HABERLER>POLİTİKA
17 Ocak 2023 Salı - 21:09

AK Partili Sürekli’den Soyer'e iktisat kongresi çıkışı: Orada yerimiz yok!

İzmir’de yerel seçim sonrası geçen 45 aylık süreci değerlendiren ve önümüzdeki ay düzenlenecek olan İktisat Kongresi ile ilgili olarak ‘Büyükşehir’in programına katılacak mısınız’ sorusuna yanıt veren AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Başka bir iktisat kongresi diyorlar. Bizim iktisat kongremiz asıl olan. 17 Şubat’ta yapılacak. Bizim merkezi iktidarın karşısında yapılan ve onu gölgelemek için yapılan bir kongrede yerimiz olmaz. Bu konuyu tartışmaya açmayı bile doğru bulmuyorum” diye konuştu.

AK Partili Sürekli’den Soyer e iktisat kongresi çıkışı: Orada yerimiz yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 2019 yerel seçimlerinin üstünden geçen 45 aylık süreyi değerlendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Bir otelde düzenlenen basın toplantısına Kerem Ali Sürekli’nin yanı sıra İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin, İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak katıldı

SÜREKLİ: DOĞRU NOKTAYA GELİNİLMİŞ AMA...
Sözlerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmayan hedef toplantısı ile başlayan Kerem Ali Sürekli, "Biz bu basın toplantısını biraz geciktirdik. Aralık ayı sonda yapacaktık ancak bu şehrin yerel yöneticileri 2022'yi değerlendirsinler, 2023 programlarını hedeflerini ortaya koysunlar diye. Ancak ne yazık ki bu konuda açıklama yapan çıkmadı ve biz de kayıp 45 ayı değerlendirmek istedik. Bakınca ne görüyoruz? Biz 45 ayda  Lay-lay-lom... Aşk-çiçek-böcek... Cemreler düşecek dediler vaatlerini sıraladılar ancak cemreler düşmedi, İzmir yerel hizmette küme düştü. Bunu hep birlikte yaşadık. Plan, program yok, kervan yolda düzülür anlayışı ile yola çıkmışlar ve Seferihisar'da yaptıkları gibi bal yapmayan arı gibi çok ama boş konuşuyorlar. Sonuçta yatırım ve hizmet yok. 45 ay değil, 45 yıl geçse CHP'nin zafiyetleri değişmeyecek.Bunlar ne diyorlar? Bir kere üretmiyorlar, istemiyorlar, engelleniyoruz diyorlar.  Bunlarla ilgili açıklamalarımız olacak. İzmir'in yerel sorunlarını yerinde muhalefet yaparak, yerinde, etkin, basın açıklamaları ile İzmir kamuoyunda yerinde dil getirdik. Ne kadar haklıyız zaten videolarda da ortada.  Dediğimiz çoğu noktaya onlar da gelmiş ancak zaman kaybedilmiş" dedi.

CHP ZİHNİYETİ İLE MÜMKÜN DEĞİL
Katılımcılara AK Parti ve Büyükşehir Belediyesi tarafından  "Aylar yıllar geçti ancak İzmir kaybetti. İzmir'de körfezde yüz diyen olmadı kendileri bu vaadi dile getirdiler ve sık sık algı operasyonları yaptılar, körfezde dalışlar yaptılar ancak o da dış körfezdi. Siz temiz körfez vaat ettiniz ve yüzeceğiz dediniz. Geçmiş belediye başkanı da kirli bir körfez bırakmıştı ancak koku bu seviyede değildi. Arka sıradakiler için güzel vaatleri vardı ancak arka sıradakiler İzmir'in kötü kokusu ile baş başa kaldılar. Bu kokunun, körfez kirliğinin sebeplerin defalarca anlattık. İzmir Körfezi'nin kirliliğinin 3 sebebi var. İzmir'in 99 deresi körfeze akıyor ve kirletiyor. İzBB denetiminde olan dereler bunlar. Buralarda bazen geçici çözümler aradılar. Zemini beton ile kapladılar. Bu sorunu çözmedi aksine arttırdı. Sağlıksız bir çözümdü. Bu sorunu inkar ettiler. Diğer bir neden İzmir'de yağmur suyu ile kanalizasyon sistemi aynı sistemde. Bunun ayrışması lazım. Bunu için 5 bin kilometrelik hattın yapılması lazım. Bunun ne kadarını yaptılar? 750 kilometre! Yani yüzde 15'lerde. Yıllar geçse bu hızla bunu tamamlamak, hele CHP zihniyeti ile mümkün değil. Diğer en önemli sebeplerden biri Çiğli Arıtma tesisi. Burada 4'üncü fazın yapılması lazım. 10 yıldır yapamadılar, Ağustos'ta 4'üncü sefer ihaleyi iptal ettiler, bu sefer 5'inci sefer ihaleye çıktılar. 10 yılda 4üncü faz ihalesi yapamadılar. Arıtma tesisinin kurutma tesisi çalışmıyor. Mevcut 3 faz da zaten yüzde 30 kapasite ile çalışıyor. Yani yüzde 70 arıtılmıyor. Mevcut 3 fazı tam kapasite çalıştıracaksınız, sonrasında 4'üncü fazı yapacaksınız, kurutma bölümünü faaliyete geçireceksiniz... Bu üç temel konu çözülmeden körfezin temizlenmesi ve kokunun gitmesi mümkün değil. Bunun için teknelere atladık yerinde açıklama yaptık ancak onlar yine de kabul etmedi. Dediler ki körfezi Gediz kirletiyor. Bu yaz da çekeceğimiz var" ifadelerini kullandı.

ALLAH HEPİMİZİ KORUSUN
Sözlerine Harmandalı çöp tesisi ile devam eden Sürekli, "Harmandalı pimi çekilmiş bomba gibi. Aklımıza Ümraniye geliyor. İzmir'i Allah korusun. Ancak çok büyük tehlike var. Gittik yerinde açıkladık. 3 defa açıklama yaptık. Kendi bilimsel raporları da bizim iddialarımızı doğruluyor. izmir'in çöpünü Harmandalı'nda vahşi depolama olarak devam ediyorlar. Orada bir elektrik üretimi yapan tesis kurdular. Bu geçici bir çözüm ve bunun da fayda sağlamadığını gözlemlemekteyiz. Orada biriken çöplerden 45-50 milyon ton çöp oluştu ve 4-5 metreyi bulan çöp dağları var. Bu durdurulmalı. Ne yapacaksanız yapacaksınız, sorunu çözeceksiniz. Burada can ve mal kaybı riski var. Ben Çiğli Belediye başkanına çağrıda bulundum o da duyarlı bir belediye başkanı olarak benim düşüncelerimi teyiden görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Çiğlili seçmen olarak ben de hepimiz de bekliyoruz. Burası bir an önce çözülmeli, Allah Çiğli'yi korusun" diye konuştu.

YAPAMAYACAĞINIZ İŞİ NEDEN SÖYLÜYORSUNUZ?
Ulaşım konusundaki eleştirilerini sıralayan Sürekli, "Ulaşımda birçok alt başlık var. Bunları süreye bağladılar... Nerede bunlar? 3-5 tanesinin dışında hayata geçtiğini göremiyoruz. Birçoğu hatta 100 günde yapılacaktı Ben il binasından buraya gelirken 45 dakikada geldim. Önemli vaatlerden biri şuydu; 3 tane battı çıktıdan bahsettiler. Basmane, Alsancak Garı ve Karşıyaka İskelenin orası. Bunları kısa süreye bağladılar ancak bunları yapmadılar. Dediler ki bunlar çok pahalı bir yatırım. Yapamayacağın şeyi neden söylüyorsunuz? Gerçekler karşısında vazgeçtiler. Oyu alırken seçmen senin bu vaatlerine göre oy verdi. Seçmene gelecek seçimlerde bunun hesabını vereceksin. Ben de İzmir'deki muhalefetin il başkanı olarak bunun hesabını soruyorum. Neden yapamayacağın şey vaat ettin sayın başkan? Deniz ulaşımı da önemliydi. 3 katına çıkaracağız kapasiteyi dediler, hat sayısını artıracağız dediler. İzmir'in ulaşımın rahatlaması için en önemli projeler alternatif deniz ulaşımlarıdır ancak bu konularda da bir yol kat etmediler. Modern şehirlerde raylı sistem önemlidir, İzmir'in ulaşımını rahatlatacaktır, biz burada dünyada görülmeyecek bir iş birliği ile yerel idarenin önün açtık. İZBAN olmasa onlar sokağa çıkamaz. Metro ile ilgili spekülasyonlara giriyorlar ancak 136 kilometrelik raylı sistem hükümetin öncülüğünde yapılmıştır. Siz yerel idare olarak ne yapacaktınız? Hatay Metrosu 10 yılda yapıldı. O dönemde temelleri atılmış Narlıdere Metrosu var. 5 yıl oldu. 2023 dediler, şimdi diyorlar ki 2023 Mart'ta deneme seferleri yapacağız diye... İnşallah. Destekliyoruz ve temenni ediyoruz. Yapılacak varsa yaparız. 1 Milyar TL'lik kaynağa ihtiyaç var. Bu borçla ve bu vizyon ile nasıl yapacaksınız? Bekleyelim. Bakıp göreceğiz. Sadece Narlıdere Metrosu mu? Buca Metrosu'nda konudan da çok spekülasyonlar oldu. Bir temel atma töreni yaptılar sanki dev bir açılış... Sonra mahkemelik oldular. Burada 529 milyon TL fazla fiyat veren firmaya bu iş verildi. Sonra davalar oldu. İhalelerde bir takım yanlışıklar oldu. İzmirliler 529 milyonun hesabını soruyorlar. Temel atma töreninde harcanın mevlaları hala soruyorlar" ifadelerini kullandı.

CİROSU YÜZDE 90 DÜŞMÜŞ
İZBETON'un asfalt performansını eleştiren Sürekli, "Yollar kan ağlıyor. CHP'li belediye başkanları da kan ağlıyorlar. Geçenlerde İzBB Başkanı topladı ve 3 ayda çözeceğim dedi ancak hiçbir şey çözülmedi ve hala yollar kan ağlıyor. İZBETON bunları yapamaz çünkü batık bir şirket. Yılda 2 milyon ton asfalt atma hedefleri vardı. Ancak bu da boşa çıktı.2018 yılını beğensek de beğenmesek de İzmir'e 15 yıl hizmet etmiş bir belediye başkanı var, saygı ile anıyorum Sayın Kocaoğlu'nu. Orda 2 milyon 101 bin asfalt dökülmüş. Pandeminde bunun artması lazımken azaldı. 2021'de ise 958 bin ton dökülmüş. 2018 yılı cirosu 1,8 milyon TL iken, 2022 cirosu 104 milyon TL. hiçbir şey yapılmamış ve yüzde 90 düşmüş ciro" dedi.

BİTEN KONUT SAYISI SIFIR!
Kentsel dönüşüm noktasında İzBB'nin sınıfta kaldığını dile getiren Sürekli, "İzmir'in yapı sokunu biliyorsunuz... Depremden sonra çok tartışıldı. Yüz de70'i İzmir'in gözden geçirilmesi lazım. Sıkıntı var. Kentsel dönüşüme tabi olması lazım. Ancak yapılanlara bakalım...  Kentsel dönüşümde de gittik. Yurtoğlu mahallesi... 10 yıldır yetki almalarına rağmen bir arpa boyu yol alamadılar Bunlarından biri de Uzundere . Burada 133 bin konut dönüştürülmesi lazım. Sayın Kılıçdaroğlu İzmir'e geldi vatandaş isyan etti. Dediler ki Büyükşehir kentsel dönüşüm yapmıyor devlet yapsın dedi ve Kılıçdaorğlu'da devlet yapsın dedi.Bizde hemen gittik ve hukuki olarak Büyükşehir'in tapuları bize devretmesi lazım ve bizde verin yapalım dedik ancak bu saate kadar bir çözüm yok. Emrez Bölgesinde yapımı planlanan 10 bin konut ancak Genel Başkanlarına temel attırdıkları konut 215... Bu kooperatif sistemi de hukuki olarak çok tehlikeli bir sistem. Hukuki olarak yarın öbür gün sorunlarla karşılaştıklarında sonra hükümet bize baskı kuruyor diye ağlayacaklar. Kentsel dönüşüme yerinde, hızlı ve hukuki olarak doğru yöntemlerle dönüşüm istiyoruz.Biz genel iktidar olarak her türlü desteğe hazırız. Büyükşehir Belediyesi nasıl kentsel dönüşüme bakıyor. 68 milyon bütçesi var kentsel dönüşümün ancak reklam bütçesi 250 milyon TL. Tunç Soyer döneminde biten konut sayısı sıfır. Sadece AK Parti hükümeti olarak devletimiz deprem sonrası 5 bin 300 konut yaptı. Cuma günü Murat Kurum bakanımız gelecek ve bu vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

UCUBE OLARAK ORADA DURUYOR
İzmir’de tartışmalara neden olan opera binası alanı ile ilgili tepki gösteren Sürekli, “Opera binasındaki belediyenin sebep olduğu zarar 102 milyon . İhaleye 3 firma girdi ve 1 firmaya işi verebilmek için Avusturyalı bir firma ile iş ortaklığı yaptılar, firmaya işi öyle verdiler ve ihale işini tamamlayan firma işi bıraktı ve sonra opera binası ile ilgi sayın başkan müteahhit ile başımız dertte dedi. Başının dertte olduğu müteahhide 2019'da imzayı kendi attı. Opera binası ucube olarak orada duruyor” ifadelerini kullandı.

NERENİZ ENGELLENDİ?
Kendilerinin belge ile konuştuğunu ifade eden Sürekli, “Belgeli ve kayıtlı konuşuyoruz… Engelleniyoruz söyleminin en temel örneği ‘kredi’ konusunda belirtildi. Kendini genel başkanlarının yanında farklı il başkanlığımızda farklı söylediler. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin talepleri noktasında çok hassasız. İzmir menfaatine ne istedilerse anında yaptık. Vaatlerinde bir imza bekliyor buca metrosu denildi, imza anında geldi. Çiğli Tramvayı için imza bekleniyor denildi anında atıldı… Çiğli Tramvayı sona geldi vagonlar yok ancak kredi lazım anında talepleri onaylandı. Büyük kanal Projesinde 4’nci faz ile ilgili çalışma yapılırken kredi gerekti anında imza atıldı. Nereniz engellendi? Ancak siz engelliyorsunuz. Size inat da onlar çalışıyor” dedi.

ASIL URLA’YA BAKIN
Buca Cezaevi alanı ile ilgili Urla’yı işaret eden Sürekli, “İzmirliler alıştılar. Sayın Kılıçdaorğlu’da alıştı. Engelleniyoruz iddialarında yaptıkları algı operasyonları sadece bununla ilgili değil. Sıkıştıkları her alanda algı operasyonuna başvuruyorlar. Buca’yı bırak Urla’ya bak diyoruz. Neden diyoruz? Buca’da yılların kronik sorunun çözen bir iktidar var. AVM planını senin belediyen ile çözen bir iktidar var.Muhtarlıklara izin olmadan afişleri aşıyorsun… Asıl Urla’ya bakın. Tarihi sit alanına villalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

O KONGREDE YERİMİZ OLAMAZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği İktisat Kongresi’ne katılıp katılmayacağı konusundaki soruya da yanıt veren Sürekli, “Tabii ki Sayın Soyer iktisat kongresine katılabilir her zaman yerimiz kendisine vardır ancak her şeyin ‘başkası’nı söylüyorlar. Şimdi de Başka bir iktisat kongresi diyorlar. Bizim iktisat kongremiz asıl olan. 17 Şubat’ta yapılacak. Bizim merkezi iktidarın karşısında yapılan ve onu gölgelemek için yapılan bir kongrede yerimiz olmaz. Bu konuyu tartışmaya açmayı bile doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

TEMENNİMİZ YAPILSIN
Büyükşehir Belediyesi’nin ‘beğendiği projeleri’ olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Sürekli, “Büyükşehir Belediyesi'nde zaten rutin kararların yüzde 95’i yo birliği ile geçiyor bunları destekliyorum. Ancak proje derseniz aklıma gelmiyor. Aziz Kocaoğlu döneminde birçok şeyi İzmir’e kazandırıldı. Temennimiz yapılsın kazandırılsın. Deprem ile ilgi konuda kredi gündeme geldiğinde biz bir toplantı yaptık. Orada krediyi konuştuk, depremzede sorunlarını konuştuk ve orada sadece orta hasarlıları dile getiriyorlardı ancak İZDEDA ile toplantımızda toplam 70 bin konuttan bahsedildi. Dönüşüm konusuydu ve dedik ki birlikte dönüşüm yapalım dedik, uzun süre ses çıkmadı, olumlu cevap vermediler ve bir baktım kooperatif modelini hayata geçirilince İZDEDA’nın projesi olan Halk Konut’u devreye soktular. Destekliyoruz. Biz 5 bin konut yaptık ancak orada 248 konuta başladılar inşallah devamı gelir. Biz de Ankara’daki görüşmemizde Emlak Konut’u söylediler. Zaten biz bunu asmaya yatırmıştık.  Cuma günü bakanımız geldiğinde görüşülecek bu. Onlar konuşur AK Parti yapar” dedi.

GÖLGELEMEK İÇİN YAPILAN HAMLE
Ankara-İzmir YHT için Soyer'in kullandığı 'izbedel' eleştirisi hakkında konuşan Sürekli, "Algı operasyonu dedik… Sayın Soyer orada ne olduğunu çok iyi biliyor. İzbedel deniyor ona yıl içinde kaynak aktarılması için verilen sembolik bir rakamdır. Kendiler de birçok konuda sembolik rakam koyuyor. İroni yapmak ve gündemi değiştirmek için, hızlı tren hattına ayrılan 13 milyarı gölgelemek için yapılan bir hamledir" diye konuştu.

HIZAL:  144 GÜNÜNÜ YURT DIŞINDA GEÇİRDİ
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Kurumsal anlamda bir değerlendirme yapacağız ancak bunların temel sebebi Tunç Soyer’in 45 ay boyunca bu şehirde İzBB’yi yönetim anlayışı ile ilgili sorunlar. Belli başlıklar belirlendi bu konuda. Tunç Soyer Seferihisar Belediye başkanlığı döneminde de yurtdışı seyahatlerini seven birisiydi. İzBB Başkanlığı döneminde d e29 kez yurtdışına çıkmış ve 144 gününü yurt dışında geçirmiş biri. İzBB Başkanı Soyer, İzmir’in ilçeleri olan Kurbağalar, konak, bayraklı, ödemiş, tire Beydağ ve kiraz gibi ilçelerinin sokaklarından çok daha fazla Avrupa sokaklarında olaşmış. Bu eleştirileri yaparken, kendisine defalarca dile getirdik, Seferihisar belediye başkanlığı dönemindeki alışkanlıklarınızı lütfen İzBB Başkanlığı döneminizde tekrarlamayın dedik. Tunç Soyer’in bu kadar yoğun yurt dışı seyahatlerinin İzmir’e ne kazandırıldığı göremedik. Belgeler ve rakamlar asla yalan söylemez. İzmir bir borç tsunaminin altında. İzmir’i dev dalgalar ile boğuşur durumda bıraktılar” ifadelerini kullandı.

BORÇ 5 KAT ARTTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi üzerinden eleştirilerini sürdüren Hızal, “Tunç Soyer döneminin yani 2019 yılından bu yana kullandığı kaynaklar ve rakamlar şöyle; 2019 yılında 5 milyar 995 milyon gibi bir kaynak kullanılmış sonra 7 milyar, sonra 9 milyar ve 2022 yılında ise 12 milyar 500 milyon, bu yıl lise 25 milyar TL’lik bir bütçeden bahsediyoruz. İzBB’nin iştiraklerinin de bütçeye dahil edildiğinde kullanılan miktar 50 milyar TL. İzBB’nin Tunç Soyer göreve başladığında 2,5 milyar TL borç stoku varken bugün 5 katı artan yani 14 milyar TL’lik borçlardan bahsediyoruz. Bunların içinde 2023 yılı içinde görülen borç miktarı yok. Hizmet yok, yatırım yok, sorunlar çözümsüz, hatta kocaman çığa dönüşmüş halde. Tablo böyleyken, Büyükşehir belediyesi, Tunç Soyer ne yaptı? Seferihisar belediye başkanlığındaki alışkanlıklarını izBB Başkanlığı döneminde de devam ettirdiğini görüyoruz. Borçları kapatmak için borçlanma ve onları kapatmak için bolca gayrimenkul satışı var maalesef. Aziz Kocaoğlu döneminde elbette ki eleştiriler yaptık ancak bir konuda hakkını vermek durumdaydık. Neydi finansal anlamda sağlam bir yapı ve gayrimenkullerin satılmaması noktasın.Aziz bey döneminde elde edilen gayrimenkullerin bir çoğu mirasyedi gibi satılır durumda. İzmirliye ait 810 gayrimenkulün satıldığını görürüz. İzmirli öğrencilerin İstanbul’da barınması için yurt yapılması amacıyla alınan arazinin satışı biel gündeme geldi ancak bizlerin itirazı ile iptal edildi” diye konuştu

SEFERİHİSAR’DAKİLERİ YAPMAMASI İÇİN…
Tunç Soyer'i sıkça uyardıklarını dile getiren Hızal, "Bir başka problem ise işin ehli olmayan kişilere verilmesi. Genel Başkalarının dilinden düşürmediği liyakat söylemleri hatırlanır. Kendi belediyelerine 7 kural koymuştu ve bunlardan biri de liyakat. Ancak İzBB’nin liyakat karnesine birkaç örnekle yanıt vermek çok kolay.Bir diğer problem ise şeffaf olduklarını iddia ettikleri yönetim. Ancak ne kadar şeffaflar. Bir yönetimin şeffaf olması için ihalelerin şeffaf olması lazım. Tunç Soyer döneminde ihalelerin 1.8 milyar TL'lik kısmı pazarlık usulü ile yapılmış. Kendi şirketlerine verilen haileler, şirket bir kara delik ve sonraki süreci hiçbirimiz bilmiyoruz. Kısacası İzBB'nin 45 aylık Tunç Soyer başkanlığındaki dönemi genel yönetimsel anlamdaki durumu bu. Esasında biz AK Parti grubu olarak mecliste ve  diğer platformlarda Tunç Soye'in Seferihisar'daki yanlışlarının İzBB'de yapmaması için çok defa eleştirdik" ifadelerini kullandı.

 
Hollanda'dan Ukrayna'ya 'Patriot' yardımı
 
İzmir açıklarında 99 düzensiz göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 18 Ocak 2023 Çarşamba 10:33

zaten izmir'de de yeriniz yok..

Yorumu oyla      2      3  
izmir 18 Ocak 2023 Çarşamba 09:28

chp li seçmen icraate bakmaz ki. rozete bak. benden olsun çamurdan olsun. çamur içinde gezeyim.. yollar berbat.. olsun ... ee hava kirli... boşver onlar gelmesin de... bu kafa ile izmir geriye izmiri yönetenler daima ileriyeç..

Yorumu oyla      2      8  
karşıyaka da yaşa. 18 Ocak 2023 Çarşamba 08:53

Ak oarti izmir yöneticilerinin muhalefet yapmasını takdir ediyorum, çok güzel konulara değiniyorlar, sonra bu soruların aynısını türkiyeyi 20 yıldır yöneten iktidara uyarlayınca yaptıkları muhalif eleştirilerin ne kadar komik hale geldiğini farkediyorum. Acaba aynı eleştirel bakış açısını kendi partilerine de yapıyormu, çünkü söylemlerinin gerçekliğini söyledikleri ile yaptıklarının aynı olması belirler.

Yorumu oyla      9      4  
tabela partısı 17 Ocak 2023 Salı 23:32

sadece konuşuyosunuz..izmire 10 senedır 1 metre metro yapmayan ıktıdar izmir hakkında konuşmasın izmir ankara hızlı tren trafıge çare değildir..buca metrosu erdogan yuzunden 1 sene bekledi.bu şehi yılda 100 mılyar vergı verıyo tabıkı yapıcaksın

Yorumu oyla      13      4  
Gürkan 17 Ocak 2023 Salı 23:17

https://www.egedesonsoz.com/haber/AK-Parti-den-Soyer-e-cifte-salvo-Bir-is-mi-yapiyorsunuz-da-engelleniyorsunuz/1091419 Her yıl aynı şeyleri söylüyorsunuz. Son 3 yıldır "3 bin TL" ödenek koyuyorsunuz. Daha önce bu hat için 100 milyon TL ödenek konmuştu; neden yapımı başlamadı? https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/02/20200212M1-1.pdf 102. sayfada bakın bakalım ne yazıyor? Önceki yıllarda da 60 milyon gibi ödenekler konulmuştu. Bütçe olsa da olmasa da yapılmıyor. Hızlı tren için de İzmir tarafında 10 yıldır bir çivi çakılmaz mı! Diğer haberin altına da yazdım; bu şehrin hızlı tren garı olmayacak mı? Olacaksa nereye olacak? Düşünülen yerleri biliyorum ama yapma niyeti belli ki hiç yok.

Yorumu oyla      10      3  
17 Ocak 2023 Salı 22:44

otogar metrosuna kaç yıldır izbedel dışında kaynak ayırıp, yaptınız mı da algı operasyonu diyorsunuz? Açın bakın, son yıllarda hep aynı şey söyleniyor.

Yorumu oyla      11      3  
Vatandaş 17 Ocak 2023 Salı 21:15

Insanlar layık olduğu gibi yönetilir yapacak birşey yok...

Yorumu oyla      4      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir’de flaş karar… İki isim adaylıktan geri mi çekiliyor?
İYİ Parti İzmir’de İl Kongresine kısa bir süre kala hareketli günler yaşanmaya ...
Aslanoğlu'ndan yeni yönetim için ilk yorum: Bayrağı daha yükseğe taşımak için...
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu tarafından Şenol Aslanoğlu’nun ...
'KKTC ve Türkiye'nin sigorta sistemi entegre edilecek'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ...
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan açıklamalar
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ...
Adaylığını ilk duyuran isim olmuştu… İYİ Parti İzmir’de flaş gelişme!
İYİ Parti İzmir’de 22 Ocak günü gerçekleştirilecek il başkanlığı kongresi ...
Erdoğan İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir ...
 
Başarır ve Türkkan hakkında yeni gelişme
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Mersin Milletvekili ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan esnaf turunda AK Parti'ye mesaj: Kriz yokmuş gibi davranıyorlar!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 100 gün boyunca ...
Kılıçdaroğlu'ndan SADAT'a: Siz mi beni korkutacaksınız?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva