HABERLER>GÜNCEL
7 Ağustos 2017 Pazartesi - 11:19

İzmir'de öğretmen görevi kötüye kullandı: Mülakatta aldığı puan şaşırttı!

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, daha önce görevi kötüye kullanma nedeniyle 3 ay 4 gün kamusal haklardan mahrumiyet cezası alan öğretmen V.B.'nin İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici mülakatında yüksek puan almasına tepki gösterdi.

İzmir de öğretmen görevi kötüye kullandı: Mülakatta aldığı puan şaşırttı!

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, daha önce hakkında 'Ggörevi kötüye kullanma' suçundan dava açılan ve yargılama sonucunda  3 ay 4 gün kamusal haklardan mahrumiyet kararı verilen öğretmen V.B.'nin katıldığı yönetici mülakatında yüksek puan almasına tepki gösterdi.

Aldığı cezaya rağmen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönetici mülakatında 96 puan alan V.B.'nin yönetici olmasının yanlış olacağını belirten Demir, şöyle konuştu:

"Bu öğretmen mesai arkadaşları hakkında yaptığı işlem nedeniyle hapis ve kamusal haklardan mahrumiyet cezası alıyor. Fakat iki hafta önce İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde yapılan mülakat sonucu yaklaşık 96 puan alıyor. Bu kişinin yönetici olarak görevlendirilmesini eğitim camiası içselleştiremez. Bu çalışma barışını bozacak bir atama olur. Aldığı ceza yönetici olmasına engel değildir. Ancak, görev yaptığı sürede okullarda yaptığı icraatlar da ortadadır. Bu durumdaki arkadaşlarımıza mülakatta yüksek puan verilmesi eğitim camiası tarafından hoş karşılanacak bir durum değildir." 

Önceki mülakatlarda da aynı durumla karşılaştıklarını dile getiren Merih Eyyup Demir, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün de benzer bir durumu olduğunu söyledi. Demir, "Daha önce ceza almasına rağmen Ödemiş İlçe Eğitim Müdürlüğü görevine hala devam eden M.İ.'yi eğitim camiası ne kadar kabul edebilmişse bu durum da o kadar kabul edilebilirdir. Yetkililerimizin bu durumu göz önüne alması ve konuyu etik açıdan değerlendirmesi gerekmektedir. Bu durumu kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz" dedi.

İzmir'de müdür değerlendirme uygulamasında verilen düşük puanlar nedeniyle mağdur edildiğini ileri süren okul müdürü İlhan Öztürk'ün açtığı davada, dönemin Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü K.A. ve öğretmenler V.B. ile H.D. hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6'şar ay 7'şer gün hapis cezası ile 3 ay 4'er gün kamusal haklardan mahrumiyet kararı verilmişti. İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün cezası 3 bin 740 lira paraya çevrilirken, öğretmenler hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. (DHA)

 
Son 10 gün! Bankanızı aramazsanız...
 
CHP'li Altıok açıkladı: Kadın cinayetlerinde ürkütücü tablo
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikri 7 Ocak 2018 Pazar 08:34

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ruhsatsız, kaçak özel etüt ve kurs merkezlerine göz yummakta ve kollamaktadır. Zaten herşey açıkça belli, bunu bilmeyen kalmadı. Kaçak kursların öğrenci sayılarını bile bildikleri halde işlem yapmamaktalar. Ne ceza kesiyorlar nede kapatma yapıyorlar. Aldıkları maaş helal değil. Kanunu ve mevzuatı uygulamıyorlar. Bu durum devlet kurumlarını yıpratmaktan başka birşey değil. Devlete güveni zedeliyor. Uygulanmayacağınız kanunu keşke çıkarmasaydınız. Devlet ve kurumları itibarsızlaştırılıyor. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki FETÖ operasyonunda ortaya çıktı: Para toplamaya devam ediyorlar!
FETÖ Ege İmamı N.K.’nın yakalandığı operasyonda elde edilen bilgiler, ...
Barış Akarsu'nun takıları ve ödülleri çalındı!
Muğla'nın Bodrum ilçesi Torba kavşağında geçirdiği trafik kazasında yaşamını ...
Limandaki gemiye baskın: 24 milyon TL...
Mersin Limanı'na gelen Liberya bayraklı kuru yük gemisinde piyasa değeri ...
 
Markette fotoğraflı tacize tuhaf savunma
İstanbul'da bir markette alışveriş yapan A.K. isimli kadının eşi, bir ...
Mehmet Karabel yazdı... Bize bu günlerde ne oluyor Allah aşkına?
Mehmet Karabel yazdı... Bize bu günlerde ne oluyor Allah aşkına?
İzmir'de feci kaza: 2 gün boyunca kurtarılmayı bekledi!
İzmir Seferihisar'da otomobili ile birlikte kayaklıklara uçan bir kişi, ...
 
İzmir'de trafik kazası: 2 ağır yaralı
İzmir’in Foça ilçesinde, plakasız motosiklet ile petrol istasyonuna girmek ...
Veliefendi'ye operasyon: Gözaltılar var!
Veliefendi Hipodromu'nda çok sayıda polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. ...
Ege'de korkutan deprem: Şiddeti 4.7!
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Entitüsü'ne ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva