HABERLER>GÜNCEL
7 Haziran 2021 Pazartesi - 14:14

İtfaiye aracındaki kadınlar kendilerini savundu: Çocukluk hayalini gerçekleştirdik

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi'nde itfaiye aracı kullanırken çektikleri videoyla gündeme gelen 3 kadın açıklama yaptı. Kadınlar arkadaşları Saniye Kılıç'ın çocukluk hayalini gerçekleştirdiklerini belirterek, videoyu gizli hesaplarına yüklediklerini, bunların çalınarak yayıldığını, kendileri hakkında asılsız, karalayıcı, hakaret içerikli paylaşımlar yapıldığını, bununla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını söyledi.

İtfaiye aracındaki kadınlar kendilerini savundu: Çocukluk hayalini gerçekleştirdik

Olay, 30 Mayıs'ta, Konak ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nde meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait Toros Yangın Eğitim Merkezi'ne gelen Saniye Kılıç itfaiye aracının direksiyonuna geçip kullanırken, Makbule Özgün Kılıç ve Dilay Güngör de hareket halindeki aracın arkasına tutunarak yolculuk yaptı. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından tepki yağdı. Konuyla ilgili 1 itfaiye personeli açığa alındı, belediye şirketinin sözleşmeli personeli olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görev yapan 3 kişi de, bağlı oldukları şirkete gönderilerek haklarında disiplin soruşturması başlatıldı. Merkezdeki itfaiye aracının, yangına müdahale için değil eğitim amaçlı kullanıldığı belirtildi.

Saniye Kılıç, Makbule Özgün Kılıç ve Dilay Güngör, olayın ardından ilk açıklamayı DHA’ya yaptı. Görüntülerde itfaiye aracını kullanan Saniye Kılıç, olay günü merkezde çalışan ve samimi oldukları bir arkadaşlarını ziyarete gittiklerini söyledi. Toros Yangın Eğitim Merkezi'nin itfaiyecilerin eğitim alanı olduğunu ve herkes tarafından ziyaret edilebildiğini bildiklerini ifade eden Kılıç, "İtfaiyedeki arkadaşlarımızla yemek yedik, kahve içtik. Sohbet sırasında itfaiye veya ambulans aracı kullanmanın, çocukluk hayalim olduğunu anlattım. Orada çalışan arkadaşımıza ısrar ettim. Ardından arkadaşımın kontrolünde bu hayalimi gerçekleştirdim. Sonra da oradan ayrıldık. Bir gün sonra, önce sosyal medyada ardından da medyada doğru olmayan birçok bilgi yayılmaya başladı" diye konuştu.



‘ÇOK ÇİRKİN İFTİRALAR ATILDI’
Haklarında söylenenler karşısında şaşırdıklarını, iftiralara maruz kaldıklarını ifade eden Saniye Kılıç, şöyle devam etti:

"Biz görüntüleri kendi sosyal medya hesaplarımızda paylaştık, ama hesaplarımız gizliydi, bizim iznimiz olanlar görebilirdi. Yani iddia edildiği gibi TikTok'ta paylaşım yapmadık. Görüntüler hesaplarımızdan çalınarak yalan bilgiler ve haberlerle gündeme getirildi. Üzerimdeki elbiseler buzlandı, araçta çıplakmışız algısı oluşturulmak istendi. Mangal yaktığımız, alkol aldığımız, uyuşturucu kullandığımız, hatta fuhuş yaptığımız dahi iddia edildi. Hakaretlere, tehditlere maruz kaldık. Çok çirkin iftiralar atıldı. Hepimizin bir hayatı, ailesi, arkadaşları var. İftiralar atanlar, yalan haberler yapanlar, tehdit ve küfür edenler hakkında şikayetçi olduk. O alanda birçok güvenlik kamerası var ve biz de bu kayıtları istedik, davamızın arkasında olacağız. Bu videodakiler erkek olsaydı bu kadar gündem olmazdı."

‘PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUZ’
Videonun sosyal medyada ve medyada yayılmasının ardından zor günler geçirdiklerini belirten Makbule Özgün Kılıç ise “Sabah uyandığımızda çektiğimiz videoları televizyonlarda ve sosyal medyada gördük, hepimize hakaret edildi. Taciz ve tehdit mesajları aldık. 3 kadın olduğumuz için cinsiyetçi küfürler edildi. Video ve haberleri izleyenler bizleri görünce tanıdı, 'Siz itfaiyeci kızlar değil misiniz?' diye soruyorlar. İş yerimizde sorunlar yaşadık. Ünlü olmak için bu videoyu yayınladığımız söylendi. Bizim öyle bir amacımız olsa olaydan sonra hesaplarımızı kapatmazdık. Oldukça zor günler geçiriyoruz ve psikolojik destek alıyoruz" dedi.

‘HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI’
Dilay Güngör de yaşananlardan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Arkadaşım çocukluk hayalini gerçekleştirdiği için biz de onun mutluluğunu paylaşmıştık. Zaten hiçbir şekilde trafiğe de çıkmadık. Sonrasında tepkiler ve hakaretler gelmeye başladı. İnsanlar tarafından üzerimize taş yağdırıldı. Üzgünüz çünkü olayların buraya geleceğini bilmiyorduk. Son derece çocukça bir olaydı" dedi.

Avukat Asil Kocaçınar, tehdit ve hakaret içerikli mesajlar hakkında şikayetçi olduklarını belirterek, “Sosyal medyada farklı kanallar aracında paylaşılıp, hakaretlere ve suç unsuru taşıyan başkaca mesajlara maruz kalınması neticesinde hukuki süreci başlattık. Bu suçları işleyenlerin de gerekli cezaları alması için hukuki olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. (DHA)

 
CHP İzmir'de vekiller sahaya iniyor
 
'Karadeniz'de bu yıl yeni keşif kuyusu açılabilir'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli... 8 Haziran 2021 Salı 09:21

Bir avukatın yanında oldukları nasıl belli :) siz bu olaydan para da kazanırsınız ? Ö Z Ü R D İ L E Y İ N ...işten atılanlara da iş bulun ? böyle bir zamanda insanların ekemği ile oynadınız..kendinizi kurtarma peşindesiniz ? yazık çok yazık.....

Yorumu oyla      4      3  
mert 7 Haziran 2021 Pazartesi 23:51

YANGIN VAR DEDİLER GİTTİNİZ ORTALIĞI YAKTINIZ ÖZÜR DİLEYECEĞİNİZE ÜSTE ÇIKMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ÇOK YAZIK.SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLDUĞU GÜNÜMÜ BULDUNUZ HAYALİNİZ İÇİN..HADİN ORDAN

Yorumu oyla      6      3  
İzmir... 7 Haziran 2021 Pazartesi 14:51

Bir sürü çalışanın başını yediniz !! insan gibi yiyip içip gitseydniz ne kaybederdiniz ? nerdeyse işten atılanlara suç duyurusunda bulunacaksınız ? DERS ALMALISINIZ BU DURUMDAN !!

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman yangınına neden olan kişiye büyük tazminat
Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde '4 hektar orman alanının ...
HSK'da görev dağılımı belli oldu
Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) ilk genel kurulunda, Mehmet Akif ...
Ege Denizi için rahatlatan ‘musilaj’ açıklaması!
Marmara Denizi’ni aşarak, Bozcaada çevresine ulaşan müsilaj turizmcilerde ...
 
Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim başladı
Koronavirüsle mücadelede bir süredir uzaktan eğitim gören ortaokul ve ...
Deniz salyası Karadeniz’e ulaştı!
Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Karadeniz'de önceki gün küçük çaplı alanda deniz ...
Gri listedeki terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Gri kategoride yer ...
 
İzmir'in iki ilçesinde kaçakçılık baskınları!
İzmir'in Bornova ve Çiğli ilçelerinde, jandarmanın depo ve iş yerlerine ...
Biri astsubay biri polis: Kafa kafaya çarpıştılar!
Çanakkale’de polis memuru Cihan Türkmenoğlu (47) yönetimindeki sivil polis ...
İzmir’in hava raporu... O ilçelerde iki gün yağış!
Karayelin etkisi ile İzmir'de sıcaklık değerleri artışa geçiyor. Küçük ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva