HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2024 Pazartesi - 13:24

İYİ Parti İzmir’de iki kanat kurultayı nasıl yorumladı?

Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu’na desteğini kurultay öncesi açıkça ifade eden İl Başkanı Ülkü Doğan, “Genel başkanımızın İzmir’den çıkması, bizim için motivasyon ve gurur kaynağı” dedi. Koray Aydın’ı destekleyeceklerini deklare eden geçmiş dönem İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ise “Desteklediğimiz aday kazanmadı ama Dervişoğlu’na başarılar diliyoruz. Umarım partiyi iyi yerlere taşır” temennisinde bulundu.

İYİ Parti İzmir’de iki kanat kurultayı nasıl yorumladı?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İYİ Parti’nin 5. Olağan kurultayında, İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkan seçilmesinin yankıları devam ediyor. 1 yıl İl Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra görevden alınan Sinan Bezircilioğlu ile yerine gelen İl Başkanı Ülkü Doğan, kurultay sürecini Egedesonsöz’e değerlendirdi. Genel Başkan adayı Koray Aydın’a destek açıklamasında bulunan Sinan Bezircilioğlu ile Müsavat Dervişoğlu’nun yanında olduklarını duyuran İl Başkanı Ülkü Doğan, Dervişoğlu’nun seçilmesiyle ilgili değerlendirmelerinde farklı görüşler ortaya koydu.

DOĞAN: KAYBEDENİ OLMAYAN BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞADIK
İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’na İzmir delegasyonundan oy geçişi olup olmadığı yönündeki soruya, İl Başkanı Ülkü Doğan, şu yanıtı verdi:

“Kurultayda delege sandığa gittiğinde, kime oy verdiğini bilmek mümkün değil. Evet; bazı delegelerimiz Koray Aydın beyi destekleyeceklerini açıklamışlardı, hatta bir de fotoğraf vermişlerdi. Aynı şekilde Müsavat Dervişoğlu’na destek vereceğini söyleyenler de oldu, onlar da fotoğraf çektirdi. İzmir delegelerinin tamamının Koray Aydın’a oy vermediği açıkça görülüyor. Sonuçta hiç kimse, kimsenin oyuna ipotek koyamaz.  Burada önemli olan şey şuydu: Her kim kazanırsa kazansın, kaybedeni olmayan bir seçim süreci yaşadık. Çünkü üç aday da çok değerli isimler. Nitekim ilk turda Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Tolga Akalın’ın aldığı oyların birbirine yakın olması, delegenin üç adayı da genel başkanlığa çok yakıştırdığını gösteriyor.  İlk turda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Tolga Akalın 327 oy almıştı.”

DERVİŞOĞLU’NUN KAZANMASI, MOTİVASYONUMUZU ARTIRDI
Müsavat Dervişoğlu’nun bir İzmir Milletvekili olarak İYİ Parti Genel Başkanı olmasını, İzmir Teşkilatı ve İzmir siyaseti açısından çok kıymetli bulduğunu belirten İl Başkanı Ülkü Doğan, “İzmir’den, diğer partiler de dahil olmak üzere ilk defa bir genel başkan çıktı. O da Müsavat Dervişoğlu oldu. Bu durum, İYİ Parti İzmir Teşkilatımız ve İzmir açısından çok kıymetlidir. Dervişoğlu, çok sevdiğim, saygı duyduğum bir siyasetçi. Dervişoğlu, sadeci İzmir’in değil, tüm Türkiye’nin saygı duyduğu, sevdiği bir siyasetçi. Çünkü Müsavat Bey sadece İzmir’de siyaset yapmadı. Üstelik partimizin kurucularından biridir. Müsavat Bey’in Genel başkan olması, İzmir teşkilatımız açısından bize hem çok yüksek bir motivasyon kaynağı oldu, hem de gururlandık. Dolayısıyla sorumluluğumuz da arttı. Genel başkanımıza mahcup olmamak için daha çok çalışacağız” dedi.

ÜMİT ÖZLALE, ZATEN ÜYELİĞİNİ SONLANDIRMAMIŞTI
İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale’nin partiye dönmesi ve İYİ Parti’nin geleceğiyle ilgili düşüncelerini de dile getiren İl Başkanı Ülkü Doğan, şu görüşlere yer verdi:

“Ümit Özlale, İYİ Parti’de üyeliğini sonlandırmadığını, kurultay sonrasında bu hususu değerlendireceğini söylemişti. Kurultay sürecindeki gelişmeler, Müsavat Bey’in genel başkan olmasıyla değerlendirmesini, partide kalma olarak yaptı. Biz de buna çok sevindik. Genel İdare Kurulu’nda İzmir’i temsilen Ümit Özlale ve Ali Topçu gibi iki değerli ismimiz var. Yedeklerde de Furkan Tuna var. YDK yedek listesinde de Gökhan Akkuş yer alıyor. Bundan sonra nasıl bir yol izlenecek? Bu iktidardan kurtulmak için bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek, bundan sonra da aynı inanç ve azimle mücadelemizi sürdüreceğiz. Artık vatandaşın, mevcut ekonomik şartlarda dayanacak gücü kalmadığını biliyoruz. Dolayısıyla İYİ Parti’ye çok önemli bir görev ve sorumluluk düşmektedir. Görevimizi çok iyi yapacağız, sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Genel başkanımız, bundan sonra hiçbir şey, eskisi gibi olmayacak, demişti. Gerçekten de bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İYİ Parti’nin güçlenerek büyüyeceğini, bundan sonraki süreç içerisinde ülke siyasetinde de çok önemli yol kat edeceği inancındayım.”

BEZİRCİLİOĞLU: CANIMIZI ALACAK HALLERİ YOK YA!
Yaklaşık 1 yıl görev yaptıktan sonra Genel Merkez kararıyla görevden alınan dönemin İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İzmir delegasyonundan Dervişoğlu’na pek oy gitmediğini öne sürdü. Dervişoğlu’nun genel başkanlığı için “Hayırlı olsun” temennisinde bulunan Bezircilioğlu, “Müsavat Bey, genel başkan olarak, kendisine oy vermeyen İzmirli delegasyona karşı intikamcı duygu içerisinde olur mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İYİ Parti kurultayını yaptı, hayırlı olsun. Sonuca saygı duyuyoruz. İzmir delegelerinden Müsavat Dervişoğlu’na oy veren pek olmadı. Tolga Akalın yarıştan çekilince, onun ilk turda aldığı 327 oyun üçte ikisi Müsavat Dervişoğlu’na, üçte biri de Koray Aydın’a gitti. Bu bir demokrasi yarışıdır. Kazanan adayımıza, İzmir Milletvekilimiz Müsavat Dervişoğlu’na başarılar diliyoruz. Partimiz inşallah daha iyi yerlere taşır. Ben de partide mevcudiyetimi sürdürmeye devam edeceğim. Bizim desteklediğimiz aday kazanmadı. Bu bir demokrasi yarışıdır. Kazanan başkanımızın da yolu açık olsun diyoruz. İzmir delegasyonu olarak oyumuzu Koray Aydın’a vereceğimizi söylemiştik. Sonuçta bir demokrasi yarışı oldu ve bizim desteklediğimiz aday kaybetti. Bu saatten sonra oy vermedik diye Müsavat Bey’in intikamcı duygu içerisinde davranacağını düşünmüyorum. Bu saatten sonra intikam deyip canımızı mı alacak? Burada intikam alınacak bir şey yok. Zaten Ümit Özlale’nin GİK listesine girdi. Böylece bizim görevden alınma sürecimizin nasıl yürüdüğüyle ilgili süreç tamamen netleşmiş oldu. Partinin üyesi olmaya devam edeceğim. Üst kurul üyeliği dışında bir görevim yok partide. Süreci ve çalışmaları, İYİ Parti üyesi olarak takip etmeye devam edeceğim.”

 
Bodrum'da can dost katliamı: Ekipler harekete geçti!
 
Karşıyaka'ya voleybolda Kübalı iki yıldız!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 30 Nisan 2024 Salı 09:34

Sinan bey, sizin kongre delegesi yaptığınız kişilerin yarısına yakını koltuklarını kaybedince partiden istifa etti. çünkü dertleri parti değil makamdı. hatta yerel seçimlerde chp adaylarıyla gezip oy talep ettiler, yetmedi kendi isimleriyle altı oklu logolar paylaştılar :) siz kankanız akpli necip nasır ile yola devam edin.

Yorumu oyla      0      0  
doğru 29 Nisan 2024 Pazartesi 17:40

Serkan doğru söylüyor, chp yardakçısı olmak yerine saray kapısında köpek olmak vardı, Akşener sonradan akıl etti bunu, etti de, bozkurtlar saray iti olmak istemedi, Akşener zihniyetini gömdü, geçti!

Yorumu oyla      0      0  
serkan 29 Nisan 2024 Pazartesi 13:56

musavattan cacık olmaz goreceksınız ıyı partı tarıhın tozlu sayfalarında chp yardakcısı tetıstıren bır kurulus olarak yer almıştır

Yorumu oyla      1      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asansör'de 3,5 saatlik başkanlar zirvesi: Toplantıda neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, partisinin ilçe belediye ...
Araştırmacı Yaldız'dan kurultay yorumu: Dervişoğlu, partiyi merkeze taşırsa kazançlı çıkar!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci-Yazar Ümit Yaldız, İYİ ...
Aytun Çıray'dan açıklama... İYİ Parti'ye geri dönecek mi?
İYİ Parti’den yaklaşık 1 yıl önce istifa eden İzmir eski Milletvekili ...
 
TBMM'de 'yeni anayasa' mesaisi başlıyor
Meclis'te nisan ayında gündem yoğun. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni ...
Ekrem İmamoğlu: Hamas terör örgütüdür
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CNN International'a ...
Erdoğan ve Bahçeli bugün görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.
 
TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor
TBMM'de gündem yoğun. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için ...
Mehmet KARABEL yazdı... O gün bugündür!
Mehmet KARABEL yazdı... O gün bugündür!
Bakan Fidan'dan Riyad'da diplomasi trafiği!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Temas Grubu toplantısına katılmak üzere ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva