HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2021 Çarşamba - 13:05

Erdoğan: Faizi savunanla beraber olamam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ''Helalleşme yolcuğuna çıkıyorum'' açıklamasını eleştiren Erdoğan, ''Sen önce başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan git helallik dile'' dedi. Ekonomik gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı, ''Faiz sebeptir, enflasyon neticedir'' diyerek faizle ve enflasyonla mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Erdoğan ''Bu yolda ben faizi savunanla beraber olamam, olmam'' şeklinde konuştu.

Erdoğan: Faizi savunanla beraber olamam

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına 88 yaşında hayatını kaybeden yazar ve şair Sezai Karakoç'u rahmetle anarak başladı, ''Hepimiz için çok önemli bir kayıptır. Tüm insanlığın başı sağolsun'' dedi.

Cumhurbaşkanı, Karakoç'un Mosa Roza adlı şiirinden dizeler okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Başkanı seçilen Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'a yeni görevinde başarılar diledi.

İYİ PARTİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN VE MERAL AKŞENER'E TEPKİ
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

''Şehit yakınlarına hakaret edenlerin bizim de milletin gözünde de milletvekilliği sakıt olmuştur. Bu erdemsiz yüzsüz kişiliklere hak ettiği dersin gittikleri her platformda ve sandıkta verileceğine inanıyorum. Genel başkanı bir bayan olanın küfrü asla yenilir yutulur değil. Bir bayanın ağzından 'yavşak, yavşaklar' diye bir ifade çıkar mı? Bu çatının altı bunu da gördü. Milletim bu tür bir bayana gereken dersi cevabı 2023'ün Haziran'ında verecektir. Bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez. Şehitlerinin emanetlerine saygı göstermeyenden bu millete hayır gelmez.

''CHP'NİN TEZKERE OYLAMASINDAKİ TUTUMU TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALMAKTA''
CHP'nin tezkere oylamasındaki tutumu Türkiye'yi hedef almaktadır. Bu oylamadan sonra CHP'nin sırtını kimler sıvazlıyorsa ipini de onlar tutuyor demektir. CHP'yi yönlendirenler ülkemiz için zararlı bir oyun oynuyor. Başarırlarsa Türkiye kaosa sürüklenecek. CHP Genel Başkanı, kendisine verilen görevi başaramadığını görünce değerlerimizi istismar etmeye başladı. CHP'nin öncülüğünde hayata geçirilmeye çalışılan proje, eski Türkiye'yi hortlatma, demokrasimizi yıkma, ekonomimizi çökertme, insanımızı esir alma projesidir.

KILIÇDAROĞLU'NA: ÖNCE BAŞÖRTÜLÜ BACILARIMDAN HELALLİK DİLE
Kılıçdaroğlu son günlerde bir de 'helalleşelim' demeye başladı. Kılıçdaroğlu helalleşmeyi nasıl tanımlıyor? Sen önce benim başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan git helallik dile. Utanmadan sıkılmadan hala 'Onların hukukunu biz koruduk' diyorsun. Hayatın yalan. Bu işin gerisindeki niyeti görmesek diyeceğiz ki olabilir, insan değişebilir. Ortada bir değişim de yok değişen kimse yok. Ülkemizi yabancılara şikayetle, yalan yanlış ifadelerle milletimizin gündemini fuzuli yere işgalle başlayan süreç milli çıkarlarımıza darbeler vurma safhasına geçmiştir. Milletimizle birlikte 15 Temmuzun ardından bu kirli kanalları kapatınca bu defa ekonomimiz doğrudan saldırı altına alındı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
Şayet, 2022'yi ve 2023'ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden geride bırakabilirsek önümüzde çok parlak bir gelecek bizi bekliyor. Küresel düzeydeki fahiş artışlar sebebiyle birim maliyetleri 3-4 kat artan, doğalgaz, elektrik, akaryakıt gibi fiyatları kontrol altında tutuyoruz. Doğalgazı maliyetinin 4'te 1'i, elektriği maliyetinin yarısına konutlara ulaştırıyoruz. Akaryakıtı Avrupa'nın en ucuz fiyatları ile biz sunuyoruz. Yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz.

''FAİZİ SAVUNANLA BERABER OLAMAM''
Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Faize milletimizi ezdiremeyiz. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Faizle enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki onlar faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.''

''BUNLAR NASIL İŞ ADAMI?''
İş adamlarımıza diyoruz ki düşük faizle kredi istiyordun, haydi gel al, niye almıyorsun. TÜSİAD'ı vesairesi yüksek faizden bahsediyorlar. Yatırımdan yanaysan buyurun işte size kredi düşük faizle. Hadi alın krediyi de yatırım yapın. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl işadamı?

''SONDAJ FİLOMUZA DÖRDÜNCÜ GEMİMİZİ DE EKLEDİK''
Milletimizle bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Türkiye halen 3 derin deniz sondaj gemisi iki sismik araştırma gemisiyle Akdeniz ve Karadeniz'deki çalışmalarını sürdürüyor. Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik. Bu gemi 7. nesil olarak adlandırlan en son teknoloji ile sıfır bir gemidir. Boyu 238 eni 42 metre olan yeni gemimizle denizin 3665 metre derinliğine kadar sondaj yapabileceğiz.''

 
Altay büyükleri geride bıraktı... Dünyada 7'inci oldu!
 
Aydın Şehir Hastanesi’nde kamu zararı iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan RTÜK'e: İçinde bulunduğu durum tam Aziz Nesinlik
TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda ...
AK Parti'nin yeni grup başkanı belli oldu
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, AK Parti TBMM Grup Başkanı seçildi.
CHP Konak'ta yeni başkan belli oldu!
Cumhuriyet Partisi İzmir Konak İlçe başkanlığında dün yaşanan ses kaydı ...
 
CHP'li Sertel'den infaz koruma memurları için çağrı
İnfaz ve koruma memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na dahil edilmesi ...
Akşener'den Erdoğan'a 'ahlak yoksunu' yanıtı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Konak'ta sıcak dakikalar... Başkan kim olacak?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir ...
 
Bayraklı CHP’de ilk aday Samed Tekin: Kimsenin adamı değilim
Pınar Susmuş başkanlığındaki yönetimin istifalar nedeniyle düşmesinden ...
Başkan Sürekli'den 'birlik' mesajı: Birileri gibi kayırarak hizmet üretmiyoruz
Bergama, Kınık, Dikili, Foça ve Aliağa ilçelerinin mahalle başkanlarıyla ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva