HABERLER>GÜNCEL
21 Ekim 2022 Cuma - 08:43

İzmir Barosu'nda seçim vakti... Beş aday yarışacak!

İzmir Barosu’na kayıtlı 12 bin avukat, 22-23 Ekim tarihlerinde Celal Atik Spor Salonu’nda önce genel kurulunu yapacak, sonra da yeni başkan ve yönetim kuruluyla çeşitli kurullarla delegasyon listelerini belirleyecek. Seçimde dört gruptan beş aday yarışacak.

İzmir Barosu nda seçim vakti... Beş aday yarışacak!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Barosu’nda 11 Temmuz 2021’de yapılan rötarlı seçimin ardından 22-23 Ekim tarihlerinde üyeler bir kez daha sandığa gidecek. İzmir Barosu’na kayıtlı 12 bin 015 avukat, Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda cumartesi günü genel kurulu yapacak; Pazar günü de yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle, delegasyon ve çeşitli kurullarda görev yapacak isimleri belirleyecek. Bu seçimlerde, dört ayrı gruba mensup beş aday başkanlık için çekişecek. Av. Sefa Yılmaz, Av. İlke Erol, Av. Ali Barış Ercan, Av. Tacettin Çolak ve Av. Hüseyin Karakoç, başkanlık için yarışacak.

ÇAĞDAŞ GRUBUN ADAYI AV. SEFA YILMAZ
Avukat Özkan Yücel başkanlığındaki mevcut Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı, Av. Sefa Yılmaz… 9 Eylül 1986’da İzmir’de avukatlık stajına başladığında Stajyer Temsilcisi olarak baroda görev alan Yılmaz, daha sonra Denetim Kurulu üyeliği, Sema Pekdaş ve Ercan Demir dönemlerinde Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Üç yıl saymanlık, bir yıl başkan yardımcılığı, 2018 ve 2021 seçimlerinde de Barolar Birliği delegesi seçildi. Yılmaz’ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor: Av. Elçin Kılıçer Ot, Av. Anıl Güler, Av. Gamze Şimşek, Av. Emre Öktem, Av. Şefika Yıldırım Sert, Av. Ayşe Kaymak, Av. Mine Donduran Erçetin, Av. Meriç Kaptan, Av. Aylin Aras Öztürk ve Av. Zöhre Dalkıran.

CUMHURİYETÇİ GRUP ADAYLARI AV. İLKE EROL VE AV. ALİ BARIŞ ERCAN
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, yarışa iki adayla girecek. Baro’nun eski başkanlarından Av. Özcan Özcan’ın desteklediği Av. İlke Erol, kadın ve çocuk komisyonlarında görev yaptı. Aydın Özcan başkanlığındaki dönemde Barolar Birliği delegesi olan İlke Erol, yönetim kurulu üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu. Av. İlke Erol, yönetim kurulunu şu isimlerden oluşturdu: Av. Melek Özöner, Av. Serdar Yatcak, Av. Saim Akkurt, Av. Hatice Özlem Topdemir, Av..Elif Yıldız, Av. Banu Karakaya, Av. Ümit Kartal, Av. Eray Mutlu, Av. Ömer Faruk Bostancı ve Av. Aslı Özen.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun diğer adayı ise Av. Ali Barış Ercan…44 yaşındaki Ali Barış Ercan, dört yıl İzmir Barosu’nda Stajyer Eğitmeni olarak görev yaptı. Adli Yardım Yürütme Kurulu, Avukat Hakları Yürütme Kurulu üyesi olarak çalıştı. Baroda çeşitli komisyonlarda yer aldı. Av. Ali Barış Ercan’ın listesinde ise şu isimler var: Av. Demet Cengiz Uslu, Av. Metin Altmışkara, Av. İnci Alfar, Av. Ali  Erinç Soyer, Av. Özlem Vatan, Av. Duygu Özman Işıkoğlu, Av. Sercan Altunordu, Av. Ilgım Sal, Av. Ersan Karatekin ve Av. Esra Doruk.

MÜCADELECİ AVUKATLAR GRUBU’NU AV. TACETTİN ÇOLAK TEMSİL EDECEK
Mücadeleci Avukatlar Grubu’nun başkan adayı Av. Tacettin Çolak, “Avukatların mesleki saygınlığının artırıldığı bir baro için” sloganıyla yarışa hazırlandı. Av. Tacettin Çolak’ın yönetim kurulu listesine aldığı isimler şöyle: Av. Elçin Arı, Av. Ahmet Aydın İnağ, Av. Hümeyra Ertosun, Av. Hatice Mavili, Av. Tuba Polat, Av. Kadir Çağdaş Karadeniz, Av. Pınar Beyazıt, Av. Deniz Berdan Vurmuş, Av. Gönül Çelebi, Av. Pelin Göktuğ.

AVUKAT HAKLARI GRUBU, AV. HÜSEYİN KOCABAŞ İLE SEÇİME GİRİYOR
Beşinci aday ise, Avukat Hakları Grubu’nun lideri Av. Hüseyin Karakoç… “Avukatların Avukatıyız” diyerek yola çıkan Av. Hüseyin Karakoç’un yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor: Av. Ahmet Serkan Göktürk, Av. Oğuzhan Aslan, Av. Özge Bardakçıoğlu, Av. İdil Tetik, Av.Gülseren Doğan Güzel, Av. Uğur Erdoğan, Av. Güldane Gökbudak Akbay, Av. Necmiye Ece Uncu Danyıldız, Av. Candan Tekin Çekiç, Av. Banu Aşkın İnce.

 
Youtube Premium abonelik ücretleri zamlandı
 
FETÖ'nün işkenceci subaylarına ceza talebi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşçi servisi devrildi: 13 kişi yaralı
Karabük'ün Eflani ilçesinde tekstil işçilerinin bulunduğu minibüsün devrilmesi ...
İZDEDA'dan Bartın'a destek eli
Depremzedelerin Derneği İZDEDA, mağdurluğu yaşamış, depremzedeler olarak, ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bilge Çınarlar o hayatı sevdi'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bilge Çınarlar o hayatı sevdi'
 
Motosiklet sürücüsü taya çarptı: 2 kişi yaralandı...
Denizli'nin Babadağ ilçesinde yola çıkan taya çarparak devrilen motosikletin ...
Namaz kılarken can verdi!
İzmir'in Bornova ilçesinde Haydar Çoban, namaz kıldığı sırada geçirdiği ...
FETÖ'nün subaylarına 'şok' ceza talebi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin Harp ...
 
Otomobil paramparça... Korkunç kazada 1 ölü!
 Muğla'nın Seydikemer ilçesinde otobüsle çarpışan otomobilin sürücüsü ...
Sahilde cinsel ilişkiye 'pes' dedirten savunma
Bebek sahilinde, halka açık alanda Carmen Maria T. ile cinsel ilişkiye ...
Endüstri düzenlemesi Meclis'ten geçti
Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva