HABERLER>EKONOMİ
29 Temmuz 2022 Cuma - 11:56

İş dünyasının iki patronu Soyer ile zirveyi yorumladı: İzmir’in en büyük şansı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İzmir Sanat’ta gerçekleştirdikleri toplantı sonrası Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener değerlendirmelerde bulundu. İzmir Evi ve yeni OSB alanları için güzel gelişmelerin olduğunu aktaran iş insanları, yürütülen iş birliği süreci için ise ‘İzmir’in en büyük şansı’ ifadelerini kullandı

İş dünyasının iki patronu Soyer ile zirveyi yorumladı: İzmir’in en büyük şansı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ise yurt dışı seyahati nedeniyle toplantıya katılamadı.

Kültürpark içinde yer alan İzmir Sanat’ta bir araya gelen isimlerin gündeminde ‘İzmir Evleri’ yer aldı. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yorgancılar ve Özgener aralarındaki uyuma dikkat çekti.

YORGANCILAR: SÜREKLİ GÖRÜŞME YAPIYORUZ
Toplantıda nelerin konuşulduğu yönündeki soruya yanıt veren EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “Başkanımızla normal bir ziyaret yaptık. Zaten İzmir ile ilgili, ticaret, sanayi, organize sanayi bölgelerinin büyümesi ile ilgili sürekli görüşmeler yapıyoruz. Şimdi fuar dönemi yaklaşılıyor, fuar hazırlıkları ile ilgili genel değerlendirmeler yaptık. Brüksel ofisi çok önemli… İzmir’in geleceği için çok önemli… Dünyada artık şehirler yarışıyor. İzmir’in yarışacağı ortamı hazırlayan konuşmalar yaptık. Aslında İzmir’in geleceğini konuştuk" dedi.

ÇOK GÜZEL VE KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA HAZIRLANMIŞ
Sık sık dile getirdikleri Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili de bir gelişme olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Yorgancılar “Olumlu bir adım oldu. Sayın Başkanımız talimat verdi, çok güzel ve kapsamlı bir çalışma hazırlamışlar. Önümüzdeki hafta başkan yardımcımız Suphi Bey ile bir araya gelip detaylı bilgileri alacağız. Sonrasında hayırlısıyla İzmir ekonomisine katkı sağlayacak olan projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Yapılan çalışma ile ilgili ‘Söz konusu yerler ihtiyacı karşılayacak nitelikte mi?’ sorusuna da yanıt veren Yorgancılar, “Sayın Başkan, çok önemli, büyük miktarda yerler açıklanacağını söyledi” yanıtını verdi.

İZMİR’İN EN BÜYÜK ŞANSI
Her konuda konuşabilecekleri ortamın mümkün olduğunu dile getiren Ender Yorgancılar, “İşin en güzel tarafı Sayın Başkan’ı aradığınız zaman hemen gelin diyor. Bizde Mahmut Özgener Başkan ile geldik. Keşke Işınsu Hanım da gelseydi. Her konuyu konuşabilen bir ortamımız var. Bu İzmir'in en büyük şansı” ifadelerini kullandı.

ÖZGENER: ORTAK ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ DEVAM EDİYOR
İzmir Evi ile ilgili toplantıda somut olan ve kendilerini mutlu eden gelişme olup olmadığının sorulmasına yanıt veren Mahmut Özgener, “Bir çalışma guru kuruluyor. Biz yaptığımız hazırlıkları, yapılması gerekenleri başkanla paylaştık, kendisi de çok sıcak karşıladı. Hem belediyeden arkadaşlar hem de odalardan arkadaşlar bu çalışma komitesinde yer alacak ve bu çalışma gurunda projeler gelişecek. Bizlere biraz zaman veririz bizde projeler geliştikçe sizlerle paylaşacağız. Güzel olan İzmir’de ortak çalışma kültürü devam ediyor, bizim için ne önemlisi ve mutlu eden o. Büyükşehir ile ortak projeleri yürütmeye devam edeceğiz. Başkanımız çok sıcak kanlı” diye konuştu.

ORTAYA ÇIKINCA KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ
İş dünyası ile Büyükşehir arasında ortak çalışma grubunun kurulacağını vurgulayan İZTO Başkanı Mahmut Özgener açıklamasında “Geçen hafta Brüksel Evi'ni ziyaret etmiştik. Brüksel Evi'nin yapılanması ile odaları nasıl bir işbirliği içerisinde çalıştırabiliriz, İzmir’e hangi alanda ne imkanlar yaratabiliriz diye birkaç fikrimiz vardı, onları paylaştık. EBSO, İZTO, İTB ve Büyükşehir Belediyesi ortak bir çalışma grubu kurup Brüksel evi ile ilgili İzmir için kültüründen sanatına, iş hayatına kadar nasıl bir işbirliği sağlayabiliriz, buna çalışacağız. Ortaya çıkınca da kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

 
Seferihisar’da feci ölüm… Aracın içinden fırladı!
 
Buca'da otopark seferberliği!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Arif coban 30 Temmuz 2022 Cumartesi 06:08

Baskanlarim YAZİBASİ SANAYİ SİYESİNİN ıslah edilmiş organize sanayi sitesine dönüştürülmesi gündemdeydi bu konudaki çalışmalarınızı bekliyoruz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dış ticaret açığı yüzde 142 yükseldi
Ocak-haziran döneminde ise dış ticaret açığı geçen yılın aynı dönemine ...
‘Barınamıyoruz’ yeniden mi? İzmir’de büyük kriz kapıda!
Şu sıralar tercih yapma derdinde olan üniversitelerin yeni öğrencileri ...
'FED kararı piyasaları olumlu etkiledi'
FED'in 75 baz puanlık faiz artırım kararının yankıları sürüyor. Kararın ...
 
ABD ekonomisi teknik resesyona girdi
ABD ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinin ardından ikinci çeyrekte de beklentilerin ...
Bilgin: Bakanlık emeğin yanında
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 düzenlememizle, ...
Dar gelirliler enflasyona karşı böyle korunacak
Yüksek enflasyona karşı dar gelirlileri korumak için elektrik desteğinden ...
 
Üniversitelinin başı dertte... İzmir’de yurt ücretlerine büyük zam!
Başta elektrik, doğalgaz ve gıda ürünlerindeki artışlar üzerine üniversite ...
Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde ...
Piyasalar FED sonrası nefes aldı!
ABD Merkez Bankası (Fed), beklendiği gibi faizleri 0.75 puan artırarak ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva