HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2021 Cuma - 11:53

Karaburun’da deprem mağduru esnafa konteyner desteği

Karaburun Belediyesi şubat ayı olağan meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, 30 Ekim İzmir depreminde hasar gören binalarda esnafı mağdur etmemek amacıyla Büyükşehir’in destekleriyle birlikte çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Ayrıca Başkan Erdoğan, belediye binasının tarihi taş bina olmasından kaynaklı korumak istediklerini ancak depremden hasar görmesi nedeniyle korunamayacak durumda olduğunu belirterek,  “Biz kamu kurumu olduğumuz için binalarımızı yıkacağız. Cezaevinin bulunduğu alana Karaburun’un yeni belediye binasını yapmak için talepte bulunduk” dedi.

Karaburun’da deprem mağduru esnafa konteyner desteği

Menduha CEYLAN/EGEDESONSÖZ- Karaburun Belediyesi şubat ayı olağan meclisi Karaburun Belediyesi Mordoğan Hizmet Binası toplantı salonunda yapıldı. 30 Ekim tarihinde İzmir’de gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören Belediye Binası’nın taşınması konusunun konuşulduğu meclise, Karaburun Belediyesi Başkanı İlkay Girgin Erdoğan başkanlık yaptı.

İzmir genelinde yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Başkan Erdoğan, “İzmir’in belli bölgelerinde ve Karaburun’da su basmaları, taşkınlar yaşanmıştır. Bütün gece özellikle Karaburun Belediyesi personeli, İZSU personeli ve Büyükşehirimizin itfaiye ekipleri canla başla çalıştı. Hepsine teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince engellenebilen ve çözüm bulunan şeyler oldu fakat gerçekten İzmir tarihinde böyle bir yağış çok uzun yıllardır görülmedi. Bütün bölgedeki dereler taştı, bizim bölgemizde de taşkınlar görüldü. İnşallah Allah böyle bir afeti bir daha yaşatmaz” dedi.

TİTİZLİKLE DAVRANMAK GEREKİYOR
Karaburun merkez üssü olan ve artarda gerçekleşen depremler hakkında depremlerin son bulması dileklerini belirten Başkan Erdoğan, “5,2 ve 5,1 büyüklerinde depremler gördük. Hatta selden birkaç saat önce 4,8 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Umarım bunlar da son olur. Yapının ne kadar önemli, zeminin ne kadar önemli ve bizlerin ne kadar hassas olması gerektiğini ruhsatları verirken bir kez daha bizlere hatırlattı. Gerçekten de titizlikle davranmak gerekiyor” diye konuştu.

CEZAEVİ BİNASI İÇİN ISRAR
30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depreminden sonra taş binanın hasar alması üzerine boşaltıldığını ve cezaevinin bulunduğu alana belediye binasını taşımak istediklerini ifade eden Başkan Erdoğan, SGK’ya yazılan dilekçe doğrultusunda gelen ve ‘tahsisin mümkün olmadığı bilgisi’ni içeren yazıyla ilgili şu sözleri söyledi:

“Geçen depremde hizmet binamızı gördüğümüz çatlaklar doğrultusunda boşaltmıştık. İZSU’ya ait bina da hasarlar olduğu için boşaltmıştı. Biz bir yapı analizi yaptırdık kendi binamıza ve İZSU’nun boşalttığı binaya. Bunu yaparken karşımızdaki Cumhuriyet İş Hanı da bir yapı analizi yaptırdı. Maalesef ki çıkan raporlarda 3 bina da riskli çıktı. Bildiğim kadarıyla Cumhuriyet İş Hanı bir toplantı yaptı, güçlendirme kararı aldı. Biz kamu olduğumuz için binalarımızı yıkacağız. Cezaevinin bulunduğu alanı Karaburun’un yeni belediye binası yapmak için talepte bulunacağımızı söylemiştim. Biz talepte bulunduk hatta bu hafta sel olmasaydı 3 tane muhtarımızla birlikte Merkez, İskele ve Mordoğan Mahallesi olarak gidecektik. Fakat randevuyu iptal etmek durumunda kaldık. SGK’nın cevap yazısı bize ulaştı. Tahsis anlamında talebimizi karşılayamayacaklarını SGK anlamında tahsisin mümkün olmadığını yazmışlar. Biz zaten onu biliyoruz ama biz şunu yazmıştık dilekçede: “daha önce önerdiğimiz parçalar var. Bunlar kıymetli mallar takdiri yapılmış olan. Kültür merkezi istediğimiz dönemde” o konuda bir cevap verilmedi, incelemeye aldılar herhalde tahsis kanundan kaynaklanan bir özellik. Önümüzdeki hafta inşallah randevuyu alırsak meclis üyelerimiz ve muhtarımızla birlikte gidip bir görüşelim. Çok da uygun bir yer orası. Resmi kurum alanı, karşılığını da vereceğiz zaten verilirse bölgemiz için çok uygun olacak. Hep birlikte inşallah hizmet binasına kavuşacağız.”

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI BİTENE KADAR ESNAFLAR KONTEYNERLER YERLEŞTİRİLECEK
Karaburun Belediyesi’ne ait 6 tane tapunun olduğu ve Cumhuriyet İş Hanı’nda bir sürü esnafın iş yerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, esnafı mağdur etmemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sakat çıkan binalardan Cumhuriyet İş Hanı’nda 48 tane tapu kaydı var. Bunlardan sadece 6’sı Karaburun Belediyesi’nin, ne karar alınırsa yönetim tarafından biz katılacağımızı beyan ettik. Güçlendirmeyse güçlendirme. Fakat orada faaliyette bulunan esnaflarımız var ve Karaburun merkezinde dükkanlarımız yok. Gerçekten esnaflarımız zor durumda. Bunun içinde ben aynı gün İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe’ye ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i aradım. İkisine de gerçekten destekleri ve incelikleri için teşekkür ediyorum. bize buradaki esnafımızın hiç olmazsa; berberimizin, kuaförümüzün, kasabımıza şu anki otoparkın bulunduğu alanda güçlendirme tamamlanıncaya kadar konteynırlar koyuyoruz. 3-4 aya kadar güçlendirme tamamlanıncaya kadar dükkansız bırakmamak temenimiz. Çok zor durumdalar, bunu gidereceğiz. Gerçek İzmir depremi henüz daha yaşanmadı o nedenle hızlı bir şekilde önlemlerimizi almalıyız.”

 
İzmir yine sallandı!
 
Altınordu'da parola mücadele
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozgur tarhan 6 Şubat 2021 Cumartesi 12:33

Bayan baskana sormak lazim , neden yarim birakilan mulkiyeti belediyeye ait otel i belediye binasi yapmaktan vazgecti. Yoksa ahmet cakirin badlattigi isi mi bitirmemek icin mi cezaevi arsasi ni istiyor , yoksa yegenlerine ,kuzenlerine yeni bir gelir kapisi acmak icinmi . Samimi degilsin ilkay hanim

Yorumu oyla      2      3  
İHSAN SAMRA 6 Şubat 2021 Cumartesi 00:41

Sayın Başkanımız kararınız çok yerinde hayırlısı olsun.Esnafımızda mağdur olmaması çok güzel düşünülmüş.esnaf arkadaşlarımızın gözleri aydın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes '100 bin'i aştı: İller Bankası'ndan payı arttı
TÜİK’in 31 Aralık 2020 yılı verilerine göre Menderes nüfusu 101.338’e ...
Başkan İduğ esnafla bir araya geldi: 2021 ilk ayı kayıp
Koronavirüs salgına karşı alınan önlemler nedeniyle son bir yıldır büyük ...
Büyükşehir'den esnafa 'katı atık' müjdesi
Koronavirüs pandemisi nedeniyle kapalı kalan işletmelere İzmir Büyükşehir ...
 
İzmir'de mezarlık harcı ücretine indirim
İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 TL olarak belirlenen “Mezar Yapımı Ruhsatı ...
Güzelbahçe'de kurs ücretleri orman olacak
Güzelbahçe Belediyesi,spor kursları ve spor salonlarından alınacak ücretlerini ...
Büyükşehir’den Menemen’e özel ilgi: Daire başkanı olarak atandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gediz Şube Müdürlüğü kadrosuna Ali Kemal Elitaş ...
 
İzmir'in kalbine 'battı çıktı' onayı 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri içerisinde ...
'Paşa' hatasından dönülüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Şubat ayı olağan Meclis oturumunda, ...
İzmir Büyükşehir’in 37 tabancası 'emekli' oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan 37 adet tabanca ve 440 ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva