HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2021 Cuma - 09:11

Konak'taki 'Taş Mektep' Roman vatandaşların merkezi olacak

Roman Diyalog Ağı (RODA) ve Sıfır Ayrımcılık Derneği temsilcilerini konuk eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman vatandaşlara yönelik ulusal ve uluslararası projelerin yürütüleceği, eğitim faaliyetlerinin de yer alacağı merkez arayışını karşılıksız bırakmadı. Bugüne dek Roman vatandaşların bir dediğini ikiletmediklerinin altını çizen Başkan Batur, proje ve faaliyet merkezi olarak Zeytinlik Mahallesi’nde yer alan ve “Taş Mektep” olarak bilinen tarihi binayı önerdi. RODA grubu tarafından beğenilen binanın proje kapsamında kullanılması kararlaştırıldı.

Konak taki  Taş Mektep  Roman vatandaşların merkezi olacak

Roman Diyalog Ağı (RODA) Koordinatörü Elmas Arus,RODA Kapasite Geliştirme Koçu Sertaç Işık,Sıfır Ayrımcılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mine Karakuş,Sıfır Ayrımcılık Derneği Proje Koordinatörü Ekin Çuhadar, RODA Üyeleri Dikili Romalar Derneği Başkanı Sitem Kara,Tire Romanlar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, Romanlar Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı CemPekbalıkçı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ceren Pekbalıkçı ileKonak Belediyesi Meclis Üyesi Ali Yangir, Roman vatandaşların sorunlarını ve yerel yönetim işbirliğinde tasarlanan projeleri görüşmek üzere Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u ziyaret etti. Roman mahallelerinde yaşanan güncel sıkıntıların yanı sıra, Roman vatandaşlara yönelik projelerin de konuşulduğu görüşmede, RODA Yönetim Kurulu Üyeleri, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan, yeni projelere merkez olması için bina istedi. Roman vatandaşların ihtiyaç ve sıkıntılarını yakından takip ettiklerini ve bir dediklerini ikiletmediklerini vurgulayan Başkan Batur, projelere merkez olması için Zeytinlik Mahallesi’nde yer alan, tarihi 1800’lü yıllara dayanan “Taş Mektep” binasını önerdi. Dernek temsilcileri ile yapılan görüşmede Merkez olarak bu binanın kullanılması yönünde fikir birliğine varıldı.

Roman STK’lar ile omuz omuza
Pandeminin ardından hizmete başlayacak olan Tepecik’teki Roman Kültür Merkezi, Kemer İstasyonu’nda faaliyete geçecek Gençlik Merkezi ve Roman vatandaşlara yönelik diğer çalışmaları aktaran Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmalarda sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etiklerinin de altını çizdi. RODA’nın proje merkezi talebine yönelik Taş Mektep’in kullanılması yönünde gerekli hazırlık ve çalışmaların yapılması için talimat veren Başkan Batur şöyle konuştu:

“Çalışmalarımızda sivil toplum kuruluşları ile omuz omuza yol alıyoruz. Roman dernekleri, kadın dernekleri ve gençlik dernekleri her zaman öncelik verdiğimiz sivil inisiyatifler. Okul öncesi başta olmak üzere, eğitimle ilgili çalışmalar da birinci önceliğimiz. Bu sebeple okul öncesi eğitime yönelik sınıflarımızı ilk olarak Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde açtık. Hilal’deki tarihi binayı Roman Kültür Merkezi olmak üzere restore ettik, Kemer İstasyonunu da gençlere hizmet edecek bir merkeze dönüştürdük. Her şeyimiz hazır, ancak pandeminin geçmesini bekliyoruz. Engelli Köyümüzdeki anasınıflarımızda Roman mahallelerindeki çocuklarımıza öncelik verdik. RODA ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’ni belediyemiz ile birlikte yürütmek istediği proje ve çalışmaları önemsiyoruz. Elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Projelere merkez olabilecek mekan arayışlarını bize ilettiler. Bizde Zeytinlik Mahallesi’ndeki tarihi “Taş Mektep” bu proje için önerdik. Çalışmaların burada yürütülebileceği konusunda bir fikir birliğine vardık. Taş Mektep geçmişte de eğitime hizmet etmiş, bir dönem Zeytinlik İlkokulu olarak da hizmet vermiş. Gerekli inceleme ve çalışmaların ardından,bu binanın tarihi misyonuna uygun olarak eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapacak olması da ayrıca bizi sevindiren bir konu oldu.Tarihi binalarımızı hayata kazandırmayı,  Konak’la bütünleştirmeyi önemsiyoruz.”

 
Hatay-Suriye sınır hattına askeri sevkiyat
 
MEB yüz yüze eğitim esaslarını illere gönderdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Sisler altında ‘Issız Cennet’
Mehmet KARABEL yazdı... Sisler altında ‘Issız Cennet’
Başkanvekili Pehlivan'dan iddialara yanıt: 'Bir tek personeli bile işten çıkarmadık'
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, CHP İzmir il yönetiminin ...
Başkan Tugay'dan 'sel' raporu: '762 su baskını şikayeti aldık'
Pazartesi günü İzmir'de yaşanan şiddetli yağmur sonrası Karşıyaka'da karşılaşılan ...
 
Başkan Çalkaya isyan etti: Afeti siyasete alet ettiler!
1 Şubat tarihinde başlayan ve 24 saat aralıksız süren yağışlardan en çok ...
Bornova'da mahalle sınırları değişiyor
Bornova'da 24 mahallenin sınırlarının değiştirilmesi için hazırlanan meclis ...
Bayraklı Meclisi’nde gündem kredi yetkisi: AK Parti’den itiraz, Sandal’dan yanıt!
Başkan Serdar Sandal'a 26 milyon lira kredi kullanma yetkisi talebinin ...
 
Eski sanatoryum ihalesine Büyükşehir’den teklif
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şirketleri arasındaki Grand Plaza üzerinden ...
Buca Meclisi’nde ‘borçlanma’ tartışması!
Buca Belediyesi'nin Şubat ayı olağan Meclisi'nde gündeme gelen 34 Milyon ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi felaketin yaralarını sarıyor
1 Şubat günü başlayan şiddetli yağmurun ardından gerçekleşen sel felaketiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva