HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2021 Çarşamba - 12:24

CHP'li Kılıç'tan RTÜK'e: İçinde bulunduğu durum tam Aziz Nesinlik

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, RTÜK’te “eş, dost, akraba ve tanıdıklara” kadro dağıtılması ile “her daire başkan yardımcısına 6 yardımcı düşmesi garabetini” Meclis gündemine taşıdı.

CHP li Kılıç tan RTÜK e: İçinde bulunduğu durum tam Aziz Nesinlik

CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, “Devletin RTÜK Başkanı olmak yerine AK Parti’nin RTÜK Başkanı” gibi davranan Ebubekir Şahin Başkan olduktan sonra RTÜK’ün, kadrolaşma, liyakatsız atamalar, muhalif gördüğü TELE1, KRT, FOX ve Halk TV gibi kanallara cezalar yağdırırken yandaş basını görmezden gelme gibi tutarsız ve “yandaşlıkta pik yapma” uygulamalarına devam ettiğini bildirdi.

Yakında RTÜK’te bir personele bir daire başkan yardımcısı düşecek”
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in son dönemlerdekurumdaki kadrolaşmayıbir üst basamağa taşıdığını, yandaşlıktan sonra kadrolaşmada da “pik” yaptığını vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç,açıklamasında şunları kaydetti:

“RTÜK, gerçekten devletin ‘ilginç’ bir kurumu haline gelmeye başladı. RTÜK’ün bir başkanı, iki başkan yardımcısı var; kurumda sekiz daire başkanı görev yaparken, bunlara yardımcı olmak üzere ise 46 daire başkan yardımcısı bulunuyor. Yani her daire başkanına neredeyse altı yardımcı düşüyor. RTÜK Başkanının iki yardımcısı varken, daire başkanının 6 yardımcısı var. Demek ki daire başkanlarının daha çok yardıma ihtiyacı var!

RTÜK’te kaç kişi çalışıyor diye baktık. İşçiler hariç600 memur çalışıyor, yani her 13 personele bir daire başkan yardımcısı düşüyor. Kata baktık, RTÜK binası, başkanın bulunduğu bölüm hariç beş kattan oluşuyor. Yani binanın her katına dokuz daire başkan yardımcısı düşüyor. RTÜK’te Ebubekir Şahin’in yaptığı liyakatsız yandaş kadrolaşması böyle devam ederse, yakında bir personele bir daire başkan yardımcısı, her kata da onlarca daire başkan yardımcısı düşecek. O zaman da muhtemelen işe gelen personel oturacak sandalye bulamayacak veya personel, sırayla koltuklara oturmak zorunda kalacak.  RTÜK’te gidişat ona doğru gidiyor!”

“Yandaş kadrolaşması öyle bir halde ki kurumun şu anda içinde bulunduğu durum tam Aziz Nesinlik”
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Kılıç, RTÜK’ün, AK Parti iktidarının çok rahat ve geniş bir şekilde kadrolaştığı kurumların başında geldiğini ifade ederek, “RTÜK’te yandaş kadrolaşması öyle bir hale gelmiş ki kurumun şu anda içinde bulunduğu durum tam Aziz Nesinlik. Neden? Söyleyeyim: RTÜK’te yardımcısını hiç görmeyen, tanımayan daire başkanları var. Yolda dışarıda tesadüfen karşılaşsalar birbirlerine selam bile veremezler. Evet, durum gerçekten böyle. Aziz Nesin yaşasa idi bununla ilgili çok güzel parodili yazılar yazardı, Levent Kırca da çok güzel parodili tiyatro oyunları sergilerdi. Bizler de hep birlikte gülerdik ama maalesef burada gülemiyoruz, tam tersine üzülüyoruz. RTÜK gibi güzide bir kurumumuzun, Ebubekir Şahin’in elinde oyuncak gibi bu hallere düşürülmesine gerçekten üzülüyoruz.” dedi.

Bu daire başkan yardımcılarından bazıları işe hiç gelmediği, “bankamatik memuru” olduğu için, daire başkanlarının onları tanımamasının şaşırtıcı olmaması gerektiğini belirten CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Nasıl ki RTÜK Başkanı Şahin’in, AKP iktidarına yönelik eleştiri yapan her televizyon kanalını susturmasına, AKP lehine olanları ise görmezden gelmesine, ‘komşularından gözüne kestirdiği 3-5 kişi için liste yapıp kıyıma onlardan başlayacağını söyleyen’ Sevda Noyan’ın açıklaması için ‘çok büyütülecek bir konu değil’ demesine şaşırmıyorsak, daire başkanlarının yardımcılarını tanımamasına da şaşırmamalıyız!” diye konuştu. 

“RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin istifa etmelidir”
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Ebubekir Şahin’in RTÜK’ün tarafsızlığına ve bağımsızlığına gölge düşürdüğünü ifade ederek, “RTÜK’te, yandaşlıkta pik yapan, eş, dost, akraba, hısım, tanıdık, yandaş kim varsa herkesi kuruma dolduran, onları bankamatik memuru yapan bu nedenle daire başkanlarının yardımcılarını tanımaması gibi garabet bir duruma RTÜK’e düşüren Ebubekir Şahin bir an önce görevinden istifa etmelidir.” ifadesini kullandı.

 
Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu
 
Türkiye'yi dolaşacaklardı... İlk durakta 'Arven' molası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin yeni grup başkanı belli oldu
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Başkanı seçildi.
CHP Konak'ta yeni başkan belli oldu!
Cumhuriyet Partisi İzmir Konak İlçe başkanlığında dün yaşanan ses kaydı ...
CHP'li Sertel'den infaz koruma memurları için çağrı
İnfaz ve koruma memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na dahil edilmesi ...
 
Akşener'den Erdoğan'a 'ahlak yoksunu' yanıtı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Konak'ta sıcak dakikalar... Başkan kim olacak?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir ...
Bayraklı CHP’de ilk aday Samed Tekin: Kimsenin adamı değilim
Pınar Susmuş başkanlığındaki yönetimin istifalar nedeniyle düşmesinden ...
 
Başkan Sürekli'den 'birlik' mesajı: Birileri gibi kayırarak hizmet üretmiyoruz
Bergama, Kınık, Dikili, Foça ve Aliağa ilçelerinin mahalle başkanlarıyla ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ...
CHP Konak’ta deprem: Ses kayıtları istifa getirdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva