HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2024 Salı - 14:53

CHP adayı Tugay’dan Kemalpaşa'ya ‘metro’ vaadi!

Kemalpaşa’da muhtarlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Kemalpaşa’yı İzmir’e bağlayacak olan hafif raylı bir sistem projesi var. Bunun çok gerekli olduğuna bende yıllardır inanıyorum. Size vaadim olsun, o projeyi tamamlayacağız” dedi.

CHP adayı Tugay’dan Kemalpaşa ya ‘metro’ vaadi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, saha ziyaretleri kapsamında Kemalpaşa’yı ziyaret etti.

Kemalpaşa’da görev alan mahalle muhtarları ile buluşan Tugay, dikkat çekici mesajlar verdi. Tugay’a Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen, geçmiş dönem DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Selçuk Karakülçe ve CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan katıldı.

KEMALPAŞA İLE GEÇMİŞİM VAR
Kemalpaşa ile ilgili hikayesinin geçmişe dayandığını belirterek sözlerine başlayan Cemil Tugay şunları söyledi:

"Geçmişte büyük bir metropol ilçede sağladığım deneyim ile bu göreve aday oldum ve partimiz bu göreve layık gördü. Kemalpaşa ile ilgili şöyle bir geçmişim var. Babam öğretmendi ancak bağ bahçeleri  severdi. Kemalpaşa’da bir bahçemiz vardı. Babamı kaybetmemizin ardından ben de gidemiyorum ve bunun için üzülüyorum. Bir Bulgaristan göçmeninden almıştı 2 dönümlük bir yer. Tamamen ağaçsız bir yerdi ancak tamamını ağaçlandırdık. Bir kanal açmıştık sulama için, o kanalın çalışmalarını ben yapmıştım. Sonrasında ağaçları fidan olarak diktik ve senelerce onun sulamasına, çapalanmasına ben geldim. Tabii ki plastik cerrah olana kadar. O zaman dedim ki 'bana kıyma, bu ellerle ameliyat yapacağım' dedim, o da hoş gördü sağolsun.Yıllar içinde buraya sayısız defa geldik gittik. Bir tarafımda bir Kemalpaşa hikayesi var. İzmir'in diğer ilçelerinde olduğu gibi…

Neticede benim için çok büyük onur ki bu dönemde her yerini çok sevdiğim bu şehre, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizler onaylarsanız altyapı, üst yapı hizmetleri ile sosyal belediyecilik hizmetleri ile bir kalkınma belediyeciliği ile hizmet etme onuruna erişeceğiz. Büyükşehir Belediyeleri, büyükşehir kanunu çıktıktan sonra şehrin çok önemli noktalarında hizmet veriyor. Altyapı, ulaşım şehir planlaması yapıyor. İlçe ve büyükşehir ilişkisinin çok sağlıklı işleme zorunluluğu var. Bunu ben Karşıyaka Belediye başkanı dönemimde detaylıca yaşadım. Bir takım içinde çalışan ilçe başkanı ile büyükşehir başkanın o şehrin kaderini değiştirmek ile ilgili çok dertli bir pozisyonu olduğunu anladım.

VATANDAŞIN DERSİ, SIKINTISI BİZİM SIKINTIMIZ
Ben Mehmet Başkanıma çok güvendim. Geçmişte belediye başkanlığı deneyimi var. Kemalpaşa’yı çok iyi tanıyor.  Gördüğüm kadarıyla Kemalpaşalılar onu çok seviyor. Belediye başkanı seçilirse biz Kemalpaşa’nın kaderini değiştiririz. Bu inanç bizim için önemli. Seçimlere giriliyor, seçimlerden ne kadar oy alınacaksa alınıyor, daha sonra insanların duyguda, düşüncede, inançta birleşmesi zalım. Büyükşehir başkanı ilçe başkanı ile bütünleşecek. Belediye başkanı ilçesinde başkanla bütünleşecek. Belediyenin tamamı vatandaşla bütünleşecek. Birbirimize baktığımızda aynı aileden, semtten, aynı mahalleden birbirini yıllardır tanıyan insanlar olarak birbirimize bakacağız. Vatandaşın derdi, sıkıntısı bizim de derdimiz sıkıntımız olacak. Bir vatandaş bize bir şey söylediğinde onu duymayı, anlamayı bileceğiz ve sonra gereğini yerine getirmeye bileceğiz. Bunlar zor şey değil. Vatanınıza, milletinize, şehrinize duyduğunuz sevgi ve saygıyla olur. Böyle çıktığınız yolda kim, ne zorluk çıkarmaya çalışırsa çalışsın çözümü bulunuluyor”

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR MUTLAKA BUNU KORUMAMIZ LAZIM
Kemalpaşa'ya metro gelmesi için çalışacaklarını söyleyen Tugay, "içinde bulunduğum dönemde üstümüze düşeni biliyoruz. Gereğini yapmaya hazırım. Kemalpaşa’yı İzmir’e bağlayacak olan hafifi raylı bir sistem projesi var. Bunun çok gerekli olduğuna bende yıllardır inanıyorum. Size vaadim olsun, o projeyi tamamlayacağız. Kemalpaşa sanayi ve tarım açısından İzmir'in can damarlarından birisi. İzmir için çok önemli bir ilçe ve belde. Bu niteliklerin güçlendiğini görüyoruz. Sanayi çok gelişti, büyüdü. Önemli bir sanayici grubu burada yatırım yapıyor. Kemalpaşa’da vatandaşın tarım çalışması da var. Bunu asla kaybetmeden, ihmal etmeden, Kemalpaşa’nın dünya güzeli doğasını bozmadan bu şehrin kalkınması sağlamamız lazım.Sanayi üretimdir, istihdamdır, ülke ekonomisine katkıdır, mutlaka desteklememiz lazım ancak tarım hayatidir, beslenmedir, gelecekte hayati önem taşıyor. Mutlaka bunu korumamız lazım. Daha fazla üretme şansımız varsa bunu değerlendirmemiz lazım. Ürettiğimiz kaliteli ürüne marka değeri vermek istiyorsak onu yapmanız lazım ve daha sonra bu değerli ürünü bir yere satmak istiyorsak satabileceğimiz en yüksek değerde satmamız lazım.Bu aşamaların her birinde belediye olarak yapabileceğimiz çok şey var. Üretimi arttırmak, daha kaliteli hale getirmek, çiftinin üzerindeki yükü azaltmak için…” diye konuştu.

İZMİR'İ EGE BÖLGESİ'NİN LİDERİ OLACAK ŞEKİLDE DÜZENLEYECEĞİZ
Tugay sözlerini şu ifadelerle tamamladı; 

İzmir'in kimseye bağlı olmadan kalkınacağını İzmirlilere anlatıyorum. İzmir’i yakın çevredeki illerle beraber İzmir'i bu illerin lideri olacak şekilde planlayacağız. Ege bölgesinin şehirleri birbirini ile yaşayan değil birbirini tamamlayan şehirler olacak. Bu kadar çok işsizimiz olmak, insanlarımız bu kadar çok emeklerle ürettiklerini 3 kuruşa birlilerin satmak zorunda kalmayacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin çok büyük ülke olduğuna yürekten inanıyorum. Milletimizin her şeyi başarabileceğine yürekten inanıyorum. Zamanı geldiğinde ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kurtarmak elbette ki bizim görevimiz olacak. Hele ki Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partide siyaset yaparsanız daha önemli bir görevi olamaz. Son kurultaydan sonra yine başımızda sizin hemşeriniz olan Özgür Özel'in genel başkan olması ile birlikte partimizde başlayan yeni süreç tam olarak şudur; Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletine sahip çıkma zamanıdır.  Başkalarını çıkarları içinde değil sahada sadece sizin iyiliği, refahı, saygı görmeniz için, size gösterdiğimiz sevgi için sizin karşınızdayız”

KARAYAKALI: CHP’Lİ BELEDİYELERE EKONOMİK KRİZ VIZ GELİR TIRIS GİDER
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise “Hepiniz artık seçim arifesinde doğruyu eğriyi, kimin ne yaptığını biliyor. Hayat pahalılığını biliyor, 1 yıldır çekilen ekonomik krizi biliyoruz. Sabah 4’de ucuz et için kuyruğa girenleri görüyoruz. Kemalpaşa Belediyesi 1 yıldan beri 6 tesisin ihalesine çıkıyor ancak kimse almıyor. 2 yıl bu ülke pandemi ile uğraştı. 2 yıl tüm belediyeler her şeyi bıraktı. Bizim en büyük şanssızlığımız ekonomik kriz, depremler ve pandemi oldu. Ancak bunlara rağmen ekip arkadaşlarımız ile birlikte bunu çok iyi şekilde atlattık ve anlatmaya devam edeceğiz. CHP’li belediyelere ekonomik kriz vız gelir tırıs gider. Biz iyi çalıştıktan ve halkımızın vergilerini iyi yerlere harcadıktan sonra bir sorun olmaz” dedi.

TÜRKMEN: ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK
Toplantıda projelerinin tanıtımını yapan Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen, ulaşım vaadini dile getirirken, “Kemalpaşalı vatandaşlarımızın büyük bir sıkıntısı var. O da ulaşım… Ben göreve geldiğimde ulaşımı ring seferler olarak sağlayacağım. Bu şekilde hastaneye, pazara, çarşıya gitmek isteyenler bu araçları kullanabilecek. Bunun maliyetini de belediye olarak biz karşılayacağız.Yani tamamen ücretsiz olacak” diye konuştu.

 
Ayhan Bora Kaplan çetesine İzmir'de operasyon!
 
Fenerbahçe'den Eda Erdem heykeli için açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET 6 Mart 2024 Çarşamba 10:23

başkanın kemalpaşa vaadi biraz afaki olmuşama yorumculardan hoş yorumlar var metro hakkında ..........

Yorumu oyla      0      0  
Barış 6 Mart 2024 Çarşamba 08:42

Ha HA Hapşu. Nane limon kabuğu

Yorumu oyla      3      1  
baran 6 Mart 2024 Çarşamba 07:13

Ağız torba değil ki? Velev ki seçilmiş olsun bir sonraki seçime beş kala kazma kürek bir teöel atar olur biter. Sonra da ortadan kaybolur gider.

Yorumu oyla      4      1  
5 Mart 2024 Salı 22:51

Metro pahalı olur, metrobüs yapılsın

Yorumu oyla      1      2  
Belediye işçisi 5 Mart 2024 Salı 22:20

Karsıyaka da maaş veremıyorsun Bırak bu tarz kandırmaları

Yorumu oyla      4      1  
Mehmet t. 5 Mart 2024 Salı 21:13

Hiç güleceğim yoktu

Yorumu oyla      5      1  
Karşıyakalı... 5 Mart 2024 Salı 20:27

Baskan sen önce maaşları tam ödemeyi başla da ondan sonra proje yap bence... karşıyakadan en büyük golü yiyeceksin..

Yorumu oyla      7      1  
Bucalı ... 5 Mart 2024 Salı 20:22

İzmiri ve bucayı kaybetmemek için milyonluk seçim bütcesiyle gene de kaybedeceksiniz...

Yorumu oyla      7      3  
VATANDAŞ 5 Mart 2024 Salı 18:20

Binlerce çalışan maaş alamadığı için iş bırakıyor,ilçe belediyeleri bu ay yarım maaş ödemeyi planlıyor sen metro yapçan! HADİ ORDAN HADİ

Yorumu oyla      7      1  
ezege 5 Mart 2024 Salı 17:49

desteksiz atmaların sonucu komik duruma düşmektir. izmirli seni istemedi. chp yi izmirden silmeye çalışmayın.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Destici: Bu koşullarda seçim yapılmaması lazım
Geçirdiği trafik kazasından sonra hastaneden taburcu olan Büyük Birlik ...
CHP Karşıyaka Adayı Ünsal’dan kahramanlara vefa ziyaretleri
CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, CHP Genel Başkan ...
DP adayı Güleç'e festivalde yoğun ilgi
Ödemiş’in Konaklı mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve ...
 
Tugay'ın, Baro ziyaretinde sandık güvenliği vurgusu!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir ...
Bayraklı’da iki rakipten fair-play buluşması
Bayraklı’da geçtiğimiz gece yaşanan pankart krizinin ardından AK Parti’nin ...
Cumhur'un adayı Çiftçioğlu sahnede oynadı, koroyla şarkı söyledi
Karşıyaka’nın genç ve dinamik başkan adayı İsmail Çiftçioğlu, koroyla ...
 
'Yeni müfredat kademeli uygulamaya geçecek'
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğine ilişkin, "Çalışmaların ...
Çankırı’dan ‘şato’ vaadi: Gastronomi kampüsü olacak
Varyant’ta yer alan Şato ile ilgili vaadini açıklayan Cumhur İttifakı ...
‘120 dakika ücretsiz aktarma’ için AK Parti’den açıklama: Ret yok, sevk var!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, UKOME'de görüşülen '120 dakika ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva