HABERLER>GÜNCEL
17 Eylül 2015 Perşembe - 19:19

İzmir’den Başkent’e çıkarma: Teröre hayır, kardeşliğe evet

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çağrısı üzerine Ankara Sıhhiye’de on binler teröre lanet okudu. İzmir’den Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası öncülüğünde başkente bine yakın katılımcı gitti. Yürüyüşte İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, huzur çağrısı yaparken, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise, “Bu kadar farklı görüşten bir sürü insan bir araya geliyorsa siyasiler de bir araya gelebilmeli” diye konuştu.

İzmir’den Başkent’e çıkarma: Teröre hayır, kardeşliğe evet

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve 13 odanın ortak çağrısıyla ülkede dinmek bilmeyen terör olaylarına başkentten lanet yağdı.


 
EGE’DEN YOĞUN KATILIM
Tüm vatandaşlara yapılan ortak çağrı sonrası on binler, Ankara Sıhhıye Meydanı’ndan Ulus’taki TBMM birinci meclis önüne yürüdü. 

- FOTO GALERİ: TERÖRE KARŞI DEV YÜRÜYÜŞ

“Teröre Hayır Kardeşliğe Evet” yürüyüşüne Ege’den Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi başta olmak üzere Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Menemen Ticaret Odası, Kuşadası Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, Söke Ticaret Odası ve Ödemiş Ticaret Borsası, sendikaların İzmir temsilcileriyle bine yakın katılım gerçekleşti.  


 
TARİHİ MECLİS’TE SON BULDU
Bayrağın dışında hiçbir siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun simge ve flamalarının taşınmadığı miting Sıhhiye Köprüsü altından başlayarak Ulus’taki Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binasında son buldu. Yürüyüşte 1 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı taşınırken düdükler ve ıslıklar sloganlara eşlik etti.


 
SİYASİLER BİR ARAYA GELEBİLMELİ
Yürüyüş öncesinde soruları yanıtlayan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Buranın mesajı çok açık. Her görüşten insan burada. Bu kadar farklı görüşten bir sürü insan bir araya geliyorsa siyasiler de bir araya gelebilmeli. Yaklaşık 14 tane sivil toplum örgütünün bir araya gelerek yaptığı yürüyüşte tam rakamını bilemiyorum ama söylenenlere göre 500 bin üzerinde bir katılım ifade ediliyor. Bu yürüyüşte şuna dikkat çekmek istiyorum. Alevisi, Sünnisi, Kürdü, türbanlısı, Romanı, Türkiye’de bulunan bütün mozaikteki insanlarımızın hepsinin yürüdüğü bir ortamı gerçekleştirdik. Türkiye için son derece önemli. Demek ki halk birbiriyle bütünleşmiş, kaynaşmış. Bu yürüyüşte herkes bayrağını aldı, buraya geldi. Bu bizim için son derece önemli bir gelişme. İkinci önemli konu bu yürüyüş bir şeyi daha gösterdi, Türk ile Kürt’ün arasında herhangi bir problemin olmadığını gösterdi. Bizim her ortamda söylediğimiz teröre karşı Türkiye. Terör silahını bırakmak durumunda PKK. Bir de sürekli eleştiren bir konu vardı bayrakla ilgili. Bayrak ülkelerin simgesidir, sembolüdür. Bugün Türk bayrağının dışında hiçbir bayrak, flama, pankart yoktu. Ülkenin, vatandaşların birleşmesiydi bu. Halk şunu gösterdi, biz artık birlik beraberlik içindeyiz. Türkiye’yi kimse yıkamaz. Bunun okunması gerekir.” diye konuştu.
 
KADERİMİZ ORTAK
Türkiye’nin batısı ile doğusunun kaderinin ortak olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Geleceğimizi birlikte inşa etmenin yolu, kardeşlik ve barıştan geçiyor. Yüzlerce yıldır devam eden kardeşliğimizin devam edeceğini ve kimsenin bizi birbirimize düşman edemeyeceğini, ayrıştıramayacağını bir kez daha ortaya koyduk. Doğuda huzur olmazsa batıda da olmaz, doğuda ekonomi ve işler bitik durumda. Kaderimiz ortak, geleceğimiz ortak. Geleceğimizi birlikte inşa etmenin yolu da kardeşlik ve barıştan geçiyor” diye konuştu.
 
TEK SES: HEPİMİZ KARDEŞİZ
Kortejin Ulus’taki TBMM önüne ulaşmasının ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda temsilci meclisten “Teröre hayır, kardeşliğe evet” dedi.  İstiklal Marşı ve saygı Duruşu’nun ardından ortak metni okuyan Hisarcıklıoğlu, “Aziz milletimiz, gün demokrasimize, birliğimize ve beraberliğimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte bugün sağduyumuzu ortaya koyduk. Bundan sonra da bu kararlı birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Kalbini öfkeyle dolduranların değil, yüreği kardeşlik ve barışla çarpan insanların sesi olacağız. Bu millet terörün karşısında kardeşliğine sahip çıkıyor. Bu vatan bu ülke hepimizin. Hep birlikte Türkiye’yiz” diye konuştu.

 
Sevan Nişanyan LDP’den Aydın adayı!
 
CHP'de Abdüllatif Şener sürprizi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EKONOMİST GÖZÜNDEN 17 Eylül 2015 Perşembe 21:15

Dolar 3TL NİN ÜZERİNE ÇIKINCA SAYIN TUCCARLARİMİZDA TERÖRİSTLERE KARŞI GELMİŞ KEŞKE HER ZAMAN BU ŞEKİLDE OLUNSA.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efemçukuru’nda kapasite artışına itiraz var!
İzmir’de tartışmalara neden olan Menderes Efemçukuru’ndaki altın madeninin ...
Flaş! Gülen hakkında 34 yıla kadar hapis istemi
"Tahşiyecilere kumpas" soruşturması tamamlandı. Savcılık iddianamesinde ...
Ankara’da dev miting: Tek bayrak, tek slogan!
Ankara bugün dev bir mitinge ev sahipliği yaptı. Terör olaylarını protesto ...
 
Skandal üstüne skandalı: Kaymakamlığı Valilik de yalanladı
Şehit ailesine acı haberin verilmesi sırasında yaşanan skandal görüntülerle ...
Flaş! Boydak CEO'su Mehmet Boydak serbest
Kayseri'de düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding ...
Rize'de Atatürk gidiyor, çay bardağı geliyor!
Rize'de, belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi ...
 
Hasan Cemal'e Erdoğan yazısı için soruşturma
Savcılık, gazeteci Hasan Cemal'i "Akan kanın bir numaralı sorumlusu Saray'daki ...
İzmir'de genç kadının ölümünde uyuşturucu şüphesi!
İzmir'in Konak İlçesi'nde, eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 2 yıl önce ...
Sarraf, Kılıçdaroğlu’ndan 5 TL tazminat kazandı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 22 Nisan 2014'teki meclis grup ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva