HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
11 Ocak 2024 Perşembe - 12:06

İzmir'de 2260 tabut!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi, 2023 yılında İzmir genelinde 13932 adet asansöre 20836 adet kontrol gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kontroller sonucunda, bu asansörlerden 2 bin 260 adedi kullanımının güvenli olmadığına ve gerekli düzeltmeler yapılana kadar kullanıma kapatılması gerektiğine işaret eden kırmızı etiket asıldı.

İzmir de 2260 tabut!

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirdiği asansör periyodik kontrollerini 2023 yılında da yoğun bir şekilde sürdürdü. İzmir’de Foça, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Konak, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Urla ilçe belediyeleri sınırlarındaki ve İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki asansörlerin kontrollerini 2023 yılı boyunca ve Karşıyaka ilçe belediyesi sınırlarındaki asansörlerin kontrollerini ise Kasım ayından itibaren, bünyesinde bulunan deneyimli teknik personelleri ile kamusal hizmet ve kamusal denetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren MMO İzmir Şubesi, 2023 yılı boyunca toplam 13932 asansöre 20836 adet kontrol gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen kontroller sonucunda, bu asansörlerden 2 bin 260 adedi kullanımının güvenli olmadığına ve gerekli düzeltmeler yapılana kadar kullanıma kapatılması gerektiğine işaret eden kırmızı etiket, 618 adedi 120 gün içerisinde mevcut eksiklikleri giderilmezse kullanılmasının güvenli olmayacağı ve kapatılması gerektiği anlamına gelen sarı etiket, 9 bin 352 adedi bir sonraki periyodik kontrole kadar eksikliklerinin giderilmesi gerektiği anlamına gelen mavi etiket, 1702 adedi ise kusursuz ve kullanımının güvenli olduğu anlamına gelen yeşil etiket aldı.

MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlkin Boz, Türkiye'de asansör periyodik kontrollerinin uzun yıllar önce ilk kez kendi kurumları tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayarak, bu kontrollerin yurttaşların asansörleri güvenli ve konforlu bir şekilde kullanmaları açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Boz, zorunlu periyodik kontrollerin başladığı ilk günden bugüne kadar, ülke genelinde kullanılan yüz binlerce asansörün önemli ölçüde iyileştirildiğini ve asansör kazalarında belirgin bir azalma olduğunu birlikte gözlemlediklerini ifade etti.

Boz, bu olumlu gelişmelerin arkasında yurttaşların ve özellikle apartman yöneticilerinin gösterdiği duyarlılığın büyük etkisi olduğunu vurgulayarak, "Yurttaşlarımızın ve özellikle apartman yöneticilerinin bu konuda gösterdiği hassasiyet, ülkemizin asansör güvenliği konusunda geldiği noktada kritik bir rol oynamaktadır. Bu sebeple kendilerine teşekkür etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

 
Başkan Soyer çalışmaları inceledi... Narlıdere Metrosu’nda geri sayım!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alico 12 Ocak 2024 Cuma 22:56

Asansörleri bakacağınıza öncelikle binalar dayanıklımı onlara baksanıza aklı sıra iş yaptığınızı sanediyorsunuz buralarda başkaları zengin ediliyor kimsenin apartmanda yaşayanları düşündüğü yok bize bile geldiler yıllardır kullanıyoruz bir sorun olmadı uydurdular birşey 48 bin tl.masraf çıkartılar insanlar zaten zor geçiniyor asansörü kapatmasına diye mecbur kaldık verdik ama herkeste haram zıkkım olsun dedi.

Yorumu oyla      1      1  
Gerçekçi 12 Ocak 2024 Cuma 21:22

Yahu siz ne diyorsunuz? Asansör neden düşer? Kader öyle olduğu için. Bunu hala anlamadınız mı? Denetime falan gerek yok. Düşeceği varsa düşer. Deprem olur, sel olur, maden çöker... Neden? Çünkü kader. Şimdi imar affı getiren adam belediye başkan adayı olur. Bir suçu var mı? Yok. Neden? Kader. Burası Türkiye, üzücü ama yaşadığımız gerçek bu.

Yorumu oyla      1      1  
Aydın CAN 12 Ocak 2024 Cuma 12:13

MMO olarak adına teknik eleman dediğiniz personelin bilgisinin yeterli olup olmadığı bile tartışılır. Gözle kontrol edip keramet buyuruyorlar ve asıl yapılan işin bedeli ise çok fahiş rakam. Ülkede her kurum kendisine vatandaşı soymanın bir yolunu bulmuş. Bence siz asansörleri denetleyeceğinize asansörleri yapan teknik elemanları denetleyin ve işi düzgün yapmalarını sağlayın. Yaptırım gücünüz yok ve kontrol adı altında gelip bina yönetiminden haksız para tahsil ediyorsunuz.

Yorumu oyla      1      1  
Oğuz Kaan 12 Ocak 2024 Cuma 03:24

Asansör bakımı güvenlik açısından çok önemli. Maalesef yerel firmalar belirli standartlardan habersiz eğitimsiz insanlar çalıştırıyor. Hükümetin bir an önce asansör bakımında görev alacak kişilerde sertifikasyon proğramı başlatmalı. YÖNETİCİLER yanlış kişilerle sözleşme yapmanızın sonu cezaevi olabilir.

Yorumu oyla      1      1  
Mustafa Kemal Yardımoğlu 11 Ocak 2024 Perşembe 21:33

Önce can sonra mal prensip olursa insanlar güvende yaşarlar.Ömürlerinin baharında çocuklarımızın canları dünyadan önde gelir.

Yorumu oyla      1      1  
Lombak 11 Ocak 2024 Perşembe 12:30

Yabancı menşeili asansörlerin bakım masrafları site yöneticilikleri için büyük masraf oluşturuyor. Büyükşehirlerde bile birkaç tedarikçisi olan şirketlerden teklif alan yöneticiler aslında piyasa bölüşen ve fiyat oluşturan tröstlerin eline mahkum oluyor. Asansör parça tedariğini yerli ve milli yapmak asansör bakımının maliyetinin de azaltır mı acaba? Açıklamalarında mangalda kül bırakmayan MMO'dan parça tedariğinin millileşmesi konusunda bir şey duymuyoruz! Niye çünkü onlar güvenli tarafta. Denetimini yapar, ekmeğini yer.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentsel dönüşümde kira yardımı artırıldı... İzmir'de ne kadar oldu?
Kentsel dönüşümü hızlandırmak için ‘seferberlik’ çağrısıyla yürütülen ...
İzmir'de 'sahte Mercedes' sitesiyle vurgun!
İzmir’de Mercedes-Benz isimli firmaya ait oluşturulan Oltalama (Phishing) ...
İzmir'de 'imar affı' eylemi!
İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) üyeleri Konak’ta bir araya ...
 
MÜFED’den ‘2024’ uyarıları: İnşaat sektörüne devlet eli şart!
MÜFED Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman inşaat sektörünün ...
Togg'un 2024 yılı sipariş takvimi açıklandı!
Yeni siparişlerin 15 Ocak'ta alınacağı Togg T10X için bu yıl çekiliş yapılmayacak, ...
Kiralarda tavan zam oranı belli oldu
TÜİK'in verilerin açıklamasının ardından ocak ayında iş yerlerinde uygulanabilecek ...
 
Karabağlar’daki rezerv alanda yetki karmaşası!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın rezerv alan ilan ...
Resmi Gazete'de yayımlandı... Günlük ev kiralamalarda yeni dönem!
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması ...
Kira sözleşmesinde yeni dönem: E-kontrat sistemi
Uygulamayla yaşanan sorunların önüne geçilmesi hedeflenirken bölge bölge ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva