HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2023 Çarşamba - 13:26

İYİ Parti İzmir’de Kongre’ye 4 kala flaş gelişme… Üç isimden birleşme kararı!

İYİ Parti İzmir’de İl Kongresine kısa bir süre kala hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Şu ana kadar 5 ismin adaylığını açıkladığı il başkanlığı koltuğunda adaylar Oğuzhan Yar ve Şakir Genç de partisinin il binasında basın açıklaması düzenledi. İki isim ‘çoklu aday’ sisteminden rahatsız olması nedeniyle adaylıktan geri çekildiklerini ve Ülkü Doğan’ı desteklediklerini duyurdu.

İYİ Parti İzmir’de Kongre’ye 4 kala flaş gelişme… Üç isimden birleşme kararı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir’de mevcut il başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın istifası sonrası başlayan ‘yeni il başkanlığı’ sürecinde aday bolluğuyla ilgili flaş bir gelişme daha yaşandı.

22 Ocak’ta gerçekleştirilmesi planlanan kongrede yeni başkanlık için Öztürk Keskin, Oğuzhan Yar, Sinan Bezircilioğlu, Şakir Genç ve Ülkü Doğan’ın adaylığını duyurduğu süreçte dün ilk adaylığını açıklayan isim olan Kesin’in adaylıktan çekilmesi parti kulislerinde hareketli anlara neden olurken, bugün ise iki isim daha adaylıktan geri çekildiğini açıkladı.

İlk adaylığını açıklayan isim olan Öztürk Keskin’in ‘birlik ve beraberliği bozmamak’ adına il başkanlığı adaylığından çekilip milletvekili adayı olduğunu açıkladığı süreçte, adaylığını açıklayan diğer isimler Oğuzhan Yar ve Şakir Genç birlikte partisinin il binasında basın açıklaması düzenledi. İki isim il başkanlığı için adaylıktan çekildiğini belirtirken, yarış sürecinde Avukat Ülkü Doğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

GENÇ: ÇİĞ MÜDAHALELER OLDU
İlk olarak söze başlayan il başkan adayı Şakir Genç, "Bilindiği üzere 14 Aralık günü düzenlediğimiz basın açıklaması ile il başkanlığına aday olduğumu açıklamıştım. Ben devletime üst düzeyde 30 yıl hizmet verdim. Başbakan yardımcısı Erdal İnönü’nün 6,5 ay danışmanlığını yaptım ve yüz akıyla emekli oldum. Ben makam değil vatan hizmetine ömrümü verdim. Görmediğim makam kalmadı. Beşikten mezara kadar eğitime, vatana ve millete hizmet odaklı ömrünü adamış biriyim. Çalmak, çaldırma, haram el uzatma gibi bir terbiyesizliğim olmadı, olmayacaktır. 3 aydır kongre sürecine tüm teşkilatımız ile haşır neşir olduk. Sıcak ve güler yüzlerini unutamam. Özverisel ve fiziksel enerjimizi teşkilatımıza verdik ve karşılığını da gördük. Bundan dolayı oldukça mutluyum. Tek gayemiz teşkilatımız ile bütünleşmektir. Çok adaylı bir kongre süreci yaşamaktayız. Ayrışmalar, kırgınlıklar, ötekileştirmeler oluyor. Gönül ister ki parti büyüklerimiz taraf olmasın ve süreç demokratik şekle geçsin. Ancak yanlı taraflar çimleri ezmiştir. Çiğ müdahaleler olmuş ve teşkilatımızda ayrışmalar tetiklenmiştir. Bundan ziyadesi ile üzgünüz. Epey bekledik. Belki bir sağduyulu müdahale eder diye. An itibari ile bu mümkün olmamıştır. O halde önceliğimizin makam değil vatandaş olduğunu söyladik, tarihi sorumluluğumuz gereği il başkan adaylığından çekiliyorum" dedi.

BAŞARILAR DİLİYORUM
Kaos ve karmaşaya son vermek istediklerini belirten Genç, "Sayın Genel başkanımızın sağlığını zorlayan bu kongre sürecindeki kaosu ve karmaşaya nokta koymak ve teşkilatımıza nefes aldırmak davamızın gereğidir. Bunu yerine getirmek adına benle yürüyen tüm teşkilatımıza teşekkür eder ve haklarını helal etmesini isterim. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in neferi olmaktan da onur duyuyorum. Adaylığını sürdürmekte olan dava kardeşlerimize yürekten başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın kazanan mutlaka İYİ Parti olsun.Bundan sonra kullanacağım Şakir Genç, İYİ Parti neferidir. Oğuzhan Yar kardeşim de il başkanlığına adaydı. Şimdi kadar bizi memleket hizmetinde de birleştirdi ve Oğuzhan başkanımın alacağı kararlara saygılıyım. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

VİCDAN RAHATLIĞI İLE DESTEĞİMİZ TAMDIR
Ülkü Doğan’a destek vereceğini açıklayan Genç, “Çok adaylı kongreler delegelerin özgür iradeleri ile icra edilirse sorun olmaz. Ancak özgür iradeye taraf olunur, müdahale edilirse hoş olmaz, etik olmaz. Geldiğimiz noktada bize düşen tarihi sorumluluk kongre sürecini rahatlatmak ve hak eden il başkan adayına destek vererek hakkını teslim etmektir. Teşkilatçılıkta ve dava sürecinde parti çıkarları bireysel çıkarların her zaman önünde olmalıdır.Bizde bunu yapmaktayız. Vicdani rahatlık içinde oyumu Avukat Ülkü Doğan'a vereceğim. Tüm dava arkadaşlarımıza da Ülkü Doğan'ı desteklemeye çağırıyorum. Teşkilatın içinde liyakatl olan Doğan’a vicdani rahatlık içinde desteğimiz tamdır ve kesindir” dedi.

YAR: KENDİM İÇİN HİÇBİR ZAMAN OY İSTEMEDİM
Açıklamasını yapan bir diğer isim olan Oğuzhan Yar ise, "Ülkemizin zor günler geçirdiği bu günlerde genel başkanımızın fedakarca millet için yürüttüğü çalışmalarda bizler de onun neferi olarak onun liderliğinde çalışmalara başlamış durumdaydık. İzmir il başkanlığında öncelikle il başkanımızın teşkilatlardan sorumlu baş danışmanıydım.Tek başıma çıkmış olduğum süreçte bana inanan ve güvenen tüm arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Bugünkü toplantıya gelene kadar partim ve ülkem adına alacağım kararları hırslı düşünceler ile değil hem danışarak sonuçlara ulaştım.Bu süreçte il başkanı adaylığımızı açıklamamızın tek nedeni var. Derdim koltuğa oturmak değildi. Üçüncü sınıf niteliği taşıyan şehrimizde projeler ve kente hizmet aşkı ile en geç aday olarak il başkan adayı olmuştum. Üç ay boyunca 30 ilçemizdeki kongrelerin tamamını gezmiş bir adayım. Seçimde hiçbir zaman İYİ Partili adaylar savaşamaz, savaştırmaya kimsenin de gücü yetmez. Biz sadece hizmet yarışında aday olabiliriz ancak bu aile içinde tatlı bir hizmet yarışıdır.Bugüne kadar çalışmalarımda hiçbir aday olumsuz bir kelimemi duymamıştır. Kendime ve şahsıma hiçbir zaman oy istemedim" dedi.

HER ŞEYİ GÖNÜLDEN SÖYLEDİM
Doğan adına adaylıktan çekildiğini açıklayan Yar, “Mevcudiyette iki kıymetli vekilimiz var İzmir'de. Bizde onların enerjisine daha fazla enerji katmak, İzmir'in sorunlarını kendilerine iletebilirken bir teşkilatın var olması amacıyla bir yolculuğa çıktık ve inanıyorum ki doğru yolda ilerledik.Bugünkü gelinen noktada 30 ilçemizin birlik ve beraberlik mesajını veren, her adayımız için oy isteyen bir aday olarak söz veriyorum, bundan sonra daha çok çalışacağım. Şakir Başkanımız ile birlikte hareket etme noktasında birlikte yolculuk etme kararı aldık. Adaylıktan çekilmiyorum, adaylık üzerine güç birliği yapıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizi sağlayan tek noktada olacak. Ülkü Doğan hanımefendi ile birlikte olmaya davet edildik ve partimiz adına doğru karar alacağımıza inanıyorum birlikte yol yürüyeceğiz" diye konuştu.

DOĞAN: HER ŞEY PARTİMİZİN İYİLİĞİ İÇİN
Son olarak söz alan İl Başkan Adayı Avukat Ülkü Doğan, “Değerli il başkan adaylarımızın basın toplantısıydı. Her iki başkan adayımıza verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. İYİ Parti'nin iktidarı için çıkarılan yoldu. İnşallah bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Her iki başkana dayımız da birbirinden değerli emeklerine şahit olduk. Her şey partimizin iyiliği için”  dedi.

 
İsveç açıklaması: Gelişmeleri takip ediyoruz
 
İzmir'in dev firması için konkordato kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsveç açıklaması: Gelişmeleri takip ediyoruz
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'un olası ...
Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a 14 Mayıs yanıtı!
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DP'nin birinci ...
Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Tarih verdi!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT düzenlemesi hakkında açıklamalarda ...
 
Seçim tarihini işaret etti: '14 Mayıs' açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim tarihi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama ...
İKÇÜ'de adrese teslim ihale iddiası!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Akşener'den başörtüsü düzenlemesi mesajı
İYİ Parti lideri Meral Akşener başörtüsü konusu hakkında "Ne yasal ne ...
 
‘Ölüm Yolu’nda sona doğru!
Kamuoyunda ‘Ölüm-Yolu’ olarak bilinen ve 10 yıldır tamamlanamayan 20 kilometrelik ...
Serter: Ankara-İzmir hızlı tren hattı vurgun kapısı oldu
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ankara-İzmir hızlı tren hattının ...
AK Partili Sürekli’den Soyer'e iktisat kongresi çıkışı: Orada yerimiz yok!
İzmir’de yerel seçim sonrası geçen 45 aylık süreci değerlendiren ve önümüzdeki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva