HABERLER>DÜNYADAN
14 Eylül 2015 Pazartesi - 13:29

İngiltere’de gündem Corbyn!

İngiltere'de İşçi Parti liderliğine "sosyalist aday" Jeremy Corbyn'in seçilmesi tartışma yarattı. Başbakan Cameron, İşçi Partisi'nin ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğunu ileri sürerken, eski Başbakan Tony Blair, İşçi Partisi'nin yeni lideri Corbyn'i SYRIZA lideri Aleksis Çipras'a benzetti. Blair, Corbyn'ın liderliğinin İşçi Partisi için felaket olacağını da iddia etmişti.

İngiltere’de gündem Corbyn!

İngiltere'de İşçi Partisi'nin yeni genel başkanı, kampanyasında sürpriz bir destek gören "sosyalist aday" Jeremy Corbyn oldu.
 
İşçi Partisi'nin "sosyalist köklerine geri dönmesini" savunan Corbyn, Birleşik Krallık'ın AB ve NATO'dan çıkmasını savunuyor.
 
İşçi Partisi'nin 600 bin üyeyle yaptığı seçimlerde oyların yüzde 59.5'ini alarak genel başkanlığa seçilen Jeremy Corbyn, iktidara gelmesi halinde tasarruf politikalarını sonlandıracağını, kapatılan maden ocaklarını açacağın ve ülke için önemli olan şirketleri devletleştireceğini belirtiyor.
 
Jeremy Corbyn'in İşçi Partisi liderliğine seçilmesine iktidar ve muhalefet partilerinden de ciddi eleştiriler var.
 
"ULUSAL GÜVENLİK İÇİN TEHDİT"
İngiltere Başbakanı David Cameron dün resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, İşçi Partisi Genel Başkanlığına Jeremy Corbyn'in seçilmesinin ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğunu iddia etti.
 
Cameron, "İşçi Partisi artık ulusal güvenliğimiz, ekonomik güvenliğimiz ve ailenizin güvenliği için tehdit oluşturmaktadır" paylaşımında bulundu.
 
Cameron, Corbyn'in partiler arasında devletleştirme, nükleer silahlar, vergilendirme ve sendika yasaları gibi konulardaki görüş birliğini bozacağını iddia etti.
 
"HİZBULLAH VE HAMAS'LA DOST" ELEŞTİRİSİ
Başbakan David Cameron'ın liderliğini yaptığı Muhafazakar Parti de Corbyn'in seçilmesinin ardından gönderdiği e-postada, Corbyn'in geçmişte "Usame Bin Ladin'in ölümünün trajedi olduğunu" söylediğini, Hizbullah ve Hamas'ı "dost" olarak nitelendirdiğini ve İngiltere'nin nükleer savunma sistemlerine sahip olmasına karşı olduğunu ileri sürdü.
 
İKTİDARI EKONOMİ VE DIŞ POLİTİKADA ZORLAYACAK
Sol ve savaş karşıtı görüşleriyle bilinen Corbyn, daha demokratik ve eşit bir İngiltere için çalışacağını söylüyor. Corbyn'in Muhafazakar Parti'yi ve Cameron'ı özellikle ekonomi ve dış politika konularında zorlaması bekleniyor.
 
CAMERON'I TERLETECEK
Başbakan David Cameron ve Corbyn ilk kez bu hafta parlamentodaki "Başbakan'a Sorular" oturumunda karşı karşıya gelecek. Corbyn, destekçilerinden, Cameron'a sorulmasını istedikleri soruları kendisine göndermelerini istedi.
 
Corbyn gönderdiği e-postada, "Sizin temsilciniz olmama yardım edin. Bu haftaki 'Başbakan'a Sorular' oturumunda, sizin sesiniz olmak istiyorum" ifadesini kullandı.
 
BLAIR ÇİPRAS'A BENZETİYOR
İşçi Partisi içerisinde bazı milletvekillerinin de Corbyn'in genel başkan seçilmesini olumlu karşılamadıkları biliniyor.
 
İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Jeremy Corbyn'i Yunanistan'daki radikal sol parti SYRIZA'nın lideri Aleksis Çipras'a benzetmişti.
 
Blair, Corbyn'in seçilmesinin İşçi Partisi için felaket olacağını iddia etmişti. Tony Blair'in destek verdiği aday Liz Kendall ise oyların sadece 4.5'ini alabilmişti.
 
TÜRK LOKANTASINDA KUTLAMA
İşçi Partisi'nin yeni lideri Jeremy Corbyn zaferini yakın dostu Ceftus Direktörü İbrahim Doğuş'un işletmeciliğini yaptığı Londra'daki Troia'da Türk yemekleri ve şarapları ile kutladı.
 
Türk soluna yakınlığı ile tanınan Jeremy Corbyn'in kutlamasına akşam 25 İngiliz milletvekili, parti yöneticileri, sendika liderleri ve secim kampanyasını yürüten ekibinin üyeleri de katıldı.
 
İşçi Partisi'nde 32 yıldır siyaset yapan 66 yaşındaki Corbyn parti üyelerinin yüzde 59.5'inin desteğini alarak genel başkan seçilmişti.

 
CHP'de Gürsel Erol sürprizi!
 
Sağlıkta ‘pes’ dedirten karar: Sen misin tespit yapan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabe’deki vinç faciasından korkunç görüntüler
Mekke'de yaşanan ve 12'si Türk, 107 kişinin hayatını kaybetmesine neden ...
Rusya'dan Suriye'de Batı'yı kızdıran hamle!
İngiltere'de yayınlanan Times gazetesinde Rusya'nın Suriye'de yeni bir ...
Kabe’de yaşamını yitiren Türk sayısı 12’ye yükseldi!
Kabe’de devrilen vinç nedeniyle ölen Türk hacı adaylarının sayısı 12’ye ulaştı.
 
Almanya bir hafta dayanabildi: Schengen'i askıya aldı!
Almanya, karşı karşıya kaldığı göç dalgasının boyutunun beklediği oranları ...
Mısır'da ordu turist konvoyunu vurdu: 12 ölü
Mısır İçişleri Bakanlığı, Batı Sahra'da turistlerin bulunduğu araçlara ...
İran açıkladı: IŞİD'in 100 bin militanı var
İran, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) 100 bin militanının olduğunu öne sürdü.
 
Kabe'deki facianın nedeni ortaya çıktı!
Fırtına hesaba katılmadığı için Kâbe’yi Genişletme Projesi, 4’ü Türk 107 ...
İşçi Partisi'ne 'sol' başkan!
İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin yeni genel başkanı Jeremy ...
Lokantada tüp patladı: En az 30 ölü
Bir lokantada tüp patlaması sonucu en az 30 kişi öldü, 80 kişi yaralandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva