HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2024 Perşembe - 16:23

İYİ Parti adayı Özlale, vaatlerini açıkladı: İzmir'i, Ankara'ya muhtaç bırakmayacağız!

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, yerel seçimlerle ilgili olarak vaatlerini ve projelerini açıkladı. Özlale "“Tüm bunları nasıl yapacağız?  Bir aday Ankara'dan kaynak getireceğim diyor diğer aday kaynağını bile açıklamıyor, başkasına teslim  olmayın diyor sadece. Biz bunu nasıl başaracağız? Kendi gelirimizi yaratacağız. İzmir kendi bütçesini yaratıyor. 5 yıl içinde merkezi hükümetten aldığımız gelir kalemlerini bütçenin yüzde 20'sine, 2'nci yılda yüzde 40'ına ulaştıracağız. İzmir'i Ankara'ya muhtaç bırakmayacağız. Mevcut belediye gibi bahaneye sığınmayacağız" dedi.

İYİ Parti adayı Özlale, vaatlerini açıkladı: İzmir i, Ankara ya muhtaç bırakmayacağız!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de partisi tarafından düzenlenen programda yer aldı.

Programda İYİ Parti’nin aday ve proje tanıtımları gerçekleştirildi. Programa İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ile il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

KENDİ GELİRİMİZİ YARATACAĞIZ
Programda Büyükşehir adayı Özlale projelerini tanıttı. Programda açıklama yapan Özlale “Tüm bunları nasıl yapacağız?  Bir aday Ankara'dan kaynak getireceğim diyor diğer aday kaynağını bile açıklamıyor, başkasına teslim  olmayın diyor sadece. Biz bunu nasıl başaracağız? Kendi gelirimizi yaratacağız. İzmir kendi bütçesini yaratıyor. 5 yıl içinde merkezi hükümetten aldığımız gelir kalemlerini bütçenin yüzde 20'sine, 2'nci yılda yüzde 40'ına ulaştıracağız. İzmir'i Ankara'ya muhtaç bırakmayacağız. Mevcut belediye gibi bahaneye sığınmayacağız” dedi.

Özlale şunları söyledi:

“Tam 101 yıl önce 9 Eylül coşkunun tadını çıkarılırken iktisat kongresini yapmış. Mesele sadece belediye kazanma meselesi değil. Bizler sizin desteğiniz ile o belediyeyi kazanırız. Bizim daha büyük hayallerimiz var, daha büyük İzmir vizyonumuz var. İzmir’i sanayinin, ihracatın lokomotifi yapmak için yola çıktık. Ben sizin çöpünüzü toplar, yollarınızı yapar, altyapı sorunlarınızı çözerim. 

-İlk 300 günde geldiğinde su faturalarını yüzde 35 düşüreceğiz. Hiçbir işletme kullanmadığı atıksu bedelini kullanmak zorunda kalmayacak.

-Toplu ulaşım 7/24 olacak.

-Mavi körfez projesi ile kimsenin cebinden para çıkmadan yurtdışı hibeleri ile projeyi başlatıp körfezi ile barışık İzmir'i hayata geçireceğiz.

-İZBAN seferlerini artıracağız.

-Atıl durumdaki hastaneleri güçlendireceğiz, belediye hastaneleri kuracağız. Sizler Bayraklı Şehir Hastanesine mecbur kalmayacaksınız. Yaş almış vatandaşlarımız bakanlığa mecbur kalmadan belediye hastanesinde tedavi olacak.

-İzmir Otogarı’nı yenileyip cep otogarları açacağız.

-Vergi levhası olmayan tüm işletmelere kapatacağız. Suriyeli işletmelerden başlayacağız. 

-Madde bağımlılığını bu kentin hafızasından çıkaracağız.

-Artık denizler taşmayacak yüzer dalgakıranlar ile su ve deniz baskınlarını engelleyeceğiz. Hiçbir eve su basmayacak, sözünü veriyorum.

-İkinci bahar yaşam sitelerinin temelini atacağız. Her ilçede nöbetçi ambulans hizmetlerini başlatacağız.

-Trafiği azaltmak için ağır vasıtalara şehir içinde saat sınırlaması getireceğiz. 

-Kıyı ilçelerde yüzer otopark kuracağız. Kamu binalarının atlına yer altı otoparkları inşa edeceğiz.

-Turizm sezonunun yıla yayıp hepsine marina yatırımlarına ağırlık vereceğiz.

-Dış fonlardan bütçenin yüzde 10 kadar hibe desteği sağlayacağız.

-Açık hava reklam gelirini yıllık 1milyar TL'nin üstüne çıkaracağız.

-İzmirimiz artık elektrikli arabalar ile daha çok tanışacaklar. Her yere elektirkli şarj istasyonu koyacağız.

-Kentsel dönüşüme hız vereceğiz. İYİ Parti, İzmir'i aldığında ve bir daha vermemek üzere aldığımızda 20 yıl içinde burada yüzde 60'ı gecekondu olan şehir değil yüzde 60'sı gecekondusu kalmayan şehir göreceksiniz.

-Belediye iştiraklerini denetleyip belediyenin rüşvetin, yolsuzluğun merkezi haline gelmeyecek. Herkes paranın nereye gittiğini görecek.

-İçme suyundaki kayıp kaçağı yüzde 20'ye indireceğiz.  Başkasının hayallerinin bittiği yerde bizim gerçeklerimiz başlar. Adaylarımızdan biri hukukçu, diğeri plastik cerrahı… Onlara saygım var ancak siz ekonomiste güvenin.

-1 Nisan sonrası Türkiye'nin tasarım ve inovasyon başkenti haline geleceğiz. İhracatımız artacak, kaliteli yatırımlar gelecek İzmirli gençler, İstanbul ya da yurtdışına gitmeyecek, hayallerini İzmir'de gerçekleştirecek.   Basmane Çukuru’na artık utanç çukur değil dünyanın ne büyük inovasyon ve girişimcilik merkezlerinden olacak. Akıllı belediyeciliğin temelleri orada atılacak.  

-Agora'nın altındaki yere dünyanın en iddialı müzelerinden biri yapacağız ve medeniyetler müzesinde İzmirimizin tarihini canlandıracağız.

-İzmir’e İnciraltı gibi güzel ancak metruk bir yer yakışmıyor. Botanik park ve kongre merkezi kuracağız İnciraltı’na. Limanın orada 3 bin 500 kişilik Türkiye'nin en büyük performans sanatları sahnesi olacak. 

 Alsancak Limanı ile Karşıyaka arasında yürüyüş yolu yapacağız, bisikletle 7 dakika yürüyerek 20 dakika sürecek. Çocuklarımızı bize sorduğunda Cumhuriyetimizn 100'üncü yılı ile ilgili simge yapısı var mı dediğinde Alsancak ve Karşıyaka'nın tam ortasındaki yapıları göstereceksiniz.  

-Körfez denize bu kadar yakın ancak bu kadar uzak yaşayan bir şehir olamaz. Yüzer otoparklar İzmir'in otopark sorununu büyük oranda çözecek. Göztepe’nin maçı varsa oraya taşıyacaksınız, oraya araçlar park edilecek. Narlıdere’ye park edeceksiniz, insanlar oraya araçlarını park edecek. Şehrin içine rahat girecek.

-Karşıyaka’nın stadı hak ettiği yerde, hak ettiği şekilde yapılacak. Nerede otopark yoğunluğu varsa yüzer otoparkı ortaya taşıyacağız. İzmir'n herhangi bakanlıktan isteği varsa ben gidip alırım. İzmir'in hakkı Ankara’daysa ben tüm bakanlıklar kavga ederim, müzakere ederim. İzmir'in hakkını İzmir'e getiririm.

-Eshot otobüsleri sensör ile takip edilecek, deniz taksileri yaygınlaştırılacak.

-En sorunlu mahallelerden başlayarak ada bazlı kentsel dönüşüm yapacağız. Kentsel dönüşüm olduğu yerde tüm esnaf bir AVM içinde yer alacak.

-Bugün Konak'ın çöp toplama yeri Alsancak Limanı’nın orası. Döngüsel ekonomiye döneceğiz. Harmandalı, Bergama, Ödemiş’te çöp yakma tesislerinin kapasitesi artırılacak. Acil çözüm timleri kurulacak. Tüm STK'lar ile dirençli kent planı hazırlayacağız.  

-Biz ilk önce uyuşturucu ve madde bağımlılığını bu şehrin lügatında çıkaracağız. İçişleri Bakanlığına söyledim. Narkotik tecrübesi olan emekli emniyet görevlileri ve tedavisi başarılı bitmiş gençlerden ekip kurulacak ve mahalle mahalle raporlayıp bunlara göre çözüm alacağız. 24 saat erişilebilir iletişim kanalları oluşturacağız. Sosyal yaşama katılım ve rehabilitasyon merkezleri kuracağız.

Kadınların güvenliği için sokak aydınlatmalarını arttıracağız, ring seferler düzenleyeceğiz. Başa geldiğimizde İstanbul Sözleşmesine geri dönülecek ama o zamana kadar tüm kadınlara psikolojik destek verecek.

-Düzensiz göçe, Suriyelilere hayır diyoruz. Geçici sığınma statüsündekilerin işyeri açmasını önüne geçeceğiz. Sığınmacılara ait kayıt dışı işyerlerine belediye hizmetlerini kesinlikle verilmeyecek. Kontrolsüz göç sebebiyle mağduriyet yaşayanlar ücretsiz avukatlık hizmet vereceğiz.

-Her mahalleye kreş sözü veriyorum. Hem kadınların işgücüne katılımı attıracağız hem çocukların zihinsel gelişimini sağlayacağız. Okulda yemek uygulamasını başlatacağız. Dar gelirli mahalleler sabah öğlen yemek verilecek. Ben artık İzmir'de hiçbir çocuğun okula aç gitmesine razı gelemiyoruz. Veliler çocuklarına harçlık verirken zor duruma düşmeyecek. Ürünleri bölgedeki kooperatiflerden çiftçilerden sağlayacağız. İzmir'de bir genç KYK borcunu ödeyemiyorsa belediye gelecek. Ben borcunu ödeyeceğim o da sosyal sorumluluk projesinde görev alacak.

-Bizler başka bir partinin sadece çocuklara verdiği oyuncak kadar seçim kampanyası kadar bütçemiz var.Bizler kendi yağında kavrulan bir partiyiz. Bizim maddiyata çok ihtiyacımız yok. 1'den 12'inci sınıfa kadar tüm derslerin görseli binlerce test kitabı var. Eğitim Kart ile biz bunu seçim sürecine kadar 30 bin öğrenciye vereceğiz. 31 Mart’tan sonra tüm çocuklarımıza bu karttan vereceğiz. Çocuklarımız artık eğitimde fırsat eşitliğini hissedecek.

-Yeni bir taksi uygulaması olacak. Taksilerim engellilere uygun olması şartını koyacağız. Engelli sporcuların tüm masraflarını bizler karşılayacağız.

-Ege Üniversitesi en çok öğrencinin ayrıldığı üniversitelerden… Bizler geldiğimizde barınma krizine yaşam siteleri kurarak son vereceğiz. 100 bin öğrenciye 20 GB internet vereceğiz.

-Büyük veri uygulamaları ile yerleştirdiğimiz parçalarla ile sorunu önceden tespit edeceğiz. Artık suyunuzun elektriğiniz kesilmediği, yolunun çekmediği, kanalizasyonunuzun patlamadığı bir İzmir'i yaşayacaksınız.  

-Tek masa projemiz olacak. Belediye gittiğinizde birçok birim var. Birçok büroyu gezmek zorunda kalacaksınız. Yaş almış vatandaşlardan başlayarak birer belediye personeli temsilcisi atayacağım. Gereğinden fazla belediye çalışanımız var ve onları doğru yerlerde kullanmamız gerekiyor. Bunlarla birlikte temsilcinizi arayacaksınız, sorununuz söyleyeceksiniz, temsilci sizin için problemi çözecek ve sizlerde belediyeye gelmek zorunda kalmayacaksınız. Belediye gittiğinizde misafir gibi değil, patron gibi hissedeceksiniz.

Tüm anlattıklarım hayal gibi gelebilir.  İzmir her daim ülkenin ümidi olmuştur. Ve hepimiz biliyoruz ki bu ülkede İzmir varsa ümit vardır. Bizler damarımıza basılmadığı takdirde çok güler yüzlü bir partiyiz. Ümitli güler yüzlü çözüm üretmeye çalışan bir partiyiz.

 
AYM, Can Atalay başvurularını karara bağladı
 
CHP adayı Tugay, tartışmalı inşaat için konuştu: Opera binasından vazgeçtik!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 23 Şubat 2024 Cuma 09:44

Hocam bu nasıl hesap? Hem Ankara'ya muhtaç olmayan bütçe vaadediyorsunuz. Hem de 5 yıl içinde merkezi hükümetten aldığımız gelir kalemini bütçenin yüzde 20'sine, ikinci yılda yüzde 40'ına ulaştıracağız diyorsunuz. Yani merkezi hükümete daha fazla bağımlı hale gelecek bu hesapla. Bütçenin yarısı neredeyse Ankara'ya muhtaç hale gelecek bu hesapla.

Yorumu oyla      0      0  
Gültepeli 23 Şubat 2024 Cuma 09:01

anca bu vizyonla yüzde iki oy alırsınız

Yorumu oyla      0      0  
venüs 23 Şubat 2024 Cuma 00:07

vaat ettiğinizin projelerin yarısı için ankaraya muhtaçsınız. ilk açıklanan belediye başkan adayı olarak daha iyi projeler sunabilirdi. düşünsenize, arabayı sabah yüzen otoparkta bostanlıya bırakıyorsunuz, akşam dönüyorsunuz ama araba yok. yüzerek göztepeye gitmiş.

Yorumu oyla      2      0  
Gürkan 22 Şubat 2024 Perşembe 23:20

çoğu ıvır zıvır işler. Önümüzdeki 5 yılın en büyük projesi Buca Metrosu olur, başka da bu denli büyük bir proje olmaz. Kimse büyük beklentiye girmesin.

Yorumu oyla      2      0  
değmez 22 Şubat 2024 Perşembe 22:48

Yorum yazmaya değmediğinde herkes anlaşmış!

Yorumu oyla      2      0  
Şerafettin Zeyrek 22 Şubat 2024 Perşembe 19:41

iyi güzel, fakat dersini çalışmamış. İZMİRİN SORUNLARININ YARISI BİLE DEĞİL. HELE KIRSALLA İLGİLİ HİÇ BİRŞEY YOK.TAŞRA BELEDİYELERİNE NE YAPACAKSIN, KÖYLERE VEYA MAHALLELERE NE YAPACAKSIN. BİRAZ DA BUNLARA KAFA YOĞUR.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin adayı Balkan'dan kayyuma ihale tepkisi: Kiralasanız da iptal edeceğiz!
Urla Kayyumu’nun aralarında yelken kulübünün de olduğu 10 taşınmazı ihaleye ...
Akşener’den İzmir’de CHP'li yerel yönetime salvo ve ‘arka sokaklar’ çıkışı: Hizmetsizlik nefrete dönüştü!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’de partisi tarafından düzenlenen ...
İYİ Parti’den CHP’li yerel yönetime eleştiri: İzmir, hiçbir partinin kalesi değildir!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, CHP’li yerel yönetimi hedef alarak ...
 
CHP’nin tecrübeli isimleri sahada!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski milletvekili ve PM üyelerinden oluşan ...
Seçime katılacak siyasi parti sayısı 34'e düştü
Genç Parti, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılmayacağını ...
Babacan'dan Erdoğan'a Merkez Bankası çağrısı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Sayın Erdoğan, Merkez Bankası ...
 
Cumhur’un adayı Dağ ile CHP’li gençler arasında güldüren diyalog
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Menderes ...
'Dansöz gibi oynatırım' demişti... Dansöz kıyafeti fırlatıldı
İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın iddiaya göre telefonda ...
Yeniden Refah iki ilde seçime giremiyor
YRP, Erzurum ve Osmaniye’de YSK’ye zamanında yetiştirilemediği için seçime ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva