HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2021 Salı - 13:21

İzmir'de 'kırmızı çizgi' dönemi!

Türkiye'nin dört bir yanında başlatılan yayalar için 'kırmızı çizgi' projesi İzmir'de hayata geçirildi. İzmir'in tanıtım etkinliğinde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce trafik kazalarındaki can kayıplarına dikkat çekti. İnce açıklamasında "Trafik kazalarındaki can kayıplarında yaya  can kaybı yüzde 22 çok ciddi bir oran bu. Ancak yaptığımız çalışmalar ve kampanyalar ile  2018'en 2020 yılları arasındaki bu can kayıplarını yüzde 34.8 azalttık.  Bu yetmez. Hedefimizi sıfıra indirmek" dedi.

İzmir de  kırmızı çizgi  dönemi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de yaşanan trafik kazaları sonrası, ölüm oranını azaltmak amacı ile başlatılan 'Kırmızı çizgi' projesi İzmir'de hayata geçirildi.

İzmir Valiliği tarafından düzenlenen  “Yayalar Kırmızı Çizgimiz-30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” konulu programına Alsancak Gündoğdu Meydanı ev sahipliği yaptı.

Düzenlenen etkinliğe, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da katıldı.

TRAFİK KONUSUNDA CAN KAYBIMIZ OLMASIN
Çizgi çekimi sonrası konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, yaya can kaybının yüksekliğine dikkat çekti. İnce, "30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çiziyoruz dedik. Bugün çocuklarımızla şampiyonumuz İbrahim ile, Valimizle, bizim İzmirli vatandaşlarımızla beraber Gündoğdu Meydanı’nda, yaya geçidine kırmızı çizgimizi çektik. Yayalar kırmızı çizgimizdir diyoruz. Öncelik yayanın, incelik hayatın diyoruz. Peki, niye böyle diyoruz? Çünkü trafik güvenliği ciddi bir mesele… Aynı diğer güvenlik alanlarımız gibi trafik güvenliği de en ciddi alanlarımızdan bir tanesi. Çok can kaybı verip acılar çektik. İstiyoruz ki vatandaşlarımız bundan sonra böyle acıları bir daha yaşamasın. Trafik konusunda can kaybımız olmasın. Hedefimiz sıfır trafik kazası, sıfır trafik kazarlındaki can kaybı olsun. Bunun için çok çalışıyoruz" dedi.

YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR
Sözlerine geçtiğimiz yılarda çıkarılan yasa ile devam eden İnce, şu ifadeleri kullandı: “Bugün İçişleri Bakanlığımız olarak 81 ilimizde böyle bir kampanya başlattık. İçişleri Bakanımız Ankara’da, Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Bakan Yardımcılarımız, Emniyet Müdürlülerimiz, Jandarma Komutanlarımız tüm ilgili birimlerimiz bugün yaya önceliği anlayışını esas alan bu kampanyayı hep birlikte Türkiye’de, bir kez daha başlatmış bulunuyoruz. Bir kez daha dedim, çünkü 2018 yılında yaya önceliğini esas alan bir anlayış ile ilgili Türkiye’de bir yasa çıktı. Bu yasa ile yaya geçişlerinde öncelik yayanın sloganı ile bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeden sonra yaya geçişlerinde can kayıplarımız daha az olsun hatta hiç olmasın anlayışı ile yapılmış bir çalışmaydı. Bu farkındalığı oluşturmak için bizde İçişleri Bakanlığı iki tane kampanya yaptık bu üçüncü kampanya bu unutulmasın istiyoruz. Trafik kazalarındaki can kayıplarında yaya  can kaybı yüzde 22 çok ciddi bir oran bu. Ancak yaptığımız çalışmalar ve kampanyalar ile  2018'en 2020 yılları arasındaki bu can kayıplarını yüzde 34.8 azalttık. Bu yetmez. Hedefimiz sıfıra indirmek… Yine BM nezdinde 2011 ila 2020 arasında trafik kazalarında can kayıplarını yüzde 50 azaltma hedefini tüm dünyada gerçekleştirebilen 2 ülkeden birisiyiz.  Bu sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, düzenlediğimiz kampanyalar, Bakanlığımızın bizlere verdiği talimatlar ile bugün iyi bir noktadayız. Bu tür kampanyalar ile bu tür farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Hedefimiz sıfır kayba ulaşmak. Umarım ileriki süreçte vatandaşlarımızın da katkıları ile bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu hedefle buradayız. Öncelik yayanın ve hayatın diyoruz. Yayalar kırmızı çizgimizdir diyoruz. Çünkü esas olan insan hayatıdır. İnsani önceleyen projelerdir bunlar. İnsanın hayatta kalmasını sağlamak bu tür güzel projeler ile mümkün olacaktır. Bu kampanyalarımıza destek veren bütün yetkililere çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerce sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması olmuştu bu konuda. Trafik güvenliği stratejisi belgesini açıkladı. 2021 ila 2030 arasında uygulanacak bir belgeydi. 2023 yılına kadar da uygulanacak trafik güvenliği eyleme planını açıkladı. Biz ondan aldığımız talimatlar ile önümüzdeki süreci hep birlikte yürüteceğiz. Vatandaşları ve milletimizi hep yanımızda gördük ve görmeye devam edeceğiz.  Bu konuda trafik yüzlerimiz de var. Bizleri her zaman yanında olan ve yalnız bırakmayan trafik yüzlerimizden birisi de İbrahim Coşkun kardeşimiz. Kendisine çok teşekkür ederim, bugün de bizleri yalnız bırakmadı. Umarım hep birlikte en kısa sürede"

 
İngiltere'deki okullarda taciz skandalı
 
Yıkımda faciaya kıl payı... 'Tahliye edin' bile demediler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir ilçe daha BİSİM'e kavuştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe'de Uğur Mumcu ...
Büyükşehir’den Ebeveyn Merkezi çalıştayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen ...
Soyer’den ‘Yeni İpek Yolu’ mesajı: Süveyş’i bırak, İzmir’e bak!
Süveyş Kanalı'nda geminin karaya oturması nedeniyle dünya ticareti büyük ...
 
Bayraklı'da vergi borçları için dev takas
Nisan ayı olağan Meclis oturumunu yapmaya hazırlanan Bayraklı Belediyesi ...
İzmir-Tarsus hattında atalık tohum takası
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel tohumların korunması ve gelecek ...
Selçuk'ta su tasarrufu hamlesi
Efes Selçuk Belediyesi su tasarrufuna ilişkin önemli veriler paylaştı. ...
 
Başkan Batur'a kart teşekkürü
Konak Belediyesi ilçe sınırları içinde yer alan kırtasiyelerde harcanmak ...
İzmir’de kırtasiyecilere Büyükşehir desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi aileler için kırtasiye alışverişine ...
Karabağlar'da kahvehane esnafına nakdi yardım
Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva