HABERLER>SAĞLIK
14 Eylül 2015 Pazartesi - 13:37

Sağlıkta ‘pes’ dedirten karar: Sen misin tespit yapan!

Görev yaptığı Bornova Toplum Sağlık Merkezi’nde Suriye’den gelen göçmenlere ayrılan yerlerin hijyenik koşullar taşımadığını belirten ve durumu müdürlüğe bildiren Dr. Ergün Demir’e ceza gibi görevlendirme yapıldı. Demir, Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildi.

Sağlıkta ‘pes’ dedirten karar: Sen misin tespit yapan!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Sağlık Emekçileri Sendikası’nda (SES) bir dönem başkanlık yapan Dr. Ergün Demir Suriyelileri gündeme getirince ceza gibi görevlendirme yapıldı. 

İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi Üyesi de olan Demir, görev yaptığı Bornova Toplum Sağlığı Merkezi’nde Suriyeliler için ayrılan yerlerin hijyenik olmadığını, bakım alanlarının kötü olduğunu ifade etti.

Bu şikayetini ve değerlendirmesini yazı ile İzmir İl Halk Sağlık Müdürlüğü’ne bildirdi. Ardından dilekçeyi inceleyen idare, Demir’i üç ay süre ile geçici görevlendirme yazısıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne yolladı. Adeta ‘sen misin tespit yapan' denilen Demir duruma isyan ederken gördüklerini ve bildiklerini aktarmaya devam edeceğini söyledi.


 
Müdürlüğü açık mektup yazan Demir şunları söyledi:
“Görev yaptığım Bornova TSM Suriyeli poliklinik binasının toplam alanı 45 m2 olup; hasta bekleme bölümü, tıbbi müdahale ve aşı odası, mahremiyet kurallarına uygun bebek bakım ve emzirme odası bölümleri mevcut değildir. Ayrıca her poliklinikte faal olarak bulundurulması zorunlu olan asgari tıbbi cihaz ve malzemenin birçoğu bulunmamaktadır. Bunu yazı ile müdürlüğe anlattım. Müdürlük ise sevap yazısında, “Polikliniğin kiralık bina olduğu, 02.03.2015 tarihli Valilik Oluru ile açıldığı, zaman içinde artan başvurular sebebiyle yoğunluk yaşanmaya başlandığı ve bu nedenle polikliniğin fiziki şartlarının yetersiz kaldığı belirtildi. Polikliniğin fiziki şartlar bakımından daha uygun binaya taşınabilmesi için çalışma yapıldığı ve ilaç, tıbbi sarf ve demirbaş malzeme ihtiyaçları için ilgili birime talep yazısı yazıldığı ifade edildi.
 
Ancak ne hikmet ise geçici görevlendirildiğim Geri Gönderme Merkezinde de en asgari düzeyde sağlık hizmeti verilebilecek muayene ve tıbbi müdahale odası ile tıbbi malzeme bulunmamaktaydı. TSM Sorumlu hekimliğine konuyu bildirmeme rağmen, ancak beş gün sonra basit tıbbi malzemeler (tansiyon aleti, stetoskop, otoskop, eldiven, maske, abeslang) Geri Gönderme Merkezine getirildi. Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle, ülkesinde güvenli yaşam alanı bulamayan ve ülkemize gelen göçmenlerin birçoğu Avrupa’da daha iyi koşullarda bir gelecek arayışına girdiler. Bunun sonucunda yüzlerce çocuk, kadın ve gencin cansız bedeni Ege'nin sularına gömüldü. Bu durumu kimse duymak, görmek, gündemlerine almak istemedi! Ne zamana kadar? Aylan bebeğin cansız bedenin denizde kumsala vuran yapayalnız resmine kadar. Ve o resim Ege Denizinde yüzlerce göçmen çocuğun cansız bedenini görmek istemeyen ülkelerin ve insanların vicdanlarını sızlattı.
 
Ege sularına açılmayarak hayatta kalan ve Bornova’da ikame eden göçmen bebeklere insan onuruna yakışır bir ortamda, aşı ve bebek emzirme odasının olduğu, sağlık hizmetinin niteliğine uygun olarak asgari şartların sağlandığı bir poliklinikte sağlık hizmetinin verilebilmesini talep eden bir hekimi neden geçici görevle cezalandırdığınızı kamuoyuna açıklamak gerekmez mi? İstedim ki; sözümüz dinlensin, sorunlarımız anlaşılsın, haklı taleplerimize kulak verilsin. Ancak gördüm ki; yüreklerin kulakları sağır.
 
Yıllar içinde hekimleri sudan bahanelerle cezalandırma amaçlı geçici görevlere gönderen çok yönetici gördük. Hepsi gitti, biz kaldık; mesleğimiz ve meslek onurumuz kaldı. Güçsüzlerin gücü, çaresizlerin çaresi olmak, ölümle ve hastalıklarla mücadele etmek, sağlık ve şifa dağıtmak için, dün ve bugün olduğu gibi yarın da ne hakkım olanı istemekten, ne de mesleğimden ve iyi hekimlik değerlerinden vazgeçmeyeceğim.Topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyesi olarak emeğimle, mesleki birikimimle din, milliyet, ırk, toplumsal sınıf ayrımı yapmadan insanlara hizmet için çalışmaya devam edeceğim”
 

 
İngiltere’de gündem Corbyn!
 
İzmir’de faciadan dönüş: Kamyon eve girdi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazık! 14 Eylül 2015 Pazartesi 15:28

Aynısı İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de yaşanmıştır. Öyle ki yaşanmaya da devam etmektedir. Doğru yolu gösterenler sürülmekte, işlerinden edilmektedir. Dolayısıyla bu başıbozukluğun parti odaklı değil ve malesef güç odaklı olduğunu görünce ülkemizde siyasetin üretilmediğini görüyor ve siyasetçilerden nefret ediyoruz.

Yorumu oyla      17      5  
Bunun adı Doktora şiddettir! 14 Eylül 2015 Pazartesi 14:06

Ne güzel bir tespitte bulunup, yöneticilerine bildirmiş...Takdir gööreceği yerde idari şiddete maruz kalmış!Ata sözü hala geçerli... "Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar!" Doktor ve sağlık kuruluşu olan "İzmir İl Halk Sağlık Müdürlüğü", kendilerine yapılan küçük bir öneriyi tehdit kabul edip, kendi doktoruna idari şiddet uygularsa, kendini tehdit altında hissedip Doktorlara saldıran cahil insanlara söyleyecek sözü kalmaz. Bence; doktorlara fiziki şiddet uygulayan cahil vatandaşla, doktoruna idari şiddet uygulayan "İzmir İl Halk Sağlık Müdürlüğü" birbirlerine benzemektedir. İkisi de sorunlarını şiddet yoluyla çözeceklerine inanmaktadırlar. Bu haliyle "İzmir İl Halk Sağlık Müdürlüğü"nün halkın sağlığına faydalı olamayacağını düşünüyorum. Allah hepimize sağlık versin ki, bu sağlık sistemine muhtaç kalmayalım.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalbinizi balıkla koruyun: Bir yerine dört yiyin
Av yasağının kalkmasıyla tezgâhlara balık yığılırken, Türk halkı omega-3 ...
Ağır okul çantalarına dikkat!
Buca Tıp Merkezi'nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali İlhan ...
Türkiye’de bir ilk: İzmir’e dev şifa üssü
Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü Uygulama ...
 
Hileli gıda raporu: Üretim yöntemleri açıklandı
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, yaptıkları "Hileli ...
İzmir’de dev yerli ilaç üssü
DEÜ bünyesinde yerli ilaç ve tedavi yöntemi geliştirilmesi hedefiyle kurulan ...
Hareketsiz yaşam hastalıklara kapı açıyor
Hareketsiz yaşamve fiziksel aktivite azlığı insan sağlığını tehdit eden ...
 
Sağlıkta son nokta: Hastalar çarşafla taşındı!
Adana'da Makine Mühendisleri Odası teknik heyetinin yetersiz raporu verdiği ...
Sütü üretiyoruz ama, içmiyoruz!
Türkiye, süt üretiminde öncü ülkeler arasında yer alırken tüketiminde ...
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'dan "aşı" açıklaması
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva