HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2016 Perşembe - 22:12

İzmir’de gece raporu: Demokrasi nöbeti tam gaz, Çiğli’de özel önlem!

Konak Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş darbe protestosu ve demokrasi nöbetine devam etti. Öte yandan İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde tedbirler dikkat çekti.

İzmir’de gece raporu: Demokrasi nöbeti tam gaz, Çiğli’de özel önlem!

EGEDESONSÖZ - Türkiye’yi sarsan darbe girişiminin önlenmesinin ardından İzmir’de demokrasi nöbeti binlerce vatandaşın katılımıyla tam gaz devam ediyor.

Havanın kararmasıyla Konak Meydanı'na gelmeye başlayan İzmirliler, güvenlik noktalarından geçerek alana giriş yaptı. Valilik önüne kurulan platformun etrafında toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri açtı, meşaleler yakarak darbe girişimine tepki gösterdi. Platform üzerine "Millet Eğilmez Türkiye Yenilmez" yazısı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın el ele olduğu fotoğraf asıldı. Tarihi Saat Kulesi'nin üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi asıldı.

Tepki protestosuna çocuk ve kadınlar da yoğun katılım gösterdi. İzmir'deki Suriyeli sığınmacılar da ellerinde özgür Suriye bayrağı ile alana gelerek darbe girişimini protesto etti.

Alanda zaman zaman Kur'an okundu, tekbir getirildi. Vatandaşlar "Uzun adam seninleyiz", "Defol paralel ihanet çetesi" yazılı pankartlar açtı, "Millet eğilmez, Türkiye Yenilmez", "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Meydanda açılan dev Türk bayrağı elden ele dolaştırıldı. Meydanda "Dombra" ve "Türkiyem" şarkıları çalındı. Vatandaşlar da şarkılara eşlik etti.

 Alanda hatıra defteri açıldı. Demokrasi nöbeti tutanlar, deftere duygu ve düşüncelerini yazdı. Defterin, Cumhurbaşkanlığına gönderileceği belirtildi.

İzmirlilere seslenen AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, meydandakilerin Türkiye Cumhuriyeti tarihinden bir sayfayı yaşadığını, bu sayfanın adının "Türkiye sevgisi sayfası" olduğunu söyledi.

"Hiç bu kadar şerefsizce darbe girişimi yaşanmadı"
İzmir'de meydanlara çıkan kalabalık sayesinde İzmir milletvekillerinin gururla yürüdüğünü kaydeden Kalkan, şunları kaydetti:

"Dünyada hiç bu kadar alçakça, şerefsizce, adice darbe girişimi olmamıştır. Sivil halk taranmıştır, halkın üzerine tankla gidilmiştir. Büyük Atatürk'ün kurmuş olduğu TBMM bombalanmıştır. Dünyada düşmanlar dahi başka düşman ülkenin parlamentosunu bombalamaz."

Olağanüstü hal kararına değinen Kalkan, "Biz bunların kökünü kazımak için OHAL kanununu çıkardık. Biz bu asalaklardan, katillerden kurtulmak için bu kanunu çıkardık." dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da İzmirlilerin "demokrasi nöbeti"nin her gün çoğalarak sürdürdüğünü ifade ederek, "Biz milli irademizi zorbalıkla, silahla değiştirmeye çalışanlara karşı, hukuk için, şeffaflık, demokrasi için nöbet tutuyoruz. Bu nöbeti tutarken asla tek başına değiliz. Tüm siyasi görüşlerden kardeşlerimiz, Türkiye'nin tüm yelpazesinden kardeşlerimiz burada. Biz birlikte Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı.

İnsanları "sen şucusun", sen bucusun" diyerek, "Gezi'yle", "17-25 Aralık"la ayrıştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Delican, amaçlarının vatandaşlar arasına derin uçurumlar sokmak olduğunu kaydetti. Delican, milletin uyandığını, algı operasyonlarını gördüğünü belirterek, zamanın birlik olma zamanı olduğunu söyledi.

"Meclisi bombaladılar, TSK'yı hedef aldılar"

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu da  15 Temmuz'da yapılmak istenenin darbe değil işgal olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu TBMM'yi hangi kafayla bombalarsın kardeşim, böyle bir şey olabilir mi? Buna bu millet müsaade etmez." dedi.

Darbe girişiminin farklı siyasi görüşteki vatandaşları bir araya getirdiğini kaydeden Mutlu, "Bu darbe devletimize karşı, Cumhurbaşkanına, hükümetin başındaki Binali Yıldırım'a karşı yapılmıştır ama esasen Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yapılmıştır. TSK'yı güçsüz bırakmak, bölmek, parçalamak istediler, amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Ortak vatanseverlik paydasında birleşmemiz gerekiyor" diye konuştu.

ÇİĞLİ’DE ÖZEL ÖNLEM 
Öte yandan sosyal medyada patlak veren ‘hareketlilik’ söylentilerinin İstanbul ve Ankara Valiliklerince yalanlamasının ardından İzmir’de de tedbirler dikkat çekti. 

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde tedbir amaçlı iş makineleri konuşlandırıldı. 

Çevik kuvvet ekipleri de TOMA'larla önlem aldı. (Haber servisi, a.a)
 

 
Erdoğan: MİT Müsteşarı'nı aradım, ulaşamadım!
 
Flaş! 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü ilan edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüz binler darbeye karşı Boğaziçi Köprüsü'nde
Boğaziçi Köprüsü'nde demokrasi yürüyüşü düzenleniyor.
2 Valilikten 'hareketlilik' söylentilerine yalanlama
'İstanbul ve Ankara'da hareketlilik' söylentilerinin ardından iki kentin ...
"4 bine yakın ağabeyimiz Almanya'ya kaçtı"
Eskihisar Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Akalın, emniyetteki ifadesinde, ...
 
SGK İzmir’de 38 kişiye uzaklaştırma!
İzmir SGK İl Müdürlüğünde 1 müdür yardımcısı, 2 merkez müdürünün de aralarında ...
MEB'den flaş açıklama: Kapatılan okullardaki öğrenciler...
Tekin açıklamasından, "Kapatılan okullardaki 138 bin öğrenci MEB okullarına nakledilecek" dedi.
Flaş: Ege Ordu ve Maltepe Lisesi’nde 12 tutuklama!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturmada, ...
 
Flaş! İzmir'deki ünlü koleje kayyum atandı!
Darbe girişimi kapsamında, örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla Yamanlar ...
Gözaltına alınmadan '2. dalga'yı emretmiş!
Darbe girişiminin ardından İstanbul’da tutuklanan 3’üncü Ana Jet Üs ve ...
DEÜ’de operasyon: Kritik ismin kardeşi açığa alındı!
Darbe girişimini yönettiği iddia edilen Orgeneral Akın Öztürk'ün kardeşi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva