HABERLER>EKONOMİ
16 Ağustos 2022 Salı - 11:20

İzmir’den Tarım-Kredi manzaraları… Söz vatandaşın: İndirim yok, yağma var!

Ekonomik kriz hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde indirim yapılacağı duyurusu üzerine İzmirliler marketlere akın etti. Marketlerde yoğun bir alışveriş olduğu görülürken raflar boş kaldı. Ancak vatandaşlar indirim göremediklerini söyledi.

İzmir’den Tarım-Kredi manzaraları… Söz vatandaşın: İndirim yok, yağma var!

Ahmet Can KARATAŞ/EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde enflasyonla mücadele kapsamında Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 30’un üzerinde temel tüketim ürününde indirim yapılacağını duyurmuştu. Tarım Kredi Marketleri’nde gerçekleştirilen indirim dün itibari ile başladı. Haberi duyan İzmirli vatandaşlar da indirimli ürünlere ulaşabilmek için kooperatif marketlerinin olduğu noktalarda yoğunluk oluşturdu ancak raflardaki fiyatları gören vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı.

İndirimin ilk gününde Bayraklı Tarım Kredi Kooperatif marketinde çok sayıda vatandaş ürün raflarını boşaltarak kasada uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyruklarda indirimi nasıl değerlendirdiklerini sorduğumuz vatandaşların bazıları yapılan indirimin bir 'reklam çalışması' olduğunu ifade ederken bazıları da bu çözümlerin geçici olduğunu enflasyon rakamlarının düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

“REKLAM KAMPANYASI GİBİ”
Marketten sadece temel gıda ürünlerinden 4 kalem ürün alabildiğini ifade eden Sedat Ergüven, “İndirim var diye duydum geldim birkaç üründe indirim var ama sorun birkaç ürün mü cidden?  Tüm Türkiye’de enflasyon artık cebimizi yakıyor sabit gelirli perişan durumda… Böyle indirimler güzel tabi ama ne kadar daha böyle geçici çözümlerle oyalanacağız. Böyle indirimler göz boyamak için yapılıyor. Bence reklam kampanyası gibi… Asıl önemli olan enflasyonla mücadele. Bu mücadeleden ne zaman galip ayrılacağız? “dedi.

“BİRAZ OLSUN NEFES ALDIRDI”
Alışverişinin ardından görüşlerini aldığımız Ayşe Ceylan yapılan indirimlerin geçici çözüm olduğunu söyleyerek, “Böyle indirimler geçici. Hükümetin enflasyonu düşürmesi gerekiyor. Keşke indirimin devamlılığı olsa ve keşke her markette uygulansa… Her ne olursa olsun bir nefes aldırdı bu indirim” ifadelerini kullandı.

“MUTLU DEĞİLİM”
3 çocuk babası Ali Yerli ise, “Ben pek indirim göremedim elimdeki çay normalde 75 lira şuan 70 liradan aldım yani 5 lira indirimli onun haricinde indirim yok gibi. Ayıp… Bu indirimden mutlu değilim, biraz reklam gibi olmuş. İnsanlar da indirim var diye duyup gelmiş” diye konuştu.

“FİYATLAR CEBİMİ YAKIYOR”
Aslı Aygül ,”İndirim asla yeterli değil şu an benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Bu zamlar karşısında alım gücümüz düştü. Ürünler gerçekten indirimdeyse fiyatları hala çok yüksek. Bir de bu indirim kaç gün sürecek? 1 gün, 7 gün, 1 ay… Böyle geçici indirimler yerine kalıcı cep rahatlatacak indirimler bekliyor ve istiyoruz. Şu anki fiyatlar bile cebimi yakıyor” dedi.

“MARKETİ RESMEN YAĞMALAMIŞLAR”
Sinan Tokatlı, “Markete saat 16.00 da geldim içeride bakliyat ürünlerinden hiçbir şey kalmamış. Un zaten yok, şeker için ise kimisi geldi bitti, diyor kimisi gelmedi diyor. İndirim var diye yağma yapmışlar ama indirim gerçekten var mı belli değil” ifadelerini kullandı.

“BU NASIL İNDİRİM?”
Son olarak konuştuğumuz, Gül Kaya isimli vatandaş ise“Etikette köy tavuğunun kilo fiyatı 125 lira yazıyor, bu nasıl indirim? İndirim var diye reklam yapıp ürün sattılar. Denetleme neden yok. İndirimin olduğuna da inanmıyorum, indirim olsa tavuğun fiyatı 125 lira olur mu Allah aşkına?” diye sitem etti.

 
Bayraklı’nın yüzme havuzuna yoğun ilgi
 
FETÖ itirafçısı anlattı... Askeri okullara böyle sızmışlar!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dünyada da kriz var hikayesi 16 Ağustos 2022 Salı 13:04

Talimatla fiyatlar mı düşer? Bu iş kur korumalı şeye dönmesin de ... bir kısım parasını her türlü garantiye almış, garabinin sırtından kur farkı ödeniyor.

Yorumu oyla      9      3  
VfV 16 Ağustos 2022 Salı 11:48

Psikoloji bölümlerindeki derslerde örnek olarak anlatılması gereken sürü mantığının en iyi örneği. Mağazayı yağmalayanlar fiyatlara bakmadan, direkt 'büyük indirim var' koşullaması ile ne bulursa alıp gitmiş. Halbuki bazı ürünlerin geçen haftaya göre artmış olmasına rağmen bakar körlükle kapıp gitmişler. Böyle devam edin. İyi yoldasınız

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başvuru Bursalı şirketten... Kemalpaşa'nın tatil köyü için sondaj hamlesi!
Tahtalı Grup Yönetimi Kurulu Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri ...
İTB’den tarım alanında proje fikri olan gençler için ödüllü yarışma
İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere ...
Muhittin AKBEL yazdı... Hayalet emlakçı 10 bin TL haram olsun!
Muhittin AKBEL yazdı... Hayalet emlakçı 10 bin TL haram olsun!
 
Beklenen motorin zammı iptal edildi
Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma ...
10 gemiye daha tahıl yüklemesi yapılacak
Ukrayna Altyapı Bakanı Yardımcısı Yuriy Vaskov, ay sonuna kadar en az ...
İzmir'deki Tarım Kredi marketlerinde indirim hareketliliği
Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin temel tüketim ürünlerinde indirimli ...
 
Bütçe, 64 milyar TL açık verdi!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, temmuz ayı bütçe gerçekleşmeleri raporunu ...
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını 18 Ağustos Perşembe ...
İhaleye çıkılıyor… O ilçeye külliye geliyor!
Mülkiyeti maliye hazinesinde iken Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva