HABERLER>EKONOMİ
16 Aralık 2015 Çarşamba - 15:21

Işınsu Kestelli’den ‘kelaynak’ çıkışı

İzmir Ticaret Borsası ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu, Sabancı Holding ve Akbank hissedarı ONKİM ve MEDIASA Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’ı konuk etti. Sabancı, kadın girişimcilere deneyimlerini anlattı. Toplantıda konuşan İTB başkanı Işınsu Kestelli ise Türkiye’deki kadın girişimci sayısını nesli tükenmekte olan Kelaynak kuşlarına benzetti.

Işınsu Kestelli’den ‘kelaynak’ çıkışı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası(İTB) ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu,  Sabancı Holding ve Akbank hissedarı ONKİM ve MEDIASA Yayıncılık  Yönetim Kurulu Başkanı ve World Travel Channel  kurucusu  Demet Sabancı Çetindoğan’ı konuk etti. Demet Sabancı, İTB Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda İzmirli girişimci kadınlara iş deneyimlerini anlattı.  



KELAYNAK KUŞLARINDAN DAHA AZ SAYIDAYIZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli kadın girişimci sayısının azlığına dikkat çekerek, “Biliyorum ki ülke olarak daha zengin olmak, daha huzurlu yaşamak  daha mutlu yarınları solumak istiyoruz. Eğer gerçekten refah devleti olmak istiyorsak kadınlarımızı girişim dünyasına, siyasete, yönetim kademelerine, kısaca hayatın tam içine, hak ettiği ölçüde sokmak zorundayız.  Bunun için gerekli iklimi sağlamak,  bizden sonraki nesillere borumuz. Bugün burada, nesli tükenmekte olan kelaynaklardan daha az sayıda kadın girişimciyiz. Fakat kelaynakların aksine, bizim sayımızın giderek artacağına, ülkemizin zenginlik yolculuğuna büyük katkı yapacağımıza dair umudumuz yüksek” diye konuştu.  



KADINLARIMIZ EKONOMİK HAYATTA VAR OLSUN DİYE
TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşe Öztezel, konuşmasında Avrupa’daki kadın girişimci sayısı ve Türkiye’deki kadın girişimci sayısının azlığı üzerinde durdu. rakamların mutlaka iyileşmesi gerektiğini söyleyen Öztezel, “Akıl ve yürek gücü yüksek kadınlarımız var ülkemizde. Bizler, onlar ekonomi  hayatta var olsun diye çalışmaları sürdürüyoruz. İzmir’de  kendilerine güveni olan annelerin sayılarının artmasını istiyoruz” dedi.



TAKLİTTEN KAÇININ
Demet Sabancı Çetindoğan, toplantıda kadın girişimcilere iş deneyimlerini anlattı. Türkiye’de girişimciliklerin taklitten kaçınması gerektiğini söyledi.  Sabancı, ”Türkiye’de şöyle bir anlayış var. ‘yan taraftakiler bu işe girmiş biz niye girmeyelim’ anlayışı var. Doğru fizibilite çalışması yapılmadan açılan büyük fabrikaların kısa sürede battığını gördüm. Trene son vagondan binmek doğru değil. Son dönemde restoran işinde önemli girişimler girdi. Bu alanda başarılı olanları tebrik ediyoruz. Ama şimdilerde arsası olan, showroomu olan herkes yeme içme sektörüne giriyor. Ben bunların başarılı olacağını düşünmüyorum. Bu başarısız sonuçlar ne kadar çoğalırsa ülkemiz açısından kötü. Çalışmaları iyi yapmak gerekiyor” şeklinde konuştu.



ÜNİVERSİTELERLE GELİŞMELİ
Ülkedeki kadın girişimci sayılarının artması için tüm kaynakların seferber edilmesine vurgu yapan Sabancı, “Türkiye’de kadın girişimlerin artması için uluslararası platformlarda çalışmalar yapıyoruz. Yurtdışında bizim kadın girişimlerimiz açısından hayranlıkla izlediklerini söylüyorlar. Ama biz bu kadın girişimciliğini üniversiteler düzeyinde geliştirmemiz gerekir. Bu sistemin tabana yayılması lazım” dedi.
 

 
Türkiye Katar'da üs kuruyor!
 
Kavalar’la görüşen Rodoplu’dan birleşme çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katmerciler TOMA’da ABD’yle işbirliği yaptı!
Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA) üreticisi Katmerciler ABD'li ...
Bakan Işık’tan ‘İzmir’e teşvik’ raporu!
Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Işık, İzmir'in yüksek teknolojili ürünlerde ...
DYO’nun matbaa mürekkepleri Japonların oldu
Yaşar Holding, Türkiye'nin ilk matbaa mürekkepleri fabrikası Dyo Matbaa ...
 
Bilim Bakanı Işık’tan İzmir’de ‘su’ mesajları!
Bakan Işık kentteki temaslarına EBSO ve DEÜ ortaklığı ile düzenlenen Sanayi ...
Bostanlı'da yine indirim günleri: Pırlantada bile...
İzmir'de 18 Aralık Cuma günü başlayacak ayışveriş festivalinde, yeni yıl ...
Örtülü ödenek Kasım ayında rekor kırdı!
Kasım ayında örtülü ödenek olarak bilinen gizli hizmet gideri yüzde 90 ...
 
TTO’dan Bayırbucak tepkisi: İran gezisi iptal
19-24 Aralık’ta İran’a iş gezisi yapmayı planlayan Torbalı Ticaret Odası ...
2016'da kimin maaşına ne kadar zam gelecek?
Şirketler, yeni yılda asgari ücretin 1.300 liraya çıkarılması halinde, ...
Emekliye Ocak ayında 100 lira zam
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, SSK ve BAĞKUR emeklilerine 2016 yılı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva