sevilen filmi oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burak 2 Kasım 2021 Salı 10:36

ülke pandemi mücadelesini bırakmış durumda. Her şey normal seyrine döndü. Stadyumları bile isterseniz 50.000 kişi doldurabileceksiniz. Hiç bir kısıtlama kalmadı. Belli ki vaka sayıları da 20 değil 50-60 binlerde uzmanların dediği gibi. Aşı teşviki de bakanın attığı tweetlere kaldı. Çevremizde görüyoruz karantinayı bile uygulamayanlar var. Hal böyleyken okullarda vakalar gözükmesi çok normal.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 2 Kasım 2021 Salı 10:01

Çocuk adı üstünde çocuk ne kadar kendini koruyabilir.ciddi önlemler alınmalı veya öğrenciler uzaktan eğitime devam etmeliler.Yoksa bu koronadan kurtulamıcaz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal bağışıklıktan 5 kat daha fazla koruyor
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Covid-19'a karşı aşıyla ...
Bakan Koca'dan 81 il sağlık müdürlüğüne 'nöbet' yazısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 il sağlık müdürlüğüne 'Uzmanlık Eğitimi ...
Son 24 saatte 217 can kaybı 28 bin 678 yeni vaka
Türkiye'de son 24 saatte 356 bin 643 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 678 ...
 
Bakanlıktan 81 ile 'hassasiyet' yazısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il Sağlık Müdürlükleri'ne gönderdiği yazıda, ...
Bilim Kurulu Üyesi değerlendirdi: İşte İzmir'in korona tablosu…
İzmirli Bilim Kurulu Üyesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon ...
Türeci: Birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız
Onaylanan ilk corona virüs aşısını geliştiren Alman şirketi BioNTech'in ...
 
Sağlık için sahne alıyorlar!
İzmir'de uzman doktorlarla bir avukatın yer aldığı rock müzik grubu "The ...
Aşı karşıtları için 'izole edilsinler' önerisi
Covid-19 salgınıyla mücadelede aşılama tüm hızıyla sürerken, aşı karşıtlarına ...
Beş kupalı şampiyonlar!
29-31 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva