HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2023 Cuma - 11:15

İzmir'in yeni yat limanı yola çıktı!

İzmir’de uzun yıllar Karayolları Bölge Müdürlüğü görevi yapan ve kentte önemli projelerde imzası bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bir dizi programa katılmak için bugün İzmir’e geldi. Foça'da yat limanı projesinin açılışını yapan Bakan Uraloğlu, İzmir'de Dikili, Çeşme-Şifne, Özdere, Şakran ve Çeşmealtı'nda yeni yat limanları yapılması için etüt çalışması yaptıklarını söledi.

İzmir in yeni yat limanı yola çıktı!

EGEDESONSÖZ- İzmir’de Karayolları Bölge Müdürlüğü yaptığı görevde Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, Belkahve Tüneli gibi önemli projelere imza atan ve son olarak Karayolları Genel Müdürlüğü görevini yürütürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak kabineye atanan Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi programa katılmak üzere İzmir’e geldi.

Havayolu ile kente gelen Uraoğlu’nu AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile çok sayıda partili karşıladı.

Uraloğlu ilk olarak Yeni Foça Yat Limanı’nın açılışını gerçekleştirdi.  Açılış törenine İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve davetliler katıldı.

İSRAİL’E TEPKİ
Programda konuşmasına Filistin’de yaşanan katliama vurgu yapan Bakan Uraloğlu, “Açık hava hapishanesine dönüştürülen bir bölgede mazlum Filistin halkına yapılan zulüm yürekleri dağlamaktadır. Düya genelinde İsrail’in yaptığı katliamları sayın cumhurbaşkanımız dışında konuşmaya az insan cesaret ediyor. Cumhurbaşkanımız liderliğinde kalıcı barışın yolunu açması için Türkiye liderlik yapmaktan kaçınmayacaktır” açıklamasını yaptı.

BİR BEBEĞİN BÜYÜTÜLMESİ GİBİ DUYGU…
Konuşmasında Türk deniz ticaret filosuyla ilgili rakamsal değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, 2002'de Türk sahipli deniz ticaret filosunun 8,9 milyon detveyt tonla dünyada 17. sıradayken bugün 45,7 milyon detveyt tonla 12. sıraya çıktığına işaret etti.

İzmir’de uzun yıllar görev yaptığını ve serler bıraktığını belirten Uraloğlu, “Biz bürokratların en çok mutlu olduğu konu yapılan işlerini meyvesini görmektir. Bir ağacın meyvesini görmek gibi... İzmir’de 6 yıl görev yapma fırsatı buldum. İzmir’den havalimanına gelinceye kadar neler yaptıklarımız, hangi sıkıntılarla karşılaştığımızı valimizle, milletvekillerimizle yolda istişare ettik. Bir bebeğin büyütülmesi gibi duygu…” dedi.

İZMİR’E 5 AYRI YAT LİMANI BİRDEN!
İzmir’de 5 ayrı yat limanı için etüt projesinin sürdüğünü belirten Bakan Uraloğlu şunları söyledi:

“Türkiye hem yat hem kruvaziyer turizmi açısından önemli avantajlara sahip. Yat kullanıcılarının her gün farklı koylara demirleyerek sahil kasabalarını dolaşabilecek eşsiz bir hazinedir ülkemiz… Yeni yat limanları ve bağlama kapasiteleri açısından ülkemiz yeni yat turizmi açısında cazibe oldu. Yat limanı sayısını 62’ye çıkardık. 10 bin 45 ilave yat bağlama kapasitesi sağladık. Yat limanı kapasitemizi 18 bine, özel limanlarla ile birlikte ise 25 bin kapasiteye çıktık. 40 bin kişiye istihdam sağladık. Şu an 200 milyon TL’lik bağlama geliri elde ediyoruz. İzmir kıyılarında Özdere, Çeşme-Şifne, Dikili, Çeşmealtı, Şakran yat limanları için etüt proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir’i 5 yat limanı ile Türkiye’nin yat turizminin başkentine çevireceğiz. Kruvaziyer için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl kruvaziyer yolcu sayısının 1,5 milyonunun üstüne çıkmasını beliyoruz. Demre, Yenikapı, Fethiye kruvaziyer limanları için etüt proje çalışmalarını sürdürüyoruz”

KUZEY EGE’YE YENİ BİR DESTİNASYON EKLEDİK
Foça Yat Limanı’nın ilçe ekonomisine önemli katma değer sağlayacağını belirten Uraloğlu, “Kamu-özel işbirliği modeli ile hayata geçirdiğimiz Foça Yat Limanı ile 233’ü denizde 100’ü karada olmak üzere 330 yat bağlama kapasitesini daha hayata geçirmenin mutluluğu yaşıyoruz. Ayvalık-Çeşme arasında yat limanı yoktu. Şimdi eşsiz koylara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Kuzey Ege’ye yeni bir destinasyon ekledik. Yeni Foça’nın dokusuna uygun, doğa dostu liman projesini halkımıza açtık. Restoran, konferans salonu, mağaza, yüzme havuzu, tenis kortu, yürüyüş alanları ile eksiksiz bir yaşam alanı kazandırdık. Yat limanımız ile ilçemiz büyük bir katma değer kazanacaktır” ifadelerini kullandı.


'GURUR DUYUYORUZ'
İzmifr Valiliği'ne ziyarette bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu burada açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, "İzmir, ülkemizin kültürel zenginliklerini ve ekonomik dinamizmini temsil eden çok önemli bir şehir. Tekstil, petrokimya, demir-çelik, otomotiv, çimento, gıda, yem sanayi gibi faaliyetleri ile Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri. İzmir geçmişten bugüne Türkiye'nin batı dünyasına açılan en önemli kapılarından biri. Bu nedenle de İzmir'in ulaşım ve iletişim altyapısının gelişmesine ayrı bir özen gösteriyoruz. Son 21 yılda İzmir'in ulaşım ve iletişim altyapısına 122 milyar 355 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu 430 kilometreden 966 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 367 kilometreden 985 kilometreye çıkardık. Toplam uzunluğu 55,5 km olan İzmir Çevre Yolu'nu etaplar halinde tamamlayarak ve Konak Tüneli'ni açarak İzmirlilere şehir içi trafiğinde rahat bir nefes aldırdık. İzmir-İstanbul Otoyolu'nu tamamlayarak yaklaşık 8,5 saat süren yolculuk süresini 3,5 saate indirdik. Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nu açtık. Bu otoyol projemiz kapsamında inşa ettiğimiz çelik arkeolojik köprü, Neonteikhos Antik Kenti'ne giden yolun ve çevresindeki tarihi eserlerin korunmasını sağlaması yönünden dünyada ilk ve tek uygulama örneği oldu. Bu atılımda da yine Bakanlığımızın imzası olmasından gurur duyuyoruz" diye konuştu.

'YHT PROJESİ 2027'DE TAMAMLANACAK'
Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi hakkında da bilgiler veren Uraloğlu, “Bir zamanlar sürücülerin korkulu rüyası olan Sabuncubeli'ni, Sabuncubeli Tüneli'ni açarak aştık ve İzmir-Manisa arası ulaşım süresini 15 dakikaya indirdik. Ankara-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek ve İzmir'i yüksek hızlı demir yolu ağına bağlayacak olan İzmir-Ankara YHT projemizin yapımı etap etap devam ediyor. Projemizi inşallah 2027 yılı içerisinde tamamlamayarak açacağız. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanması ile ilk etapta günlük karşılıklı 8 tren seferine göre yıllık olarak; zaman, enerji ve bakım maliyetleri gibi kalemlerden yaklaşık 1,1 milyar lira tasarruf sağlamayı hedefliyoruz. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin bitişiğinde inşa ettiğimiz Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile Kemalpaşa'yı lojistik sektörün ve sanayinin nabzını tutacak bir merkeze dönüştürdük. Adnan Menderes Havalimanı'nı yeni iç ve dış hatlar terminalleri ile Avrupa'nın en modern yapıya sahip havalimanlarından biri haline getirdik. İzmir'e mimarisi ve estetiğiyle, çok ferah, kullanışlı, son teknoloji ile donatılmış İzmir'e yakışan çok güzel bir havalimanına kavuşturduk" diye konuştu.

'ÖRNEK PROJE İZBAN'
Otoyolun Aydın-Denizli kesiminin tamamının 2024 yılında biteceğine vurgu yapan Uraloğlu, “İzmir’imizi Akdeniz'e bağlayacak otoyolun Aydın-Denizli kesiminin önemli bir bölümünü önümüzdeki günlerde, tamamını ise 2024 yılında bitiriyoruz. Bildiğiniz üzere İZBAN'ı da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdik. İZBAN, kuzeyde Aliağa'dan güneyde Selçuk'a kadar uzanan 136 kilometrelik bir güzergahta hizmet veriyor. 50 km'lik Aliağa-Bergama kesiminin de ilave edilmesi ile 186 kilometreye çıkacak. Burada yeri gelmişken belirteyim İZBAN, yerel yönetim, merkezi hükümetin iş birliğiyle örnek gösterilen bir proje. Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından ödüle de layık görüldü" diye konuştu.

'AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNDEN İZMİR YARARLANSIN'
AK Parti belediyeciliğinden İzmir'in de yeterince yararlanması gerektiğine dikkat çeken Bakan Abdulkadir Uraloğlu, şöyle davam etti:

"Cumhurbaşkanımız liderliğindeki AK Parti hükümetleri olarak vatandaşımıza hizmet noktasını esas aldık. Hiçbir ayrım yapmadan hizmetlerimize devam ediyoruz. Ülkemizi geleceğe taşımak ve çağın her türlü ihtiyacına cevap veren dört başı mamur şehirler inşa etmek bizlerin öncelikli görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır. Bu noktada AK Parti hükümetleri ve belediyeleri döneminde hayata geçen icraat ve hizmetler de bu anlayış ve istikamet üzeredir. Biz istiyoruz ki AK Parti belediyeciliğinden İzmir de yeterince yararlansın. Hiç şüphesiz belediyecilikte başarılı olmanın yolu halkla iç içe olmaktan geçiyor. Birlikte hareket ederek, taşın altına birlikte elimizi koyarak İzmir'i hak ettiği noktaya getirebileceğimize inanıyorum. Sözlerime son verirken, şimdiden Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü ve tüm İzmirli vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Canıgönülden inanıyorum ki hep birlikte hem ülkemizi hem de İzmir'i daha da ileriye taşıyacak projelerde bir araya gelerek, ülkemizin kalkınması yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz."

PROGRAMDA NELER VAR?
Foça programı ve İzmir Valiliği'ne ziyaretinin ardından Uraloğlu, MHP ve AK Parti İzmir il başkanlıklarını ziyaret edecek.

Ziyaretlerin ardından İzmir Ticaret Odası Ekim ayı meclis olağan toplantısına katılacak olan Bakan Uraloğlu, Güzelbahçe Balıkçı Barınağında incelemelerde bulunacak. 

 
100. yıl kutlamaları tam gaz... Çiğli'de Melek Mosso rüzgarı!
 
Mitinge çağrı... 'Filistin yalnız değildir'
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Onur 28 Ekim 2023 Cumartesi 14:11

Karabağlar toki hemen hemen 4 yıl oldu sonuç yok ilgilenin lütfen.

Yorumu oyla      2      3  
Serdar 28 Ekim 2023 Cumartesi 12:43

Siyasilerin vaadlerini kanıksadık. Mart tan sonra rafa kaldırılır.

Yorumu oyla      2      3  
Nazan Afacanoğlu 28 Ekim 2023 Cumartesi 11:29

Sayın bakanım hizmetlerimizden ötürü çok teşekkür ederiz. Evet. Ne yapıldıysa siz yaptınız zaten .Bergama yada doğalgaz. Alt yapı... Yollar...çevre yolu yapıldı....millet bahçesi yapılıyor. ..Kanal projesi...güneş enerji tesisleri....Bergama bu zamana kadar görmediği kalkınmayı ilgiyi şu son dönemde gördü .Bu arada. Serbest bölgeyi. Ve organize. Sanayi bölgesinde Eklemek isterim .Hani aklıma gelenleri saydım diyebilirim .Belediye başkanımız. Hakan Koştu. Kardeşimize de. Ayrıca çalışmalarından ötürü teşekkür ederim.Başkanim çevre yolunda 3 önemli noktada. Kavşak yapılması. Elzem olmasına rağmen yapılmamış kavşak olmadığı içinde. Kamyon ve tırlar. hala şehir içinden çalışıyorlar .çevreyolu Bergama ile. Bağlar ve yakın köyler arasında sınır oluşturuyor insanımız karşıya geçerken kaza olma söz konusu bu konuyla ilgilenir misiniz. Allah yolunuzu açık etsin

Yorumu oyla      2      4  
28 Ekim 2023 Cumartesi 01:05

sürekli büyük harfle, her haberin altında farklı isimle yorum yazan var.

Yorumu oyla      2      3  
Melih Ozcine 28 Ekim 2023 Cumartesi 00:44

Önce yol lazım yayalar için sonra çevre ler tamamen pislik içinde yayalar için bir lamba bile yok, bunları görün yokmuş.

Yorumu oyla      2      3  
Melih Ozcine 28 Ekim 2023 Cumartesi 00:44

Önce yol lazım yayalar için sonra çevre ler tamamen pislik içinde yayalar için bir lamba bile yok, bunları görün yokmuş.

Yorumu oyla      2      3  
yazık 27 Ekim 2023 Cuma 16:31

sadece zengıne yapın zaten normal vatandaşın yatımı var

Yorumu oyla      2      3  
ALTAY 27 Ekim 2023 Cuma 13:57

NE YAPIYORSA SİZ YAPIYORSUNUZ....AK PARTİ....

Yorumu oyla      3      7  
27 Ekim 2023 Cuma 12:26

Yıllardır aynı hikaye

Yorumu oyla      4      3  
mehmet 27 Ekim 2023 Cuma 12:13

SAYIN SAYGILI VE EKİBİNİ VATANDAŞ OLARAK BAŞARILI BULUYORUM BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM ...................

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklılı afetzede aile o toplantıyı anlattı, 'sözler tutulsun' dedi... 'Evlat sahibi olamıyorum'
Samos Adası açıklarında gerçekleşen 6,9’luk deprem sonrası hayallerinin ...
İzmir’de bir belediye başkanı daha ‘değişim’ dedi!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seçmen ne der?
Mehmet KARABEL yazdı... Seçmen ne der?
 
Kılıçdaroğlu’ndan Halk TV mesajı: Negatif bakışımız yok!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halk TV ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
Kılıçdaroğlu, Egedesonsöz’e konuştu: Yerelde ittifak olabilir!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim öncesi ittifak açıklaması ...
Uluslararası anlaşmalara ilişkin 5 kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulunda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına ...
 
'Türkmenistan'ı tam üye görmek isteriz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar ...
Cumhur İttifakı'nda yerel seçim toplantısı
Cumhur İttifakı'nın yerel seçimde işbirliği için çalışan heyetleri bir ...
Karamollaoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak mütalaa etmiyorum
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hamas'ın "Biz topraklarımızı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva