HABERLER>SAĞLIK
2 Aralık 2017 Cumartesi - 13:56

İzmir'de gitmediği doktor kalmadı... 29 kiloya düşünce...

İzmir'in Karaburun ilçesinde yaşayan Mukadder Benli yemek yiyememe şikayetiyle gittiği sağlık kuruluşlarında 7 yıl boyunca mide kanseri, çölyak gibi yanlış teşhisler konuldu, asıl hastalığı ise 29 kiloya kadar düştüğünde anlaşıldı. 

İzmir de gitmediği doktor kalmadı... 29 kiloya düşünce...

İzmir'in Karaburun ilçesinde yaşayan Mukadder Benli yemek yiyememe şikayetiyle gittiği sağlık kuruluşlarında 7 yıl boyunca mide kanseri, çölyak gibi yanlış teşhisler konuldu, asıl hastalığı ise 29 kiloya kadar düştüğünde anlaşıldı. 

İzmirli 50 yaşındaki Benli, 2010 yılında 47 kiloyken yemek sonrası karın ağrısı ve kusma nöbetleri geçirmesi üzerine hastaneye başvurdu.

Gittiği farklı hastanelerde bulimia, çölyak, mide kanseri gibi şüphelerle çok sayıda tetkikten geçirilen, 6 kez ameliyat edilen ve safra kesesi alınan Mukadder Benli, çok sayıda endoskopik işleme rağmen derdine deva bulamadı.

Yiyememe sorununun devam etmesiyle 29 kiloya kadar inen Benli, bu nedenle yatalak duruma geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'ne ekim ayında yakınları tarafından getirilen Mukadder Benli'nin yapılan tetkiklerinde, bağırsakları besleyen damarlarının tıkandığı, bunun da yeme fonksiyonunu olumsuz etkilediği fark edildi. 

Benli, bölüm başkanı Prof. Dr. Erdem Silistreli ve cerrahi ekibinin iş birliğiyle acil olarak ameliyata alındı, baypas ile damarlarındaki tıkanıklık giderildi. 

ZAYIFLAMA KONUSUNA DİKKAT
Prof. Silistreli, Mukadder Benli'nin farklı tanılarla takip edildiğini, yapılan işlemlerin damarlara herhangi bir etkisinin olmaması nedeniyle kilo kaybının devam ettiğini belirtti.

Damar sertliğine bağlı olarak bağırsakları besleyen atardamarlarda daralma tespit ettiklerini kaydeden Silistreli, "Nasıl kalp damarlarındaki darlıkta koroner baypas yapılıyorsa, bağırsakları besleyen damar sistemi de aynı. Ancak bu insanların pek aklına gelmiyor. Tıp camiasında da bu rahatsızlık atlanabiliyor." ifadelerini kullandı. 

Erdem Silistreli, hastalığın belirtilerini yemeklerden 40-45 dakika sonra ortaya çıkan karın ağrısı, bunu takiben hastanın yemekten kaçınması olarak tanımlayarak, şu bilgileri verdi:

"Bu hastalık ciddi kilo kaybıyla gidiyor. Damar sertliğindeki daralmaya bağlı olarak bacak damarından bir yedek damar aldık. Bağırsakları besleyen damarlara baypas yaptık. Şimdi hastamızın durumu ve iştahı iyi. Bu aslında sıra dışı bir yöntem değil. Gözden kaçırmamak gerekir. Hastamızın kilo vermesi devam etseydi, başka ve ciddi rahatsızlıklar daha eklenecekti."

ÇOCUK KIYAFETLERİ GİYİYOR
Ameliyatın ardından kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen 2 kilo aldığını söyleyen Mukadder Benli ise hayatının tamamen değiştiğini ifade etti. 

Yıllarının, yemeklerden 15-20 dakika sonra başlayan karın ağrısı ve kusma nöbetleriyle geçtiğini kaydeden Benli, şunları anlattı:

"Akrabamızın 9 yaşındaki kızının eski kıyafetlerini giyiyorum. Hangi hastaneye gitsem başka bir şey söyleniyordu, mide kanseri olabileceğimi bile söylediler. Çok üzüldüm, ağladım. Bugüne kadar 6 ameliyat oldum, safra kesemi dahi aldılar. Meğer sorun bağırsaklardaymış."

Hastalık nedeniyle evlilik ve sosyal yaşamının da etkilendiğini, sürekli ölüm korkusu yaşadığını dile getiren Mukadder Benli, "Ameliyata girmeden önce eşime başkasıyla evlenmesi için vasiyette bulunmuştum. Hep hüzün, hep üzüntü yaşıyorduk. Gözünün önünde eriyordum çünkü. 'Ona da yazık' diye düşünüyordum." ifadelerini kullandı. 

Benli, ameliyat sonrası yeme düzeninin de değiştiğini, sabahları 2 kez kahvaltı yaptığını, ne isterse "kusma korkusu yaşamaksızın" yiyebildiğini dile getirdi. 

"Yaşamak ve mutlu bir hayat sürmek" istediğini dile getiren Mukadder Benli, "Ameliyattan sonra iştahım da çok açıldı. Gece yarısı ekmeğe tereyağı bal sürüp yemeye başladım. Döneri, eti, acılı lahmacunu çok seviyorum. Zaten hemen kilo almaya başladım. Şimdi eşimle mutlu bir hayat beni bekliyor." dedi. (AA)

 
Trump'tan ayağa kaldıracak hamle hazırlıklıkları
 
AK Parti İzmir’in yerel yönetimler zirvesinde kim/ne mesaj verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 yılda rekor hizmet... Sağlıkta Bornova farkı...
Bornova Belediyesi sağlık alanındaki çalışmaları ile de öne çıkıyor. ...
Sonuç için gitti, şoku yaşadı... İzmir'deki o hastaneye 'doku' tazminatı!
İzmir'de prostat kanseri hastası, patolojiye gönderilecek doku örneğinin ...
Sabah ritüelleriniz kilonuzu belirliyor!
Sabah uyanır uyanmaz kendiniz hakkında düşünmeye başlamayı ve bakımınıza ...
 
21 yıldır herkes ondan kaçıyor... İzmirli gencin bitmeyen dramı...
Hastanede prematüre doğmasının ardından verilen kanda HIV bulunması nedeniyle ...
Karatay'dan tartışma yaratacak öneri
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'dan dikkat ...
ALS tedavisinde heyecan verici gelişme!
ALS hastalığı ile ilgili yaptığı bilimsel çalışmalarıyla dünya çapında ...
 
İzmir'deki eczanelerde yeni uygulama
EDAK Ecza Kooperatifi, İzmir merkezdeki eczanelerinde başlattığı yeni ...
Dünyada çok az görülen hastalık... İzmir'de şifa buldu
İzmir'de iki doktor bir hastanın boyun bölgesinde olması gerekirken göğüs ...
Kilolara kalıcı vedanın püf noktaları
Sürekli kilo alıp veriyor ve bu dalgalanmanın neden kaynaklandığını anlamıyor ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva