HABERLER>EKONOMİ
29 Haziran 2016 Çarşamba - 17:45

İTO Meclisi karıştı: Demirtaş ile Kazançoğlu istifadan 8 ay sonra karşı karşıya!

Kasım ayında yaşanan istifa depreminin ardından İTO Başkanı Demirtaş ile Eski Başkan Yardımcısı Kazançoğlu ilk kez karşı karşıya geldi. Kazançoğlu, oğlu Doç. Dr. Yiğit Kazançoğlu’nun yaşanan kriz nedeniyle Ekonomi Üniversitesi’nden gönderildiğini açıklayınca tansiyon yükseldi.

İTO Meclisi karıştı: Demirtaş ile Kazançoğlu istifadan 8 ay sonra karşı karşıya!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası (İTO) Haziran ayı meclis oturumu oldukça gergin bir atmosferde gerçekleşti.

Meclis oturumuna 8 ay önce başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Akın Kazançoğlu ile İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş arasındaki tartışma damga vurdu.

Oturum İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gerçekleşen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırısı sonrası teröre lanet okunarak başladı. Saldırıda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.



TERÖR TÜM İNSANLIĞIN PROBLEMİDİR

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, sözlerine terörü kınayarak başladı. Terörün tüm dünyada yaşandığı ve çözümünün ortak olduğunu dile getiren Demirtaş, “Bayrama acıyla giriyoruz. Acımız çok büyük. Bu saldırının geçtiğimiz aylarda Brüksel’deki saldırıyı hatırlatması terörün ülke, hedef ayrımı yapmadığını gösteriyor. Terör sadece bizim değil, tüm ülkelerin, küresel bir sorun. Terörle mücadele sizin, bizim, ülkemizin değil hepimizin, tüm ülkelerin, tüm insanlığın ortak amacı olmalıdır” şeklinde konuştu.

KRUVAZİYER DEVİNDEN MEKTUP
Yıl içerisinde yaşanan terör olayları nedeniyle dibe vuran turizm gelirleri hakkında konuşan Demirtaş, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

İTO ve bakanlıkların kruvaziyer teşviki için alınan hamlelerine karşı İsviçreli kruvaziyer devi MSC’den mektup aldıklarını söyleyen Demirtaş, “Bunun üzerine en büyük kruvaziyer operatörlerinden birisinden aldığım yazıda, odamızın ayakbastı ücretlerini ödemesine minnet ve şükranla teşekkür ediyorlar. Ancak ülkemize 1 milyondan fazla yolcu getiren bu şirketin mektubunda Avrupalı turistlerin gözünde ülkemizin tehlikeli ülke statüsünde görüldüğünü ve bu statüden kısa sürede kurtulmasının umulduğu belirtiliyorlar. Türkiye’ye gelme konusunda inisiyatifin kendilerinde olmadığı jeopolitik kontekst içinde değerlendirildiği özellikle vurgulanıyor” şeklinde konuştu.

MİMARLAR ODASI YANITI
Ekrem Demirtaş ayrıca 7 Haziran’da TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası tarafından İTO yeni hizmet binası ile ilgili yapılan açıklamaya yanıt verdi. 

Mimarlar Odası’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kordon’daki bina yüksekliğinin artışına izin veren yönetmeliğe İTO yeni hizmet binası üzerinden yaptığı ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni tarihi bir hatadan dönmeye davet ediyoruz’ açıklamasını değerlendiren Demirtaş, “Yeni hizmet binamızın örnek gösterilerek yanlış bir yapılaşma yapıldığı imajı yaratılıyor” dedi.

MİMARLAR ODASI İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR
Yönetmeliğe ilişkin maddeyi okuyan Demirtaş , “Bu düzenlemedeki amaç elektrik, havalandırma, yangın ihbar ve yangın söndürme, network, su vb tesisat hatlarının asma tavan içerisinde yer alması sonucunda iç mahallerde gerekli ferahlığı sağlamak... Daha insancıl yaşam ve çalışma ortamını binalarda sağlayabilmek. Biz de buna uygun olarak Konak Belediyesi’nden projemize ön onay ve üst yapı ruhsatı aldık. Ancak Mimarlar Odası, Odamızı itibarsızlaştırmaya çalışmakta” diye konuştu.

ARTIK BİZ DE UĞRAŞMAYA BAŞLIYORUZ
Mimarlar Odası’nın İTO faaliyetleriyle özel olarak uğraştığını iddia eden Demirtaş, “Konu İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Odası’nın kentin gündemine getirdiği projeler olunca içerik incelemesi yapmadan Mimarlar Odası tarafından hepsine itiraz edilmektedir. Mimarlar odası İTO’ya karşı bir tavır içinde artık yeter. Biz bu açıklama nedeniyle biz Mimarlar Odası’nı mahkemeye veriyoruz. İyi niyetli değiller. Artık bundan sonra biz de onlarla uğraşmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ VE KAZANÇOĞLU İLK KEZ KARŞI KARŞIYA
Demirtaş konuşmasının son bölümünde Kasım ayında kendisi ve Ekonomi Üniversitesi yönetimi ile yaşadığı kriz nedeniyle İTO Başkan Yardımcılığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti görevlerinden istifa eden Akın Kazançoğlu’nun açıklamalarını değerlendirdi. 

İstifa sürecinin ardından ilk kez bu kadar detaylı bir açıklama yapan Demirtaş ile Kazançoğlu 8 ay önceki krizin ardından ilk kez karşı karşıya geldi. İkilinin karşılıklı kürsü üzerinden tartışmaları meclisi karıştırdı.

ÜNİVERSİTEYİ TEK BAŞINA KURMADI
Kazançoğlu’nun İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin kuruluş süreci ile ilgili bir gazeteye verdiği demeçleri okuyan Demirtaş, haberde Kazançoğlu’nun Balçova’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait binanın alım ve üniversitenin kuruluş süreci hakkındaki ifadeleri yalanladı.

Demirtaş, haberde Kazançoğlu’nun ifade ettiği ‘Ahmet Piriştina, ‘Sen olmasan bu binayı bu odaya vermezdim’ dedi’ ifadelerine tepki gösterdi.  

İTO Başkanı, “Akın Kazançoğlu İzmir’e Ekonomi Üniversitesi’ni kazandırmış. Biz İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurarken ne bağış aldık, ne kredi aldık. Taksitle aldık. Ahmet Priştina, ‘Sen olmasan bu binayı bu odaya vermezdim’ diye fısıldamış. Bu üniversite İTO meclis üyelerinin katkısıyla kuruldu. Akın Kazançoğlu’nun da katkısı var ama tek başına değil” şeklinde konuştu.

DOSTLUĞA YAKIŞMAYAN BİR İŞ YAPTINIZ
Demirtaş’ın konuşmasının ardından kürsüye Kazançoğlu geldi. Üniversite kuruluş süreci hakkında bilgi veren Kazançoğlu, ayrılık süreci hakkında da konuştu.

Demirtaş’ı hedef alan Kazançoğlu, “Bunları burada anlatmanın hiçbir mantığı yok. Benim neden ayrıldığımı çok iyi biliyorsunuz. Şimdiye kadar hiç konuşmadım. İsterseniz her toplantıda konuşurum. Ama ben bunu yapmadım. Ben 15 sene bu okula emek verdim. Bu emek unutulamaz... Unuttuğunuz belli ki beni mütevelli heyetinden ayırdınız. Siz dostluğa yakışmayan bir iş yaptınız” ifadelerini kullandı.

OĞLUMUN SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ
Kazançoğlu kürsüden inmeden önce İzmir Ekonomi Üniversitesi ile ilgili yeni bir iddiada bulundu. Üniversitede görev yapan oğlu Doç. Dr. Yiğit Kazançoğlu’nun okuldan gönderildiğini açıklayan Kazançoğlu,  “Bu konuyu burada söylemeyecektim. Benim oğlun üniversitede 15 yıldır emek veriyor. Üniversitenin ilk 4 hocası arasına giriyor. Sayın başkan o benim oğlum diye sözleşmesini feshetti” dedi. 

BASINA KAPATILDI
Kazanoğlu’nun ifadeleri mecliste şok etkisi yaptı. Söz alan İTO Meclis Üyesi Canan Evren, Demirtaş’ın yönetimini eleştirirken meclis üyelerini sessiz kalmakla suçladı. 



Evren, “‘Bana soru soranın canına okurum’ davranışını kabul etmiyorum. Ben burada ses çıkarmayanların canına okurum! Ben sadece beni alkışlayanlara teşekkür etmek için buraya gelmedim” dedi.  

Meclis üyelerinden Evren’in sözlerine tepki geldi. Evren’den üyeleri itham ettiği iddiasıyla sözünü geri alması istendi. 

İTO Meclis Üyesi Metin Aztekin ise Kazançoğlu’nun iddiası hakkında, “Eğer böyle bir şey varsa çok yanlış... Bunu kabul edemem” dedi.

Konuşmalar sonrası kürsüye gelen Demirtaş, Yiğit Kazançoğlu ile ilgili açıklamayı kapalı oturumda açıklayacağını ifade etti. Bu açıklamanın ardından toplantı basına kapatıldı.

 
Çeşme’de korkutan yangın!
 
İzmir’de korkunç son: 6.kattan ölüme düştü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 30 Haziran 2016 Perşembe 09:18

Sayın Ekrem Demirtaş yeter artık emekli ol düş İzmirin yakasından.

Yorumu oyla      11      5  
Sen işine bak 30 Haziran 2016 Perşembe 08:04

TMMOB la uğraşacağına işine bak. İTO binası yükseldi mi yükselmedi mi? İçerisi insanca yaşamaya uygun bir yapı olacaksa bir kat eksik yapsana. Başka yere ( mesela otopark sorunu olmayan ) yeni bir hizmet binası yapsana. Her şey para değil mi? Kalanı ne olursa olsun.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kestelli’den tarımda sıçrama müjdesi!
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli geride bırakılan yılık ilk ...
Kritik seviyenin altını gördü
Brexit sonrası kurda yukarı baskı sürse de, Rusya ve İsrail ilişkilerinde ...
DTO Başkanı Öztürk’ten uzlaşı mesajları
Geçtiğimiz hafta Başkan Kocaoğlu ile AK Parti İl Başkanı Delican arasında ...
 
Türkiye’ye gelen turist sayısı 22 yılın dibinde!
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Mayıs'ta yüzde 34.7 azalarak ...
Ve ÇED süreci başladı: Karşıyaka’daki o araziye dev AVM geliyor
Rönesans Holding bünyesinde yer alan Altunizade Gayrimenkul A.Ş Karşıyaka’da ...
DeFacto, C&A’in Türkiye mağazalarını devralıyor
DeFacto, C&A’in Türkiye’de bulunan 24 mağazasını Kasım ayına kadar devir ...
 
Kemal Zorlu’dan çifte ‘çukur’ salvosu!
İzmir’de yıllardır kaderine terk edilen ve TMSF tarafından yapılan ihale ...
Milli Piyango ihalesinde flaş gelişme!
Milli Piyango ihalesine yatırımcılardan gelen yoğun talep nedeniyle ön ...
Yorgancılar’dan ‘Brexit’ uyarısı: 3 sektörü etkileyecek!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Haziran ayı meclisinde gündemi değerlendirdi. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva