HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2021 Çarşamba - 11:05

İstismarcıya 'Şevkat Yerimdar' beraati!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde D.U. (28), eşinin yeğeni M.U.’ya (8) nitelikli cinsel istismar suçundan 28,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dosyadaki, M.U.’nun 'Şevkat Yerimdar' adlı diziyi izledikten sonra olayın gerçekleştiğini söylediği ifadesinden yola çıkan iki avukat, dizinin istismarın yaşandığı öne sürülen tarihte yayınlanmadığını belirledi. Dizi detayının yanı sıra M.U.'nun annesinin ifadelerini ve dosyadaki kopuklukları örnek olarak sunan avukatların itirazı üzerine Yargıtay kararı bozdu. Yerel mahkemede tekrar görülen davada sanık D.U. beraat etti.

İstismarcıya  Şevkat Yerimdar  beraati!

Olay, 5 Mayıs 2017'de meydana geldi. M.U.'nun ablası doğum yapmak için hastaneye yattı. Bunun üzerine M.U.'nun annesi ve D.U.'nun eşi de refakat etmek için hastaneye gitti. M.U. da o akşam eniştesi olan D.U.’nun yanında kaldı. Şikayet üzerine D.U., M.U.’ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. D.U. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, hakkında 'nitelikli cinsel istismar' suçundan iddianame hazırlandı.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce iddianame kabul edilirken, hakim karşısına çıkan D.U. kendisine iftira atıldığını savundu. D.U, "M.U. ve ailesi maddi durumları sıkıntılı olduğu için bir süre bizde kalıyordu. O sırada kayınpederimin geçmiş yıllarda eşimi taciz ettiğini öğrendim. Bunun ardından evde tartışmanın ardından M.U. ile ailesini evimden kovdum. Telefonla arayıp barışmak istediklerini söylediler. Barışma tekliflerini geri çevirdikten birkaç gün sonra polisler gelip beni aldı. Kimseye istismarda bulunmadım" dedi.

M.U. ise pedagog eşliğinde alınan ifadesinde, D.U. ile birlikte televizyonda Şevkat Yerimdar dizisini izlediklerini, D.U.'nun kendisini banyoya götürüp soyduktan sonra istismar ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti, ilk celsede D.U. hakkında tutuklama kararı çıkardı. İlerleyen celselerde M.U.'nun annesi, D.U ile aralarında bir tartışma yaşandığını bunun üzerine M.U.'ya verdiği ifadeleri kendisinin söylettiğini ve iftira attığını kabul etti. Mahkemeye heyeti, beyanları dikkate almadı ve D.U.'yu 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 28,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İSTİNAF KARARI ONANDI
D.U.'ya verilen 28,5 yıl hapis cezasına itiraz eden avukatları Feridun Sencer ve Gülçin Özpelit, ifadelerde çelişkiler ve kopukluklar olduğu gerekçesiyle harekete geçti. Dosyadaki ifadelerde sıkça adı geçen 'Şevkat Yerimdar' adlı dizinin yayın tarihini araştıran iki avukat, dizinin istismarın yaşandığı öne sürülen tarihte yayınlanmadığını fark etti. Dizi detayının yanı sıra dosyada M.U.'nun annesinin ifadelerini ve dosyadaki kopuklukları örnek olarak sunan Sencer ve Özpelit, istinafa gitti. İstinaf da yerel mahkemenin verdiği hapis cezasını onadı.

YARGITAY BERAAT KARARI VERDİ
Bunun üzerine avukatlar, dosyayı aynı gerekçelerle Yargıtay'a taşıdı. Dosyayı görüşen Yargıtay 14. Ceza Dairesi, bu dosya hakkında da benzer birçok dosyada olduğu gibi suç tarihi itibariyle 8 yaşında olan M.U.'nun anlatımlarını çelişkili buldu ve sanık hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğine hükmetti. Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin istemi doğrultusunda sanığın, M.U.’ya yönelik cinsel istismar suçunu işlemediği kanaati ile beraat kararı verilmesi gerektiği belirtildiğinden, İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi de D.U.'nun beraatına karar verdi. (DHA)

 
İzmir'de gün doğumu manzaraları
 
Büyükşehir'de Kültür Zirvesi için diplomasi trafiği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de gün doğumu manzaraları
İzmir'de gün doğumu manzaraları
Ambulans kaza yaptı: 1 ölü, 5 yaralı
Kahramanmaraş'ta hasta taşıyan ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu ...
Barışma talebiyle gittiği eşini evinde öldürdü!
Balıkesir'deki bir kişi boşanma aşamasındaki eşinin evine barışma talebiyle ...
 
Turistik ilçede bir günde 240 ton çöp çıktı!
Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili turistik bölgelerdeki nüfusu on kat ...
Vali Köşger'den bayram temasları
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kurban Bayramı’nın ilk gününde, bayramlaşma ...
İzmir'de bayrama aşı molası
Aşılanmanın hızlı ilerlediği kentlerden İzmir'de meydanlarda kurulan aşılama ...
 
Türkiye'den Fransa'ya kınama
Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK'nın ...
İzmirlinin cezasını Yozgatlı çekecekti... Hata 6 yıl sonra fark edildi!
Yozgatlı Engin Darğın, isim benzerliği ve polisin yanlış kimlik tespiti ...
Acemi kasaplar bu bayram da hastanelere koştu
İzmir, Denizli, Uşak ve Aydın'da, kurban keserken yaralanan çok sayıda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva