HABERLER>POLİTİKA
11 Şubat 2021 Perşembe - 18:35

İYİ Parti'den 'davet' açıklaması: CHP ‘atlamışız' dedi ama...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli tramvayı temel atma törenine İYİ Parti'nin katılmaması konusunda konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 'CHP özür diledi ama tören Büyükşehir'indi onlar herhangi bir dönüş yapmadı' dedi. Basın açıklamasında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ise Türkiye'de yeni bir siyasi dönemin başladığını ifade etti.

İYİ Parti den  davet  açıklaması: CHP ‘atlamışız  dedi ama...

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'ın katılımı ile Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde "seçim stratejilerinin konuşulması ve İl teşkilatına dinamizm katmak" amacıyla toplantı düzenlendi.

İlk 15 dakikası basına açık olarak yapılan toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Akalın'ın yanı sıra, İYİ Parti İzmir il Başkanı  Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan, İYİ Parti İzmir İl yöneticileri ve İlçe Başkanları da katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Tolga Akalın ve Hüsmen Kırkpınar önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni 'Çiğli tramvayı temel atma töreni'ne İYİ Parti'nin davet edilmemesi hakkında konuşan Kırkpınar, "Ben davet almadım İzmir İl Başkanlığı olarak. CHP bununla ilgili beni aradı ve atlamışsız özür dileriz dedi ancak ben bunu fazla önemsemedim" dedi.

MİLLET İTTİFAKI'NIN TÜRKİYE’DE İKTİDARININ MÜJDESİ OLACAKTIR
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, seçimin erken de olsa zamanında da olsa hazır olduklarını ifade etti. Kırkpınar, "Erken seçim yok dediler, 2023 Haziran dediler, ancak bir türlü birbirlerini ziyaretten, birbirlerini yoklamaktan anket çalışmaları yapmaktan vaz geçmiyorlar. Bizde diyoruz ki 3 yıllık bir partiyiz, önümüze her türlü engeli koyarak seçimlere girmemiz konusunda zorluklar çıkarttılar onları d aştık. Milletimizin bütün dertleri ile ilgilenen, ve her daim ilgilenen güçlü bir teşkilatımız var. Hepsinden önemlisi Türk Milletinin umudu olmuş bir genel başkanımız, liderimiz var. Seçimi ister erken yapsınlar ister baskın yapsınlar, İYİ parti hepsine hazır. Baskına da hazır, erkene de hazır, gününde yapılacak seçime de hazır. Bu sürecin doğru analiz edilerek, doğru işleri doğru zamanlarda yapmaya gayret eden İYİ Parti, bugün İzmir'de 30 ilçe başkanı, ilçe başkan yardımcılarımızla bir toplantı düzenledik. Bugün yapılacak olan toplantıyla bizim için tarihi önemli olmayan o seçimde, açılan sandık ve oy sayısı derken o günün sabahına karşı Millet İttifakı'nın Türkiye’de iktidarının müjdesi olacaktır" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE DEĞİŞİMİN ŞAFAĞINDAYIZ
Türkiye'de değişimin şafağı olduğunu ifade eden Akalın, CHP ile gerçekleştirilen işbirliği sonucunda  sandığa güvenin arttığını belirtti. Akalın, "Bir varsayım üzerinden yani Türkiye'de 20 Haziran'da seçim olacağı varsayımı üzerinden ve yine bu seçime İYİ Parti'nin  tek başına gireceği varsayımı üzerinden bir seçim çalışmasına başladık. Bunun amacı Türkiye'de bulunan sandıkların tamamına hakim olmak ve sandık güvenliğini sağlamak ve bunu göstermek için yola çıktık. Bu çok önemlidir. 2019 yılında mahalli seçimlerde CHP ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinde milletimizin sandığa olan güveni artmıştır. Bu da demokrasiye olan güveni arttırmıştır. Bu senaryolar bizim için varsayımdır ve zor bir senaryo seklidir. Bizim siyasi hareketimiz geleneksel olarak adı parti olan ama kendisi politik tepki olan yapılardan farklı. 2018'de 4 parti olarak Millet ittifakını yürüttük ve yerel seçimlerde de sadece CHP ile ittifakı yürüttük. Önümüzdeki süreçte ise yapılacak ittifak ile ilgili yetkili kurumların vereceği karar doğrultusunda şekillendirmeler oluşacaktır. İYİ Parti hareketi görünüşte 3 yıllık parti olmakla birlikte, 150 yıllık siyasi geleneği barındıran bir partidir. Öyle bir partidir ki kuruluş hikayesi ile birlikte  Türkiye'nin gördüğü en demokratik siyasi partidir. Bu hareket ne merkezin sağında nede salondadır. Bu merkezin tam ortasındadır. Çok gaddar bir el hukuk üzerinden bizim yürüyüşümüzü durdurdu ancak biz durmadık. Türkiye'yi yöneten siyasi iradeyi  reddeden ve yeni bir düşünce ortaya koyan partiyiz. Siyasi ümmetçi olarak tabir ettiğimiz Türkiye'nin  sapmasına neden olan iradeyi, 21'nci YY'da Cumhuriyeti yeniden doğurup  onları devre dışı bırakacağız. Artık birbirini gererek değil, birbirini severek te iktidar olunabileceğini tüm dünyaya göstereceğiz. Önümüzdeki dönemde Türkiye'de değişimin şafağındayız. B değişimi bir Türk kadının önderliğinde inşallah bitireceğiz. Bu makul aklın yönettiği uzun dönemli bir iktidarın gelmek üzere olduğunu tüm milletimize göstereceğiz" dedi.

Sözlerine Anayasa tartışmaları ile devam eden Akalın, "Sayın Cumhurbaşkanı bir taraftan 'sivil' anayasa cümlesini ortaya koyarken Adalet Bakanı'da anayasaya 1921 ruhunu üfleme hedefindeydi. FETÖ'cüler Türk subaylarını cezaevlerin doldururken, kendi darbeciliklerini gizliyorlardı. Bakıyorum ki körle yatan şaşı kalkıyor. Acaba HDP 'ye mi yapılmış bir çağrı olduğunu düşünüyoruz. Baktığımızda bizim HDP ile anayasa yaptığımız iddialarını ortaya atıyorlardı, acaba o zaman bizi itham edip şimdi kendileri mi yapıyor. İktidara yakın basın organları dediler ki iki konuyu tartışmayacağız. Bunlardan biri üniter yapı diğer partili cumhurbaşkanlığı yapısı. O zaman bizimle hangi aşamada konuşacaklar" dedi.

YENİ KURULAN PARTİLERDEKİ ARKADAŞLAR DİKKATLİ OLSUN
Yeni kurulan ittifaklara bakış açılarının sorulması üzerine değerlendirmede bulunan Akalın, 'hayırlı olsun' ifadelerini kullandı. Akalın, "Az önceki merkez kimliğimizi ortaya koyarken bunun üzerinden ortaya koyamayacağımız siyasi yapıdan belirttik. Günün şartları politik yapıları ortaya koyar ancak şunu görmek lazım, 19 yıllık iktidarın başarısının altındaki sır muhalefeti de tanzim etmesidir. 2003 yılında genç parti 7 oranında oy almıştı ve tanzim edildi. 2007'de ANAP CHP anlaşması vardı be bir görünmez el değildi ve o birleşme tasrif edildi. Etkili bir siyaset yapıyordu Süleyman Soylu, 'gel soylu' oldu. Bize de yapılanı hatırlayın. Genel başkanımıza başbakanlık teklif edildi. Yeni parti kurulma aşamasında da hepsi bir iddia üzerine kuruluyor. Bazen çerçeveyi büyüterek bazen de küçülterek süreci büyütmeye çalışan durumlar olabilir. Bu partideki arkadaşlar buna dikkat etmesi lazım. Millet çok dikkatli izliyor durumu ve çok hakim duruma. Bir siyaset hareketi başlatıyor arkadaşlar onlarda hayırlı uğurlu olsun. Biz İYİ Partide temel Milliyetçilik anlayışı kapsamında uzman çavuşlarla özel hareket memurluğu arasında bir kariyere mahkum edilen Türk Milliyetçiliğinin devlet yöneten milliyetçilik olması gerektiğini düşündük" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
İYİ Parti'nin mevcut oy oranı ile ilgili de bilgi veren Akalın, İYİ Parti'nin şu an asgari oyunun 14-17 bandında olduğunu söyledi. Akalın, "Genel Başkanımız cumhurbaşkanı adayı olduğunu istediğini ancak bu konuda Türkiye'nin önünü kapatacak bir politikayı benimsemeyeceğini söyledi. Bu yüzden bu bugün değil o gün ortaya çıkacak bir durumda. Bize gelen durum şu an en az 14-17 arasında dağılan bir oy oranımız var. Sokakta bu heyecanı her arkadaşımız görüyor. Biz çok yakın zamanda muazzam bir patlama bekliyoruz İYİ Parti ile ilgili. Buna net bir oran vermek hadsizlik olur ve ben bunun içine girmem. Zor bir süreç yaşıyoruz çünkü eşit bir düzen yok. 11'e 11 maç yapıyorduk ancak 50+1 çıkarıldı. Karşımızdaki yapı ayakta kalabilmek için her türlü yapıyı kendine uygun görüyor. Türkiye'de dönem değişiyor ve yeni bir dönem başlıyor" diye konuştu.

İLKESEL BİR TUTUMDUR
Aytun Çıray'ın Genel Başkan Başdanışmanlığına atanması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akalın, "Denizler dalgalanmadan durulmuyor. 3 yıllık siyasi parti olduğumuz için sevinçlerimizi de üzüntülerimizi de açıkça yaşıyoruz. Benim burada gördüğüm Çıray, Genel Başkanımızın kararlarını eleştirmedi. Aytun bey çok tecrübeli biridir ve yakın zamanda olumlu adımların atılacağına inanıyorum. Bana göre ilkesel bir tutumdur" dedi.

'ATLAMIŞIZ ÖZÜR DİLERİZ' DEDİLER
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni 'Çiğli tramvayı temel atma töreni'ne İYİ Parti'nin davet edilmemesi hakkında konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Ben davet almadım İzmir İl Başkanlığı olarak. CHP bununla ilgili beni aradı ve atlamışsız özür dileriz dedi ancak ben bunu fazla önemsemedim. Olabilir atlanabilir. CHP İl Örgütü'nün temel atma töreni değil İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli Tramvayı temel atma töreniydi, henüz Büyükşehir'den bu konuda yorum veya demeç duymadım. Bunların hiçbirinin benim açımdan önemi yok. Elbette ki kurumsal anlamda iki parti demokrasi yolculuğuna çıkmış iki güçlü partidir" diye konuştu

 
'Ekstrem sporları seviyorum, o da bana ayak uydurmaya çalıştı'
 
İngiltere'den korkutan mutasyon haberi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Canpolat 11 Şubat 2021 Perşembe 23:58

Sizi ve sizleri kale alıyorlarsa NAMERDİM...Yazık çok yazık bu kadar ucuz siyaset yapılmaz. İttifak yaptığınız ilçe belediyelerine (başta GAZİEMİR)bir tane İYİ partili işe aldıramadınız. Sizi ve sizleri o kadar savsaklıyorlarki gözleriniz kör mü oldu? görmüyormusunuz. Valla tek başınıza çok daha büyük başarılar kazanabilirsiniz. "ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KARDIR!!!"

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan'dan 'Berberoğlu' yorumu: Geç de olsa adalet yerini buldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun ...
CHP'li Bakan: Cumhurbaşkanı doğru bilgilendirilmedi!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
CHP’li Polat: İhracatçılar kur politikalarına mahkûm!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, TBMM Genel Kurulu’nda ...
 
AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'kredi' eleştirisi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de geçtiğimiz gün Cumhuriyet ...
Saadet İzmir'de sahaya iniyor
Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, her ay İzmir’in bir metropol ilçesinde ...
Ak Parti Buca’dan engellilere özel masa
Engellilere yönelik yaklaşımı ve gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken ...
 
Kurtulmuş'tan muhalefete yeni anayasa çağrısı
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yeni, çağdaş ve katılımcı ...
'17-25 Aralık' vurgusu yaptı: 'Hayali ses kayıtları'
AK Parti Genel Merkez MYK’sı tarafından kesin ihraç istemiyle disipline ...
Bahçeli, genel başkanlığa yeniden aday!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "13.Olağan Büyük Kurultayımızın 18 Mart ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva