HABERLER>GÜNCEL
31 Ekim 2022 Pazartesi - 10:15

İzmir’de yaşanan kriz aşıldı... Kan bağışında '1500' sevinci!

Pandemi döneminde kan bağışı sayısının bir hayli azalmasıyla düşen kan stoku, son zamanlarda günde 1500 üniteyi bulan bağışlar sayesinde yeniden eskisi gibi iyi seviyeye geldi. Okullarda başlatılan “Okulumda KANpanya Var” başlıklı kampanya ile Haziran ayına kadar 25 bin ünite kan bağışı toplanması hedefleniyor

İzmir’de yaşanan kriz aşıldı... Kan bağışında  1500  sevinci!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ– Pandemi döneminde kan krizini fazlasıyla yaşayan İzmir, artık o zor günleri geride bıraktı. Son dönemlerde gerçekleşen kampanyalarla kan stoku eski günlerde olduğu gibi iyi seviyelere gelirken, yeni kampanyalarla stokların daha da iyileştirilmesine çalışıyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Kızılay Şube Başkanlığı ve ve Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, “İzmir Sana Kanım Feda” kan bağışı kampanyası ile okullarda yeni bir kan bağışı çalışmalarının startını vermişti. Bu kez, aynı kurumların ortak çalışmasıyla “Okulumda KANpanya Var” projesi altında bir kampanya başlatarak, Haziran ayına kadar 25 bin ünite kan toplama hedefiyle yola çıkıldı.

BAYKALMIŞ: KADIN BAĞIŞÇI ORANI YÜZDE 47’YE YÜKSELDİ
Türk Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Baykalmış, kadın bağışçıların oranının yüzde 13’ten yüzde 47’ye çıktığını hatırlatarak, “Bir çok yeni bağışçı kazanıldı. Tüm veli, öğretmen ve vatandaşlarımızı, hatta 18 yaşını geçmiş öğrencilerimizi kan bağışına davet ediyoruz” dedi ve şu bilgileri verdi:

“Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol kapsamında, Haziran ayına kadar devam edecek bir kampanya başlattık. Göztepe Spor Kulübü ile ortak projemiz sayesinde hatırı sayılır miktarda kan bağışı sağladık. Şu anda İzmir özelinde sıkıntı söz konusu değil. Otogar, tren ve metro istasyonu gibi yerlerde kan bağışı noktası kurmamızı gerektirecek bir durum yok. Eğer ihtiyaç doğar, her köşe başına kan bağışı noktası oluşturur, bağış toplarız. Okullara yönelik kampanyalarla 2016-2019 yılları arasında 50 bin 516 ünite kan toplamışız velilerimizden. Önümüzdeki yaza kadar 25 bin ünite daha toplamayı hedefliyoruz. Korona sürecindeki tıkanıklık tamamen giderildi. Bunda öğretmenlerimizin ve velilerimizin çok büyük emekleri var. Teşekkür ediyoruz.”

DOLAŞ: GELECEĞİN BAĞIŞÇILARINA EĞİTİMLER VERİYORUZ
Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş ise pandeminin etkisinin geçmesi, okulların açılması ve fabrikaların tam kapasite çalışmaya başlamasıyla, pandemi sürecinde yaşanan kan sıkıntısının tamamen sona erdiğini söyledi. Ege Bölge Kan Merkezi’nin hizmet vermekle sorumlu olduğu 95 hastanenin kan ihtiyacının yüzde 100’ünün 2021 yılında da karşılandığını, bugün de sorunsuz bir şekilde kan temin edildiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mesela geçtiğimiz hafta bir gün içerisinde 1500 ünitenin üzerinde kan bağışı sağlandı. Bunda Milli Eğitim’in de katkısı büyük. Pandemi sürecinde, 1980’lerde, 90’larda replesman dediğimiz, yani aldığın kanın yerine kan koyma sistemine dönme noktasına gelinmişti. Artık böyle bir durum söz konusu değil. Bir günde 1500 ünite kan almak büyük başarıdır. Günlük kan bağışı böyle devam ederse, günlük 1000 ünitenin üstünde tutulursa, beklentilerimiz düzeyinde kan bağışı sağlanırsa, hiçbir zaman stoklarımızda sıkıntı olmaz. Bir hafta, 10 gün öncesinden okullara gidip eğitimler veriyoruz; öğrencilere, öğretmenlere, idarecilere ve velilere. Bugün eğitimlerimize katılan bir ilkokul veya ortaokul öğrencisi, beş yıl, on yıl sonra kan bağışçısı olacak. Okullarda iyilik tohumları atıyoruz. Bugünkü çocuklar, kan bağışçısı olduklarında Kızılay Kan Merkezi araçları belki meydanlarda hiç olmayacak, herkes sabit noktalarda kan verecek. Okulumda KANpanya var, sloganıyla sağlanacak kanlarla binlerce ihtiyaç sahibi hasta hayata tutunacak. 30 ilçemizde son 6 yılda 70 bin üniteye yakın kan temin edildi. Bağışçıların yüzde 72’den fazlası, ilk defa kan bağışında bulunmuş. Bu demek oluyor ki, okullardaki eğitimlerimiz işe yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Mücahit Yentür’e, desteğinden, sahiplenici duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz.”

 
Kiev'de şiddetli patlama sesleri!
 
Yeni baro başkanından 'ikinci baro' çıkışı: 2 bin kişiyi toplayamazlar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas 31 Ekim 2022 Pazartesi 12:36

işte izmir bu süper

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hafriyat kamyonu işçi servisine çarptı: 7 yaralı
Arnavutköy'de işçileri taşıyan servis minibüsüne arkadan gelen hafriyat ...
TIR kamyona çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Sakarya'nın Geyve ilçesinde TIR'ın, arıza yaptığı için sürücüsünün yol ...
Bingöl'de 464 personelle operasyon
İçişleri Bakanlığınca Bingöl’de 464 personelin katılımıyla “Eren Abluka ...
 
Feyzioğlu KKTC Büyükelçiliğine atandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla bazı büyükelçi ve daimi temsilcilerin ...
Elon Musk Twitter'da sınırları kaldırıyor!
Twitter'ı satın alan Elon Musk karakter ve video uzunluğunun arttırılmasına ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Ekim ayını yağışsız geçiren İzmir, Kasım ayını da güneşli bir havada karşılayacak. ...
 
Meclisten tartışmalarla geçmişti… Büyükşehir’den ‘EXPO’ davası!
Meclis’ten tartışmalarla geçen EXPO 2026 planlarının ardından İzmir Büyükşehir ...
9 ayrı suçtan aranıyordu: Amansız takiple yakalandı
Bursa'da 9 ayrı suçtan aranan ve 10 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ...
Korku dolu anlar... Gecekondu alev alev yandı
İstanbul Arnavutköy'de bir gecekonduda yangın çıktı. Gecekondudan yükselen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva