HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
18 Kasım 2023 Cumartesi - 07:51

İzmir'de özelleştirme rüzgarı... Planlar askıya çıktı!

İzmir’in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerindeki mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı. Çeşme’deki imar planı değişikliği yapılan bölgenin ise Çeşme Projesi sınırlarına komşu olması da dikkat çekti. Ayrıca Çiğli’deki Büyük Gül Parkı’nı yapılaşmaya açan imar planı değişikliği de onaylandı.

İzmir de özelleştirme rüzgarı... Planlar askıya çıktı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İzmir’de özelleştirme kapsamında alınan Çeşme ve Güzelbahçe’deki bazı parsellerin imar planları değiştrildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planlarına göre mülkiyeti Hazine’de bulunan bu parsellerde yapılaşmanın önü açıldı. İmar planı değişiklilkleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.



ÇEŞME ALAÇATI
Çeşme Alaçatı Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 12 hektar büyüklüğündeki 20 parsele gelişme konut alanı, özel eğitim alanı, özel sağlık alanı, cami, açık spor tesis alanı, park, trafo alanı ve otopark kullanımı getirildi.

İzmir’de kent gündeminde tartışmalara neden Çeşme Projesi’ne komşu olan bu parsellerin ekli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.



- Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 405 ada 32, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ve 53 parsellerdeki taşınmazlara "Gelişme Konut Alanı (Ayrık Nizam 2 Kat, TAKS:0.20, KAKS:0.40), Ticaret Alanı (E:0.40 Yençok: 2 Kat), Özel Eğitim Alanı (E:0.40, Yençok: 2 Kat), Özel Sağlık Alanı (E:0.40, Yençok: 2 Kat), Cami (E:0.50, Yençok: Serbest), Açık Spor Tesis Alanı (E:0.15, Yençok: Projenin gerektirdiği yükseklik), Park, Trafo Alanı, Otopark ve Yol" kullanım kararları getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ekli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına, işbu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanununun ek 3 üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

GÜZELBAHÇE
Güzelbahçe’nin Kahramandere Mahallesi sınırlarında bulunan yaklaşık 6 hektar büyüklüğündeki 5 parselinde imar planı statüsü değiştirildi. Bu parsellere gelişme konut alanı, park, açık spor tesisi, otopark ve resmi kurum alanı statüsü getirildi.



- Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan İzmir ili, Güzelbahçe ilçesi, Kahramandere Mahallesi, 1668 ada, 1 parseldeki taşınmaza "Gelişme Konut Alanı (Ayrık Nizam, 2 Kat, Taks:0.20, Kaks:0.40), Park, Açık Spor Tesisi Alanı, Genel Otopark Alanı, Trafo Alanı, Yaya Yolu ve Yol" kullanım kararları getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ekli 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına, işbu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanununun ek 3 üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

- Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan İzmir ili, Güzelbahçe ilçesi, Kahramandere Mahallesi, 1620 ada 2 parsel, 3 parsel ve  4 parseldeki taşınmazlara "Gelişme Konut Alanı (Ayrık Nizam, 2 Kat, Taks:0.20, Kaks:0.40), Sağlık Tesisi Alanı (E:1.00, Yençok:9.80 m), Genel Otopark Alanı, Açık Spor Tesisi Alanı, Park, Trafo Alanı, Yaya Yolu ve Yol" kullanım kararları getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ekli 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına, işbu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanununun ek 3 üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.



- Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan İzmir ili, Güzelbahçe ilçesi, Kahramandere Mahallesi, 1608 ada, 1 parseldeki taşınmaza "Gelişme Konut Alanı (Ayrık Nizam, 2 Kat, Taks:0.20, Kaks:0.40), Resmi Kurum Alanı (E:0.80, Yençok:6.80 m), Park, Trafo Alanı ve Yaya Yolu" kullanım kararları getirilmesine yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ekli 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına, işbu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanununun ek 3 üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.



ÇİĞLİ’DEKİ İTİRAZ RET
Ayrıca Çiğli’nin Küçükçiğli Mahallesi’ndeki Büyük Gül Parkı’nı da yapılaşmaya açan imar planına yapılan itirazlar da reddedildi. 1075 ada, 1 parselin imar planı değişikliği 13 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Plan değişikliğine tepki gösteren TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamada söz konusu imar planı değişikliğinin 2019 yılında Danıştay tarafından iptal edildiği, aynı planın yeniden onaylandığını açıklamıştı.

- Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan İzmir ili, Çiğli ilçesi, Küçükçiğli Mahallesi, 1075 ada, 1 parseldeki taşınmaza ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ve 12/4/2023 tarihli ve 7074 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan "Gelişme Konut Alanı (E:1.40, Yençok:6 Kat) ve Park" kullanım kararları getirilmesine yönelik 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planına, askı sürecinde yapılan itirazın değerlendirilmesi sonucunda; itirazın reddedilmesine, işbu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanununun ek 3 üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

 
Gülistan Doku soruşturması: Şüpheli aracın takibi yapılmadı!
 
Lübnan'dan İsrail'e hava saldırısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konut fiyatları eylülde arttı
Konut Fiyat Endeksi (KFE) eylülde aylık yüzde 4,3 ve yıllık yüzde 89,2 artışla 1088,1 oldu.
Mimarlar Odası’dan plan iptali yorumu: 'Zorlu' dayanaksız kaldı!
Kent gündeminde yükseklik tartışmalarına neden Zorlu Holding’in İzmir’de ...
TÜİK İzmir verilerini açıkladı... Konut satışları çakıldı!
TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre İzmir'deki konut satışlarında yaşanan düşüş dikkat çekti.
 
Kiracı olduğu evi günlük kiraya verene rekor ceza!
Günübirlik ev kiralamanın yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan sorunların ...
İş insanına cennet koy vizesi!
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı’nın sahibi olduğu şirketin ...
TMMOB’dan ‘Çeşme Projesi’ tepkisi
Çeşme Projesi sınırlarında kalan alanla ilgili yerel mahkemenin 'tarım ...
 
Bakanlık vitrine çıkardı... Satılık zeytinlik!
Karayolları Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti kendisine ait Urla Ovacık sınırındaki ...
Mimarlar Odası’ndan ‘Zorlu’ çağrısı: Projeden vazgeçin!
İmar planı Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava ile iptal edilen ...
KDV'den muaf arsa satışı yapılacak
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva