HABERLER>İŞ DÜNYASI
5 Mart 2023 Pazar - 10:18

İZİKAD'da günden depremzede kadın ve çocuklar!

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Aylık Üye Toplantısı’nı SwissOtel Büyük Efes’te gerçekleştirdi. Toplantıya konuk konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İZİKAD Üyesi Doç. Dr. Elif Ulu Ercan katıldı. İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin’in faaliyetler hakkında üyeleri bilgilendirdiği toplantıda Doç. Dr. Elif Ulu Ercan deprem sonrası kadın ve çocuklara verilmesi gereken psikolojik desteklerin önemini anlattı. Toplantıya ayrıca İZİKAD'ın proje ortağı olan Konak Belediyesi'nin Araştırma Geliştirme Müdürü Turan Ateş de katıldı.

İZİKAD da günden depremzede kadın ve çocuklar!

İZİKAD üyeleri aylık üye toplantısı kapsamında SwissOtel’de bir araya geldi. İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, İZİKAD olarak 1 ay süresince yürütülen faaliyet ve etkinlikler hakkında üyeleri bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Aylık üye toplantılarının İZİKAD üyelerini bilgilendirmek ve gündeme dair bir sinerji yaratmak açısından önemli olduğunu söyleyen İZİKAD Başkanı Sezgin, “Bu süreçte hepimizin gündemi yaşadığımız deprem felaketi. Bu afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ancak yapılacak çok işimiz var, bu yaraları sarmanın çok farklı boyutları mevcut. Bu noktada bu felaketi katmerli yaşayan kadın ve çocuklara dair atılması gereken adımlar mevcut” dedi.

Sezgin: “Kadının yükü fazlaydı, deprem sonrası daha da arttı”
Deprem bölgesinde kadınların yaşanan felaketin fiziksel etkilerinin dışında psikolojik etkilerini de fazlasıyla yaşadığını söyleyen İZİKAD Başkanı Sezgin, “Kadının yükü yaşam normal akarken de yüksekti, böylesi afetlerde de yükleri daha da artıyor. O sebeple kadınlara ve bu süreçte büyük travma yaşayan çocuklara psikolojik destek de verilmeli” dedi. Bu noktada İzmir’e de depremzedelerin geldiğini, yaşam kurmaya çalıştığını söyleyen Sezgin, “Ev bulma, eşya toplama, maddi destek verme evet, İzmirli ve İzmir’in kurumları ve STK’lar olarak bunları hep yapıyoruz. Ancak atlanan bir nokta var, bu insanlarımıza psikolojik destek de vermek zorundayız. Güvende hissetmelerini ve yaşama yeniden sarılmalarını sağlamalıyız. İZİKAD olarak bu desteği sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Doç. Dr. Ulu: “Güvende hissetmelerini sağlamalıyız”
Ege Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Ulu ise yaptığı sunumda kadınlara ve çocuklara yönelik atılması gereken adımları anlattı. 10 ili etkileyen büyük depremin ardından üzerinde çalışmamız gereken öncelikli grubun kadınlar ve çocuklar olduğunu belirten Ulu, “Pek çok kadın ve çocuk hem bu büyük olayı anlamlandırmaya çalışırken hem de tekrar kendilerine “güvendeyim” diyebilmenin yollarını arıyorlar. Bu arayış içerisinde onlara yardımcı olabilmek için önce onların güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması oldukça önemli. Bu noktada nerede kaldıkları kimlerle kaldıkları büyük önem taşıyor” dedi.

Belirli riskleri hesap etmek, rutinler oluşturmak, kaynak erişimlerini desteklemek, duygusal açıdan onları stabilize etmeye çalışmak gerektiğini söyleyen Ulu, “Yaşanan yüksek kaygıyı anlayarak ihtiyaçlarını dinlemek, gidermek ve duygularının ifadesine yardımcı olmak büyük önem taşıyor. Biliyoruz ki büyük travmalar sonrasında öfke, çaresizlik ve yalnızlık hissedilir. Bu duyguların ele alınması ve desteğin sunulması ileride yaşanabilecek travmaya bağlı sorunların önlenmesinde büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

 
Geriye deprem gecesi çekilen fotoğraf kaldı!
 
Dikili’de dönüşümde yeni model… Kırgöz: ‘Jet - grout zorunlu olacak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege mutfağı Japonya'da... Hedef 500 milyon dolarlık ihracat!
Ege İhracatçı Birlikleri, gıda ihtiyacının büyük bölümünü ithalat yoluyla ...
TESK'ten esnafın borçlarına erteleme talebi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
İş dünyasından deprem bölgesi için çift maaş önerisi
Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ekonomi Gazetesi iş birliğinde, Manisa Ticaret ...
 
Dubai Gulfood’da Türk ürünleri tanıtıldı... İhracatta hedef 10 milyar dolar!
Türkiye’nin yıllık 25 milyar dolarlık gıda ihracatından yüzde 30’a yakın ...
Bankacılık sektörünün mevduatı arttı
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 24 Şubat ile biten haftada 55,6 ...
Egeli iş insanları deprem bölgesinde
Afet bölgesine giden Egeli iş insanları, bölgedeki işverenlerle görüşerek taleplerini dinledi.
 
Bakanlık’tan fren… Zeytinleri kurtaran karar!
Selçuk’ta zeytin tarlarının yanı başına yapılmak açılmak istenen mermer ...
Aşkıner: Kadın girişimcilere özel destekler verilmeli
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Yörükoğlu ...
İzmir iş dünyası ’14 Mayıs’ için ne dedi?
11 kentte büyük yıkıma yol açan depremin ardından seçimin ertelenmesi ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva