HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2024 Salı - 19:13

İzmir'de 'Yıldırım' mesajlar ve hükümet-belediye uyumu çıkışı: Biz gaza basıyoruz, onlar el freni çekiyor!

Kemalpaşa'da konuşan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım, belediye-merkezi hükümet uyumuna dikkat çekti. İzmir'in CHP'li yerel yönetimine yüklenen Yıldırım, "sadece Kemalpaşa'yı almak yetmez. O zaman ne oluyor? Enerji kaybı oluyor. Biz gaza basıyoruz, onlar el freni çekiyor. Ne oluyor? Balatalar aşınıyor, lastikler yanıyor. Gene kaybediyoruz. Onun için büyükşehir ve Kemalpaşa'da aynı yöne, hedefe giderse Kemalpaşa'yı uçururuz" dedi.

İzmir de  Yıldırım  mesajlar ve hükümet-belediye uyumu çıkışı: Biz gaza basıyoruz, onlar el freni çekiyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa'da partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım 31 Mart yerel seçimleri süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Muhalefete DEM Partisi üzerinden yüklenen Yıldırım, teşkilatına rehavete kapılmayın uyarısında bulundu.

BÜYÜK DÜŞÜNELİM
Sözlerine yerel seçimler ile başlayan Yıldırım, "Kemalpaşa özledik sizi.  Hamza Başkanı dinledik. Galip Başkanı dinledim. İlçe başkanlarımızı dinledim. Fakat laf aramızda Hamza Bey bu işe iyice ısınmış.  Soğumadan 31 Mart'ta bu işi bitirelim. Kemalpaşa'dan güçlü destek, İzmir Büyükşehir ve Türkiye’de yankılanacak ve artık bu çelişki bu hasret sona erecek. Sadece Kemalpaşa’yı almak yetmez. O zaman ne oluyor? O zaman enerji kaybı oluyor. Biz gaza basıyoruz, onlar el frenini çekiyor. Ne oluyor? Balataları aşınıyor, lastikler yanıyor. Gene kaybediyoruz. Onun için büyükşehirle Kemalpaşa aynı yöne doğru, aynı hedefe doğru giderse Kemalpaşa'yı uçururuz. Burada vereceğiniz her fazla oy Hamza kardeşimize Yapılan bir destek anlamına geliyor. Onun için işin sadece Kemalpaşa'da bırakmayalım. İzmir'in tamamı için düşünelim. Büyük düşünelim. Büyük işler büyük hayallerle başlar" dedi.

KOMŞU İLLERİN BÖLÜNMÜŞ YOLU YOKTU
İstanbul İzmir otoyolundan bahseden ve yaptıkları çalışmalara değinen Yıldırım, "Ben İzmir'e ilk geldiğim zaman İstanbul'dan 8,5 saatte geldim. Şimdi 2,5 saatte geliyorum. Işte fark bu. Bizim farkımız bu. Buradan Torbalı'ya gitmek için ne yapıyordunuz? Alsancağa iniyordunuz oradan tekrar yukarı çıkıyordunuz. Şimdi Torbalı'da Kemalpaşa'ya, Kemalpaşa'dan, Torbalı'ya direkt gidiyor musunuz? Oradan otoyola bağlanıyor musunuz? Bu ilde tünel yoktu tünel. Tünelle tanıştıran İzmir'i biz olduk. Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibi oldu. Belkahve Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, Konak Tüneli, Bayraklı Tüneli, Karşıyaka Tüneli, daha neler neler... Kuzey Ege yoluna gittiğiniz zaman orada da tünellerimiz var. Şimdi bir şehir düşünün ki Türkiye'nin en büyük liman kentlerinden biri. Ama hiçbir komşu iline bölünmüş yolu yok. Manisa'ya, Balıkesir'e, Uşak'a bölünmüş yolu yok. Sadece rahmetli Özal'ın yaptığı Aydın Otoyolu var.  Doğru dürüst terminalleri yok. Bugün İzmir, o günlerde 35 İzmir, 35 proje sözü vermiştik. Bugün elhamdülillah bu projelerin biz belediyeyi almamamıza rağmen hizmette siyaset olmaz anlayışıyla tek tek hayata geçirdik. İzmir o projelerden 5 eksik var Hamza kardeşim. Burada söz vermeni istiyorum. 31 Mart'ta İzmirlilerden yetkiyi aldığında bu projeleri 35’e tamamlamaya var mısın? Zaten Konuşmalarında paylaşıyor. Körfez geçişini söylüyor. İkinci çevre yolunu söylüyor. Diğer projeleri tek tek anlatıyor. İzmir'in Kuzeyi’nde Bergama'da muazzam bir serbest bölge kuruluyor. Bu serbest bölgenin önünde de bir liman yapılıyor. Bunlar tamamlandığında burada 20 bin İzmirli çalışacak. Bu ne demektir? İzmir'in gençleri iş, aş sahibi olacak" diye konuştu.

DEM'LENENLERE GEREKLİ DERSİ VERECEK MİSİNİZ? 
Cumhuriyet Halk Partisi'ne de üstü kapalı yüklenen Yıldırım, "Ödemiş'e Bayındır'a, Kiraz’a, Kaynakçı’ya yol mu vardır? Şimdi var mı yolu? Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Ama bir şeye çok dikkat ettik ki yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bugün seçim meydanlarındaki siyasi rakiplerimizin kimin kiminle iş tuttuğunu en iyi Kemalpaşa bilir. Bunlara hak ettikleri cevabı sizin verecek misiniz? ‘Dem’lenenlere gereken dersi verecek misiniz? İzmir kurtuluşun şehridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zaferi 9 Eylül'de İstiklal Savaşı'nın galibiyetini ilan ettiği şehirdir. Cumhuriyete giden yola başlattığı şehirdir. İzmir'de bölücülere geçit yok. İzmir, istiklalin sembolü bir şehirdir.  Onun için hepimize görev düşüyor. Ülkemizi bölmeye çalışanlar ülkemize içeride ve dışarıda sömürgeci emperyal ülkelerle işbirliği yapanlarla iş tutanlarla bizim iş olmaz. İzmirlilerin işi olmaz. Onun için Kemalpaşa size büyük Atatürk'ün ismini taşıyorsunuz. Yakışanı yapacağınızdan zerre kadar kuşkum yok. Size güveniyorum. Ve inşallah Kemalpaşa'da Galip Atar ile fark atacağız. Hamza Dağı dağ gibi İzmir'e hizmet için iş başına getireceğiz" ifadelerini kullandı.

İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİZ
Yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Yıldırım, "Yerel seçimler ilçemiz için, ilimiz için çok önemlidir. Niye? Çünkü size bizzat dokunan hizmetler yapılıyor. Herhangi bir konuda kapısını çalacağınız siyasetçilere en yakın olduğunuz yerden belediyelerdir. Belediyeler sadece asfalt yapmaz. Belediyeler sadece çöp toplamaz. Belediyeler gönüllere de yol yapar. AK Parti belediyeciliği Cumhur İttifakı'nın belediyeciliği gönüllere de yol yapmak demektir. Bu seçime Cumhur İttifakı olarak birlikte yürüyoruz. Galip Bey sen şanslısın. Ben tek başıma girdim. Böyle desteğim yoktu. Evelallah rekor kırarak atarak hem Kemalpaşa'da hem de İzmir'de ipi göğüsleyeceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Bu meydandaki coşkuyu bu heyecanı görüyorum" dedi.

BENİM ZAMANIMDA İTTİFAK YOKTU
Kendi adaylığı sırasında ittifaksız seçime girdiğini hatırlatan Yıldırım, "Buraya gelmeden önce Bergama'daydık. Bergama'da da aynı heyecan var. Orada da aynı beklenti var. Az önce Hamza Bey değindi. 2014'de benim adaylığım sırasında biz seçilemedik. Ama Kemalpaşa Arif Uğurlu, Kınık'ta Doktor Sadık Doğruer, Kiraz'da Saliha Hanım ve 6 tane belediye başkanlığını aldık. Şimdi Arif Uğurlu da sizin evladınız bu ülkeye çok şey yaptı. Çok hizmet etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Ondan sonraki dönem boşluktu. Kayıp yıllardır. Şimdi zaman bu kayıp yılları telafi etme zamanıdır. Bunu da Galip Bey'le tamamlayacağız. Sahayı bilen bir kardeşimiz buranın öz evladı en güzel hizmeti Kemalpaşa'ya yapacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

REHAVETE KAPILMAK YOK
Sözlerini teşkilata çağrıda bulunarak bitiren Yıldırım şunları söyledi; "Seçime 25 gün kaldı. Sayılı gün gelip geçer, rehavete kapılmak yok. Kapı kapı dolanacağız. Bütün hemşehrilerimizin gönlüne gireceğiz. Bizim başarımızın 22 yıllık iktidar başarımızın perde arkasındaki mimarı ak kadınlardır, hanımefendilerdir. Aynı başarıyı hanımefendilerde bu seçimde sağlayacaklarına yürekten inanıyorum Allah hepinizden razı olsun. Hizmetler olur, işler yapılır. Yeter ki gönüller bir olsun. Kardeşlik daim olsun."

 
Dağ'dan yerel yönetimlere 'dosya' sitemi: Ankara koridorlarında belediye başkanı göremedik
 
Facebook ve Instagram'a erişim sorunu açıklaması
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 6 Mart 2024 Çarşamba 10:21

Vay be, ne CHP'li belediyeymiş bunlar. Koskoca hükümeti, devleti bile el freni çekmeye zorluyorlarmış. Yani devlet belediyeye gücünü yetiremiyor-muş...

Yorumu oyla      2      1  
ezege 6 Mart 2024 Çarşamba 10:03

AAA binali gelmiiiş, yine eğlence başlıyor..

Yorumu oyla      2      1  
VATANDAŞ_1 6 Mart 2024 Çarşamba 08:27

" Hükümet- Belediye uyumu" Sayın YILDIRM bu ifade okunduğu kadar mahsum durmuyor. Sayın Genel Başkanınız Hatay'da bu ifadeyi kullandığında çok ciddi eleştiriye maruz kalmıştı. Sizde bu ifadenizle üstü kapalı olarak İzmir'in tehdit ediyorsunuz. Çok şık değil bence...

Yorumu oyla      5      1  
Ders almadın mı hocam? 5 Mart 2024 Salı 23:55

İki defa Belediye Başkanı adayı oldun. Birinde İzmir'de, öbüründe istanbul'da çarpıldın. Ders almadın mı? Hala ortalıkta dolaşıyorsun.

Yorumu oyla      7      1  
Biz 5 Mart 2024 Salı 21:11

Binali sen İzmire nezaman geldin, İzmirli seni enson kaybettiğin İzmir Büyükşehir Başkan adatıyken, 15 sene önce izmirde görmüştü.

Yorumu oyla      15      2  
SOKAK 5 Mart 2024 Salı 20:56

Urfa'da verilen bir Klasik müzik konserinden sonra, espri yapan biri, Urfa Urfa olalı böyle bir zulüm görmedi(!) demiş ya... Onun gibi mecazen, Sayın İNAN'dan sonra İzmir'de bir de Sayın YILDIRIM... Vallahide billahi de İzmir bu zulmü (!) kaldıramaz.

Yorumu oyla      14      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ'dan yerel yönetimlere 'dosya' sitemi: Ankara koridorlarında belediye başkanı göremedik
Kemalpaşa SKM açılışında konuşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP İzmir’den AK Parti’ye ‘120 dakika’ salvosu: Akıbetleri yalancı çoban gibi olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentteki ücretsiz aktarma sisteminin 120 ...
Erbakan'dan Menzil 'şeyh'ine ziyaret
Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, Menzil cemaatinin "şeyh"lerinden ...
 
Zeydan Karalar’ın internet sitesi hacklendi
CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın internet sitesi hacklendi.
Erdoğan: CHP'de gelen gideni aratıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “CHP’de her gelen gideni aratıyor. ...
AK Partili Kasapoğlu: İzmir'in kayıp yıllarını telafi edeceğiz
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu ...
 
CHP adayı Tugay’dan Kemalpaşa'ya ‘metro’ vaadi!
Kemalpaşa’da muhtarlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
Mustafa Destici: Bu koşullarda seçim yapılmaması lazım
Geçirdiği trafik kazasından sonra hastaneden taburcu olan Büyük Birlik ...
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal’dan kahramanlara vefa ziyaretleri
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, CHP Genel Başkan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva