HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2022 Pazartesi - 21:13

İYİ Partili hukukçular iftarda buluştu

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen iftar programında İzmir Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar açıklamalarda bulundu. Siyasilerin hedefinde ise iktidar ve yargı düzeni vardı

İYİ Partili hukukçular iftarda buluştu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, Ramazan ayı dolayısıyla İYİ Parti üyesi avukatların yer aldığı iftar programında bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte ev sahibi İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın yanı sıra, İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ile İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da yer aldı.

İftar sonrası İYİ Partiye üye olan avukatlara rozet takım töreni gerçekleştirildi. Rozet takımı sonrası ise açıklamalarda bulunan isimlerin hedefinde Türkiye'deki yargı sistemi ve hükümet vardı.

DERVİŞOĞLU: HUKUKU SAVUNMAK İÇİN ÖNCE İNSAN OLMAK ÖNEMLİ
Türkiye Barolar Birliği eski başkanı Metin Feyzioğlu döneminde barolarda yapılan değişiklik üzerinden Seçim Yasası değişikliği vurgusunda bulunanan İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, "Siyasetin içinden geliyorum bu kadar hukukçuyu bir arada gördüğüm bir toplantıya ilk kez katıldım. Geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyorsunuz. Beni ilgilendiren sizin avukatlık kimliğinizden öte hukukçu kimliğiniz. Türkiye'de en önemli şey doğru hukukçuluk. Türkiye'nin yaşadığı adalet duygusunun zedelenmesi. İktidar kanun yapma gücünü silaha dönüştürme alışkanlığına sahiptir. Avukatlık yasasını değiştirdiler. İktidarın dayatmaları karşısında muhalefet olarak sonuç almayı başaramadık. Hedefleri barolar birliğindeki iktidarlarını sürdürmekti. Yaptığı düzenlemeler Barolar Birliği başkanın seçimde yenilmekten kurtaramadı. Şimdi de seçim yasası yaptılar. İktidarlarını kurtarmak için de bir yasa düzenlediler. Göreceksiniz, sandık milletin önüne geldiğinde Metin Feyzioğlu kurtulamadıysa Tayyip Erdoğan da kurtulamayacak. Bunları el birliği ile gerçekleştireceğiz. Hukuku savunmak için önce insan olmak önemli. Siz yasa yapma gücünüzü her türlü adalet duygusu ile silaha dönüştürmeye kalkarsanız bunun sonuçlarını millete ödetirsiniz. Millete bu zaman kadarki bedel ödettiyse, o bedeli ödetenlere bu millet bedelini ödetmiştir. Alınan kararlar vicdana uygunsa o mutlaka yasaya uygundur. Bunlar hakimlerin vicdanını kararttılar. Bunlara karşı sorumluluklarımız her geçen gün artıyor. Kim ki bunların arkasında duruyor, bunlara hesabı demokratik yollarla sormazsak aldığımız nefes haram olsun" dedi.

ÇIRAY: TÜRKİYE'DE SON HUKUK KALESİ AVUKATLAR KALDI
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ise avukatların sorunlarına dikkat çekerken, "Zor bir iş yapıyorsunuz. Bu akşam ilk defa siyasi hayatımda kızımla birlikte size gelecektim o da avukat ancak son anda acil iş nedeniyle İstanbul'a çağrıldı. Ben öncelikle katkınız için çok teşekkür ederim. Baro seçimleri için sonucu ne olursa olsun mücadele verilecek olması çok önemli. İYİ avukatların da orada ağırlığını koyması ve bir yerden başlaması gerektiğini düşünüyorum Türkiye'de son hukuk kalesi avukatlar kaldı. Türkiye'de tarafsız yargıdan bahsetmek çok zor. Tüm baskıya rağmen avukatlar direnmeye devam ediyor.  Birkaç gün önce attığı bir twitten ötürü İYİ Partili bir gencimiz tutuklandı. İnsanların yaptığı eleştirileri beğenip beğenmeyebilirsiniz. Ancak gencecik insanları sadece tweet attı diye yargılarsanız gençlerin yurt dışına kaçması için neden oluşturursunuz. Genç avukatlarımızın önemli sorunları olduğunu biliyoruz. En önemlisi de düşük avukatlık ücretleri. Kaliteden ziyade sayısal artışa bakıyorlar. İktidar olduğumuzda ilk düzelteceğimiz şeylerden bir hukuk fakültesi sayıları ile övünmek değil niteliği ile övünmek olacak. Hukuk kadrolarımızın güçlendiğini görüyoruz bu bizim için büyük bir övünç olacak" ifadelerini kullandı.

KIRKPINAR: ÖNEMLİ GÖREVLER SİZİ BEKLEYECEK
Kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Hüsmen Kırkpınar, "Ülkü başkanımız ile Mayıs 2020'de avukat sayımız 20'lerdeyken, sizlerle 6 Kasım 2021'de bir araya geldik. Bir kısmınız ile il binamızda bir araya gelerek rozetler taktık. Ancak Ülkü Başkanımızın da ifade ettiği gibi İYİ Avukatların her gün sayısı arttı. Gelecekte teşkilatımızın hukuki anlamda ihtiyaç duyduğu sizlere ulaşmak önemli ve seçimde en büyük sorumluluk sizlere düşecek. 20 yılını dolduran iktidarı sizlerin emekleri ile sizlerin sandıklara sahip çıkarak, seçim kurullarında sabahlayarak 'atta'ya hep birlikte göndereceğiz. Artık Baro seçimleri yakın. İYİ Avukatların bu dinamizmi her gün sayıların artarak bir araya gelmesinden kaynaklı İYİ avukatların baroda da yer bulacağı önemli görevler sizi bekleyecek" diye konuştu.

 
Balıkesirlilerden İzmir'de iftar buluşması
 
Son 24 saatte 19 can kaybı, 4 bin 542 yeni vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan'dan AK Partili Kaya'ya davet: Birlikte başkanımızın kahvesini içelim!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın İzmir Büyükşehir Belediye ...
AK Partili Kaya'dan 'cezaevi' raporu: Üstümüze düşeni yaptık!
Buca Cezaevi yıkım süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapan ve ...
DP Lideri Uysal'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
 
AK Parti İzmir'de Ramazan temposu... 30 ilçede iftar sofrası kuruldu!
AK Parti İzmir; 30 ilçede, eş zamanlı olarak Sandık Yönetim Kurulu Üyeleri ...
CHP'li Beko'dan emekli bayram ikramiyesi çıkışı
Açlık sınırı altında maaş alan, sendikal hakları ellerinden alınan, işsizlerden ...
AK Parti MYK Erdoğan başkanlığında toplanacak
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Purçu geri dönüşüm işçilerinin sorunlarını Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Türkiye’de kayıt dışı çalışan geri ...
'Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin cumhurbaşkanı adayının ...
Zafer Partisi’ne kapatma başvurusu
Türkiye’ye düzensiz göç eden Afgan ve Suriyeli mültecileri göndereceğini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva