HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2021 Cuma - 13:51

İzmir’de bir mahallenin makûs talihi değişiyor: ‘Darağacı’ Girişimcilik Merkezi oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) işbirliğiyle geleceğe ilham verecek proje niteliği taşıyan Girişimcilik Merkezi İzmir, Umurbey Mahallesi’nde “Darağacı” olarak bilinen noktada açılışı yapıldı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Burası dünyayı daha iyi bir yönde değiştirmek için fikirleri olan gençler için açılmış bir meydandır. Gençlerimizin yenilikçi düşüncelerinin önündeki engelleri kaldırıyoruz. İzmir için çizdiğimiz ufka bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi.

İzmir’de bir mahallenin makûs talihi değişiyor: ‘Darağacı’ Girişimcilik Merkezi oldu!

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- İzmir’in Konak ilçesine bağlı Umurbey Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Girişimcilik Merkezi İzmir’in açılışı gerçekleşti. Ekonomik, kültürel ve sanatsal girişimciliklerin öncülüğünü yapmak için ilk adımları 2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) işbirliği ile atılan merkezde İzmir’in geleceğini gençlerle inovatif fikirleriyle oluşturulmak amaçlanıyor.

Girişimcilik Merkezi İzmir’de 18-35 yaş arasındaki gençler en az 2 en fazla 15 kişiden oluşan gruplar oluşturarak fikirlerini paylaşma ve harekete geçirme imkanı buluyor.

Oluşturulan merkez ile bir Türkiye’de bir ilke imza atılırken merkezin ilk teması “tarım” olarak belirlendi. 

TÜSİAD yönetim kurulu üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanlığı görevi İrem Oral Kayacık açılış konuşmasını yaparak, “Bir İzmirli olarak bugün burada olmak ayrı bir keyif. Kaybedecek vaktimiz yok bir an önce çalışmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi. Girişimcilik Merkezi’nin güçlü bir ekonomik sistem oluşturulmasına katkı sağlayacağını belirten Kayacık, “Bu merkezin hazırlanma aşamasında uluslararası örnekleri inceledik ve projeler geliştirdik. Girişimcilik ekosistemiyle vatandaşların ihtiyaçlarının daha hızlı karşılanması sağlanacak” diye ifade ederek, “Programın İzmir’deki tüm paydaşlar tarafından sahiplenilmesi çok önemli. Tarım konusuyla başlayacağımız programda paydaşlarımızla el ele vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

SİMONE KASLOWSKİ: VAKİT TÜRKİYE’NİN GİRİŞİMCİLİK KANATLARINI AÇMASI VAKTİDİR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Mayıs 2019’dan beri sürdürdükleri çalışmanın ilk somut çıktısını aldıklarını merkezin açılışıyla aldıklarını belirten, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, “2020 ilk aylarından beri dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci önümüzdeki 100 yılın değişimine sebebiyet verdi. Bu süreçte değişimlere hızlı uyum sağlayabilme esneklerini koruyabilme ve sorunlara karşı hızlı çözüm oluşturabilme imkanı doğdu. Dönüşüm süreci bundan sonra başlayacaktır. Vakit Türkiye’nin girişimcilik kanatlarını açması vaktidir” dedi ve şu sözleri ekledi:

“Başta gençlerimiz olmak üzere tüm fikri olanları girişimciliğe yönlendirmek üzere başlattığımız proje çerçevesinde girişimcilik ekosistemimizin geliştirilmesine katkı sunulacak. Bu hususta 22 proje önerisi geliştirdik. 40 aşkın ekosistem paydaşımızla katkılarını sundular. Bu projelerden 20’si kamu kurum ve kuruluşlarından destek gördü. Finansmana ilişkin 10’u aşkın proje ise şimdiden hayata geçmiş durumda. girişimcilik altyapısının güçlendirilmesine yönelik olarak dünyanın en gelişmiş girişimcilik merkezlerini baz alarak hazırladık. Bu konuda da Tel Aviv gibi öncü şehirleri inceledik. Türkiye’de de benzer adımların bazı belediyelerde filizlendiğini biliyoruz. TÜSİAD olarak ilk işbirliğimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile başlattık.

İzmir’deki gençlerimizin inovatif bakış açısıyla geliştirilen projelerin şehrin ihtiyaçlarının yenilikçi çözümlerle tüm Türkiye’ye yayılmamasına ve 1300 ü aşan belediye örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

TUNÇ SOYER: İZMİR İÇİN ÇİZDİĞİMİZ UFKA BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ
“Bugün Umurbey mahallesinde ‘darağacı’ olarak bilinen yerde TÜSİAD işbirliği ile kurduğumuz merkezin açılışını yapıyoruz” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Binlerce girişimci ruh ve insanın geleceğine yön verebilecek sayısız fikir olduğunu çok iyi biliyorum. Dünyamıza yön verirken yalnızca seçilmiş ve atanmış yöneticilere değil, gençlerimizin ve halkımızın inovatif düşüncelerine de ihtiyacımız var. Zamanın ağırlık noktasını okuyan bir şehir olabilmemiz için elimizdeki en büyük kaynak bu merkez. Burası dünyayı daha iyi bir yönde değiştirmek için fikirleri olan gençler için açılmış bir meydandır. Gençlerimizin yenilikçi düşüncelerinin önündeki engelleri kaldırıyoruz. İzmir için çizdiğimiz ufka bir adım daha yaklaşıyoruz.

Girişimcilik Merkezi İzmir’in daha iyi bir yönde dönüşümünü hızlandıracak. İzmir’in ihtiyaçlarını karşılayacak” dedi.

İLK YIL TEMASI TARIM
Tüm paydaşlar ile birlikte Girişimcilik Merkezi’nin ilk yıl temasının tarım olarak belirlendiğine vurgu yapan Başkan Soyer, “Merkezimiz, tarımsal lojistik, tarımda bilişim ve teknoloji gibi alanlarda yenilikçi çözümler üretecek. İzmir’de tarımsal üretim seviyesinin artmasına ve refahın büyümesine olanak sağlayacak. Projenin hayata geçirilmesiyle belediye personelimize ve vatandaşlarımıza girişimcilik eğitimleri vermeye başladık.  İzmir’in ekonomik kırılganlıklara karşı güçlü bir kent olabilmesi için merkezimizde çalışmalar yürütülecek Rüzgar artık girişimcilikten yana esiyor. İlk adımımız bu konuda tarihi havagazını gençlerimizin hizmetine açmak olmuştu. Yeni bir adımı geçtiğimiz hafta faaliyete geçirdiğimiz, girişimcilik ekosistemi için açık veri portalıyla attık. Yaklaşık 24 veri setini ücretsiz kullanıma açtık. İzQ adıyla oluşturduğumuz önümüzdeki günlerde kurulacak projemizin girişimciliğe büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Liman arkasındaki bu bölge İzmirli genç sanatçıların ve Umurbey Mahallesi’nin gençlerinin gelişimlerine katkı sunacak. Tüm bu gelişmeler planlaması devam eden Alsancak Garı projesiyle bir bütün olarak devam edecek. Girişimcilik merkezimizin İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
Göztepe'de Ünal Karaman hala gülemedi
 
Pınar Karşıyaka'nın rakibi Daçka
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kentli olmak 5 Şubat 2021 Cuma 15:14

Çok güzel hareketler bunlarrr.... Vizyon ve Misyon....Darısı tüm Chp li yöneticilerin başina....

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da sözleşme bayramı: En düşük maaş 5 bin TL!
Buca Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası 5'nolu Şube arasında anlaşma ...
Bergama'nın kırsal mahallelerinde yağış sonrası yollara bakım
Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kırsal mahallelerde aşırı ...
Karakılçık Buğday ekimi Seferihisar’da başladı
Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ...
 
Karaburun’da deprem mağduru esnafa konteyner desteği
Karaburun Belediyesi şubat ayı olağan meclisi toplantısında konuşan Belediye ...
Menderes '100 bin'i aştı: İller Bankası'ndan payı arttı
TÜİK’in 31 Aralık 2020 yılı verilerine göre Menderes nüfusu 101.338’e ...
Başkan İduğ esnafla bir araya geldi: 2021 ilk ayı kayıp
Koronavirüs salgına karşı alınan önlemler nedeniyle son bir yıldır büyük ...
 
Büyükşehir'den esnafa 'katı atık' müjdesi
Koronavirüs pandemisi nedeniyle kapalı kalan işletmelere İzmir Büyükşehir ...
İzmir'de mezarlık harcı ücretine indirim
İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 TL olarak belirlenen “Mezar Yapımı Ruhsatı ...
Güzelbahçe'de kurs ücretleri orman olacak
Güzelbahçe Belediyesi,spor kursları ve spor salonlarından alınacak ücretlerini ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva