HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2021 Salı - 18:30

İşte CHP’nin Torbalı’daki firesi… AK Parti’ye şipşak transfer!

Torbalı’da yapılan seçimde CHP’li Mithat Tekin’in seçimi kazanmasının ardından sular durulmuyor. CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık, seçimde AK Parti adayını desteklediğini açıkladı. Seçim sonrası ayağının tozuyla ilçe binasına gelen Akbıyık’a AK Parti rozeti takıldı.

İşte CHP’nin Torbalı’daki firesi… AK Parti’ye şipşak transfer!

EGEDESONSÖZ- İsmail Uygur’un hayatını kaybetmesinin ardından bugün yapılan meclis üyeleri arasında yapılan belediye başkanlık seçiminde CHP’deki fireler tartışma konusu olmuştu. CHP’deki ilk firenin CHP Meclis üyesi Mustafa Akbıyık olduğu öğrenildi. Akbıyık, seçimin hemen sonrasında CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçti. AK Parti ilçe binasına giden Akbıyık’a rozetini bizzat AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya taktı.

Ayrıca Akbıyık’ın babası olan Hasan Akbıyık’ın ilçede İYİ Parti’nin kurucusu olduğu aktarıldı.

Diğer yandan Akbıyık süreç ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Akbıyık yaptığı açıklamada “Ben bu seçimde, adaletli ve hakkaniyetli duruşuna inandığım, mensup olduğu siyasi partisinden öte kişiliğine saygı duyduğum, Torbalı Belediyesi'ni dürüstçe yöneteceğine inandığım Özgür Erman Çağlar'a oyumu verdim” dedi.

Akbıyık’ın açıklaması şöyle:

“Merhum başkanımız henüz hasta yatağındayken, yaşam savaşı verirken koltuk derdine düşenlerin kimler olduğunu hepimiz gördük. Bunlar, CHP'li meclis üyelerinden başkaları değildi. Başkanımızın vefatının ardından, koltuğuna 7 CHP'li meclis üyesi talip oldu. Bu görülmüş bir şey değildir. Bugün çıkıp 'siyasi ahlak', 'etik değerler', 'millet iradesi' dediklerine bakmayın. Hiçbir şekilde samimi değiller. Bugün Torbalı'da yapılan meclis toplantısı ve ardından yapılan seçimde yaşananları tarih yazacaktır. Bugün, Torbalı'da demokrasi katledilmiştir. Torbalı ile hiçbir ilgisi ve alakası olmayan insanlar, Torbalı'nın siyasetini antidemokratik bir şekilde dizayn etmeye gelmiştir. Ben demokrasiye inanan bir insanım. Hayatım boyunca demokrasinin bayrağını salladım, antidemokratik her hareketin karşısında oldum.

Bizden kimliklerimizi oy pusulaların üzerine koyarak fotoğrafını çekmemizi istediler. Bir Whatsapp grubu kurdular, kabine giren meclis üyesinin kullandığı oyun fotoğrafını çekip kurulan gruba atmasını istediler. Böyle şey görülmemiştir. Bu hukuksuzluktur. Bu demokrasiye, meclis üyelerinin iradesine saygısızlıktır.

Bu seçim kimsenin içine sinmedi. Sağduyulu CHP'li meclis üyelerinin de içine sinmedi. Sağduyulu kişiliği olduğunu bildiğim Mithat Tekin'in de bunu kabul edemediğini, bu işin içine sinmediğini biliyorum. Torbalı, Torbalı'da yaşayanlarındır. Biz bu ilçede yaşayanlar olarak, burada yaşamayanların üzerimizde tahakküm kurmasına izin vermeyiz.

Ben bu seçimde, adaletli ve hakkaniyetli duruşuna inandığım, mensup olduğu siyasi partisinden öte kişiliğine saygı duyduğum, Torbalı Belediyesi'ni dürüstçe yöneteceğine inandığım Özgür Erman Çağlar'a oyumu verdim.

Bütün bu yaşananların ardından mensubu olduğum CHP'den istifa ediyorum, AK Parti'ye katılıyorum. AK Parti ailesiyle birlikte Torbalı'mız için çalışmaya devam edeceğiz. Bu seçim yenilendiğinde, adaletli bir biçimde yapıldığında da Özgür Erman Çağlar'ı Belediye Başkanı yapacağız. Bunu herkes görecek”

 
Bankacılıkta yeni dönem: Uzaktan kimlik tespiti
 
Süper Lig'den 3 kulüp PFDK'ye sevk edildi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Renak 28 Nisan 2021 Çarşamba 11:23

Menemen den sonra Torbalı da da aynı rezalet yaşanıyor. CHP nin gerçek emekçileri dururken farklı ilişkilerle belirlenen meclis üyelerinden de ilkeli bir tutum beklemek saflık olur sanırım. AKP nin itiraz etmesiyle yeni bir seçimin yenilenmesi gündeme gelecek. Torbalı AKP belediyesi olacak. Hep birlikte göreceğiz.

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 28 Nisan 2021 Çarşamba 11:22

üyeler belirlemeli her şeyi bu kadar basit...30 kere söylüyoruz...çalışanı görür üyeler...çalışmayanıda haydi bakalım..Chp nereye gidiyor abi...biri yazı yazmalı CHP nereye gidiyor

Yorumu oyla      3      3  
SOKAK 28 Nisan 2021 Çarşamba 09:45

CHP'yi çok farklı bir parti ve anlayış taşıyan bir yer olarak gören varsa sakın yanılgıya düşmesinler ve kafaları karışmasın. Bunun cevabı, önce Menemen'de sonrada dün Torbalı'da yaşananlarla ortaya çıktı bence...

Yorumu oyla      3      6  
hüseyin söyler 28 Nisan 2021 Çarşamba 09:31

Uluönder Atatürk ün kurduğu partiye bakın. kendi meclis üyelerine güvenmiyor fotoğraf çekin deniliyor. böyle rezalet görülmemiştir. yazıklar olsun

Yorumu oyla      4      6  
Bülent ışık 28 Nisan 2021 Çarşamba 08:35

Damat İyi Partide kayınpeder(Torbalı eski ilçe başkanı) Ak partideydi. Şimdi ikiside aynı partide buluştu.

Yorumu oyla      7      3  
Vatandaş 28 Nisan 2021 Çarşamba 01:32

Valla CHP'nin oturup düşünmesi lazım. Halkın oy verdiği partiyi hiçe sayıp kendi kafasına göre başka partiye geçmeye kalkan bu tarz tipleri nasıl bulup da meclis üyesi yapıyorlar? Neyseki artık Torbalı ve Akbıyık soyadı yanyana geldiğinde herkes kim olduğunu bilecek böylesine reklam olması iyi olmuş.Halk olarak bizim hakkımızı savunsun diye seçtiğimiz kişinin farklı partilere destek verdiğini bilelim ki bir daha böylelerine güvenmeyelim.

Yorumu oyla      8      3  
YANDAŞLIK YAPMAYIN 27 Nisan 2021 Salı 23:09

NİYE BU ADAMA KIZIYORSUNUZ? BİR CHPLİ DE DÖNÜP NEDEN FOTOĞRAF İSTENDİ DEMİYOR? NEREDE ÖZGÜR İRADE? ÖRGÜT NEDEN ÜYESİNE GÜVENMİYOR? BU KORKUNUN SEBEBİ KİM?

Yorumu oyla      4      11  
Mustafa YÜZKARASI 27 Nisan 2021 Salı 19:58

Sen bugün tarihe geçtin ömrün boyunca hem sen hem ailen bu utancı yaşayacak CHP rozeti yakandayken gittin AKP adayına oy verdin yüzün kızarmadan CHP meclis grubu toplantılarına katıldın yemin billah ettin benim için sorun yok dedin Millet ittifakı oylarıyla seçildin sen de onur haysiyet varsa Meclis üyeliğinden istifa edersin.

Yorumu oyla      14      5  
Acı Gerçek 27 Nisan 2021 Salı 19:50

İKİNCİ KİŞİ KİM ACABA ? VE DAHA SONRA KARAR DEĞİŞTİREREK TEKRAR PARTİ KARARINA UYAN KİM ? NEDEN GİTTİ VE GELDİ ?

Yorumu oyla      9      3  
Acı Gerçek 27 Nisan 2021 Salı 19:48

BEN BU OMURGASIZ ADAMA KIZMIYORUM, BUNUN GİBİLERİ MECLİS ÜYESİ YAPMAK İÇİN GERÇEK PARTİ EMEKÇİLERİNİ HARCAYAN ,BU DURUMA SEBEP OLUP İZLEYEN ,PARTİYE KÖTÜLÜK YAPAN AMA EL ÜSTÜNDE TUTULAN ZATLARA KIZIYORUM, NE ZARARLAR VERDİNİZ BE PARTİYE...

Yorumu oyla      18      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı seçiminde 'WhatsApp' damgası! Kabinde fotoğraf iddiası...
İsmail Uygur’un vefatının ardından belediye meclis üyeleri arasında yapılan ...
CHP milletvekillerinden Torbalı yorumu: Kazandığımız için mutluyuz fire için üzgünüz
CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Ednan Arslan, Torbalı'daki başkanvekilliği ...
TBMM'den Biden'ın 'soykırım' nitelemesine kınama
TBMM, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili "soykırım" ifadesini ...
 
'Bunu yaparsa Erdoğan'a teşekkür edeceğiz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında ...
CHP'li Sındır'dan bakanlığa zeytinyağı sorusu
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Tarım ve Orman Bakanlığının ...
Cumhur İttifakı Torbalı’da aday çıkarıyor!
Torbalı’da hayatını kaybeden İsmail Uygur’un yerine seçilecek isim bugün ...
 
CHP’li Sertel'den bayram ikramiyesi çıkışı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, özel banka ...
Metin ÖNEY yazdı... Anladığı dilden konuşmak
Metin ÖNEY yazdı... Anladığı dilden konuşmak
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim kapıya gelse 'Z Kuşağı' ne yapar?
Mehmet KARABEL yazdı... Seçim kapıya gelse 'Z Kuşağı' ne yapar?
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva