HABERLER>POLİTİKA
18 Kasım 2021 Perşembe - 08:28

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, hedefi açıkladı: 6 vekil, 15 ilçe belediyesi!

İzmir’de yüzde 25 oy oranını yakaladıkları takdirde her iki bölgeden 3’er milletvekili çıkarabileceklerini iddia eden İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, önümüzdeki ilk yerel seçimlerle ilgili olarak da net konuştu: “31 Mart seçimlerinde 19 ilçeyi destekledik, 3 ilçede yarıştık. Yeni bir yarışta ilçe sayısı artabilir. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerindeki oya göre pozisyon yaratılacak ancak İYİ Parti’nin, en az 15 ilçe belediyesini alabilecek güce sahip olacağına inanıyorum.”

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, hedefi açıkladı: 6 vekil, 15 ilçe belediyesi!

EGEDESONSÖZ -  İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Başkan Kırkpınar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’in her köşesinde vatandaşlarla buluşmaya devam ettiklerini belirten Başkan Kırkpınar, Yargıtay tarafından onaylanmış 19 bini aşkın üyeye sahip olduklarını, yıl sonuna kadar bu rakamı 22 bine yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı. Başkan Kırkpınar, İl yönetimi olarak yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:

“Son 20 yılın son 2 - 3 yıllık kesitinde ülkede gündem hızlı değişiyor. Bu değişimin lokomotifliğini ülkeyi yönetenler yapmış oluyor. Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminden kaynaklı olarak 9 Temmuz 2018’de açıklanan kabinenin ortaya çıkarmış olduğu ülke yönetiminde, yönetilemeyen bir ülkeyle karşı karşıyayız. Hayatın her alanında yönetilemeyen bir ülkeyle karşı karşıyayız. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in, milletin dertleriyle dertlenip, dertleri de milletin kürsüsü dediğimiz partimizin grup toplantı salonunda dile getiriyor. Bununla beraber ülke meselelerini değerlendirmemiz dışında milletle buluşmamıza devam ediyoruz. Bunu İzmir’de 30 ilçede İl teşkilatı olarak biz de yapıyoruz. Aynı zamanda olası bir seçimde güçlü bir şekilde sandık hakimiyetini korumak için üyelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kalabalıkların yoğun olduğu yerlerde stant çalışmaları yapıyoruz. Şu anda Yargıtay’da onaylanmış üye sayımız 19 bini aştı. Hedefimiz 30 bin. Bu yılın sonuna kadar 22 bine ulaşmayı öngörüyoruz. Üye yapacağımız kişilerin iletişim ve kişisel bilgileri elimizde olduğu için bazen ihtiyaç duyduğumuzda hangi semtte oturuyorlarsa kendileriyle ilgili bilgi alıyoruz tabii. Biz üyelerimizi takip ediyoruz. Faaliyetlere katılması konusunda devreye sokuyoruz, toplantılarımıza davet ediyoruz. Onlardan da geri dönüşler alıyoruz. Dün evde otururken Karşıyaka ilçesine kayıtlıyım ben. Teşkilatımız cansiperane, tüm emeklerini ortaya koyarak hem yarına hazırlık hem de daha güçlü bir teşkilat oluşturmak adına çalışıyor.”

HİÇ PARTİ ÜYESİ OLMAMIŞ ÜYELERİMİZ ÇOĞUNLUKTA, ANCAK…
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti’ye üye olanların büyük kısmının, ağırlıklı olarak, politik tavrını sadece seçimden seçime desteklediği partiye oy verenlerin olduğunu söyledi. Kırkpınar, “Hiçbir partiye üye olmamış insanlarımızın çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Uzun bir süre AK Parti veya MHP’ye oy vermiş vatandaşlarımız da aramıza katıldı” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“İktidarın son döneminde döviz artışına bağlı olarak halka ‘İhracatta patlama oldu, ülke şahlanıyor, kalkınıyoruz’ diyorlar. Peki bunun yansımasını halk ne zaman görecek? Cumhur İttifakı’nın her iki partisine de oy verenler başka ülkede yaşamıyor ki. Hayatın çekilmez bir noktaya gediği süreçte vatandaşların da siyasi tercihlerinde de mutlaka değişiklikler oluyor. Gelip de ‘Rozetimi siz takın’ diyen geçmiş dönemlerde siyasi partilerde yöneticilik yapmış insanlarda var. Diğer siyasi partiler üye sayılarında 100 bini aştık, geçtik diyorlar. Aklıma TÜİK geliyor. TÜİK’in hem enflasyonla ilgili hem de işsizlikle ilgili açıklamaları var. Bunlara, coğrafyada yaşayan toplumun kaçta kaçı inanıyor? Yaşanmaz bir ülke, yönetilemez bir ülke diyoruz. Ama bunu toplum yaşıyorlar. Türkiye’de doğru iş yapan kuruluşlar var. Bunların ölçme yaptıkları alan sokaklar. Çıkan sonuç? Cumhur İttifakı’na oy verenlerin bazıları vazgeçmiş. Ama vazgeçtiğini ifade etmiyor. Üye anlamında en çok oyu yükselen parti İYİ Parti. İl ve ilçelere bakıyoruz. Her ay 1200 – 1500 civarında üye yapıyoruz. Herkes, e-Devlet’ten ulaşabilir. Biz 19 bini aştık, hedefimiz 30 bin diyorum. Hedefimiz 100 bin demiyorum.  Bir örnek vereyim. Bizim yakın çalışma arkadaşlarımızdan birinin babası hiçbir partiye üye olmamış, bize üye olmak istiyor. e – Devlet’e giriyor, kendisini AK Partili görüyor. Bu nasıl oluyor? Kendileri biliyorlar. Biz de kişi imza atmadan, o kişiyi üye olarak sisteme dahil etmiyoruz. Böyle bir şeyin o siyasi partiye gerçek anlamda katkısı olmaz. Bir de ülkede memnuniyet olsa üyelikteki artış iyi bir şey diyebiliriz. Ama ülke de iyiye gitmiyor. Bir tezatlık var.”

İYİ PARTİ KADAR OYUNU ARTIRAN BAŞKA SİYASİ PARTİ YOK
İYİ Parti’nin oy seviyesiyle ilgili soruya Kırkpınar’dan şu yanıt geldi:

“İzmir’de İYİ Parti üyelik oranı 31 Mayıs 2021 tarihinde yüzde 11,3’tü. Daha sonra ağustos ayında yüzde 19,3. Ekim ayında ise yüzde 19,6. Bu ilerleme hızlı bir şekilde olmuyor. Biz Türkiye geneli 9,97, İzmir’den ise 11,3’lük bir orandan tırmanarak geliyoruz. Bizim kadar oyunu artıran bir siyasi parti yok. Tek yükselen, değer gören parti; İYİ Parti. İzmir’deki yükseliş, Türkiye genelinin üzerinde. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Türkiye genelinde 9,97 iken, İzmir’de 11,3’tü. Hedefimiz seçim sürecine girdiğimizde İzmir’de tabanı en az yüzde 25’te tutmak. Her siyasi partinin kendi parti tüzüğü var. Bizim siyasi parti olarak tüzüğümüzde önseçim var. Ama 24 Haziran 2018 seçimlerine giderken şok, baskın bir seçimle karşılaştık. Bizim önseçim yapma şansımız yoktu. Üye sayımız, il ve ilçe parti teşkilatlarımız yeterli değildi. Şu anda 81 ilin ve 973 ilçe parti teşkilatı hazır, çalışma yapıyor. Tüzük gereği de önseçim var. Biz önseçim için hazırız. Parti içi demokrasi dediğimiz, emek veren vatandaşların karşılık bulması önseçimde belli olur. AK Parti iki dönem İzmir’e başka bir ilden insanları getirip belediye başkanı adayı yapıyor, sonuç alamıyor. 2002’de yüzde 35’le parlamentonun yüzde 65’ini almış AK Parti, İzmir’e talip oluyor ama alamıyor. Biz yüzde 25’i yakalarsak, iki bölgeden 3’er milletvekili hedefliyoruz. Türkiye’de birinci parti olmak gibi bir iddianın sahibiyiz. Tek başına iktidar gücünü sağlayacak duruma gelebiliriz. Apolitik insanlar da bunun farkında. Dolayısıyla bu hedefi 2’de 3’te tutmak da doğru değil. 6’da olabilir. Neden olmasın?”

CHP, DEMOKRASİ YOLCULUĞUMUZDAKİ PAYDAŞLARDAN BİRİ
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, seçimlerle ilgili düşüncelerini şöyle özetledi:

“Gününde bir seçim olursa, tahminen 25 Haziran 2023’te olacak. 8 – 9 ay sonra da yerel seçimler yapılacak; 2024’ün Mart ayının son pazar günü. Millet İttifakı’nın 2. büyük partisi olarak, paydaşı olarak milletle buluşmamız olmayacak mı? Biz İzmir’de 19 ilçeyi destekledik. 3 ilçede yarıştık. Urla, Selçuk ve Karşıyaka. Şimdi de bu yarışta ilçe sayısı artabilir. CHP, demokrasi yolculuğumuzdaki paydaşlardan biri. Diyelim ki bir ilçe de aldığımız oyla birlikte CHP ile başa baş durumdayız. O zaman kurayla mı birbirimizin adayını destekleyeceğiz, oy oranına bakarak mı yarışacağız? Biz Cumhur İttifakı’nın paydaşları gibi ‘Pazara kadar değil, mezara kadar demiyoruz’. Bizim önümüzdeki hedef sistem. Elbette saha da yarışacağız. Bu işbirliğinin esasında sistem var. Biz bugünden yarına hedef koyduk. İzmir’de en az 15 ilçe belediyesini alabilecek güce sahip olacağız, diyorum. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi var, oradaki oya göre pozisyon yaratılacak.”

PROVOKASYON KOKAN BU İŞİ KİM YAPTI, BİLMİYORUZ
Buca’da üye standında uğradıkları saldırıyı da değerlendiren Başkan Kırkpınar, “Böyle çirkin bir saldırıya maruz kaldık. Biz alan çalışmasını hem kaymakamlıklara, hem de İlçe Emniyet müdürlüklerine haber veriyoruz. Saat ve yer olarak bildiriyoruz. Onlar da emniyetlerini alıyorlar. Buca’da yaşanan olayda;  3 kadın 2 erkek yöneticimiz, üyelikleri yaparken gelen biri, genel başkanımıza küfürler ederek geçiyor. 2 dakika sonra o kişi tekrar gelip standa yöneliyor. Oradaki üye kayıt fişini almaya çalışıyor. Yöneticimiz de izin vermeyince bileğini büküyor. O kişi de standa tekme atıyor. Sonrasında kolluk kuvvetleri müdahale ediyorlar, emniyete götürüyorlar. Provokasyon kokan bu işi kimler düzenledi bilmiyoruz. Bizim arkadaşlarımız davacı oldu. Biz bunun yakın takipçisi olacağız” dedi.

VATANDAŞIN ALTYAPI VE TRAFİKLE İLGİLİ SORUNLARINI BÜYÜKŞEHİR’E İLETİYORUZ
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Büyükşehir’in çalışmalarını değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

“Millet ittifakının adaylarının başkanlık yaptığı hem Büyükşehir, hem de 24+1 ilçede performans değerlendirmesinden ziyade Millet İttifakı’nın halk nezdindeki durumu bizi alakadar ediyor. Halkı dinlememiz lazım. Gittiğimiz metropol ve çeperindeki ilçelerde de sorunlar var. Yerel idarenin çözmesi gereken sorunların başında İzmir’deki trafik sorunu var. Çok eski bir altyapıyla hizmete devam ediyorlar. Yerel yönetim başkanları, meclis üyeleri veya ilgili birimler. Mesela gittiğimiz yerlerde İZSU’yla ilgili hizmet akışında aksaklıklar olduğunu söylüyorlar. Onun dışında da trafik, altyapıyla ilgili olan sorunları iletiyoruz. Zaten gündem maddeleri bize geliyor, takip ediyoruz. Bu trafik probleminde bir kere otopark trafiği ana sebeplerden bir tanesi. Şehrin belli noktalarında müdahale edildiğinde hemen sonuç alınacak yerler var. Biri Alsancak Garı’nın önü.  Buraya bir altgeçit yapılmalı. Aynı şekilde Karşıyaka Vapur İskelesi, tramvay durağı ve Çarşı’ya giden yol. Alaybey’den başlıyor trafik kuyruğu. Burada da altgeçit olsa rahatlar. Biz Körfez şehriyiz ama deniz taşımacılığından yeterince faydalanmıyoruz. Küçük iskelelerle hareketlendirmeliyiz. Yeni varış ve kalkış noktaları eklememiz lazım. Taşımayı denize kaydırmak lazım. Yetkili mevkii ile zaman zaman bir araya gelip bunları anlatıyoruz. İhale süreçlerini, hazırlıkları yapıyorlar. Ama yerel yönetimle ne kadar ilgisi varsa merkezi idareyle de o kadar ilgisi var. Deprem mesela. Depremde evi yıkılmış insanlara yardımcı olurken, ‘8. Dairedeki, 11. Dairedekiler bizim partimizden. Önce onlara yardım edelim’ diyebilir misiniz? Elbette diyemezsiniz. Eşit bir hizmet akışı sağlanmalı.”

NEREDE HAKSIZLIK VARSA, İYİ PARTİ ONUN KARŞISINDA DURUR
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin emsal artışını olumlu gördüğünü, mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerektiğini anlatan Başkan Hüsmen Kırkpınar, odaların tavırlarıyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

“Ben o polemiklerden uzak duruyorum. Odalar dediğiniz, yasalarla kurulmuş kurumlar. Dava açabilirler. Bizim arkadaşlarımız da yardımcı oldular odalara mesela. Bergama’daki Millet Bahçesi örneğini gösterebilirim. Nerede haksızlık varsa, İYİ Parti onun karşısında durur. Odaların konusuna girmek istemiyorum. Hükümetin 2021 yılı için bu şehirde yaptığı ve yapacağı yatırım miktarı 2,5 milyar TL, yerel yönetimlerin harcama kalemi ve fiyatı 3,2 milyar TL. Raylı sistemle ilgili İZBAN’dan sonraki metro yapımında vs. hükümetin bir yatırımı yok. Vaatleri var. 35 proje, 35 İzmir dediler. Hiçbir gelişme yok.”

İŞE ALINANLAR ARASINDA KIRKPINAR SOYİSİMLİ ÜÇ KİŞİ VAR
İYİ Parti’nin Büyükşehir’e işçi yerleştirme talepleriyle ilgili tartışmalara da değinen Kırkpınar, şu bilgileri verdi:

“İYİ Parti’nin referansıyla belediyeye 60 kişi işe girdi. Liste içinde 3 tane Kırkpınar soyadı olduğunu söyledim. İzmir’de yaşayan 5 bin 550 kişi benim soyadımı taşıyor. Kırkpınar ailesi büyük bir ailedir. Aynı ailenin mensuplarıyız. Tabii bu insanların birbirini tanıması çok zor. Benim saklayacağım bir şey yok. Evet, ailemin fertlerinden 3 kişi çalışıyor. İzmir’de 2019 31 Mart günü belediye personeli sayısı 28 bindi. Şimdi 31 – 32 bin sanırım. Bizim verdiğimiz sadece 60 kişilik bir liste. Siz gönderin biz alırız, diye bir şey yok; çünkü orası da bir kuruluş. Çalışma ekiplerinin içinde ihtiyaç varsa, bizden arkadaş aldılar. Bizden eleman alsın, iş isteyelim falan! Bizim ne işimiz var, öyle işlerle. Üniversite mezunu evde oturan bir gencin orada işbaşı yapmasının ne mahsuru var? ‘Birileri halihazırda bir yerde çalışırken hadi seni belediyeye yerleştirelim’ diye bir şey yok. Şimdiye kadar İYİ Parti’nin referansıyla 60 kişi işe girdi. 3’ü Kırkpınar soyisimli. Ben kişisel gayretlerimle en az 200 civarında kişiyi işe yerleştirdim. Şu anda bizim ilçe binamızdaki kutuda 3 bin kişinin özgeçmişi duruyor.”

LÜTFÜ TÜRKKAN’IN AĞZINDAN ÇIKAN CÜMLELER, PARTİMİZDE SIKINTI YARATTI
Erken seçim konusundaki görüşlerini de aktaran Kırkpınar, Lütfü Türkkan vakasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu:

“Genel başkanımız her konuda olduğu gibi bütün samimiyetiyle ‘Benim bu öngörüm tutmadı, bir daha böyle bir yorumda bulunmayacağım’ dedi. Yorumda bulunsak da bulunmasak da 25 Haziran 2023’te bu seçim olacak. 1,5 yıl sonra yapılacak. Biz hazırız, ister bu pazar olsun, ister 25 Haziran 2023’in pazar günü olsun. Dert değil. Lütfü Türkkan konusuna gelince. Çok talihsiz bir olay. Orada çarşı ziyareti yaparken araştırmalarımıza göre İzmir’den Bingöl’e gitmiş biri. O kişinin kardeşi de terör örgütü elemanları tarafından tasarlanmış bombanın üzerine basarak vefat etmiş. Toplumun önündesiniz. Oturmasına, kalkmasına, konuşmasına elbette ki dikkat edeceksiniz. Bu ülkeyi yönetmek gibi bir iddiada bulunan partinin Grup Başkanvekilisiniz. Ağızdan çıkmış zaten geri dönülemez. Dikkat etmelisiniz. Gergin bir toplum, yönetilemeyen bir ülke var. Bu kişi de genel başkanımıza 2018’den beri sosyal medya yoluyla ağır hakaretler yapıyormuş. Fakat Sayın Lütfi Türkkan’ın kendi ağzından çıkan cümleleri hem partimize hem kendisine sıkıntı yaratmış oldu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi söyledikleriyle ilgili bir film şeridi yapın. Şehidin babası çok karaktersizmiş, ifadesini kullandı. Avustralya’da katıldığı radyo programında şehide ‘kelle’ demiş. Şehit yakınını hapse attırmış. Ama siz de bunları yaptınız demek, artık bu toplumun ülkenin işi değil. Kötü bir olayla karşılaştık. Türkkan da gereğini yaptı ama kesmiyor arkadaşları. Genel başkanımızın konuşmasından sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadın haklarıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını sokağa davet etti. Bu doğru bir şey mi? Bu ülkenin huzura, refaha, birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde doğru mu bu?”

PARTİNİN EKONOMİ POLİTİKALARI BAŞKANLARINI İZMİR’E DAVET EDECEĞİZ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yakında İzmir’e gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya, Kırkpınar’dan şu yanıt geldi:

“Genel başkanımız muhtemelen yarın Denizli’de olacak. Yakın dönemde İzmir programı görünmüyor. Ama genel merkezimizden ekonomi politikaları, kalkınma politikaları ve toplumsal politikaları başkanlarını İzmir’e davet edeceğiz. Önce partililerimize, sonra basına açık bir şekilde görüşme yapacağız. Ağırlıklı olarak ekonomi, tarım ve maliyetlerle ilgili bir ziyaret olacak. Tam kesinleşmeyen bu programı yakında netleştireceğiz.”

 
Almanya vaka sayılarında dünya ikincisi oldu
 
Denetimden kaçtı, polise çarptı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 18 Kasım 2021 Perşembe 16:53

hayalleri bırkaın izmride bir tek ilçe alamazsınız hadi gule gule

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 vekilin dokunulmazlık fezlekesi TBMM'de!
CHP'li 2, HDP'li 3 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ...
CHP Konak'tan yeni başkan ile Batur'a ziyaret
CHP Konak İlçe Başkanlığı görevine getirilen Akın Küçükoğullarından ve ...
Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ...
 
Erdoğan’ın programı netleşti: Önce danışma sonra miting!
İzmir’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı büyük ...
Prof. Dr. Kalyoncu'dan körfez için komisyon talebi: Gediz planı hayata geçmeli
İzmir Körfezi’ndeki kirlilikle ile meclise araştırma önergesi veren MHP ...
Beştepe'de 45 dakikalık kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile Beştepe'de 45 dakika süren bir görüşme yaptı.
 
Erdoğan: Faizi savunanla beraber olamam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri ...
CHP'li Kılıç'tan RTÜK'e: İçinde bulunduğu durum tam Aziz Nesinlik
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda ...
AK Parti'nin yeni grup başkanı belli oldu
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Başkanı seçildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva