HABERLER>EKONOMİ
6 Eylül 2022 Salı - 11:26

İzmir'de 'mavi' dram! İndi-bindi 10 TL oldu ama...

İzmir Minibüsçüler Odası, talep ettiği rakamın altında da olsa UKOME’den aldı ancak yeni fiyatı tarifeye uygulayamıyor. Oda Başkanı Mehmet Kayışdikici, “En kısa mesafede 7,5 lira olan ücret için 10 lira isteyen odanın talebini uygun gören UKOME, bu rakamı onayladı. Belediyenin toplu taşıma araçlarına talep ettiği zammın kabul edilmesini dört gözle bekliyoruz. Şu anda 127 minibüs ya kontak kapattı, ya da tamircide rehin durumda. Toplu taşım araçlarına zam gelmeden yeni tarifeyi uygulamamız mümkün değil. Uygularsak, boş gideriz, boş döneriz” dedi.

İzmir de  mavi  dram! İndi-bindi 10 TL oldu ama...

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de servisçilerden sonra minibüsçüler de zam aldı. Beş ayrı kategoride fiyatlandırmaya sahip minibüsçüler, UKOME’den zam almasına rağmen yeni tarifeyi uygulayamıyor.

En kısa mesafede 7,5 lira olan ücret için 10 lira isteyen odanın talebini uygun gören UKOME, bu rakamı onayladı. İkinci kategorideki 8 lira olan fiyat için istenen 11 liralık teklif de kabul gördü. Ancak üçüncü kademedeki 8,5 liralık ücret için 12 lira talep eden odaya, 11,5 lira; 9 lira olan dördüncü kademe fiyatı için istenen 14 liralık ücret 13 liraya, 9,5 lira olan en uzun mesafe için talep edilen 16 liralık fiyat da 14,5 lira olarak UKOME’den geçti. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşım araçları için istediği zam talebi, UKOME’nin devlet kanadındaki bürokratların direnciyle kabul görmeyince, minibüsçüler de yeni tarifeye geçemedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN TALEBİNİ REDDEDENLER, BÜYÜKŞEHİR’E DE BİZE DE ZARAR VERİYORLAR
İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, İZBAN’ın ortağı TCDD’nin mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkartan itirazı üzerine, Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşım ücretlerine yaptığı zammın iptal edildiğini, 6,5 liraya çekildiğini hatırlattı. Oda olarak, bu rakamın kabul edileceğini öngörerek bazı mesafeler için 12, 13, 14 ve 16 lira talep ettiklerini belirten Başkan Kayışdikici, “Ne var ki belediye otobüsleri 6,5 lirayken, bizim yeni zamlı tarifeyi uygulamamız mümkün değil. Zaten şu anda yolcu sayısı az. Eğer yeni rakamları uygularsak, minibüslerimiz boş gider, boş döner” dedi.  Başkan Kayışdikici, yeni tarifeyi uygulamak için Büyükşehir’in talep ettiği toplu ulaşım zammının kabul edilmesini beklediklerini bildirdi, “UKOME’de devlet kanadını oluşturan bürokratlar, belediyenin talebini reddederek hem belediyeye hem bizlere zarar veriyorlar” diye konuştu.

BÖYLE GİDERSE, BEN BİLE ARACIMI KAPATMAK ZORUNDA KALACAĞIM
Eski tarifeyle yolcu taşımaya devam ettiklerini ancak İzmir’de yolcu taşıyan 1117 minibüsten 127’sinin ya evin önünde kontak kapatmış halde durduğunu ya da tamircide rehin olduğunu belirten Oda Başkanı Mehmet Kayışdikici, şu değerlendirmelerde bulundu:

“127 aracımızın çalışmaması, bizim sektörün ne kadar sıkıntılı bir durumda olduğunun açık göstergesidir. Minibüslerimizin çoğu para kazanmıyor. Ev geçindirmeyi bırakın, karınlarını doyuramıyorlar. Ben şoförümden 14 günlük çalışmanın sonunda 4 bin 400 lira para aldım. Ondalık alarak kendi payını alan şoförümün verdiği bu paranın 3 bin lira, yağ servisi için araca gitti. Kalan parayla ben 2 bin küsur lira şoförün sigortasını mı ödeyeyim, karnımı mı doyurayım? Lastikleri değiştirmem gerekiyor, 4 tane lastik 8 bin 800 lira. Mazot, benzini sollamış, 25 lira olmuş. Böyle giderse, ben bile aracımı kapatmayı düşünüyorum.”

 
Ovacık’ta festival heyecanı!
 
İzmir açıklarında göçmen hareketliliği!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kemal 6 Eylül 2022 Salı 16:54

indi bindi ucreti 20 TL olmalı ve öğrenciler atari salonlarında su gibi para harcıyolar acımayacaksın basacaksın zammı öğrencilere

Yorumu oyla      3      9  
wiwaldi 6 Eylül 2022 Salı 14:29

Sayın Soyer pahalılığın farkında öğrencilere babalık yapıyor vatandaşa en ucuz hizmeti vermeye çalışıyor biliyor ki vatandaş ta da öğrencide de para yok. oda başkanı beyefendi hep zam hep zam başka bildiğiniz yok..

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Krizin icra hali… Tebligatlarla taşan muhtarlıklar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine sonrası verdiği müjde ile birlikte gözler ...
İzmir'in tatil cennetinde denize sıfır özelleştirmeler!
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,  İzmir'in ...
İcralık borç düzenlemesinin detayları belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, ...
 
Yürürlüğe girdi... Besicilere destek ödemesi!
Sözleşmeli besicilik desteklemeleri kapsamında, Et ve Süt Kurumu tarafından ...
Tek haneli enflasyon için yol haritası!
Orta Vadeli Program’da (OVP) enflasyonla mücadele için neler yapılacağı ...
Kordon'da işletmelerden 'Tarkan' tarifesi... Kişi başı 1000 TL!
İzmir'in Kurtuluş Günü 9 Eylül etkinlikleri kapsamında Kordon'da düzenlenecek ...
 
Bakan Nebati: Enflasyon daha da hız kesecek
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Önümüzdeki aylarda enflasyonun ...
Enflasyon rakamları belli oldu... İzmir'de suya bir zam daha!
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Ekim ayı itibari ile uygulanacak ...
Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı
Tüketici Fiyat Endeksi ağustosta yüzde 1,46 artarken, yıllık bazda yüzde 80,21 oldu.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva