HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2021 Cuma - 10:41

Başkan İduğ esnafla bir araya geldi: 2021 ilk ayı kayıp

Koronavirüs salgına karşı alınan önlemler nedeniyle son bir yıldır büyük sıkıntı yaşayan İzmir esnafının sorunları Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantısında konuşuldu.

Başkan İduğ esnafla bir araya geldi: 2021 ilk ayı kayıp

Meslek odalarından  sanayi sitelerine; esnaf temsilcilerinin merkezi hükümet ve yerel yönetimlerden beklediklerini dile getirdikleri toplantı, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın katılımıyla gerçekleşti.

Başta Bornova’daki meslek odaları ve sanayi sitelerinin başkanları olmak üzere İzmir esnafı, sorunlarını Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki toplantıda anlattı. Esnaf temsilcileri tek tek söz alarak pandemi süresince yaşadıkları sıkıntılar ile merkezi hükümet ve yerel yönetimlerden neler beklediklerini dile getirdi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a zorlu dönemde verdiği destek için teşekkür eden meslek odası ve sanayi sitesi temsilcilerini devlet tarafından veriler kira desteğinin ve borç ertelemelerinin yeterli olmadığını ifade etti.

2021’in ilk altı ayı da kayıp
Pandemi nedeniyle kapalı olan iş yerlerinin borçları için yapılacak altı aylık ertelemenin yeterli olamayacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,”Çalışamadığı, iş yapmadığı için para kazanmayan insan borcunu ödeyemez. Dolayısıyla üç aylık, altı aylık ertelemeler esnaf için yeterli olmaz. Bu sürenin mutlaka 2021 yılını aşacak şekilde olması lazım ki insanlar çalışıp para kazansın ve borcunu ödesin. Çünkü kafe, kahvehane, restoran, kuaför salonu gibi hizmetle ilgili sektörlerde para günlük dönüyor. Bu esnaf grubunun zaten pandemiden önce de borçları vardı. Bu ortamda 2021’in ilk altı ayını da kaybedilmiş olarak görüyorum ama ikinci altı ayında kazanan olmak durumundayız. Esnafımıza sahip çıkmalıyız” dedi. Kendisinin de iş dünyasından geldiğini hatırlatarak İduğ, “Pandemi, deprem, sel derken hepimiz büyük sıkıntılar yaşadık. İnsanlarımızı kaybettik. Bu açıdan bakıldığında biz önce sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sağlıklı olursak tekrar çalışır, borçlarımızı öderiz. Yeter ki bu ülkede, birlik, huzur olsun, özgürlük olsun” sözleriyle esnafa moral de verdi.

Taleplerinizi gerekli yerlere ileteceğiz
Esnaf temsilcilerinin yerel yönetimlerle ilgili beklentilerine değinen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Yapılan çok önemli destekler var ancak katı atık bedellerinin alınmaması gibi bazı taleplerinizin belediyelerin alacağı kararlarla gerçekleşmesi mümkün değil. Çünkü ilgili yasalar ve mevzuatlar bunlara izin vermiyor. Esnafımızın gerçekten zor durumda olduğunu biliyoruz. Ben yapılabilicekler konusunda tüm belediye başkanlarımızla iletişimi kurup gerekli adımların atılacağının sözünü veriyorum. Taleplerinizi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e de ileteceğim. Hem yerelde hem de genelde meclis ve genel merkez düzeyinde gerekli adımların atılması gerekeni yapacağız. Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bunu diğer ilçelerimizde de yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Bornova esnafı şanslı
CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ise Bornova esnafının Mustafa İduğ gibi içlerinden gelen bir belediye başkanına sahip olduğuna dikkat çekerek, “Bu yüzden çok şanslısınız. Sayın Başkan, sizlerden biri olarak sorunlarınızı biliyor ve çözüm üretmek için büyük çaba harcayıp her zaman destek veriyor” diye konuştu.

 
TCMB Başkanı Ağbal'dan faiz mesajı
 
MHP Menderes'ten Büyükşehir'e çağrı: Köylü seralarına gidemiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den esnafa 'katı atık' müjdesi
Koronavirüs pandemisi nedeniyle kapalı kalan işletmelere İzmir Büyükşehir ...
İzmir'de mezarlık harcı ücretine indirim
İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 TL olarak belirlenen “Mezar Yapımı Ruhsatı ...
Güzelbahçe'de kurs ücretleri orman olacak
Güzelbahçe Belediyesi,spor kursları ve spor salonlarından alınacak ücretlerini ...
 
Büyükşehir’den Menemen’e özel ilgi: Daire başkanı olarak atandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gediz Şube Müdürlüğü kadrosuna Ali Kemal Elitaş ...
İzmir'in kalbine 'battı çıktı' onayı 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri içerisinde ...
'Paşa' hatasından dönülüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Şubat ayı olağan Meclis oturumunda, ...
 
İzmir Büyükşehir’in 37 tabancası 'emekli' oluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan 37 adet tabanca ve 440 ...
Konak'taki 'Taş Mektep' Roman vatandaşların merkezi olacak
Roman Diyalog Ağı (RODA) ve Sıfır Ayrımcılık Derneği temsilcilerini konuk ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sisler altında ‘Issız Cennet’
Mehmet KARABEL yazdı... Sisler altında ‘Issız Cennet’
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva