HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2022 Pazartesi - 13:39

AK Partili Kaya'dan 'cezaevi' raporu: Üstümüze düşeni yaptık!

Buca Cezaevi yıkım süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı ve Milletvekillerine de çağrıda bulundu.

AK Partili Kaya dan  cezaevi  raporu: Üstümüze düşeni yaptık!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar aldığı gerekçesi ile boşaltılan, sonrasında ise yerine ne yapılacağı konusunda tartışmalara neden olan Buca Cezaevi için geçtiğimiz ay yıkım ihalesi gerçekleştirilmişti.

3 Şubat tarihinde yapılan ve muhammen bedel olarak 2 milyon 250 bin TL belirlenen ihalede teklif veren firmanın katılmaması sonrası ibre 12 milyona çıkmış ve sonrasında yeniden gerçekleştirilen ihalede; hurda karşılığı yıkım hakkını kazan firma 16 milyon 420 bin TL teklif veren Nermanoğlu Hafriyat olmuştu.

İhalenin ardından tartışmalı yıkım süreci başlarken, gelinen süreç ile ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yıkım sürecinin devam ettiği alanda basın açıklaması düzenledi.

BİZ AK PARTİ OLARAK BUNA ÇOK ALIŞKINIZ...
AK Parti olarak yaptıkları çalışma ve süreç içinde çıkan haberlere değinen Kaya, "Buca'nın modern bir kent dönüşmesi için en önemli koşullardan biri... 2014 yılda Binali Yıldırım'ın adaylığı döneminde alanda çalışma talimatı verilmiş ve talimat sonrasındaki süreç nihai noktaya gelmiş ve önce mahkumlar taşınmış ve bugün geldiğimiz noktada yıkım süreci başlamış oldu. Ben bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu Buca'nın ve İzmir'in en önemli sorunun çözülmesi konusunda katkı koydular. Cezaevini yıkım sürecine geldik. Burada ufak bir güvenlik sorunu yaşadıktan sonra burada kalmaması gereken unsurlar burada kalma konusuna girmişti ve güvenlik konusunda sıkıntılar vardı... Bunu da asbest var gibi değerlendirmeler yapıldı. Biz AK Parti olarak buna çok alışkınız. İzmir'e bir iş yapma konusunda sürekli bu tür yaklaşımlar ile karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

SÜRECİN 1 AY İÇİNDE TAMAMLANACAĞI GÖZÜKÜYOR
Odaların tepkilerine de sert çıkan Kaya, odaları 'istemezükçü' olarak nitelendirirken, "Bu aslında kimin yıkılmasını istediğini kimin burada kalmasını istediğini gösteren süreç oldu. İzmir Barosu ve odalar bu sürecin durmasına neden olacak süreye kadar getirdiler. Burada birçok rapor alındıktan sonra süreç değerlendirildi. Sürecin 1 ay içinde tamamlanacağı gözüküyor. Hep birlikte bu süreçte gördük; Beni en çok şaşırtan cezaevinin yıkımı sürecinde İzmir Barosu'nun gösterdiği tepki olmuştur. İstemezükçü odalar ile süreci götürmüştür. Sonrasında ise kamuoyunda farklı tartışmalar oldu... İBB Başkanın açtığı tartışmayı izlemiş olduk. Bu alan içinde kesinleşmiş bir plan yapılmamış durumda. Bu CHP'li bir İBB tarafından yapılmıştır. Bu planla alan AVM olarak belirlenmiştir. Yeni bir plan yapılmasa CHP'li İBB'li başkanın çalışmaları sonucunda AVM olarak yapılacaktı. Biz bu kesinleşmiş planı Buca'daki tüm görüşleri alarak gereken şekilerde değerlendirdik. Biz bu alanda yıkım bittikten sonra ne yapılabilir diye çalışmamızı yaptık. Biz CHP gibi Tunç Soyer gibi tepeden inme bir siyaset yapmıyoruz. Kanaat önderlerinin görüşünü aldık. Buca'daki en büyük sorun trafik. Vatandaşlar AVM ihtiyacı olmadığı konusunda bize AVM planlarının kaldırılması yönünde talepte bulundular" dedi.

TÜM SÜRECİ ŞEFFAFÇA PAYLAŞACAĞIZ
Planlama sürecinde tüm paydaşlar ile ortak çalışma yapıldığını da belirten Kaya, "Yeni planlama süreci devam ediyor. İzmir'deki hemşehrilerimizin istekleri doğrultusunda belli başlı planlarımız var. Buca cezaevini nasıl kaldırdıysak CHP'li belediyelerin yaptığı AVM planlarını kesinlikle kaldıracağız. Buradaki yıkım biter bitmez alanın büyük bir kısmını Adnan Kahveci Bulvarı ile bağlanması için yetkililer ile görüşeceğiz ve açacağız. Buradaki büyük bir alanı yeşil alan olarak belirleyeceğiz. Buca Belediyesi'nin talebi doğrultusunda kapalı bir pazaryeri yapacağız. Bakanlık süreç ile ilgili tüm kurumların görüşünü almakta. Biz sürecin gelindiği noktalarda zaten şeffaf yönetimimizde yaptığımız gibi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

3 YILDIR BUCA'DA 1 DİKİLİ AĞACINIZ YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de çağrıda bulunan ve sitem eden Kaya, "Biz bu alanda büyük bir yeşil alanı Buca'ya kazandıracağız. Sayın Soyer 3 yıldır belediye başkanı Buca'da 1 dikili ağacı yok. Sayın Soyer sen Buca'ya ne zaman yeşil alan kazandıracaksın? Buca'nın en büyük sorunu trafik sorunu. Biz planlama çalışması ile büyük bir alanı Adnan Kahveci Bulvarı'na ayırıp trafiği rahatlatmış olacağız. Soyer'in 2019 yerel seçimlerindeki vaadi; 'Buca'ya yeni bir arter yapacağız' diyor. Biz bu süreçte böyle bir yol görmedik. Bu 3 yıldır gerçekleştiremediğiniz güzergahı ne zaman yapacaksınız? Buca trafiğini rahatlatmak için Yıldız Mahallesi'nin oradan otoyol giriş ve çıkışları yaptık. İBB'nin buradaki kamulaştırmaları yaparak asfaltlama çalışmalarını yaparak yolu açması lazım. Sayın Soyer bu alanda kamulaştırma çalışmalarını ve asfaltlama çalışmalarını ne zaman yapacak? Biz geçtiğimiz hatlarda eski Buca Stadı'nın olduğu yere gittik ve alanı meydana katarak büyük modern bir kent meydanı için çalışmalarını başlattık ve bakanlık ile görüşmelere başladık. Biz Buca'ya modern bir kent meydanı kazandırıyoruz o Buca'ya bizim kazandırdığımız gibi bir meydan mı kazandıracak?" diye sordu.

İZMİR ALSANCAK VE MAVİŞEHİR'DEN İBARET DEĞİLDİR
Büyükşehir Belediye Bütçesi'nden yeteri kadar Buca'ya pay ayrılmadığını da vurgulayan Kaya, "Buca İzmir'in en büyük ilçesi, kamu yaptırımlarında da bizler en büyük payını ayırdık. İzmir'in en büyük ilçesine CHP'li İBB bir çivi bile çakmıyor. Öyle bir umursamazlık var ki logar kapakları bile olmayan yerler var. CHP, Bucalıları trafik sorunu ile perişan etmiştir. İzmir Alsancak ve Mavişehir'den ibaret değildir. CHP İl Başkanı ve milletvekilleri bize laf yetiştirmeyi bıraksın ve Buca ve İzmir için bir şey yapmak istiyorlarsa 15 milyar olan İBB bütçesinden Buca'ya pay ayırsınlar" dedi.

SOYER'İN BUNLARI ÇOK UMURSAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Buca, Çiğli, Selçuk gibi ilçelerde yerel yönetim ile merkezi hükümet arasında olan iş birliğinin neden Büyükşehir Belediyesi seviyesinde olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Kaya, "Büyükşehir'in projesi yok. Olsa 3 yıl içinde İzmir'in kronikleşmiş sorunları için çabası olsa bizim de onlara uzatacağımız elimiz olacak. Ancak Tunç Soyer 3 yıldır laftan başka iş yapamadığı için işbirliğimiz yok. Tunç Soyer bir dosya sundu Cumhurbaşkanımıza ve hepsi halloldu. Karabağlar Yeşillik Caddesi'nde bir çalışma gördünüz mü? Yok.  Buca'da kaç tane örnek verildi? Talepler konusunda hepsini yaptık. Yeter ki burada yaşayan İzmirli hemşerilerimize yarar proje olsun biz destek veririz. Soyer'in ortaya koyduğu proje ve yatırım yok. Proje olmayınca birlikte çalışma imkanı olmuyor. Mezarlıklar konusunda bizler hala dosya bekliyoruz. Soyer'in bunları çok umursamadığını düşünüyorum. Varsa bir talep bize iletsinler ve sorunu çözelim" ifadelerini kullandı.

 
Karşıyaka idare etti
 
Müsilaj raporu: Geri dönüşüme uygun değil
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğulcan 19 Nisan 2022 Salı 08:12

Sizin ruh halinizi gerçekten merak ediyorum. Oraya avm yapılacağını kimse demedi ki!!! Ayrıca sizin yaktığınız ağaçların yanında, başkanın diktileri, sizi kat be kat gömer haberiniz var mı?

Yorumu oyla      4      3  
Bülent Işık 18 Nisan 2022 Pazartesi 17:47

Insanlar limon p?ara yapmadığı için limon ağaçlarını söküyor. Ağaç dikmekten önemlisi olanları korumak.

Yorumu oyla      4      3  
Fıkralarla Türkiye 18 Nisan 2022 Pazartesi 15:39

Soyer mi Buca Cezaevi'nin yerine AVM yapılsın dedi? Olmayan şey üzerinden varmış gibi yapıp siyaset yapmak. 12 milyarlık metro, 1 milyarlık buca-otogar arası yol, ödüllü proje portakal vadisi, İZSU' nun altyapı projeleri kadar bakanlığın Buca'ya projesi var mı? Bakanlık Buca'ya ağaç mı ekti, büyük park mı yaptı? Buca Cezaevi millet bahçesi olacak mı? Bırakın belediyeyi de ne yapılacak onu söyleyin. Bakanlığın çıkarını da düşünmeliyiz diyen bu kişi değil yahu! Yeşil alan yaparak mı bakanlığın çıkarını düşüneceksiniz?

Yorumu oyla      8      7  
T.C. Vatandaşı 18 Nisan 2022 Pazartesi 14:52

Sayın KAYA'nın açıklamalarında Başbakan ifadesi geçmiş... Hoş bir nostalji doğrusu.

Yorumu oyla      8      5  
MEHMET 18 Nisan 2022 Pazartesi 14:47

TUNÇ BAŞKAN FİDAN DİKMESİNE GEREK YOK ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITIMI YAPIYOR ZATEN ....

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Lideri Uysal'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
AK Parti İzmir'de Ramazan temposu... 30 ilçede iftar sofrası kuruldu!
AK Parti İzmir; 30 ilçede, eş zamanlı olarak Sandık Yönetim Kurulu Üyeleri ...
CHP'li Beko'dan emekli bayram ikramiyesi çıkışı
Açlık sınırı altında maaş alan, sendikal hakları ellerinden alınan, işsizlerden ...
 
AK Parti MYK Erdoğan başkanlığında toplanacak
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Purçu geri dönüşüm işçilerinin sorunlarını Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Türkiye’de kayıt dışı çalışan geri ...
'Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş'
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin cumhurbaşkanı adayının ...
 
Zafer Partisi’ne kapatma başvurusu
Türkiye’ye düzensiz göç eden Afgan ve Suriyeli mültecileri göndereceğini ...
Kocaoğlu'ndan 'Çeşme' çıkışı: İzmir'i satmak istiyorlar!
Çeşme Projesi hakkında eleştirilerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Spor yasası ve ekonomi paketi Meclis'te
Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni haftada 2 önemli yasa teklifi için mesai ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva