HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2023 Cuma - 13:42

CHP'li Böke: Kazanmaya çok yakınız!

CHP'de değişimin yanında tutum alan PM Üyesi Selin Sayek Böke, sahadaki tablonun nasıl olduğuna ilişkin soruya, "Kazanmaya çok yakınız, kazanıyoruz. Delege toplumla irtibata geçtiği her an değişime dair talebi duyuyor" cevabını verdi. Siyaset yapma biçimlerinin değişmesi gerektiğini kaydeden Böke, "Kendi varlığımı üstleneceğim yetki alanı üzerinden tarif etmedim. Değişimin parçasıyım" ifadelerini kullandı.

CHP li Böke: Kazanmaya çok yakınız!

CHP'de 4-5 Kasım tarihinde genel başkanın seçileceği kurultaya sayılı günler kaldı.

Değişimin yanında yer alan eski CHP Genel Sekreteri ve Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke, kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın sorularını yanıtlayan Böke, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki gizli protokole ilişkin soruya, "Fotoğrafta vardım, görüşmede yoktum" cevabını verdi.

"Gizli protokolü öğrendiğinizde ne hissettiniz?" sorusuna Böke, "Biz de toplumun parçasıyız. Kandırılmış, terk edilmiş, yalnız bırakılmış, umursanmamış… Toplumun  hissettiği şeyleri biz de toplumun bir parçası olarak elbette hissettik" yanıtını verdi.

"DEĞİŞİM DİP DALGAYLA SAHİPLENİLİYOR"
Toplumdan gelen bir değişim talebi olduğunu belirten Böke, "Tutum belgesi süzülerek ortaya çıkmış bir belge. Onlarca il başkanı, yüzlerce delege tarafından sahiplenilen, partinin geçmişte yöneticiliğini, milletvekilliği yapmış kıdemlilerince, partinin bugün yeni neferleri tarafından sahiplenilen bir belge. Gördüğümüz bu durum büyüyor ve bir dip dalgayla sahipleniliyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel'in açıkladığı Tutum Belgesi'ne katkı verdiğini kaydeden Böke, "Ne değişmeli? Siyaset yapma biçimimiz, siyaset anlayışımız değişmeli. Örgütü ile genel merkezin kurduğu ilişki değişmeli. Örgüte vakfettiğimiz yetki ve sorumluluklar değişmeli" dedi.

"SİYASİ ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ"
Böke, nelerin değişeceğine ilişkin şunları söyledi: "Milletvekili adayları çok merkezi belirleniyor. CHP’li milletvekillerinin seçileceği garanti 39 yer, CHP örgütünün kendi temsilcilerine verilmedi. Kim karar verdi buna, Genel Başkan verdi. Oysa ki adaylıklarda mümkün olduğunca örgüte sormalıyız, ön seçim yapmalıyız. Cumhurbaşkanı adayını da üyeye sormalıyız. Şimdi üyenin, il başkanının bu manada hiçbir yetkisi yok, PM’nin MYK’nın yetkisi olmadığını yaşadıklarımızla gördük. Bu merkezileşmiş siyaseti yeniden halkla buluşturacak bir açılma tarif ediyoruz. Katılımcı yeni süreçler anlatıyoruz.

Tüzüğümüzde küçük kurultaylar var. İttifak yapacaksanız kurultay delegesini çağırır, sorarsınız. Biz liderden başlayıp aşağı doğru inen değil, örgütten başlayıp lidere taşınan bir siyaseti, bunun mekanizmalarını kurabiliriz. Bu mevcut tüzüğün içinde de var. Bunu işletmemeyi seçmiş anlayışın bugün değişim yapması mümkün mü? Siyasi anlayış değişmeli."

"GEREKTİĞİ YERDE KOLTUKTAN KALKAN BİRİ OLDUM"
"Ben gerektiği yerde itiraz eden, gerektiği yerde koltuktan kalkan biri oldum" diyen Böke, "Bildiğim doğrular ve savunduğum, ilkeler neyi gerekiyorsa bundan sakınmamış bir siyasetçiyim. Yarın da öyle olacağım. Bizim ‘değişim’ diyen kıdemli siyasetçilere yöneltilen eleştirinin bir haksızlığı var. Onlar ‘değişim olması gerektiğini görüyoruz, biz değişim döneminde yeniden bir koltuğa aday değiliz’ diyorlar" ifadelerini kullandı.

Böke, şöyle devam etti: "Onlar da özeleştiri verecektir ama şunu önemsiyorum, Genel Başkan'ın yanında duran aynı kıdemdeki insanlardan ‘Biz yeniden aday olmayacağız’ cümlesini duydunuz mu? Orada çok daha fazla kıdemli var. O tartışılmıyor. ‘Değişim’ diyenlerin içinde kıdemli olan da genç olan da var."

"DELEGE DEĞİŞİME DAİR TALEBİ DUYUYOR"
Kurultaya ilişkin "Sahada tablo nasıl?" sorusuna cevap veren Böke, "Kazanmaya çok yakınız, kazanıyoruz. Delege toplumla irtibata geçtiği her an değişime dair talebi duyuyor. Bundan önce ikili yarış olduğunda 100 imzayla girip 400 oy almıştı o dönemin muhalefeti. Şimdi yüzlerce imzayla girilecek ve bunu kat kat aşan bir oyla seçimin sonuçlanabileceğini öngörebiliriz" ifadelerini kullandı.

"DEĞİŞİMİN PARÇASIYIM"
Böke, "Milletvekili adayı olmadınız. Kurultayı kazanırsanız siz nasıl bir sorumluluk üstleneceksiniz?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Ben dün de buradaydım yarın da burada olacağım. CHP’nin neferi olarak siyaset yapmaya, siyasete katkı yapmaya devam edeceğim. Kendi varlığımı üstleneceğim yetki alanı üzerinden tarif etmedim. Değişimin parçasıyım."

 
Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu teklifine Özel'den ilk yorum!
 
İYİ Partili Kırkpınar’dan çarpıcı iddia: İzmir’de sağlam okullar yıkılıyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 27 Ekim 2023 Cuma 18:27

Sayın vekil uzun zamandır kontenjan milletvekili olarak atanıyor ve hiçbir masraf etmeden milletvekili oluyorsunuz,sizin işiniz parti içinde kurultaylar kazanmak yetiyor iktidar olmak önemli değil önemli olan milletvekili olmak dolgun maaş ile danışmanlar ordusu rahat bir şekilde yaşamaya devam ediyorsunuz onun için de oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      7      3  
Gerçekler 27 Ekim 2023 Cuma 17:54

Neyi kazanmaya çok yakınınız,kaybetmeyi deyin ,ya komiksiniz yaa siz dalgamı geçiyorsunuz

Yorumu oyla      7      3  
Komiklik Yapmayın 27 Ekim 2023 Cuma 15:30

Kk 13 defa seçim kaybetti... İnsanların aklı ile alay etmeyin! Halen daha çıkmışsınız böyle komik açıklamalar yapıyorsunuz.. İnsanlar size gülüyor :)

Yorumu oyla      15      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu teklifine Özel'den ilk yorum!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İBB Başkanı İmamoğlu'na CHP ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘hak ihlalleri’ çıkışı: 100’üncü yıla yakışmıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi ...
AK Gençlik'ten Starbucks'ta 'Say Stop' eylemi!
AK Parti Gençlik Kolları, bugün 10.00-10.30 saatleri arasında Starbucks’ın ...
 
Mitinge çağrı... 'Filistin yalnız değildir'
AK Parti, yarın düzenlenecek Filistin mitingine ilişkin basın açıklaması ...
İzmir'in yeni yat limanı yola çıktı!
İzmir’de uzun yıllar Karayolları Bölge Müdürlüğü görevi yapan ve kentte ...
Bayraklılı afetzede aile o toplantıyı anlattı, 'sözler tutulsun' dedi... 'Evlat sahibi olamıyorum'
Samos Adası açıklarında gerçekleşen 6,9’luk deprem sonrası hayallerinin ...
 
İzmir’de bir belediye başkanı daha ‘değişim’ dedi!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçmen ne der?
Mehmet KARABEL yazdı... Seçmen ne der?
Kılıçdaroğlu’ndan Halk TV mesajı: Negatif bakışımız yok!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva