HABERLER>ENERJİ
5 Ekim 2018 Cuma - 14:07

İzmir’de vatandaşlar 'elektriklendi': Hayırdır Gediz!

Gediz A.Ş.’nin bazı uygulamalarının ve iş yerlerine gönderdiği yüksek faturaların mağduriyet yarattığı öne sürüldü. Ayrıca EBSO Meclis Üyesi Olgunsoy, şirketin abonelik güvence parasını almak için talep ve dilekçe olmadan varmış gibi göstererek elektrik kestiğini iddia etti.

İzmir’de vatandaşlar  elektriklendi : Hayırdır Gediz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi Enver Olgunsoy, İzmir’de yaşayan binlerce vatandaşın habersiz bir şekilde elektriklerinin kesildiğini ve bunun sonucunda mağduriyet yaşandığını belirtti. Kentte faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketi Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin uygulamasından kendisinin de etkilendiğini söyleyen Olgunsoy, konuyla ilgili detaylı bilgi verdi.

Ayrıca kentte faaliyet gösteren çok sayıda iş yeri sahibi de faturalarda karşılaştıkları fahiş tutarlardan dolayı adeta isyan noktasına geldi. Gediz A.Ş.’nin uygulamalarından dolayı çok sayıda İzmirli vatandaşın mağdur olduğu iddia edildi.

‘ELEKTRİĞİMİZ KESİLSİN’ TALEBİ YOK AMA KESİLİYOR!
Gönderilmeyen bir dilekçe üzerine kendi mülkiyetindeki konut ve iş yerlerinin elektriğinin kesildiğini aktaran Olgunsoy, “Benim iş yerim var. Üstünde de konut var. 7 tane elektrik saatimiz var. Sözüm ona ben bunların aboneliğinin kapatılması için dilekçe vermişim. Elektriği kesmeye geldiler. Ben de, ‘benim böyle bir talebim yok. Kurumunuzu arayın’ dedim. ‘Biz ayrı birimiz’ dediler. Böyle bir dilekçe vermediğimi söylüyorum. Gediz Elektrik şirketine gittim yetkililerle görüştüm. Gönderilmeyen dilekçe üzerine elektriği kesilen sadece ben değilim. Binlerce kişi bu durumdan mağdur… Elektriğimiz kesilsin talebi yok ama elektrik kesiliyor.  Benim aynı sokağımda farklı kapı numaralına sahibiz ama aynı sorundan şikayetçiyiz. Açma kapama parası almak için yaptıklarından şüphelendim” dedi.

200 TL’LİK GÜVENCE PARASINI ALMAK İÇİN OPERASYON YAPIYORLAR!
Olgunsoy, “Elektriği kesmeye gelen arkadaşla da kurumdaki çalışanlarla da konuştuğumda, ‘Sadece siz değilsiniz, bu sorundan dolayı gelen çok sayıda insan var’ diyorlar. Türkiye’de kimse hesap sormaz. Ama insanlar işlerini bırakıp kuruma elektriklerini açtırmaya gidiyorlar. Bunun bir hesabının olması lazım. Yetkiliye telefonda söylüyorsun, ‘Bana ne, git perakende de hallet işini. Başka birimiz biz’ diyor. Madem dilekçe var, başkasının getirdiği dilekçe üzerine nasıl işlem yapıyorsun? Ben oraya gelmemişim, kimlik sormuyor musunuz?  Kuruma gittim, içerisi ana baba günü, tam bir rezalet, yüzlerce kişi var. Operasyonunun nedeni daha önce abone olanlar güvence parasını TEDAŞ’a yatırması. Gediz Elektrik özel bir şirket, piyasaya sonradan çıktı. Şimdi elektrikler kesildikten sonra 150-200 TL istiyorlar. Nasıl hesapladıkları belli değil. ‘Bu parayı neye göre istiyorsunuz?’ dediğimizde cevap da yok. Güvence parasını kendilerine alma adına, sorup sormadan, uyarı yapmadan elektrik kesiyorlar. Abone başına 200 TL’yi cebine koymaya çalışıyor. Bunu neye dayandırıyor? Dairede oturanın aboneliği üstüne alması gerekiyor. Buna dayandırıyor. Böyle bir kanun falan yok da teamül var” açıklamasında bulundu.

MEMURLAR, ‘BİZ DE ŞİKAYETÇİYİZ, KURUM PARAYA GÖZ DİKTİ’ DİYORLAR!
Kurumun görevlilerinin dahi kendilerine hak verdiğini söyleyen Olgunsoy, “Memurların kendi itiraflar var. Öğlenden akşama kadar sıra bekleyince çalışanlarla samimi olduk. Kendileri söylüyorlar. ‘Ağabey kurum bu güvence parasına göz dikti, onun için yapıyoruz. Biz de şikayetçiyiz. Her gün burada herkesle kavga ediyoruz’ dediler. Benim adıma 4 daire var. Bir tanesini benim adıma bırakmışlar. Halbuki ben orada hiç oturmuyorum. Elektriği kesiyorlar ve hiç uyarma falan da yok. Gittiğimizde ‘burada oturduğuna dair ikamet belgesi getir’ diyorlar. ‘Siz emniyet mensubu musunuz, ne diye ikamet getiriyorum ki?’ dedim. Tapuyu, alt yapıyı sorabilirsin. Bunları sorma hakkını nereden buluyorsunuz? Böyle söyleyince yanıt vermiyorlar. Haber de vermiyorsunuz, neden kestiniz? Kiracım hala bağlatamadı, uğraşıyor. Adam cebinden 200 TL verecek. ‘İnsanlara acıyın, bu bana yaptığınız bir şey değil’ dedim. ‘İçinde oturan üstüne alacak’ diyorlar. O adam işinden izin alıyor” diye konuştu.

TAM BİR ŞEHİR EŞKIYALIĞI!
Olgunsoy, “Devleti de kullanıyorlar. DASK yaptırmadıysanız yaptırın diyorlar. Dertleri oymuş. Tam bir şehir eşkıyalığı! Hiç haber vermeden kesiyorlar. Kiracılarım bana, ‘siz kapattırmışsınız’ diyor. Çünkü ‘Müracaatınız üzerine kesilmiştir’ diyor. Ben böyle bir şey talep etmedim. ‘Bizim bilgisayarda öyle çıkıyor’ diyorlar. Bilgisayardan her şeyi biliyorlar ama bunun gerçeğini bulamıyorlar. Suçu benim üstüme atmak istiyorlar. Ama yok öyle bir şey. ‘Mektup yolladık, ihbar ettik’ diyorlar. Yalan beyan! Çalışanlar kendileri ‘yollamıyoruz’ dedi. Arkasını aramaya kalktığın zaman bizim bölüm değil diyorlar. En son hukuk bölümüne ulaşmaya çalıştım, ulaşamadım. Daha önce alınan bir kararmış. Son bir aydır bu uygulamayı arttırmışlar” dedi.

İŞ YERİ SAHİBİ İSYANDA: HAYIRDIR GEDİZ!
Ayrıca kentte faaliyet gösteren çok sayıda iş yeri sahibinin de faturalarda karşılaştıkları fahiş tutarlardan dolayı adeta isyan noktasına geldiği öğrenildi. Olgunsoy’un durumundan bağımsız olarak sorununu anlatan bir iş yeri sahibi de, “Her ay kullandığımız elektrik miktarı aynı ama her sefer faturamız artarak geliyor. Ben bu işi anlamadım. Son dönemde iş yeri için uygulanan fiyat politikasına zam geldiğini söylüyorlar fakat artık isyan noktasındayız” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de yaşlı kadından 10 gündür haber alınamıyor!
 
Bodrum'da aç kalan domuzlar şehre indi!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 6 Ekim 2018 Cumartesi 11:20

Doğu anadoluda kacak kullan sen bunun bedelini öde..olmaz böyle...türkiyenin tümü aynı olmalıdır...bunu hükümet en kısa sürede gündeme almalıdır..ayrıca bu elektrik sirketindekikerde prim almaktadır bu bilgiyide paylasalım..

Yorumu oyla      10      5  
Erkan 6 Ekim 2018 Cumartesi 10:47

Gediz elektrik icinde bulunduğu zor durumdan çıkmak icin uzunca bir süredir bu yola başvuruyor

Yorumu oyla      9      5  
Haram zıkkkm olsun 6 Ekim 2018 Cumartesi 03:35

İzmir bayındırda çiftçiyim her ay maximum en sıcak aylarda bile gelen elektrik faturam 1800 tl aşmamıştır Havaların serinlemesiyle daha az sulama yapmaya başladık doğal olarak en az %30 daha da az elektrik tüketmemize rağmen gelen elektrik faturası 3171 tl Ben bunun hesabını görmek için Gediz A.Ş. Ye gittim ve bana oradaki memurlar bizde anlamıyoruz neler olduğunu söyleyip net cevap verdiler resmen soyuluyoruz bunlarda hiç vicdan YÖK nasıl üretim yapıcaz biz çiftçiler bittik battık maf olduk hakımız haram zıkkım olsun helal etmiyorum

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 5 Ekim 2018 Cuma 21:21

Beyefendinin dedigi 200 TL, herkese ayni cikmayan, sozlesme gucune gore degisiklik gosteren guvence bedelidir. Guvence bedeli birim fiyatini da Gediz Elektrik belirlemez. Ona keza Gediz Elektrik ve Izsu''daki yogunlugun sebebi imar affidir. Elektrik faturalarinin artma sebebi ise son 3ayda devletin yaptigi yuzde 30luk zamdır. Ayrica Epdk kararinca, bir kisi baskasi adina olan aboneligi kullaniyorsa bu, usulsuz kullanima girer. Kahve agziyla yapilan bir ropartaji haberlestirmeden arastirma yapilmali diye dusunuyorum.

Yorumu oyla      9      9  
Şerafettin ZEYREK 5 Ekim 2018 Cuma 20:21

Karşıyaka GEDİZ'de ödeme yapmak için tam üç gün Maksimum kartla bekledim. BOZUK dediler. AMAÇ acaba kart bozuk deyip PEŞİN PARA ALMAK MIYDI? BANA ÖYLE GELDİ. YETKİLİLER DUYSUN.

Yorumu oyla      11      5  
5 Ekim 2018 Cuma 16:37

Yerli, milli ve yeni Türkiye :)

Yorumu oyla      11      5  
Sagduyu 5 Ekim 2018 Cuma 16:12

Tarafsiz ekonomistler bu kiş elektriksiz kalabiliriz diye uyariyor ,gorunen o ki bunlar daha baslangic.

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 5 Ekim 2018 Cuma 15:41

Geçen ay 353 lira fatura geldi ki bu zamana kadar 250'yi hiç geçmemişti. Bu faturanın içinde "92 lira dağıtım bedeli" var. Her yeri "özelleştirdiler" olan vatandaşa oldu. Bu gidişle de faturalar 400-500' ü görecek.

Yorumu oyla      13      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 5 Ekim 2018 Cuma 14:52

Devletin Denetleme Kurumu EPDK nerede. ? Bu ülke kör tuttuğunu öpere dönmüş. Hele İzmir'de . İzmir bunu sandıkta unutmaz.!!!

Yorumu oyla      15      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 5 Ekim 2018 Cuma 14:30

Demek ki neymiş, "Eşkıya dünyaya bal gibi de hükümdar olurmuş..."

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki oda açıkladı: 4 kişilik ailenin asgari elektrik fatura bedeli ne kadar?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nca (EPDK) 30 Eylül Pazar günü, elektrik ...
Güne zamla uyandık: Elektrik ve doğalgaz...
Elektrik ve doğalgaza zam geldi. Bugünden geçerli olmak üzere elektriğe ...
Sürücülere kötü haber! Zam geldi
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (Epgis), benzin ve ...
 
Ege-Koop'tan dev hamle: İzmirli’ye 30 yıl bedava elektrik!
Yeni kurulacak "Ege-Koop Enerji Kooperatifi"ne bir kereye mahsus 10 bin ...
İzmir'e son yılların en büyük yatırımı halkın kantarına çıkıyor!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, SOCAR Aliağa Kojenerasyon Santrali Projesi ...
İki ay sonra ilk indirim geldi!
Benzinde bu geceden itibaren geçerli olmak üzere litrede 15 kuruş indirim ...
 
İzmir'de önemli zirve: Ekonomiye çare yenilenebilir enerji
Türkiye’nin cari açığının en önemli nedeni olan enerjide dışa bağımlılığa ...
LPG'ye bir zam daha!
LPG otogaza 9 kuruş zam yapıldı. Zammın pompa fiyatlarına yansıtılmayacağı bildirildi.
Akaryakıt sektöründe '15 kuruşluk' kavga!
Akaryakıt sektöründe, dağıtım şirketleri ile bayileri arasında “kâr marjı” ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva