HABERLER>İŞ DÜNYASI
1 Mart 2023 Çarşamba - 14:56

İzmir iş dünyası ’14 Mayıs’ için ne dedi?

11 kentte büyük yıkıma yol açan depremin ardından seçimin ertelenmesi ile ilgili olarak yapılan tartışmalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu. Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı sinyalini vermesi ile ilgili olarak İzmir iş dünyasından değerlendirmeler geldi.

İzmir iş dünyası ’14 Mayıs’ için ne dedi?

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrası siyaset arenasında başlayan “seçimin ertelenmesi” tartışması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “14 Mayıs’ta halkımız gereken yanıtı sandıkta verecektir” açıklamasının ardından rafa kalktı.

14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçim ile ilgili olarak İzmir iş dünyasından değerlendirmeler geldi.



Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: Seçim tarihi gündemdeydi ancak deprem felaketi yaşandı. Seçimlerin takviminde yapılması olumlu olsa da depremin olmadığı bir gündemde gerçekleştirilmesi daha iyi olurdu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.



Ege İhracatçılar Birliği (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: 

Beklediğimiz bir tarihti. Seçimlerin zamanında yapılması olumlu ve doğru ilerleyen bir süreç. Devlette devamlılık esası ilkesiyle, iktidara kim gelirse gelsin başta depremin yaralarını sarmak, ihracatın, tarımın, sanayinin devamını sağlamak görevidir. 

Açıklanan büyüme rakamlarına göre, tüketim eksenli büyüyen bir ülke ekonomisi var karşımızda. Bu büyüme şekli sağlıklı değil. 

Üretim eksenli bir büyümeyi sağlayacak bir eko sistemi yakalamak zorundayız. 2023 yılında depremin açtığı 125 milyar dolarlık bir yük görünüyor. İhracatçılar olarak bunu kapatmak için çalışıyoruz. Sanayiciler, üreticiler, emekçiler ellerinden geleni yapıyor. Göreve gelecek iktidarın da üretim için rekabetçi bir zemini oluşturması gerekiyor.



BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı:
Seçim için 14 Mayıs tarihi konuşulmuştu. Seçimin takiviminde yapılmasını Türkiye’nin geldiği nokta itibariyle, nefes almak olarak görüyorum. Eğer muhalefet seçilirse ülkeyle ilgili yeni heyecanla işlere başlayacak. İktidar kalırsa da yeniden 4 yıllık bir plan yapacaktır. Kim kazanırsa kazansın seçimler her zaman yeni bir motivasyon demektir. Sonuç olarak Türkiye kazanacak. Olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Hükümetin bugünkü koşullarda güvenoyuna ihtiyacı var.



Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahap Olgun:
Beklediğimiz bir tarihti. Türkiye’nin köklü bir demokrasisi var. Seçim yapacak kurumlar da tecrübeli kurumlar bir sorun yaşanmadan seçimlerin gerçekleşeceğini umuyorum. Depremzedeler için seçim için kolaylık sağlanmalı. Ekonomik açıdan da seçimlerin ardından hemen yapısal reformlar öncelenmeli.



İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt:
 
Demokrasinin gereği yapılıyor. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Deprem felaketine rağmen seçime hazırlanmak ve yaraların sarılması olumlu bir gelişme. TÜRKONFED’e bağlı Güneydoğu’daki dernek ve federasyonlardan tüm Türkiye’ye yetişmiş elemanlarımızı almayın diye çağrı yapılıyor. Yıkıma uğramayan sanayi bölgelerinde işçi sorunu yaşanıyor. Güneydoğu sanayi Hatay da bir tarım kenti. Bölge boşaltılmadan yaraların yerinde sarılması gerekiyor.

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer:
Türkiye’nin önünde bir seçim süreci var. Kazanan kim olursa olsun çözülmesi gereken sorunlar bizleri bekliyor. Halkımız kararını sandıkta yansıtacak; sonrasında özellikle deprem ile birlikte hatırladığımız toplumsal dayanışmamız ve ortak aklımız uyarınca Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını birlik ve beraberlik içinde planlayacağız.

Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu:

Seçimlerin zamanında yapılmasını demokrasimizin sağlıklı işleyişi konusunda hiç bir tereddüt duyulmaması bakımından önemli görüyoruz.  

Ülkemizde meydana gelen depremler tartışmasız dünyada örneği az görülecek niteliktedir. Vatandaşlarımızın yaşadığı felaket çok büyüktür.  Ancak, demokrasimizin hiç bir şekilde sekteye uğramaması, deprem yaralarının hızla sarılarak bölgenin yeniden sürdürülebilir kalkınma koşullarına kavuşturulabilmesi bakımından son derece önemlidir. 

Türkiye Cumhuriyetinin ikinci yüzyılına adım atmaya hazırlanırken, ülke olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, seçimleri başarıyla ve güvenilir şekilde tamamlamak, ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzu bir kez daha gösterecektir. Seçimleri zamanında yaparak seçim ve seçim tartışması gündemini geride bırakıp gerçek gündeme dönmeli, deprem yaralarını süratle sarmak için hep birlikte işe koyulmalıyız.

 
SGK'dan EYT başvurusu açıklaması
 
Başkan Soyer Osmaniye'de 'Halk Konut'u anlattı: Siz tamam diyene kadar...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’nda Alba güven tazeledi
İzmir İtalyan Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba, ...
Ücretsiz tahliye uçuşları sona eriyor!
Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından hava yolu şirketlerinin başlattığı ...
IMATECH kapılarını açıyor... Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
Makine ve üretim sektörlerini bir araya getirecek IMATECH - Endüstriyel ...
 
Vergi, resim ve harç istisnası süreleri uzatıldı
Depremler nedeniyle, vergi, resim, harç istisna belgeleri ve belgesiz ...
TÜGİAD Ege’nin yeni başkanı Engin Korkmaz
TÜGİAD Ege Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Toplantısı İzmir Ticaret Odası ...
Atatürk Organize Sanayi Bölgesi seçimlere gitti... 20 yıllık başkan devrildi!
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Genel Kurulu'nda son anda sürpriz ...
 
İzmirli esnaflardan afetzedeler için istihdam hamlesi: Öncelik tanınacak
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ...
İzmir YMMO’dan depremzedelere vergi kolaylığı talebi
İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası (İzmir YMMO) depremzedeler için vergi ...
Sürdürülebilir ihracat EİB Export-Up ile artıyor
Ege İhracatçı Birlikleri’nin genç ve kadın girişimcilere yönelik Türkiye’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva