HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2018 Perşembe - 10:58

İzmir'den Doğu Akdeniz'e 'Yıldırım' mesaj: Bir milim bile geri adım atmayacağız!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Koca Piri Reis Araştırma Gemisi'nin 40'ıncı yıl dönümü etkinliğindeki konuşmasında, "Doğu Akdeniz'de KKTC'nin menfaatlerine, ülkemizin çıkarlarına aykırı her türlü oldu bittiye Türkiye anında karşılık verir; gereğini yapar. Denizlerdeki hak ve menfaatlerimizden 1 milim bile geri adım atmayacağımızı cümle alem bilmelidir" dedi.

İzmir den Doğu Akdeniz e  Yıldırım  mesaj: Bir milim bile geri adım atmayacağız!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Koca Piri Reis Araştırma Gemisi'nin 40'ıncı yıl dönümü etkinliğindeki konuşmasında, "Doğu Akdeniz'de KKTC'nin menfaatlerine, ülkemizin çıkarlarına aykırı her türlü oldu bittiye Türkiye anında karşılık verir; gereğini yapar. Denizlerdeki hak ve menfaatlerimizden 1 milim bile geri adım atmayacağımızı cümle alem bilmelidir" dedi. 

'1 MİLİM GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile birlikte Akdeniz'de yapılan araştırmalara da değinen Yıldırım, şöyle konuştu: 
"Bugün Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi uluslararası hukuka aykırı olarak Türkiye'nin deniz yetki ve menfaatlerini gasbetmek yolunda aynı şekilde hareket ediyorlar. Kıbrıs Adası'nın etrafında bulunan hidrokarbonların ortaya çıkarılması meselesinde ciddi bir kriz yaşanıyor. Denizler insanlığın ortak mülküdür. Dolayısıyla bunu tek taraflı olarak bir ülkenin, tolumun sahiplenmesi ve bundan menfaat elde etmesi asla ne ulusal ne uluslararası hukuka uyan bir şey değildir. Dolayısıyla Kıbrıs Adası etrafında münhasır ekonomik bölge de dahil uluslararası sularda her türlü deniz altı kaynakların ortaya çıkarılmasında mutlaka KKTC ile güneyin anlaşması gerekir. Bu bir kırılma noktasıdır. Bu konuda araştırma yapacak büyük petrol şirketleri, ayağını denk almak mecburiyetindedir. Doğu Akdeniz'in, KKTC'nin menfaatlerine, ülkemizin çıkarlarına aykırı her türlü oldubittiye Türkiye anında karşılık verir ve gereğini yapar. Denizlerdeki hak ve menfaatlerimizde 1 milim bile geri atmayacağımız cümle alem bilmelidir."

EGEV TOPLANTISINDA MESAJ SELİ
Bu yıl ikincisi gerçekleşmekte olan Ege Ekonomik Forum, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı ve NTV & Özgencil işbirliğinde, 'Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon' yaratmak amacıyla bugün İzmir’de başladı. 

Forumun açılış konuşmasını gerçekleştiren TBMM Başkanı Binali Yıldırım, özetle  şunları söyledi;

"Forum'un konu başlığı küresel gelişmeler ve bölgesel değişimler... Özellikle ABD'de yapılan seçimlerden sonra dünyanın ayarı bozuldu. Bilhassa korumacılık, günübirlik alınan keyfi kararlar, zaten küresel iş dengesi çoktan beri bozulmuştu, dünyada her gün yeni krizlerin ve yeni öngörülemez bir sürecin başlamasını da hızlandırmaya başladı. ABD'nin bölgemize yönelik, doğu komşumuza İran'a yönelik yaptırım kararı, Rusya'ya ve bu bölgeye ekonomiyi, döviz kurunu, doları kullanarak uyguladığı doğrudan ve dolaylı baskılar ve yaptırımlar bölgesel gelişmeleri olumsuz yönde etkilemektedir."

Bugün 265 milyon insan kendi vatanında yaşamıyor. 70 milyon sığınmacı var. Olayların yoğunlaştığı bölge bizim bölgemiz. Türkiye'nin yanıbaşında olan olaylardan ülkemizin etkilenmemesi söz konusu değil. Dardaki insanlara kucak açıyor, ekmeğimizi paylaşıyoruz. 

Gelişmiş ülkeler daralırken, doğuda ışık yükseliyor. Allah bize öyle güzel bir yer vermişki coğrafik olarak kilit öneme sahip bir ülkeyiz. 

Türkiye'nin 16 yıllık bir başarı öyküsü var. Ulaştırmada, sağlıkta gelişmiş ülkelerin ötesinde hizmet sunuyoruz. OECD araştırmasında diyorki, Türkiye'de bölünmüş yollarla birlikte ölümlü trafik kazalarında azalma oldu. İllerin kendi aralarındaki ticareti yüzde 40 arttı. 20 milyar elektronik ortamda ticaret yapılıyor. Bugün İzmir'de körfezin gemi trafik sisteminin de açılışını yapacağız.

Bazı dostlarımız tenkitlerini sürdürüyor. Terör örgütlerine daha müsamahalı davranın diyorlar. Türkiye'nin gücü 81 milyon vatan evladıdır. O gücü de 15 Temmuz gecesi gösterdik.

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU ÖNÜMÜZDEKİ SENE SONU
Ege Bölgesi her zaman Türkiye'nin üreten bölgesi oldu. İşte önümüzdeki sene sonu İstanbul-İzmir otoyolunu açıyoruz. Pahalı oldu, geçiş şöyle böyle dediler. En pahalı hizmet olmayan hizmettir. Zaman bugün paranın önünde geçmiştir. Çevre yolunu hızlandırdık ve tamamladık. Sabuncubeli Tüneli yapıldı. Çandarlı'ya otoyol yapıyoruz. Belki de çoğu İzmirli'nin haberi yok. Konak Tüneli'ni yaparken sorun anlatsınlar neler çektiğimi. Biz inatla hizmet etmeye devam edeceğiz.

En büyük kaynak insan kaynağı. O da bizde var. Kaynağı dışarıda aramamıza gerek yok. Gençleri hazırlayacağız. İzmir'de üniversiteler bunun için var.

Uzmanların tahminlerine göre önümüzdeki dönemde bugün var olan mesleklerin çoğu gidecek. Onun için artık birbirimizi yoran yıpratan konulara değil ülkemizi ileri taşıyacak konulara vakit ayrımamız lazım. Değişimi ıskalarsak sonunda hayal kırıklığı yaşarız. 

PTT TRADE'NİN TANITIMINI YAPTI
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ege Ekonomik 2018 Forumu'na katıldıktan sonra İzmir Ticaret Odası'na (İZTO) gitti. TBMM Başkanı Yıldırım, burada PTT'nin ihracat ve ithalatçıları tek çatı altında buluşturacağı, PTT TRade'nin (akıllı pazar yeri) tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, milletvekilleri, İZTO Başkanı Mahmut Özgener ile iş insanları hazır bulundu. PTT TRade tanıtım filminin yayınlanmasından sonra İZTO Başkanı Mahmut Özgener açılış konuşmasını yaptı.



'ONLARIN BİR ALİ BABA'SI VARSA, BİZİM DE BİNALİ BABAMIZ VAR'
TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a teşekkür eden Mahmut Özgener, "TBMM Başkanımız Binali Yıldırım, PTT TRade açılışını burada yapıp her zamanki İzmir sevgisini bir kez daha gösterdi. Onların bir Ali Baba'sı varsa, bizim de Binali Babamız var. e- ticaret 2016 yılı sonunda 30.9 milyar TL iken, 2017 yılında 42.2 milyar TL'ye yükseldi. 2018 yılı sonuyla itibariyle de 50 milyar TL'ye yükselmesi bekleniyor. Yeni sistemle hem tedarikçi geliştirme hem de küçük ihracatçıların işlerini arttıracak. Ülkemiz ve kentimiz ekonomisinin büyümesinde ihracatı ilk plana koyuyoruz. İhracat yapmayan üyelerimize ihracat yapmalarına, ihracat yapanlara ise daha fazla yapmaları için katkı vereceğiz" dedi.

'2018'DE İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ 17 MİLYON 325 KİŞİYİ GEÇMİŞ DURUMDA'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da İzmir için e- ticaret üssünün açıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"İzmir merkezli e- ticaretin birinci fazı e- PTT, avm.com 2018 yılı içinde açıldı. Dünya ticaretinin seyrini değiştiren e ticarette bu portalın faaliyet göstermesi ülkemiz için de önemli. Dijital gelişmeler, hızlı gelişiyor. Artık toplumsal yaşam da ticari yaşam da herkesin bağlı olduğu internet üzerinden şekilleniyor. İnternet alışkanları değiştiriyor, dönüştürüyor. İşletmelerin dünyaya açılmalarına pazarlama, kültür ve stratejilerini geliştirmelerine büyük fırsatlar sunuyor. Firmalarımızın yurt dışına açılmalarında da bu platform kritik rol oynayacak. PTT TRade de bunda büyük rol oynayacak. Lojistik, ticaret alanında Türkiye'nin arttığı en güncel adım PTT TRade olacak. Yakında 5G de geliyor. İnternet kullanım oranı yüzde 73 seviyelerine çıktı. Halkımız internetten alışveriş yapmaya her geçen gün eğilim gösteriyor. 2018'de internetten alışveriş 17 milyon 325 kişiyi geçmiş durumda. Geçen yıla göre yüzde 5 artış var. e- ticaretin bu yatırımlarla büyüyeceğini düşünüyorum."



'ELEKTRONİK TİCARETTE BÜYÜME ORANI NORMAL ÜLKE BÜYÜMESİNİN ÜÇ KATI'
TBMM Başkanı Binali Yıldırım ise e- ticaretin önemine dikkat çekerek, teknolojinin gelişmesiyle hayat tarzının ve ekonominin yapısının değiştiğini, değişimin dinamiklerinin akıl ve bilgi olduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Eskiden alın teri vardı. Şimdi akıl teri var. Yorulmadan internetle bilgisayarla birçok iş yapılıyor. Bu internet üzerinden satış yapan firmalar, ciroları en yüksek olan firmalar. Esasında daha işin başındayız. Dünyadaki ticaretin sadece yüzde 8.5'i sanal ticaret. PTT'nin, e- Pazar Yeri de bu işi yapacak. Elektronik ticarette büyüme oranı normal ülke büyümesinin üç katı. Geçen sene 4 katı da geçmiş. Bir doğrusal büyüme yok. Demek ki ülkenin rekabet gücünü koruması için bu kanala daha çok gitmemiz lazım, yani akıl terine daha çok yatırım yapmamız lazım. Değişimi ıskalarsak yine off line ülke konumuna düşeriz. Bunun için vaktiyle internet alt yapısını yurdun en ücra noktalarına kadar görürdük. Nasıl yapacaksın e- ticareti? Elinde borularla üfleyerek yapamazsın. Alt yapıyla yapacaksın. Bundan sonrası organizasyon. PTT bir kademe işi daha ileri götürüyor. Toptan satışa geçiyor. Vatandaş satıcı işinden, firmalarla alıcı firmaların internet ortamında buluşturulması ve ticaretin gerçekleştirilmesi. Küresel ticarette bir kıpırdanma başladı. Sadece PTT ile sınırlı kalmadan ülkede her ürün grubunda bunları arttırmak lazım."

'MARKAYI KOYAN PARAYI ALIYOR'
TBMM Başkanı Yıldırım, marka sayısını arttırmanın önemine değinerek, Türkiye'nin bugüne kadar başkaları için çalıştığını, onlar için ürün ürettiğini ama parayı markayı koyanın kazandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PTT de bu gelişmeleri hayata geçiriyor. PTT'nin önü açık. Daha çok işler yapacak. Nasıl THY dünya markası haline geldiyse, PTT de aynı şeyi yapabilir. Yaptığı çalışmalarla o yönde ilerliyor. Eskiden personel istihdamıyla ilgili kısıtlamalar vardı. Katı kurallar vardı. Sen şimdi bir yandan rakiplerinle rekabet edeceksin. O rekabette adil bir rekabet değil. PTT tüm bu zorluklara rağmen bugün artık vatandaşının zihninde piyasa koşullarında iş yapan bir kuruluş halinde hizmet vermeye devam ediyor. Yani PTT adım adım Türkiye'nin bir markası olma yolunda ilerliyor. Bu güzel bir şey. Bizim geleceğimiz marka sayısını arttırmaktır. Başkaları için çalıştık, çok çalıştık. Onlara çok ürün ürettik. Ama markayı koyan parayı alıyor. Çalış çabala bir takım elbiseden 100 lira alıyorsun. Adam markasını basıyor, 1200 Euro'ya satıyor. Endüstriyel katma değeri olan ürün yapmak zorundayız. Eskisi gibi iş gücü ucuz değil. Çalışma şartları çok gelişti. Alın terini akıl eriyle birleştirmek ülkemizi rekabet edebilecek alanlarda ön plana çıkmasını sağlayacak."

Konuşmalardan sonra akıllı e- pazar yerinin ilk üyelik kaydı İZTO Başkanı Mahmut Özgener için yapıldı. Temsili kart TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından Mahmut Özgener'e verildi.

GEMİ TRAFİK İZLEME MERKEZİ'Nİ AÇTI
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Bayraklı'daki Gemi Trafik Hizmetleri ve Trafik Gözetleme Merkezi'ne geçti. Buradaki açılış törenine TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı. Merkezin faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin ardından konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, uzun yıllar denizciliğe bazı vatandaşların geçimlik teknesi olarak bakıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Son dönemde denizcilik alanında çok önemli atılımlar yaptık. Denizcilikte lider ülkeler arasında girdik. Denizciliğe sadece taşımacılık olarak bakmıyoruz. Kapsamlı bir endüstri ve hizmet alanıdır. Maalesef uzun yıllar denizciliğe bazı vatandaşlarımızın geçimlik teknesi olarak bakılmıştır. Bunun en somut örneği gemilerimizin uzun yıllar kara listede olmasıdır. Kısa sürede beyaz listeye taşıdık gemilerimizi. Dünyanın dört bir yanında bayrağımızı dalgalandırabiliyoruz. Üç denize, üç büyük liman stratejimiz devam ediyor. İnsan unsurlarını da göz ardı etmiyoruz. Sektör çalışanlarının eğitimine önem veriyoruz. Dünyada bu alanda ikinci ülkeyiz. Bakanlık olarak milletimizin denizle buluşması için eğitimi özendirici faaliyetler yapıyoruz. Elektronik ortamda verilen bu eğitimle kapımızı herkese açtık. Ulusal ve bölgesel acil müdahale merkezleri kurduk."

'KARA LİSTEYE GİRMEDEN GEMİLERİMİZİN BAYRAK DALGALANDIRMASI LAZIM'
TBMM Başkanı Binali Yıldırım ise yerli ve milli vurgusu yaptığı konuşmasında denizde emniyetin önemine dikkat çekti. Yıldırım, şunları söyledi:

"Denizde emniyet konusu ile ilgili ilk proje, boğazlardaki gemi trafik sistemidir. 2003 yılında göreve başladığımızda hayata geçmişti. Daha sonra yaşadığımız gelişmeleri göz önüne alıp 7 bin 780 kilometrelik bütün kıyı şeridimize genişletme kararı aldık. Diğer gemi trafiğinin en yoğun olduğu İzmir, İzmit ve Mersin'de bu istasyonların kuruluş çalışmaları başladı. Denizcilik küresel iş. Yerel kalarak denizcilikte başarılı olmamız imkansız. Uluslararası bütün mevzuata hakim olmamız lazım. Bu da yetmez, uluslararası sularda kara listeye girmeden gemilerimizin bayrak dalgalandırması lazım. Peki hal böyle miydi? 2003 yılında Türk gemileri kara listedeydi. Yani çıktığı ilk limanda tutuluyordu. Bu hem itibarımızı, hem de ticaretimizi olumsuz etkiliyordu. Çok yoğun çalışmalarla denizcilikte değişim yaptık. Vaktiyle Akdeniz'i Türk gölü haline getiren Barbaros Hayrettin Paşaların, Oruç Reislerin izinden giden bugünkü denizcilerimizde gurur duyuyorum."



'DENİZLERE HAKİM OLAN DÜNYAYA HAKİM OLUR'
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 'Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur' sözünü de hatırlatarak, "Söylenecek her söz söylendi. Lafı uzatıp zurna yapmaya gerek yok. İşte hizmet. Hizmeti yapanlar da burada. Merkezin denizde can ve mal emniyetini çok daha fazla sağlayacağı aşikar. Bunu ancak gelişmiş ülkeler yapabilir. Türkiye bu konuda gelişmiş ülkeler arasında. Dolayısıyla 'Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur' sözü Barbaros Hayrettin Paşa'dan bize mirastır. Şunu unutmayalım, kara hudutlarımızın uzunluğu, deniz hudutlarımızın uzunluğunun sadece üçte biri kadardır. Türk milleti, denizci bir millettir."

Konuşmalardan sonra merkezin açılış kurdelesi kesildi. Merkezi gezen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yetkililerden bilgi aldı. (DHA)


 

 
Marmaris'ta garip olay: Caminin kapısını kırıp namaza durdu!
 
MHP'li Enginyurt: Kırılan telefon iPhone değil, demoydu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Kasım 2018 Cuma 08:43

Yunanın gaspettiği Türk adaları ne oldu Sayın Binali bey? Kıbrıs diyorsunuz da bizim adalardan hiç bahsetmiyorsunuz.

Yorumu oyla      12      5  
sezarın hakkı sezara 22 Kasım 2018 Perşembe 19:03

Eski Türkiye de uçak yoktu arkadaşlar. THY dahil tüm hava yolu şirketleri bile AKP döneminde kuruldu. hepsi AKP saeyinde uçak aldı. Bugün AKP sayesinde jaksjdkasjdkashdasjdhasgdhasgd:D

Yorumu oyla      14      5  
Merkez 22 Kasım 2018 Perşembe 18:58

Gürkan Uçak da bunların yani Akp döneminde herkesin binebileceği bir vasıta haline geldi eskidendi ağalar paşalar artistler vs binerdi bak sen bile belediye işçisi olduğun halde binebiliyorsun yiğidi öldür hakkını yeme ne dersin?

Yorumu oyla      9      9  
muhalif 22 Kasım 2018 Perşembe 14:59

sn.Yıldırım, ankara-izmir hızlı trende 2019 sonunda bitiyordu ne oldu? bitiş tarihi revize mi edildi?

Yorumu oyla      15      5  
izmirli 22 Kasım 2018 Perşembe 14:45

10 sene once söz verdiğiniz otogar metronunda tarihini verseydiniz :)) aa yoksa ortada proje bile yokmu

Yorumu oyla      14      5  
Gürkan 22 Kasım 2018 Perşembe 13:00

Pahalı olması önemli değil, önemli olan zaman ne demek ? Yoldan ve köprüden geçerken yapan firma bedava geçirmiyor ki ! Sadece köprü ücreti 71 liradan başlayıp, 228 liraya kadar çıkıyor. Otoyol+köprü+benzine bir dünya para verip 3-4 saatte gideceğime uçak ile kısa sürede giderim daha iyi.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavacık'ın çığlığı Meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Kavacık ...
Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi başladı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem ...
Erbakan yeni kuracağı partinin adını duyurdu!
Saadet Partisi'ne Genel Merkez binasının kirasının ödenmemesi nedeniyle ...
 
Çıray'dan o iddialara yanıt: İYİ Parti İzmir’in ilçelerini mi istiyor?
Aytun Çıray ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmede, Çıray’ın ...
Yasalaştı: Oda başkanlarına adaylık kolaylığı
TOBB ve meslek kuruluşları kanunlarında değişiklik teklifi Genel Kurulda ...
İYİ Parti'den CHP'ye 'Mansur Yavaş' mesajı!
İYİ Parti milletvekili Aytun Çıray, "Daha önce kurulmuş Millet İttifakı'nın ...
 
Kılıçdaroğlu'nun anketinde Ankara için 5 isim!
CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 5 isim belirleyerek ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin İzmir bombası sakın o olmasın?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin İzmir bombası sakın o olmasın?
İzmir’e Nihat Zeybekci bombası!
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adaylığı noktasında büyük oranda uzlaşı sağlandı.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva