HABERLER>GÜNCEL
13 Haziran 2015 Cumartesi - 16:12

İsmail Sivri ödülleri sahiplerini buldu

Gazeteciliğinin yanı sıra yazdığı çocuk öyküleriyle de İzmirlilerin gönlünde yer edinen İsmail Sivri anısına bu yıl altıncısı düzenlenen öykü yarışmasında dereceye giren genç kalemler ödüllerini aldı.

İsmail Sivri ödülleri sahiplerini buldu

İZMİR - İzmir basınının efsane ismi gazeteci İsmail Sivri anısına İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Migros Türk A.Ş sponsorluğunda bu yıl altıncısı düzenlenen İsmail Sivri Çocuk Öyküleri Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri verildi. İlk, orta ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilen yarışmaya toplam 112 başvuru yapılırken, on bir öğrenci ödüle layık görüldü. 
 
İGC Basın Lokali’nde yapılan törene, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İGC Genel Sekreteri Fahrettin Dokak, İGC yönetim kurulu üyeleri Kenan Çimen, Erkut Şahin, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner,  İsmail Sivri’nin oğlu Talat Sivri, kızı Hikmet Gökmen, yarışmanın mimarlarından Erdal İzgi, Seçici Kurul üyesi yazarlar Muzaffer İzgü, Hidayet  Karakuş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, cemiyet üyeleri, ödül alan öğrenciler, öğretmenleri ve veliler katıldı.


 
Törende konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen,  Cemiyet’e 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmanın önemine değinerek, “Bu yarışma Cemiyetimiz açısından İsmail Sivri’nin adını yaşatmak adına çok önemli bir projeydi. Şimdi 6 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Yarışmamızın İzmir sınırlarını aşarak Türkiye’nin dört bir yanından katılım olması bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.
 
Daha sonra söz alan yazar Muzaffer İzgü de ilk günden itibaren yarışmanın içinde yer almaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “İsmail Sivri adına ne yapılsa azdır. Örnek bir insan, iyi bir gazeteci, iyi bir aile babası ve iyi bir yazardı” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri takdim edildi. İsmail Sivri 6. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda birinciler diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüler tablet bilgisayar, özendirme ödülü alanlar da dijital fotoğraf makinasıyla ödüllendirildi.


 
ÖDÜL ALANLAR
Seçici Kurulu; tanınmış yazarlarımızdan Muzaffer İzgü, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’den oluşan İsmail Sivri 6. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda ödül alan eserler şöyle:
 
 “9-10 yaş İlköğretim öğrencilerinin katıldığı 1. Kategoride; İzmir Müdafa-i Hukuk İlkokulu öğrencisi Melek Doğakekilli birinci olurken, İzmir Ödemiş Üçkonak İlkokulu öğrencisi Ahmet Burak Topuz da Özendirme Ödülü’ne layık görüldü. Bu kategoride ikinci ve üçüncülük ödülü verilmedi.
 
 11-13 yaş ortaokul öğrencilerinin katıldığı 2. Kategoride; İstanbul Mimar Sinan İmamhatip Ortaokulu öğrencisi Gökçe Canbaz birinci, İstanbul Tarih Koleji’nden Elif Naz Kurt ikinci, İzmir Özel Türk Koleji’nden Janset Eliz Taş üçüncü oldu. Bu kategoride Aydın Ü. Naci Akdoğan Ortaokulu öğrencisi Nur Banu Konuk da Özendirme Ödülü’ne layık görüldü.
 
14-17 yaş lise öğrencilerinin katıldığı 3. kategoride de İzmir Balçova Anadolu Lisesi Öğrencisi Eda Elçin Erden birinci, İzmir Tire Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Lisesi öğrencisi Özge Dilan Berberoğlu ikinci, aynı okuldan Rabia Tutkun üçüncü oldu. Bu kategoride; İzmir Tire Öğretmen
 
Melahat Aksoy Anadolu Lisesi öğrencisi İlayda Özgürdal Özendirme Ödülü’ne, İzmir Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi İlkim Sözer Seçici Kurul Özel Ödülü’ne ve İzmir Balçova Anadolu Lisesi öğrencisi Ekin Deniz Doğan da İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü’ne layık görüldü.”
 

 
Flaş! İzmir Milletvekili kaza yaptı
 
Süt sektörü Tire'de buluştu: Yiğitbaşı'ndan ihracat çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soma’da ikinci perde: Çapraz sorgu maratonu
Manisa’nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ...
İzmir Adliyesi’nde yaz kararnamesi depremi: Kimler gitti?
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1'inci Dairesi, tarafından açıklanan ...
İzmir’de LYS heyecanı
Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları ...
 
İzmir’in göbeğinde büyük panik: TIR telleri kopardı!
İzmir’in Konak İlçesi'nde bir içki firmasının fabrikasına yaklaşık 20 ...
İzmir’de korkunç ölüm: 5.katın balkonundan düştü
İzmir Karşıyaka'da 35 yaşındaki Ümit Dönmez, oturduğu apartmanın 5'inci ...
Çevik Bir’den Genelkurmay’a ilginç soru!
28 Şubat davasının iki numaralı sanığı Çevik Bir, Paralel Yapı’nın iç ...
 
İstanbul’da faciaya kıl payı: 5 katlı bina bir anda…
Gaziosmanpaşa’da 5 katlı bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle yan yattı. ...
Sinemanın yas günü: Sümer Tilmaç’ı kaybettik
Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç (67), Sedat Peker'in ...
Flaş! 2 bin 664 hakim ve savcının yeri değiştirildi
2015 Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi'yle HSYK 1. Dairesi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva