HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2023 Cuma - 13:59

İYİ Partili Kırkpınar’dan çarpıcı iddia: İzmir’de sağlam okullar yıkılıyor!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İzmir’de yıkım kararı alınan bazı okulların sağlam olduğunu iddia etti. Kırkpınar açıklamasında “Yıkım kararı alınan binaların arasında İzmir’in köklü eğitim kurumları ve başarılı öğrenciler yetiştiren gözde okulları da bulunuyor. Yetkililere sesleniyorum. İzmirliler hasar tespitinin sağlıklı bir şekilde yapılmamasından, okul binalarının raporsuz yıkılmasından ve yıkılan okullarının yerine yenilerinin inşa edilmemesinden dolayı mağdur ve şikayetçi deprem nedeniyle ağır hasar alan okulların raporlarını tarafsız şeffaf bir şekilde paylaşın" dedi.

İYİ Partili Kırkpınar’dan çarpıcı iddia: İzmir’de sağlam okullar yıkılıyor!

EGEDESONSÖZ-  İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM’de yaptığı konuşmada eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

KAMU YARARI OLMAYAN YIKIM KARARLARINI DURDURUN
Kırkpınar, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan bazı okulların sağlam olduğunu iddia etti. Kırkpınar açıklamasında “Eğitim ve öğretim bir kamu hizmeti olarak sosyal devletin yükümlülüğündedir. 21 yılda yapboz tahtasına çevrilen ve çöken eğitim sisteminde düşen niteliğin yanı sıra okulların fiziksel yapılarında da büyük sorunlar yaratıyor. Seçim bölgem İzmir’de sağlam olan okulların alelacele yıkılıyor olması eğitimde hali hazırda olan sorunları içinden çıkılmaz hale getiriyor. Yıkım kararı alınan binaların arasında İzmir’in köklü eğitim kurumları ve başarılı öğrenciler yetiştiren gözde okulları da bulunuyor. Yetkililere sesleniyorum. İzmirliler hasar tespitinin sağlıklı bir şekilde yapılmamasından, okul binalarının raporsuz yıkılmasından ve yıkılan okullarının yerine yenilerinin inşa edilmemesinden dolayı mağdur ve şikayetçi. Deprem nedeniyle ağır hasar alan okulların raporlarını tarafsız şeffaf bir şekilde paylaşın. Kamu yararı olmayan yıkım kararlarını durdurun” dedi.

Öğretmenlerin yaşadığı sorunlardan bahseden Kırkpınar şunları söyledi:

“Eğitimin önemli bir sacayağı olan öğretmenlerimiz istikbalimizin güvencesi, geleceğimizin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz iktidarın yanlış ve tutarsız eğitim politikaları yüzünden zor dönemden geçmektedir. Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığı mülakat açıklaması toplumda tartışmalara yol açıyor ve akıllarda soru işareti bırakıyor. Aslında bu bir itiraf ve öğretmenlerin haklarının yenildiğinin bir ispatı. Verilen sözlerin sadece seçim kazanmak için söylendiğinin de bir göstergesidir. Mülakatlar yüzünden ortaya çıkan hak ihlallerinin eğitim camiasına ve dolayısıyla ülkemize zarar verdiği ortadadır. Bu yüzden sözünüzde durun ve mülakatı kaldırın.

Öğretmenlerimizi sıkıntıları bitmiyor. Ücretli öğretmenlerimiz asgari ücretin altında para alıyor. Her an işsiz kalma korkusu yaşayan, özlük hakları ve sigortası olmayan ve emeklilikleri hayal olan öğretmenlerimize evlatlarımızı emanet ediyoruz. Öğretmenlerimiz ücretli köleliği hak etmiyor. Öğretmenin mutlu olmadığı, bir eğitim ve öğretim sisteminin başarılı olması mümkün değildir.

AK Parti iktidarları döneminde eğitim alanında nereye elinizi atsanız eliniz kalıyor. Günü kurtarmaya çalışmakla her geçen gün başka bir sıkıntı karşınıza çıkıyor. Enflasyon ve artan hayat pahalılığıyla derinleşen yoksulluğu çocuklarımız özellikle daha fazla hissediyor. Okul öncesi çocuk eğitiminde 7 milyon 662 bin 800 çocuk maddi yoksulluk çekiyor ve dengeli beslenemiyor. Ücretsiz yemek uygulamasına son verildi. Okul idareleri ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararına tepkili. Hükümet itibarından tasarruf edemediği için çocukların yemeğinden kısmayı tasarruf zannediyor. Ekonomik krizin bedelini yoksul çocuklarımıza ödetmeyin. Bütçeyi ücretsiz sağlıklı yemek hakkı için kullanın. Çocuklarımız bizlerin geleceği ve geleceğimiz tehdit altında”

 
CHP'li Böke: Kazanmaya çok yakınız!
 
İsrail'den Cuma namazı kılmak isteyenlere müdahale
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Böke: Kazanmaya çok yakınız!
CHP'de değişimin yanında tutum alan PM Üyesi Selin Sayek Böke, sahadaki ...
Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu teklifine Özel'den ilk yorum!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İBB Başkanı İmamoğlu'na CHP ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘hak ihlalleri’ çıkışı: 100’üncü yıla yakışmıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi ...
 
AK Gençlik'ten Starbucks'ta 'Say Stop' eylemi!
AK Parti Gençlik Kolları, bugün 10.00-10.30 saatleri arasında Starbucks’ın ...
Mitinge çağrı... 'Filistin yalnız değildir'
AK Parti, yarın düzenlenecek Filistin mitingine ilişkin basın açıklaması ...
İzmir'in yeni yat limanı yola çıktı!
İzmir’de uzun yıllar Karayolları Bölge Müdürlüğü görevi yapan ve kentte ...
 
Bayraklılı afetzede aile o toplantıyı anlattı, 'sözler tutulsun' dedi... 'Evlat sahibi olamıyorum'
Samos Adası açıklarında gerçekleşen 6,9’luk deprem sonrası hayallerinin ...
İzmir’de bir belediye başkanı daha ‘değişim’ dedi!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçmen ne der?
Mehmet KARABEL yazdı... Seçmen ne der?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva